Ako sa zbaviť nenávisti
Ako sa zbaviť nenávisti
Iste všetci poznáte ten pocit. Hrdlo vám zviera, v žilách prúdi krv o sto šesť, nedokážete sa sústrediť... Pri pohľade na dotyčného/dotyčnú by ste, pokiaľ by bolo možno zabíjať pohľadom, im už dávno zabezpečili pobyt na druhej strane. A tu je môj problém. Už veľmi dlho v sebe dúsim neskutočnú nenávisť. Nenávisť voči niektorým členom rodiny, nenávisť voči bývalej priateľke, nenávisť voči niektorým ľudom. Hoc minulý vzťah mi trval iba 4 mesiace, no príčiny jeho skončenia ma priviedli k neskutočnej nenávisti voči tej osobe. 3 ročný vzťah, ktorý som mal pred týmto vzťahom, nemal takú dohru ako tento. Neskutočnú zlosť, nenávisť a nevraživosť cítim voči dotyčnej babe. Od rozchodu už prešli 3 mesiace, no stále keď ju vidím, by som ju najradšej videl trpieť. Minule som náhodne natrafil na jej fotky, no krv mi natoľko zovrela, že som skoro vyhodil notebook von oknom. Prvý krok k odstráneniu nenávisti som už urobil - úplne som prerušil vzťahy s ľuďmi, ktorý sa hrali na mojich priateľov a pritom chodievali s ňou vonku a donášali jej. Ďalšia nenávisť je voči niektorým členom rodiny. Zvlášť bratrancovi - minule som sa natoľko rozčúlil, až ma hlava bolela. Ten bastard - toľko som mu pomáhal, navrhol a poskladal som mu komplet hifi zostavu do bytu a on sa všade vychvaľoval, že to si spravil sám. A raz som mal záujem o jeho kamarátku, neskutočne som sa snažil, všetko išlo ako po masle, až ma jeden večer neskutočne pred ňou očiernil - až tak, že dnes už o tej babe neviem vôbec nič. Samozrejme verila jemu, lebo sa poznali dlhšie. Potom sa mi prišiel za to všetko ospravedlniť - vyriešilo sa to viacmenej, no za mesiac sa začal chovať ešte horšie. Podobné to je aj s inými členmi rodiny, pretože minulého roku vo februári došlo k brutálnej hádke, kedy sa rozhádali už celé rodiny, nie len ja. Momentálne žijem asi štýlom : mám fajn prácu, užívam si s peknými babami, všetko je fajn, no nenávisť a negatívna energia ma natoľko ubíja, že sám cítim, že je to na mne vidieť, že som negatívne naladený. To častokrát vedie k bolestiam hlavy, žalúdka, hlúpym myšlienkam, pocitom samoty až to prerastá do nechute ďalej žiť na tomto svete. Ani tie zábavy, užívanie si s peknými babami ma už nebaví...Fakt neviem, čo mám ďalej robiť 
Re: Ako sa zbaviť nenávisti
Podla mna pomoze cas. Nemysliet na nu a neriesit. Zmizne z oci zmizne z mysle. Mozno najst si nejaku zabavku.
Osobne neriesim ludi na ktorych vidim ze sa ku mne spravaju bez respektu alebo ako k hovnu. Takych ludi som vyskrtol, a aj ked s nimi musim prist do kontaktu tak ich proste ignorujem (teda sa snazim ).
Osobne neriesim ludi na ktorych vidim ze sa ku mne spravaju bez respektu alebo ako k hovnu. Takych ludi som vyskrtol, a aj ked s nimi musim prist do kontaktu tak ich proste ignorujem (teda sa snazim ).
skusal si nejake konicky kde by si sa sustredil na jednu vec a nemyslel na nic ine ? (airsoft,paintball) je to sice zabava na par hodin ale aj to cloveku pomoze na chvilku zabudnut na problemy a mozno prides na ine myslienky .. vlastna skusenost .
