Unity 3D vytváranie vecí
Unity 3D vytváranie vecí
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či náhodou niekto nevie video alebo script atď. nato ako si vyrobiť vec v hre.
Napr. ako v hre 4Story. Keď potrebujete nejaké predmety a určite množstvo na jej vyrobenie.
Napr. 1vec+2vec=1vec
Napr. ako v hre 4Story. Keď potrebujete nejaké predmety a určite množstvo na jej vyrobenie.
Napr. 1vec+2vec=1vec
Re: Unity 3D vytváranie vecí
vymažeš objekty 1vec a 2vec, pridáš 1vec. Tam na to prakticky ani iný spôsob neexistuje, pokiaľ viem.
Nechápem ako to mam urobiť a môžeš to ešte raz napísať ale podrobnejšie.
Alebo nemohol by si my tu dať javascript alebo C++ script ako to má vyzerať.
Ja som to myslel tak že napr. mal by som pri sebe v batohu 80 kamene a 50 dreva a na vec (kamenný krompáč) by som potreboval 25 kamene a 15 dreva.
Ja som to myslel tak že napr. mal by som pri sebe v batohu 80 kamene a 50 dreva a na vec (kamenný krompáč) by som potreboval 25 kamene a 15 dreva.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak 1vec, 2vec, 3vec sú objekty, tak:
(predpokladám že všetky objekty sú rôzne, preto som ich rôzne pomenoval. Ak je 1vec na začiatku aj na konci v tvojom príklade to isté, tak iba zrušíš 2vec a nemusíš nič vytvárať)
Kód: Vybrať všetko
Destroy (1vec);
Destroy (2vec);
var 3vec: GameObject;
3vec = new GameObject ("3vec");
Nechápem ako to mam urobiť a môžeš to ešte raz napísať ale podrobnejšie.audiotrack napísal:ak 1vec, 2vec, 3vec sú objekty, tak:
(predpokladám že všetky objekty sú rôzne, preto som ich rôzne pomenoval. Ak je 1vec na začiatku aj na konci v tvojom príklade to isté, tak iba zrušíš 2vec a nemusíš nič vytvárať)Kód: Vybrať všetko
Destroy (1vec); Destroy (2vec); var 3vec: GameObject; 3vec = new GameObject ("3vec");
Pozri mi ti nemôžeme napísať tvoj script, keď už máš niečo rozpracované. Audio to napísal schématicky a jednoducho tak, ako to len ide. Aký je tvoj batoh? Sú to objekty, alebo len premenné (či polia)?
Ak sa jedná o objekty, napísané to už máš. Ak sa jedná o premenné, tak to len vymažeš z arrayu príp. odpočítaš od hodnôt v array
Ak sa jedná o objekty, napísané to už máš. Ak sa jedná o premenné, tak to len vymažeš z arrayu príp. odpočítaš od hodnôt v array
Ja to robím podľa http://www.youtube.com/user/burgzergarcade .
Ale ja to tak myslím že dám tie veci do 1 budovy a tam sa to tak premení.
A tie veci sú objekty.
Potom tu ešte napíšem čo a ako a ten script čo písal audio ja to tak nechápem že ku komu ho mam dať.
Ale ja to tak myslím že dám tie veci do 1 budovy a tam sa to tak premení.
A tie veci sú objekty.
Potom tu ešte napíšem čo a ako a ten script čo písal audio ja to tak nechápem že ku komu ho mam dať.
Tak to je koniec. On to robí podľa návodu.
Čisto návody o tvorbe hier ťa nenaučia programovať, a tak budeš stále závislý na nejakých predpísaných postupoch. A pokým sa nenaučíš poriadne a naozaj programovať, potom jednoduché úlohy nezvládneš sám.
Ak ťa programovanie hier ťahá, urob si najprv 2d hru, kde sa naučíš to i ono.
Pokým bude zaujímať postoj "neviem kde ho mám dať", tak hru nikdy neurobíš.
Zhrnuté a podčiarknuté: najprv sa nauč programovať. Inak skús GameMaker
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2013, 20:55)
BTW hovoríš tu niečo o C++ scripte? Pokiaľ som sa na tie návody zbežne pozrel, jedná sa o C#.
