Auto otvorene cudzim klucom na dialku

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
M4rek
Medium Star
Medium Star

Auto otvorene cudzim klucom na dialku

Príspevok od používateľa M4rek »

Stala sa mi taka vec, stary otec bol na parkovisku s mojim autom (Golf IV) a nedaleko mal zaparkovane auto jeden pan .. prisiel ku autu, stlacil na svojom kluci tlacitko na dialkove otvorenie a otvorilo sa jeho auto ale AJ MOJE! ... ako je to mozne ? To sa moze stat, ze ma niekto taky isty kluc ku autu na dialkove ako ja ? Alebo mam nieco zle v aute ?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Auto otvorene cudzim klucom na dialku

Príspevok od používateľa Gothar »

Je to mozne, vyrobca nedava do kazdeho auta jedinecny kod, aj ked beznejsie je to s pouzitim normalnych klucov v inom aute.
Skusal som vygooglit jeden clanok, ktory sa toho tykal, ale zatial som nasiel iba toto: http://www.peugeot-club.com/forum/viewt ... ?tid=64427
Ten "moj" clanok sa tykal zrejme spominanej reportaze, lebo si pamatam, ze islo o skodovky. Kamosovi sa to stalo na Fabii prvej generacie a prikladov bude urcite viac :)
Akurat ta pravdepodobnost zhody je ocividne vyssia ako tvrdia automobilky.
//
Tu sa pise, ze je iba 10 000 variacii klucov, kazdopadne imobilizer by mal zabranit nastartovaniu s cudzim klucom http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/show ... h-same-key!
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

hm, 10 000 kombinacii nie je velmi vela ... hlavne ked ide o take auto, ktore je dost popularne a casto ho vidno na cestach ... no je to blby pocit, ked viete, ze niekto iny vie tiez otvorit vase auto .. aj ked nastartovat by snad nevedel, ale moze vykradnut auto.
A tolka nahoda, ze ten clovek je z toho isteho mesta ako ja.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Vidis,,,ja mam Lagunu 2 (nema kluc,ale kartu)a dennodenne som parkoval na parkovisku kde bolo cca 120 aut.
zoprakrat sa mi stalo,ze som siel z prace,pridem k autu a idem odomykat a zrazu zistim,ze ono uz odomknute je.

Cudoval som sa,ze som nezamkol,no nakoniec som prisiel na to,ze tam parkovala taka ista laguna a on ked odomkol,tak sa otvorilo aj moje auto.
Stale ked som siel vecer z prace,on uz bol prec,a auto odomknute.Nebolo to kazdy den,pretoze ja mam len ranne a oni maju denna nocna,2 dni volno.

Raz som bol priamo pri tom ked sme sli obaja rovnako a cakal som,kedy si on odomkne ako prvy a ono sa to potvrdilo.

Skusil som aj ja zamykat a odomykat,no z jeho autom moja karta nefungovala.
Teraz ked uz mam vstup autom az do arealu,na tom parkovisku neparkujem,a auto mam odvtedy stale zamknute :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

tacosi... hmm.. no minimálne vw gruppa a hyundai gruppa má také niečo, že ak odomkneš auto DO a do určitej doby neotvoríš dvere (asi 30sek), auto sa Ti samo zamkne... Renault niečo takéto nemá? Je to akási ochrana proti náhodnému stlačeniu odomykacieho tlačítka na kľúči vo vrecku a podobne.

A inak... s DO nemám skúsenosti, ale so svojim kľúčom z Fabie I som bežne otváral jednu inú Fabiu I.... A taktiež otec stále spomína, ako keď sme boli ešte za totality na jednom výlete asi 150km od domu... a zabuchol si kľúče v našej 120ke... a jeden chlapík tam poprosil iného majiteľa 120ky, nech nám to skúsi otvoriť... a otvorilo sa!!!

:)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Nie,ja to nemam. Samo mi zamkne iba za jazdy ked prekrocim 15km/h.
Takuto ochranu som mal iba na predoslom aute,na dialkovom starte.
Boli take blbe tlacidla,,,,,sa mi viackrat stalo,ze som nechtiac nastartoval,no bol som cca 2km od neho a nevedel som o tom.No ked som neodomkol auto po 12tich minutach,tak motor chvalabohu zhasol,a potom bolo potrebne pri odomykaní stlacit central 2krat,tak som uz vedel,ze bolo predtym nastartovane.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

dozvedel som sa zaujimavu vec.. ak mate auto od VW group (skoda, seat, vw....) a niekto vo vasej blizkosti ma kluc tiez od VW group - a drzi tlacidlo na otvorenie auta, nedokazete svoje auto zamknut. auto nezablika a ani sa nezamkne.
.
davajte si pozor hlavne na velkych parkoviskach a sledujte, ako sa auto skutocne zavrie (blikne).
.
odskusane na vlastnej kozi (kluce skoda + skoda)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmm pekne, ja mam nastastie uz meneny central len nejako nepodporuje to blikanie svetiel. Ked som v aute a zamknem tak pocujem cvakanie ako ked blikaju smerovky no vraj na ne nema vystupy.
Aspon mam vyssiu sancu ze mi to niekto len tak neodomkne :D

Najlepsie su tie karty co sa odomkne auto samo ked si pri nom. Jak sakra overis bez toho aby si u niekoho nechal kartu ze sa zamklo (hlavne ked si sam)?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Michaelo napísal:Jak sakra overis bez toho aby si u niekoho nechal kartu ze sa zamklo (hlavne ked si sam)?
...zavesis kluce na nejaku vzdialenu vetvicku nejakeho stromu a prides sa pozriet naspat k autu? :D

no musis proste tej technike doverovat... to je ako spytat sa, ako zistim, ci sa mi auto v noci len tak samo od seba neodomyka... no a raz za cas si to overit napriklad horeuvedenym sposobom, ci je vsetko ok a ci netreba navstivit servis :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

No hej, ale tiez by som to nerobil na nejakom parkovisku, lebo sa mozes vratit a nebude tam ani len ta vetvicka :D
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

No ešte že mám diaľkové s dosahom tak pol metra od auta :D A aj tak skontrolujem všetky 4 kľučky, či je všetko OK.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

brm napísal:tacosi... hmm.. no minimálne vw gruppa a hyundai gruppa má také niečo, že ak odomkneš auto DO a do určitej doby neotvoríš dvere (asi 30sek), auto sa Ti samo zamkne... Renault niečo takéto nemá? Je to akási ochrana proti náhodnému stlačeniu odomykacieho tlačítka na kľúči vo vrecku a podobne.
Novsie to uz maju. Megane III sa po odomknuti do 60 sekund znova zamkne ak sa ziadne dvere neotvoria.
Napísať odpoveď