Niesom si isty, ci pomoze zabudnut. Tak isto poznam par ludi, ktorych by som najradsej uz nikdy nevidel, prerusil som s nimi kontakt, nemyslim na nich. Vsetko je ok, no ked sa niekedy stretneme znovu, len tak nahodou, alebo sa ma niekto opyta na dotycnu osobu, tak sa hnevu nevyhnem. Cize u mna ani cas ani konicky nepomohli. Proste na to zabudnem, neriesim, ale pride nejaky spustac a "zovrie krv".
No, kazdy je iny, na mne to napriklad pomohlo. Ale tiez bol ten rage mozne mensi alebo mi na osobe niekedy zalezalo omnoho viac.energy00 napísal:Niesom si isty, ci pomoze zabudnut. Tak isto poznam par ludi, ktorych by som najradsej uz nikdy nevidel, prerusil som s nimi kontakt, nemyslim na nich. Vsetko je ok, no ked sa niekedy stretneme znovu, len tak nahodou, alebo sa ma niekto opyta na dotycnu osobu, tak sa hnevu nevyhnem. Cize u mna ani cas ani konicky nepomohli. Proste na to zabudnem, neriesim, ale pride nejaky spustac a "zovrie krv".
-
javatar
Hardcore addict
z tohto su zhruba 2 cesty (moralne prijatelne):
1. svoju agresiu budes smerovat do konstruktivnych cinnosti
2. zacnes vo velmi velkej miere zit pre inych
1. svoju agresiu budes smerovat do konstruktivnych cinnosti
2. zacnes vo velmi velkej miere zit pre inych
zaujimave. snazim sa nejako vzit do tvojej koze ale nedari sa mi pochopit, ako ta vedia vytocit take malichernosti (bratranec). skusil si zo seba tu zlobu vymlatit (boxovacie vrece)?
Javatar - 1, na konštruktívnu činnosť je už žiaľ času pomenej, pracujem a nejak by som to asi nestíhal, ešte od leta mi na skrini straší reprák, ktorý nie a nie dokončiť a po 2, táto myšlienka je pekná, len chcem vedieť čo konkrétne máš na mysli, pretože rozdávať sa pre tých nesprávných ľudí môže spôsobiť pravý opak a prehĺbenie nenávisti...
//lumir, vrece nemám, no občas (fakt len občas) sa chodím pokorčuľovať, chystám sa aj na lyže, chodím sa pošmýkať autom ak je sneh... minule mi prasky nervy a roztrieskal som celý pakel cédečiek, čiže možno to vrece, poprípade bojové športy by mi pomohli...
//lumir, vrece nemám, no občas (fakt len občas) sa chodím pokorčuľovať, chystám sa aj na lyže, chodím sa pošmýkať autom ak je sneh... minule mi prasky nervy a roztrieskal som celý pakel cédečiek, čiže možno to vrece, poprípade bojové športy by mi pomohli...
-
javatar
Hardcore addict
k bodu 1 -> mozes agresiu preniest aj do prace (ale nie na kolegov), pripadne boxovacie vrece alebo bojove sporty su tiez zahrnute v tejto moznosti - tu vsak pozor - ak nebudes citit ulavu ale zvysenie agresie (aj take typy su) tak od toho dalej
k bodu 2 -> praveze to rozdavanie predpoklada podmienku, ze neocakavas nic na oplatku - ono pre zaciatok uplne staci ak sa budes viac zaujmat o ludi vo svojom okoli a viac ich pocuvat - nasledne sa rozhodnes ci mas pokracovat podla toho co to s tebou urobi...
k bodu 2 -> praveze to rozdavanie predpoklada podmienku, ze neocakavas nic na oplatku - ono pre zaciatok uplne staci ak sa budes viac zaujmat o ludi vo svojom okoli a viac ich pocuvat - nasledne sa rozhodnes ci mas pokracovat podla toho co to s tebou urobi...
