Projektor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Projektor

Príspevok od používateľa tomášHozlár »

ja som sa zatial pozeral a tie 3D som našiel už od 250€, ale samozrejme nie FULL HD. A zasa čo boli FULL HD, neboli 3D, ale teraz sa spýtam úplnú kravinu, ale ozaj sa v tomto nevyznám, takže sorry, ale ak je 3D BLURAYko aj disk aj prehrávač, musí byť 3D aj projektor?- asi sa pýtam hlúposť, ale tak ma to napadlo, že keď mám monitor sto rokov za opicami a naťuknem si 3D obrázky a dám brýle, je to v 3D.

a tie veľmi kvalitné plátna sa v akých cenách pohybujú? Ďakujem ti.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ano aj zobrazovacie zariadenie musi mať podporu 3D. Musi vedieť zobraziť nezavisle 2 obrazy.

3D sice začinaju na 250€ ale len s HD ready rozlišenim. To je na 3D celkom malo, ten efekt nebude nijako zazračny. Pozerať sa to samozrejme da, ale nie je to uplne ono.

Platna, to su tiež stovky eur. Nejde ale ani tak o to, ako o dosť uzky vyber tych dobrych v nizkych cenach na našom trhu. Dobre platno nemusi byť veľmi drahe, ale u nas take nedostať. Celkom schopne platno sa ale da aj vyrobiť. Navodov je na nete dosť.
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

jasne, rozumiem. Teraz som pozrel na tie 3D projektori s čo najlepším rozlíšeným do tých cca 700 až 800€ a našiel som napr. s rozlíšením 1920x1080 alebo 1600x1200. To by mohlo stačiť na nejaký lepší pôžitok z 3D filmu? A plátna som pozeral a také jednoduchšie by mi možno stačilo, ale ešte sa popozerám, ale také za 200€ Elite screen by mi mohlo stačiť? A ešte za plátno, aké si mám k projektoru hľadať, ak má pomer strán napr. 4:3 ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na filmy určite nie 4:3 platno, ale 16:9. Čo je to ten full Hd za 800€?
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

ten za 800€ je ACER- http://www.alza.sk/acer-s5301wm-d280684.htm
čo naň povieš?

//autoeditácia príspevku (01 Jan 2013, 20:21)
a ešte som našiel tento BenQ a ten je mi omnoho sympatickejší a je vo FULL HD, ale podla vyhladávača je 3D, ale v popiske o tom nieje ani n. - http://www.alza.sk/benq-w1070-d359453.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to lacny 3D DLP projektor. Tomu odpoveda aj obraz. Odporučal by som radšej niečo naškrabať napr. na nejaky OPTOMA HD300X, Epson EH-TW5900 resp. niečo podobne.
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

a prosím ťa, ten BenQ, je 3D či nie je? lebo pri kritériách hľadania som zadal 3D, ale v popise nič také nie je. Vieš mi to povedať podla údajov? tú OPTOMU aj Epsona som si pozeral, ešte porozmýšľam. zatial ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Benq je podla oficialnej stranky 3D.
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

Ryan Giggs napísal:Ten Benq je podla oficialnej stranky 3D.
no dobre, ale ak je 3D aj FULL HD, mal by mať celkom obstojný obraz, nie? No samozrejme, že tá OPTOMA a Epson budú mať lepší, ale na domáce použitie, nie až tak profi by mi mohol stačiť? :) dakujem.

//autoeditácia príspevku (02 Jan 2013, 0:00)
a ešte plátno. Nebude na filmy ešte viac vhodnejšie 16:10 než 16:9??
Ryan Giggs
VIP
VIP

Otazka je ake rozlisenie sa pouziva pri 3D. To full hd plati zrejme lem pre 2D.

Filmy su najcastejsie v 16:9 resp. 21:9. 16:10 je skor typicke pre pc.
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

a teraz mi napadlo, aké 3Dokuliare treba k týmto projektorom? Stačia nejaké takéto- http://www.alza.sk/philips-pta416-pro-t ... 233993.htm
alebo je treba tie špeciálne rovnakej značky ako projektor, čo sú okolo 80€??
môžeš mi dať na nejaké link, čo budú pasovať napr. k tomu BenQ alebo Optoma?? ďakujem.

a písal si, že filmy sú vo formátoch 16:9. Teraz na vianoce som dostal film Avengers, ktorý mal čierne písi v hrúbke asi iba 10cm na mojej telke a aj dvd harry potter, ktorý mal pásy asi 20cm. Budem môcť filmy s rôznymi pásmi premietať na celom plátne velkosti 16:9??

