plynove zbrane
Re: plynove zbrane
Tak znova...
Zdravim,
mohol by sem niekto, kto sa vyzna, napisat nieco o udrzbe co2 zbrane?
Je nejaky rozdiel v starani sa o co2 Pistol a o co2 Pusku?
Moze sa nechavat bombicka dnu v zbrani bez toho, aby sa z nej dlhsi cas nevystrelilo? Napriklad nechat tam napichnutu bombicku 2 tyzdne a nestrielat z nej?
Neposkodzuje sa tym nejaky ventil, nestraca na kvalite? A da sa napichnuta bombicka vybrat, odlozit a pouzit neskor bez toho, aby z nej vyfucal vzduch?
Dakujem
P.S. Mam na mysli co2ky ktore strielaju diabolky, alebo kovove bb gulicky, nie tie, do ktorych idu naboje so slznym plynom atd.
Zdravim,
mohol by sem niekto, kto sa vyzna, napisat nieco o udrzbe co2 zbrane?
Je nejaky rozdiel v starani sa o co2 Pistol a o co2 Pusku?
Moze sa nechavat bombicka dnu v zbrani bez toho, aby sa z nej dlhsi cas nevystrelilo? Napriklad nechat tam napichnutu bombicku 2 tyzdne a nestrielat z nej?
Neposkodzuje sa tym nejaky ventil, nestraca na kvalite? A da sa napichnuta bombicka vybrat, odlozit a pouzit neskor bez toho, aby z nej vyfucal vzduch?
Dakujem
P.S. Mam na mysli co2ky ktore strielaju diabolky, alebo kovove bb gulicky, nie tie, do ktorych idu naboje so slznym plynom atd.
Tak po dlhsej dobe prispejem do neaktivnej temy... teda vlastne mam skor otazku.
Chcel by som nieco ucinne na ochranu hlavne proti psom a divym zvieratam. Takmer denne chodim v noci na bicykli a v dedine sa to len tak hemzi psami. Uz sa 2x stretol i s vlciakom.. raz sa mi pred nim podarilo ujst a raz sa po mne rozbehol a skocil po mne ako som isol na bicykli, no malitel bol vedla a dokazal si ho ohlasit.. inac by to asi nebol prijemny zazitok.... Okrem toho chodim casto i po lesoch kde som raz stal oproti vrciacel liske s malimi a vela krat som stretol i diviakov...
Tak som sa rozhodol ze by bolo na case si kupit nieco na ochranu (aj ked zatial mi to nebolo treba, ale to stastie nemusim mat navzdy). Tak som rozmyslal ci by ste mi vedeli poradit co by bolo najvhodnejsie.
- Rozmyslal som najprv nad nejakym sprejom, ale neviem ci je to vhodna volba. Jednak je to asi na najhorsie pri vetre (kedze ma slabsi prud ako zo zbrani) a dalsia vec je to ze neviem ako presne je to s vypraznenim obsaho spreja. Ak je to tak ze ked to stlacim a vyprazni sa to za 2-3sekundy, tak ak sa netrafim na prvy krat (alebo proste v tom strese zle odhadnem vzdialenost od zvierata) tak sa dalej nemam cim chranit. A za posledne tie spreje su skor na ludi, tak maju asi slabsiu latku ako je Nonivamid.
- Potom som videl i Jet Protector http://www.army-shop.cz/produkty/obrann ... /8302.html
co ma asi lepsi dostel ako sprej, ale taktiez ma len 2 rany a predpokladam ze taktiez to bude asi menej ucinne ako Nonivamid, kedze je to primarne na ochranu proti ludom (ale zasa je asi toho viac ako v naboli 9mm).
- No a nakoniec su tu plynove pistole kde sa da pouzit i spominany Nonivamid, a mam k dispozicii aj 10 ran (su i zo 16timi ranami, ale radsej by som mal nieco mensie a lahsie...nepotrebujem vzhlad, ale nieco praktickejsie). Len neviem ako je to s obsahom latky v nabojoch, ci to ma i nejaky mensi rozptyl, alebo musim uplne presne zamierit. No a nakoniec okrem toho ze je zbran dost tazka a asi najmenej prakticka (ak vobec vojde do vacku), tak casto na videach roznych plynoviem vidim ze sa zvyknu zasekavat, co by bolo to posledne co by som potreboval... mozno by sa vsak dal pouzit revolver, ktory myslim ze sa nema ako zaseknut.
