Monitor 9

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dnipro
Novice
Novice

Monitor 9

Príspevok od používateľa dnipro »

Chcel by som sa vas spytat ohladom tejto temy...kedze som ju tu nenasiel zameranie na toto,je to tazke,mali ste nervy,ako to zvladnut...ucenie a podobne..lebo ja ho budem pisat teraz 13.Marca,ale to je este horsie ze ani od monitora nemam pokoj lebo este na kazdej skole robia prijimacky lebo mi sme ta sprosta novela tzv. "pokusne kraliky" ktore idu tym novym "systemom"... :?
majoOr
Expert
Expert

Re: MONITOR-9

Príspevok od používateľa majoOr »

Pokial viem tak prijímačky sa robili stále. Akurát neviem či vám nepribudol jeden predmet na monitore.
K téme: hlavne nestresuj. Ja osobne som sa tomu moc nevenoval (jeden dva dni max a aj to len slovenčine) ale týmto ťa nenavádzam aby si sa neučil. A ťažké to určite nieje, hlavne dávaj pozor pri čítaní, lebo na tom sa zvyknú žiaci mýliť najviac.
dnipro
Novice
Novice

Re: MONITOR-9

Diky moc,ved hej na to si treba tam bude hlavne praca s Textom...na to si budem davat pozor to viem,ale oni nas furt strasia v skole aj ja kruzkoch co mame povinne v pondelok matika-ucitelka nam dava pisomky aj co bolo na monitore a z 3 pisomiek sa spravi jedna znamka,z percent...a furt ze ak to napiseme pod 75 percent tak nas nezoberu nikam..na slovencine sa to celkom da ale tam si treba davat ako hovoris hlavne na ten text s porozumenim...na to to bude zamerane..ale neviem ak niekto bude stresovat a napise to zle ze sa nepodari..
dufam ze to nebude take zle :/
majoOr
Expert
Expert

Re: Monitor 9

To je taký bullshit, že ak to napíšeš pod 75%, tak sa nikde nedostaneš jak neviem čo :D
Daj si pozor na čítanie aj pri matike ale tam som sa ja pomýlil a musel som kvôli tomu robiť prijímačky :)
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

Mne sa páči, že každý rok počúvam ako sa noví študenti majú ťažšie kvôli novelám zákona. :lol: ...aj keď niečo na tom bude, tento rok maturujem, a napríklad z takého B2 jazyka nemám nijak extra strach, jazyka sa práve že bojím najmenej, ale keď som si skúšal B1 nanečisto, bez učenia, s úspešnosťou skoro 100%, tak som si fakt povedal čo to je za "férovosť", keď ešte pred dvoma rokmi maturovali z B1. Robil som B1 aj B2 z angliny a ruštiny, nanečisto, a tá náročnosť je tam fakt asi tak 5x ťažšia. Aj keď, v dnešnej dobe angličtiny to musí dať každý...

K téme - ak zoberiem sliepku, vypichnem jej oči, k hlave prilepím izolačkou centrofixu a nasypem zrno na papier, tak tá sliepka napíše ten monitor na 50% minimálne. To je absolútna formalita, rovnako ako príjmačky na strednú...
dnipro
Novice
Novice

Jaj ..aha diky moc...tak drz palce a drzim vam ostatnym tiez vsetkym co pisete :)..dufam ze to zvladnem/e...jj ta matika tam sa musim sustredit aj na slovencine...a na tych prijmackach vlastne co bolo?
majoOr
Expert
Expert

Ani len netuším :D:D Na prvý gympel som to ešte bral celkom vážne, ale na ten druhý(taká zachrana keby niečo) som to len odškrtal a išiel si po svojom.
Ale tak klasika na slovine bude diktát pravdepodobne a práca s textom. A matika nejaké slovné, rovnice, priklady na logiku.
xadman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xadman »

Ako napísal majoOr, to s tými 75% je somarina. Spolužiak mal z matiky 45% a dostal sa so mnou na gympel (síce musel robiť prijímačky) a teraz má z matiky jednotky/dvojky. Pokiaľ nebudeš mať menej než 33,3% tak si "úspešne" zvládol
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Hensym napísal:Mne sa páči, že každý rok počúvam ako sa noví študenti majú ťažšie kvôli novelám zákona. :lol: ...aj keď niečo na tom bude, tento rok maturujem, a napríklad z takého B2 jazyka nemám nijak extra strach, jazyka sa práve že bojím najmenej, ale keď som si skúšal B1 nanečisto, bez učenia, s úspešnosťou skoro 100%, tak som si fakt povedal čo to je za "férovosť", keď ešte pred dvoma rokmi maturovali z B1. Robil som B1 aj B2 z angliny a ruštiny, nanečisto, a tá náročnosť je tam fakt asi tak 5x ťažšia. Aj keď, v dnešnej dobe angličtiny to musí dať každý...