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2013, 19:17)
alebo takéto: http://www.alza.sk/zalman-polarized-ste ... 173409.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Format obrazu sa bude spravať rovnako ako na tv.

Z tychto okuliari určite žiadne. To su na pasivne 3D. Kompatibilne okuliare nie je problem vygoogliť. Napr. na ten Benq: http://www.avsforum.com/t/1448720/benq- ... 3d-glasses. Idealne samozrejme okuliare rovnakeho vyrobcu. Tie s budu rozumieť najlepšie.
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

ja som hladal aj na alza.sk aj na googli, ale nevedel som čo znamená to pasívne, ani či majú byť rovnakej značky ako projektor a pod.

cena ma trochu zaskočila, pretože som čakal tak max. 20€ za jedny, pretože keby kupujem aspoň 5 okluliarov, bola by to celkom veľká suma a to som ich chcel tak cca 10... aj do náhrady aj na pozeranie s viacerými.
peceman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa peceman »

Ryan Giggs: prosím ťa, neviem či sa rozumieš aj do väčších, kinoprojektorov, ale ak náhodou, vieš mi poradiť dáky Full HD, 16:9, 3D projektor ktorý má premietaciu plochu tak okolo 5x10 metra? pozeral som tu: http://www.projektmedia.cz/cs/kategorie ... projektory ale ja sa do toho nerozumiem, vďaka.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2013, 15:38)
alebo aj 16:10
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kinoprojektory je len marketingovy nazov, nijako sa nelišia od bežnych. To len tie drahe, najvyššie modely sa tak označuju.
peceman
Medium Star
Medium Star

Ryan Giggs napísal:Kinoprojektory je len marketingovy nazov, nijako sa nelišia od bežnych. To len tie drahe, najvyššie modely sa tak označuju.

no dobre, napr. tento projektor, http://www.alza.sk/epson-eh-tw6000w-3d- ... .htm#popis
projekčnú plochu- tá by vyhovovala, a povedzme, ak by som si na tom pustil film, ako by si zrovnal kvalitu a "zážitok" z 3D filmu v porovnaní s kinosálou v PALACECINEMA?? Ak v kine je to 100%, toto by si ohodnotil na kolko?? (aj keď to na filmi ako tak nebude skoro vôbec používané, aby som mal predstavu)

A ešte, toto neviem ako mám počítať, píšu tam:

Projekčná vzdialenosť:
Obraz s uhlopriečkou 100 "(254 cm):2,95 - 4,8 m

takže obraz s uhlopriečkou 300 palcov bude musieť byť premietaný z akej vzdialenosti, ak 100 palcov z 4,8 metra??

mám to brať ako klasický príklad, čiže 4,8 x 3, čiže z vzdialenosti cc 14,5 metra, alebo aj z bližšia??
Ryan Giggs
VIP
VIP

peceman
Medium Star
Medium Star

ten kalkurátor je super :D
a kvalita bude rovnaká, tých 1080p aj keď to bude 50plcov a aj keď 300palcov že??
Ryan Giggs
VIP
VIP

Čim väčši obraz, tym viac vyniknu jeho nedokonalosti. Ale nejaky extremny eozdiel by to byť nemal.
esino
Novice
Novice

Príspevok od používateľa esino »

Benq W1070 je 3D Full HD je to moj tretí projektor rozdiel oproti predchadzajúcim - sto a jedno. Na 110" uhlopriečke platne je obraz vynikajúci, žiadny zodpovedajuci cene ako píše Ryan Giggs, na trusted reviews získal v hodnotení 9 z 10 možnych bodov hodnotenia http://www.trustedreviews.com/benq-w107 ... tor_review . Za tú cenu a povedal by som hoci aj dvakrát vyššiu nekúpiš určite nič lepšie.
Napísať odpoveď