Zaujimalo by ma co by podla vas pri zhrnuti kladov a zaporov bolo proti zvery najvhodnejsie jednak z pohladu ucinnosti a jednak z praktickosti.
Chcel by som nieco ucinne na ochranu hlavne proti psom a divym zvieratam. Takmer denne chodim v noci na bicykli a v dedine sa to len tak hemzi psami. Uz sa 2x stretol i s vlciakom.. raz sa mi pred nim podarilo ujst a raz sa po mne rozbehol a skocil po mne ako som isol na bicykli, no malitel bol vedla a dokazal si ho ohlasit.. inac by to asi nebol prijemny zazitok.... Okrem toho chodim casto i po lesoch kde som raz stal oproti vrciacel liske s malimi a vela krat som stretol i diviakov...
Tak som sa rozhodol ze by bolo na case si kupit nieco na ochranu (aj ked zatial mi to nebolo treba, ale to stastie nemusim mat navzdy). Tak som rozmyslal ci by ste mi vedeli poradit co by bolo najvhodnejsie.
- Rozmyslal som najprv nad nejakym sprejom, ale neviem ci je to vhodna volba. Jednak je to asi na najhorsie pri vetre (kedze ma slabsi prud ako zo zbrani) a dalsia vec je to ze neviem ako presne je to s vypraznenim obsaho spreja. Ak je to tak ze ked to stlacim a vyprazni sa to za 2-3sekundy, tak ak sa netrafim na prvy krat (alebo proste v tom strese zle odhadnem vzdialenost od zvierata) tak sa dalej nemam cim chranit. A za posledne tie spreje su skor na ludi, tak maju asi slabsiu latku ako je Nonivamid.
- Potom som videl i Jet Protector http://www.army-shop.cz/produkty/obrann ... /8302.html
co ma asi lepsi dostel ako sprej, ale taktiez ma len 2 rany a predpokladam ze taktiez to bude asi menej ucinne ako Nonivamid, kedze je to primarne na ochranu proti ludom (ale zasa je asi toho viac ako v naboli 9mm).
- No a nakoniec su tu plynove pistole kde sa da pouzit i spominany Nonivamid, a mam k dispozicii aj 10 ran (su i zo 16timi ranami, ale radsej by som mal nieco mensie a lahsie...nepotrebujem vzhlad, ale nieco praktickejsie). Len neviem ako je to s obsahom latky v nabojoch, ci to ma i nejaky mensi rozptyl, alebo musim uplne presne zamierit. No a nakoniec okrem toho ze je zbran dost tazka a asi najmenej prakticka (ak vobec vojde do vacku), tak casto na videach roznych plynoviem vidim ze sa zvyknu zasekavat, co by bolo to posledne co by som potreboval... mozno by sa vsak dal pouzit revolver, ktory myslim ze sa nema ako zaseknut.
Zaujimalo by ma co by podla vas pri zhrnuti kladov a zaporov bolo proti zvery najvhodnejsie jednak z pohladu ucinnosti a jednak z praktickosti.
Plynovku ani moc nie. Je drahá, strelivo je celkom drahé. Do lesa by som odporučil: http://www.teremeshop.sk/product/sprej-na-medvede-1086/ , a potom kaser keď chodíš cez dedinu + teleskop (treba sa s nim ale naučiť narábať).
Ten sprej na medvede by mohol byt aj ucinny, ale pre mna je to uz dost velke a na bezne nosenie po dedine a chotary to neni... myslim si ze skor by mi stacilo nieco mensie (50-70ml), hlavne proti tulavym psom.
Ale neviem ako je to s ucinnostou tych beznych 10% OC sprejov oproti nonivamidu. Dalej ako som si dneska pozeral videa a zistoval veci okolo toho, som videl ze spreje maju bud jeden vystrekujuci prud, s ktorym asi bude problem trafit utociace zviera priamo do oci, alebo su ako klasicky rozprasujuci sa sprej, ale na videach to strieka tak do 2m a hned to aj slaby vetrik rozfuka, tak neviem ci by to bolo dostacujuce. Zatial co plynovka ma pekny rovny prud asi 4m a plus k tomu robi hluk, co by mohlo zvira taktiez odplasit.
Je sice pravda ze plynovka je drahsia a aj naboje nieco stoja, ale berem to skor ako jednorazovu investiciu a tie naboje len tak pre radost minat nebudem... keby som sa rozhodol pre planovku tak som pozeral nieco mensie, ako napriklad Zaroki 914, umarex walther P22, pripadne nejaky maly revolver (kde je vsak menej nabojov)... U sprejov neviem aky by bol vhodny... viete nejake poradit, ktore by ucinkovali dobre ina zvierata (nieco okolo 50-70ml)?