Čisto návody o tvorbe hier ťa nenaučia programovať, a tak budeš stále závislý na nejakých predpísaných postupoch. A pokým sa nenaučíš poriadne a naozaj programovať, potom jednoduché úlohy nezvládneš sám.
Ak ťa programovanie hier ťahá, urob si najprv 2d hru, kde sa naučíš to i ono.
Ten script čo tu dal audiotrack je čisto len schematické preformulovanie jednoduchej myšlienky. To nie je ozajstný použiteľný script.... Potom tu ešte napíšem čo a ako a ten script čo písal audio ja to tak nechápem že ku komu ho mam dať.
Pokým bude zaujímať postoj "neviem kde ho mám dať", tak hru nikdy neurobíš.
Zhrnuté a podčiarknuté: najprv sa nauč programovať. Inak skús GameMaker
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2013, 20:55)
BTW hovoríš tu niečo o C++ scripte? Pokiaľ som sa na tie návody zbežne pozrel, jedná sa o C#.
1. Ja to len tak robím podľa neho lebo presne takú istú hru som chcel mať.
2. Skúšal som ju robiť.
3. Ok ja som ešte len začiatočník v scriptovaní.
4. Dobre skúsim to ale v ňom som už robil hry ale nebavilo ma to.
5. Mne v Unity 3D píše C++ asi to bude nejaká chyba.
2. Skúšal som ju robiť.
3. Ok ja som ešte len začiatočník v scriptovaní.
4. Dobre skúsim to ale v ňom som už robil hry ale nebavilo ma to.
5. Mne v Unity 3D píše C++ asi to bude nejaká chyba.
-
pipiak
Medium Star
pokial viem tak v unity sa pise v c#;)
-
MeanSeriously
Medium Star
Myslím že vo FREE verzii je možnosť písať v JavaScripte, C# a v tom ich Unity scripte. C++ obsahuje len platená verzia.
@MeanSeriously: Ale vieš. thepiratebay.se. tam najdeš šecko
@Quilava9:
1. asi výhovorka. S takou hrou by ťa nikto nebral vážne. Mimo iné by si mohol mať (čo je ale veľmi nepravdepodobné) problémy s autorskými právami.
2. pri výučbe programovania sa neskúšajú robiť projekty pre projekty, ale projektíky prípadne riešenia pre konkrétny problém. Je nelogické aby si skúšal urobiť hru, ktorá už existuje a ktorej zdrojáky sú kompletné.
3. ach to scriptovanie. audio by sa sem mal pozrieť (...)
4.
5. a kde ti to píše?
@Quilava9:
1. asi výhovorka. S takou hrou by ťa nikto nebral vážne. Mimo iné by si mohol mať (čo je ale veľmi nepravdepodobné) problémy s autorskými právami.
2. pri výučbe programovania sa neskúšajú robiť projekty pre projekty, ale projektíky prípadne riešenia pre konkrétny problém. Je nelogické aby si skúšal urobiť hru, ktorá už existuje a ktorej zdrojáky sú kompletné.
4.
5. a kde ti to píše?
-
harrison314
Hardcore addict
Trochu off, ale s tymto nesuhlasim, pri uceni sa je podla mna dost vhodne robit veci co uz jestvuju, pretoze, clovek si vie lahko overit ci to funguje, vie si overit ci to robi spravne, vie sa pozriet ako sa to ma riesit spravne a ako sa riesia zaludnosti. Toto podla mna nelati iba o programovani.pcsiete napísal: 2. pri výučbe programovania sa neskúšajú robiť projekty pre projekty, ale projektíky prípadne riešenia pre konkrétny problém. Je nelogické aby si skúšal urobiť hru, ktorá už existuje a ktorej zdrojáky sú kompletné.
5: ked chcem si urobit novy scriptpcsiete napísal:@MeanSeriously: Ale vieš. thepiratebay.se. tam najdeš šecko
@Quilava9:
4.![]()
![]()
![]()
5. a kde ti to píše?
Ano. A skusal si to? Podla mna ti to vyhodi nejaky request na trial, prip. nejake obmedzenie.