PC vs. TV - plynulosť obrazu
PC vs. TV - plynulosť obrazu
Čaute. Všimol som si to už dávnejšie, ale včera sa to potvrdilo aj na mojej TV, a dosť ma to štve. Mám relatívne výkonný PC, ktorý musí bez problémov zvládnuť akékoľvek FullHD video. S tým ani problém nemá, všetko ide plynule. Rovnako, ako videá napríklad z YouTube. Včera som ale na TV pozrel náhodné video, napríklad videoklip, a bolo to neskutočne plynulé. Miestami mi to napríklad pripomínalo plynulosť 48 FPS Hobbita v kine, proste nádhera. To isté video na PC pôsobí "trhaným" dojmom, neviem prečo. Rozmýšľal som, že je to niečo s frekvenciou obrazovky, alebo tak podobne, moc sa do toho nevyznám. Na PC proste v žiadnom bežnom videu nedosiahnem takú plynulosť akú mám na TV s tým istým videom. Na druhú stranu, keď som napríklad do PC stiahol 48 FPS trailer na Hobbita, tak to bolo krásne plynulé, tak ako má byť, čiže monitor by takú plynulosť zvládať mal. Kde je teda háčik?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: PC vs. TV - plynulosť obrazu
Pričin môže byť viacero. Aktivovany 24p, zapnuty dopočet snimkov atd. atd.
Dá sa teda dosiahnuť tak plynulý obraz pri bežných videách aj na PC? Monitor takú plynulosť asi zvláda, keď ten 48 fps trailer prehral nádherne. 
aky pouzivas prehravac ?
a ako mas zapojene TV / Monitor ? DVI - Hdmi - VGA ?
+ rozlisenie a obnovovacia frekvencia?
a ako mas zapojene TV / Monitor ? DVI - Hdmi - VGA ?
+ rozlisenie a obnovovacia frekvencia?
Prehrávač používam KMP s jeho vlastnými kodekmi, no rovnaké výsledky vidím aj vo WMP a VLC.
Monitor mám zapojený štýlom:
grafika:DVI port - redukcia DVI<->VGA - VGA kábel - monitor
Rozlíšenie je 1440x900 pri 75Hz.
Monitor mám zapojený štýlom:
grafika:DVI port - redukcia DVI<->VGA - VGA kábel - monitor
Rozlíšenie je 1440x900 pri 75Hz.
-
Ryan Giggs
VIP
Aky maš TV? Maš tam zapnuty dopočet snimkov?
Nie som doma, z hlavy neviem aký model to je, ale budem teraz nejaký čas u známych, a na ich TV evidujem úplne rovnakú plynulosť ako na mojej. Neviem, či tam majú zapnutý dopočet snímkov, nechcem sa moc vŕtať v nie mojom TV, každopádne údajne od kúpy nič nenastavovali. 
-
Ryan Giggs
VIP
A ty mas tiez plazmu? Lebo je rozdiel plazma vs LCD. A obzvlast top model ako maju ti tvoji znami. Toneporovnavaj vobec s nejakym lacnym monitorom. Navyse ked to nijako nenastavovali, tak tam asi IFC bude zapnute. To potom posobi az neprirodzene, ako telenovela.
Nie nie, ja nemám plazmu. Áno, mám lacný monitor (resp. drahý, ale už starší ujo je ten monitor), ale nechápem, že ten HFR trailer dokázal ten monitor prehrať tak plynule.
Áno, presne, efekt telenovely. Nie je to neprirodzené, je to práveže prirodzené, akurát diváci nie sú zvyknutí. Pri Hobbitovi v 48 FPS som sa na to navnadil, a teraz pokial to nie je tak plynulé ako telenovela, tak mi to vadí. Aj 3D tam pôsobí reálnejšie a prirodzenejšie.
Nedá sa to IFC dosiahnuť na počítači softvérovo?
Áno, presne, efekt telenovely. Nie je to neprirodzené, je to práveže prirodzené, akurát diváci nie sú zvyknutí. Pri Hobbitovi v 48 FPS som sa na to navnadil, a teraz pokial to nie je tak plynulé ako telenovela, tak mi to vadí. Aj 3D tam pôsobí reálnejšie a prirodzenejšie.
Nedá sa to IFC dosiahnuť na počítači softvérovo?
-
Ryan Giggs
VIP
Prirodzene to prave nie je. Aj ked to vyzera plynulejsie. Filmy su totiz tocene v 24p, resp. tv vysielanie v 50p. Ten frame creation tam len umelo pridava medzisnimky.
Len upresnim, ze IFC sa to vola len u Panasonicu. Kazdy vyrobca ma na to vlastny obchodny nazov.
V nastaveniach grafiky mas rozne frekvencie. Skus sa s tym pohrat.
Len upresnim, ze IFC sa to vola len u Panasonicu. Kazdy vyrobca ma na to vlastny obchodny nazov.
V nastaveniach grafiky mas rozne frekvencie. Skus sa s tym pohrat.
Pre Potplayer (co je vlastne nastupca KMP), treba zapnut v nastaveniach toto. Ak som teda spravne pochopil to, co ziadas.
To je presne ono. Pomohlo to a rozdiel je viditeľný. Síce to nie je ani z ďaleka také plynulé ako som chcel dosiahnuť, ale ďakujem, je to oveľa lepšie.