No najviac ma zaujima ten rozdiel medzi ucinkom spreju 10% OC (pripadne je aj nieco lepsie?) a nonivamidom 120.
Ale neviem ako je to s ucinnostou tych beznych 10% OC sprejov oproti nonivamidu. Dalej ako som si dneska pozeral videa a zistoval veci okolo toho, som videl ze spreje maju bud jeden vystrekujuci prud, s ktorym asi bude problem trafit utociace zviera priamo do oci, alebo su ako klasicky rozprasujuci sa sprej, ale na videach to strieka tak do 2m a hned to aj slaby vetrik rozfuka, tak neviem ci by to bolo dostacujuce. Zatial co plynovka ma pekny rovny prud asi 4m a plus k tomu robi hluk, co by mohlo zvira taktiez odplasit.
Je sice pravda ze plynovka je drahsia a aj naboje nieco stoja, ale berem to skor ako jednorazovu investiciu a tie naboje len tak pre radost minat nebudem... keby som sa rozhodol pre planovku tak som pozeral nieco mensie, ako napriklad Zaroki 914, umarex walther P22, pripadne nejaky maly revolver (kde je vsak menej nabojov)... U sprejov neviem aky by bol vhodny... viete nejake poradit, ktore by ucinkovali dobre ina zvierata (nieco okolo 50-70ml)?
No najviac ma zaujima ten rozdiel medzi ucinkom spreju 10% OC (pripadne je aj nieco lepsie?) a nonivamidom 120.
Preto som napisal ze ten sprej na medvede do lesa. A ak plynovku tak Zoraki 914. A k tomu porovnaniu, to sa radsej obrat na webforum.sk tam ti budu vediet lepsie poradit.
dakujem teda aspon za nejake info a skusim si pozistovat viac na nejakom temetickom fore 
Neviete niekto ako je to s predajom plynovej zbrane? Mám jednú plynovku, no je ťažká, čiže na nosenie nevhodná, používal som ju tak na silvestra a občas si "zastrieľame" s bratom na letisku. Potrebujem ju predať, no neviem, ako mám postupovať. Keď som ju kupoval v AFG dával som tam aj číslo OP + na pištoli je vyrazené sériové číslo. Teraz mám dilemu, či ju predať na bazoši, nakoľko je zbraň registrovaná na mňa a nechcem, aby nedajbože kupujúci s ňou niečo vyparátil a potom to prišijú mne. Vďaka.
Pri predaji si pýtaj OP, či má 18+. Keď ju predáš daj mu podpísať kúpnu zmluvu a problém solved.
taktiez som riesil podobnu otazku ked som kupoval plynovku (nechcem ju predat, ale zistoval som si info dopredu). Na inom fore mi bolo povedane ze vraj pri skupine zbrani D nie je potrebne nijako registrovat a nahlasovat predaj... ale odpovedal mi tam aj jeden policajt, ze by to radsej riesil tak ze by zbran predaval osobne a zasiel s kupujucim podpisat zmluvu u notara, takze keby sa cokolvek stalo, nemohol by sa nikdo vyhovorit ze je ta zmluva falosna a proste mas 100% dokaz ze uz si neni majitelom zbrane... podpis notara nestoji vel, myslim tak do 3€ a je to zaznamene i v spisoch u toho notara, keby si to musel niekedy v buducnosti riesit 
Keď pôjde/nepôjde k notárovi nijako neznižuje platnosť alebo existenciu kúpnej zmluvy. V tomto prípade to je mrhanie časom a peniazmi.
no ked bude ta zmluva potvrdena i notarom, tak sa v podstate kupujuci nemoze povedat ze je sfalsovana a ze tu zbran v zivote nekupil, pretoze kopiu tej zmluvi bude mat notar u seba a tym ze ju podpisal, tak vie sam potvrdit ze doticny tu zbran od teba fakt kupil...
Môže povedať v oboch prípadoch, že je falošná. Ak by niečo namietal, prizve sa znalec, ktorý overí pravosť podpisu.
ano, ale znalec podpisu daco stoji a dokonca sa par krat uz i stalo, ze podpis bol identifikovany ako neplatny, a pritom bol od tej istej osoby, kedze tam fakt staci drobna zmena pisma a neda sa podpis doverihodne identifikovat (ale to su skor vynimocne pripady, tak to sem nebudem pliest)... kazdopadne pozvat toho znalca na identifikaciu podpisu daco stoji a podpis pred notarom sa robi prave pre to, aby bol notar pri tom predaji a obe osoby podpisali pred nim ze k predaju fakt doslo a on to potvrdil svojim podpisom... keby sa nieco udialo, tak ta kopia zmluvy je i u notara, takze dalej nieje co riesit.