K téme - ak zoberiem sliepku, vypichnem jej oči, k hlave prilepím izolačkou centrofixu a nasypem zrno na papier, tak tá sliepka napíše ten monitor na 50% minimálne. To je absolútna formalita, rovnako ako príjmačky na strednú...
Ja maturujem z C1, na úrovni B2 budem už teraz na konci prvého ročníka. (teda, mali by sme byť, to nám tvrdia na English Department)

k tomu monitoru, vôbec nestresuj, ja som to tiež pokašlal a som na celkom hardcore škole, niektorí ľudia (ako ja) sa proste nemusia učiť vôbec, mne stačí keď dávam pozor na hodine a všetko sa to namna lepí, niekedy ani neverím že som 4 stranový test ktorý zahŕňal dosť vela učiva napísal na dvojku, a to som si ráno v buse prečítal pár kľúčových poznámok.
Naozaj nestresuj, veď uvidíš sám, napíšeš monitor, možno 10 minút potom sa budeš o tom baviť s kamošmi, čo si ako spravil, a potom na to zabudneš na veky vekov ;)
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Hensym napísal: K téme - ak zoberiem sliepku, vypichnem jej oči, k hlave prilepím izolačkou centrofixu a nasypem zrno na papier, tak tá sliepka napíše ten monitor na 50% minimálne. To je absolútna formalita, rovnako ako príjmačky na strednú...
zas neprehanaj... a to ze je lahky kazdy vie
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

DEVZY: Držím palce, C1 sa určite zíde. Ja ale hovorím o povinnej maturite, samozrejme na C1, alebo dokonca C2 môže ísť, kto chce. Keď aj certifikátovo. :)

vesaK: Sarkazmus, irónia, myslené obrazne. Nič? :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Myslím, že my to máme ako povinnú maturitu takisto, kedže som na bilingválnom gymnáziu a do týždna mám 16 hodín angličtiny, tak by to nemal byť problém.
dnipro
Novice
Novice

chlapci diky noc za podporu..ok tak sa nebudem stresovat lebo na vsetko zabudnem.e... nejak to uz napisem.. len to ma trapi ze mame aj vela inych pisomiek aj v skole... a musime pisat testy...napr posledna hodina telsena..cely. narocny den a pred sebou eate 2 kruzkove hodiny z matiktly... a tam este su testy.. komu sa ptm este chce rozmyslat po celom dni:..ach co uz nejak to zvladnem.e uz...
majoOr
Expert
Expert

do polroka tie pisomky a tak ešte ber pcotivo po polroku sa snaž nezhoršiť si známky o viac ako stupeň a si azvodou
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

ak napises monitor nad 90%, nemusis robit prijmacky na strednu. ak napises pod 90% musis robit prijmacky na strednu. kazda stredna skola teraz musi zaviest prijmacky, teda tak sa to planuje. samozrejme, nerataj s tym ze prijmacky budu tazke, vacsina skol spravi primitivne prijmacky len aby si udrzala pocty ziakov. len upozornim, takto sa to planovalo v decembri, ci to aj nadalej plati uz neviem :)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Tak tak nič sa neboj.Nepoznám človeka ktorý by zo začiatku nebol z monitoru vypleskaný ale to časom prejde...
near383
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa near383 »

ja som si z monitora nic nerobil som priemerny cize trojkar ..vobec som sa nan neucil ani som sa on nezaujmal a napisal som 65% slovina 60% matika a jednotkari co sa nan drveli tak napisali horsie ako ja a to sme podla niektorich vyskumov mali najtaksi monitor aky dovtedy bol ... nestresuj kvoli monitoru a uzivaj si posledny rocnik na zakladke co by som ja dal za tvoje problemy :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

najtaksi lol, mne sa zase zdal najlaksi ..
xadman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xadman »

Najťažší bol v šk. roku 2010/2011 kedy všetkým uznali 3 otázky. (kamarát mal vďaka tomu 15% z MAT inak by mal 0 :D)
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

no zase aj na monitor sa treba aspon trochu pripravit a neist tam uplne vymlety :D , ja som spravil na 85% matiku a 75% slovinu, ak sa dobre pamatam a aj tak som musel robit prijimacky na gympel a tie prijimacky boli daleko jednoduchsie ako monitor

co sa tyka tej B2 matury, tak suhlasim, ze je o dost narocnejsia ako B1 :? , B1 som robil na 80% a viac a B2 tak okolo 60%, na mature som cakal tak 50% a nakoniec bolo 85% ale vela veci som len intuitivne zaskrtaval :D , nebyt toho clanku o kralovskej svatbe tak mam o 10% viac :D, kazdopadne na anglinu som sa neucil ani na pisomne ani na ustne, ked clovek pozera serialy s ang. titulkami (niekedy aj bez) tak sa mu to akosi dostane do oka :D
Napísať odpoveď