Ked niekto pracoval na Slovensku vyse 35 rokov na vyssom poste a chcel by zmenit obcianstvo vratane prestahovania
do Rakuska ci Nemecka, uznaju mu tam dochodok v inej vyske ako na SK? alebo by poberal len tolko ako Slovensku
Uznanie dochodku v zahranici
Re: Uznanie dochodku v zahranici
Ja si myslím, že budeš dostávať z tej danej krajiny stále jeden a to isté. Moja kolegyňa z práce robila cca 15 rokov v Česku a odtiaľ jej posielajú dôchodok na jej účet. Občianstvo ale vždy mala Slovenské. Myslím si, že takto isto to bude aj keby si chcel odísť zo Slovenska niekam mimo a získať druhé občianstvo. Ale nie som si tým na 100% istý, nakoľko s tým nemám žiadne skúsenosti. Viem len to, čo mi povedala moja kolegyňa, keď som sa s ňou bavil o tom jej dôchodku.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tak ako píše Noobsz DJ, dôchodok bude dostávať z krajiny, kde pracoval (ak naň má nárok a ak to dovtedy nejaká vláda nezmení). Ja budem taktiež dostávať dôchodok z UK, nech už skončím kdekoľvek, pretože som tam odpracoval požadované roky na splnenie nároku.
kolko rokov je potrebnych na splnenie naroku?seth82 napísal: pretože som tam odpracoval požadované roky na splnenie nároku
Existuju take bajky ze staci odpracovat 5 rokov v UK a budes dostavat ich dochodok...Je to blbost, dochodok ti vypocitaju zo suctu odpracovanych rokov. Napriklad by si 40 rokov pracoval na Slovensku a 5 v UK tak dostane spomernu cast za tych 5 odpracovanych rokov z UK penzijneho systemu a za 40 rokov z nasho penzijneho systemu. Co som sa zhovaral s koleginou tak myslim ze na 25% z UK dochodku musis odpracovat viac ako 10 rokov...
slovensky dochodkovy system je cely na pi..
uk a sk dochodok nemozes porovnavat
poznam pripad kde zila na slovensku, ovdovela na starobu,prestahovala
zmenila si obcianstvo a dostala nemecky dochodok, vyssi ako na sk
uk a sk dochodok nemozes porovnavat
poznam pripad kde zila na slovensku, ovdovela na starobu,prestahovala
zmenila si obcianstvo a dostala nemecky dochodok, vyssi ako na sk
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Na plnú penziu z UK od štátu potrebuješ mať odpracovaných 30 rokov. Zvyšok sa počíta percentuálne, teda áno, ak odpracuješ 5 rokov, dostaneš dôchodok, avšak nižší, ako ten, ktorý dostanú tí, ktorí odpracovali viac rokov. Viac tu https://www.gov.uk/state-pension/eligibility[url=[/url] napísal:Existuju take bajky ze staci odpracovat 5 rokov v UK a budes dostavat ich dochodok...Je to blbost, dochodok ti vypocitaju zo suctu odpracovanych rokov. Napriklad by si 40 rokov pracoval na Slovensku a 5 v UK tak dostane spomernu cast za tych 5 odpracovanych rokov z UK penzijneho systemu a za 40 rokov z nasho penzijneho systemu. Co som sa zhovaral s koleginou tak myslim ze na 25% z UK dochodku musis odpracovat viac ako 10 rokov...