...ale kazdopadne ja len hovorim, ze ked som hladal odpoved na podobnu otazku, tak som sa dozvedel takuto odpoved, ze by bolo ten predaj mozno vhodne riesit i takto... ale to je samozrejme vec dotycneho, ktory tu otazku polozil ako tieto informacie zuzitkuje...
...ale kazdopadne ja len hovorim, ze ked som hladal odpoved na podobnu otazku, tak som sa dozvedel takuto odpoved, ze by bolo ten predaj mozno vhodne riesit i takto... ale to je samozrejme vec dotycneho, ktory tu otazku polozil ako tieto informacie zuzitkuje...
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Je to zbraň kat. D, teda nie je nikde registrovaná, predať ju môžeš hocikomu kto má 18+. Nikto ti nemôže nič.
Každopádne, ak ju budeš predávať, spíš kúpnopredajnú zmluvu. Pri predaji plynovky si predajca zapisuje udaje kupujúceho, takže ak by niekto s ňou niečo vysrstil a nebodaj by ju našli, mohli by u predajcov zistiť na čije meno je kupovaná a potom môžeš mať opletačky. Viem, že je to nepravdepodobný scenár, ale stale možný a je len na Tebe, či chceš byť 100 percentne krytý.
Rád by som mal samozrejme istotu. Aj keď je to plynovka, predsa je to zbraň a dá sa s ňou aj kvalitne ublížiť, ak nie zabiť. Notár zmluvy samozrejme u seba nemá, notár len overuje podpisy, pričom do tej "knihy" dávaš tiež len podpis, nie zmluvu ani nič podobné. Jednoducho spíšem zmluvu, poprosím od neho OP, obaja podpíšeme, podáme ruky a každý si pôjde po svojom.
Nemusí ani ublížiť, stačí ohroziť, alebo si pôjde vybrať nenávratný uver do banky

jimmy_xp
stoji to cele okolo predaja tej zbrane za to? budes ju musiet predat hlboko pod cenu,hladat kupca,spisovat zmluvu. Nehovoriac o tom ze ja ako kupujuci by som si stokrat premyslel davat niekomu udaje z OP-dufam ze je jasne preco. A vysledok bude ze za nu dostanes par desiatok €, to si ju radsej nechaj na toho Silvestra..
stoji to cele okolo predaja tej zbrane za to? budes ju musiet predat hlboko pod cenu,hladat kupca,spisovat zmluvu. Nehovoriac o tom ze ja ako kupujuci by som si stokrat premyslel davat niekomu udaje z OP-dufam ze je jasne preco. A vysledok bude ze za nu dostanes par desiatok €, to si ju radsej nechaj na toho Silvestra..
-
kovboj3000
Novice
Re:
HLÚPOSŤ ! Ak na človeka niekto namieri plynovku, prípadne zakričí RUKY HORE, ten v domnení že je to ostrá zbraň určite nebude šahať do vrecka po zbraň pretože vie že by ju nestihol vytiahnuť a následne aj odistiť a vystreliť. Ibaže by to bol Chuck Norris.Pinhead napísal:Na tému účinnej obrany. K obrane ako takej som už mal pár pripomienok na inej téme.
Plynová pištoľ a účinná obrana????
To je veľmi diskutabilné..... Už len z toho titulu, že pokiaľ je predpoklad, že niekto má ostrú zbraň, tak je to zaručený spôsob samovraždy..... A ten čo použije ostrú zbraň bude posudzovaný v medziach NO (nutnej obrany). Nakoľko nemohol vedieť, čo zastrelený mal, či ostrú zbraň či plynovku a musel jednať okamžite......
edit. odstavce a gramatika
Ak by sa o to predsa len pokúsil, okamžite plynovkou vystrelím a ak mám 120mg novinamid, zneškodním ho VŽDY.
Ale situácie môžu byť rôzne, útočníkov môže byť viac, zbraň môže vytiahnuť iný.... a v tom prípade ti ale nepomôže ani keby si mal naozaj ostrú pištol !
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To chce test.
Za urcitych okolnosti by to mohlo fungovat, ale nespoliehal by som na to.
Za urcitych okolnosti by to mohlo fungovat, ale nespoliehal by som na to.