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mozno by ti skor pomohol psychiater, skor niez niekomu urezes gebulu a to uplne bez srandy.
-
qwerty-xyz
no mozes skusit toto :
Vo videu to odporucaju riadne, .... REC 7 ... z toho ti musi penis stáť....
.... zober si lexavrin 3 mg, a uvidis ze nebudes agresivny.
Vo videu to odporucaju riadne, .... REC 7 ... z toho ti musi penis stáť....
.... zober si lexavrin 3 mg, a uvidis ze nebudes agresivny.
Tommy, nepreháňaj zase, prosím.
-
TommyHot
Addict
Jimmy precitaj si po sebe co si napisal. Pride ti normalne vyhadzovat notebook von oknom, pri pohlade na fotky?
-
qwerty-xyz
uplne normalne..... mam full HD video kde funkcne notebooky nasi vyhadzuju ako piataci z piateho poschodia internatu ....
preco by to nikto nemohol robit pri pohlade na fotky ??? ....
preco by to nikto nemohol robit pri pohlade na fotky ??? ....
-
TommyHot
Addict
qwerty pre teba je normalne sekat ludi mecom a strielat na nich bazukou, takze tu tvoju poznamku beriem s nadhladom 
-
qwerty-xyz
co mas proti bazuke ? napr RPG 7 ma specialnu "raketku" proti pechote, ... podobne ako mnoho dalsich v tejto kategorii od inych vyrobcov ,...
http://en.wikipedia.org/wiki/File:RPG_OG_7VL.png
preco jednoducho tommy nepriznas ze autor temy by rad zobral samurajsky mec a sekal by ich vsetkych jedna basen? a koho by si mohol vychutnat kudlickou (rozumej rambo nozik) tak by sa mu riadne ulavilo??? ... a ze obcas ma vela ludi taketo nalady ???
moj spolubyvajuci mi castokrat opisuje ako mi chce pretiahnut frajerku a ako mu bude kricat a plakat a ako mi ju bude znasilnovat a ja o tom nebudem vediet, ... co si myslis co by som s nim asi spravil kebyze mozem ???? ... kamo ti prisaham ze seria SAW by bola rozpravka oproti tomu, a tiez nic nemozem .... lebo sak sme ludia nie ? ... moralka, zakony, slusne spravanie, tolerantnost ,.....
to nevravim o tom ze kebyze chcem tak ho nie je problem otravit, alebo vyhodit z okna a este by to vyzeralo ze spadol sam aky byva niekedy opity a ako sa vyklana stale z okna ze uz ho raz chytat trebalo. nevraviac o inych chutovkach. typu kupit granat za par korun a hodit mu ho do izby, zamknut a opriet sa o stenu aby ked sa rozletia dvere od tlaku tak som to neschytal tiez..... samozrejme nic nespravil ,len ma blbe reci dookola, ked mi na nu co i len sahne myslim ze nasledne bude mat velmi zaujimavy zivot, ...
A kebyze sa verejne VRAVI a pise o chutkach nasich vysokoskolskych profakov, a o tom co si hovoria v kabinete tak mi ver, ze par starych uchylakov ktori si vravia profesori, dostane tak strasne cez hubu ze im nepomoze ani boh, nie to este vojenska nemocnica ....
takze ked ma niekto nervy, ja to chaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapem .... mi ver.
preco jednoducho tommy nepriznas ze autor temy by rad zobral samurajsky mec a sekal by ich vsetkych jedna basen? a koho by si mohol vychutnat kudlickou (rozumej rambo nozik) tak by sa mu riadne ulavilo??? ... a ze obcas ma vela ludi taketo nalady ???
moj spolubyvajuci mi castokrat opisuje ako mi chce pretiahnut frajerku a ako mu bude kricat a plakat a ako mi ju bude znasilnovat a ja o tom nebudem vediet, ... co si myslis co by som s nim asi spravil kebyze mozem ???? ... kamo ti prisaham ze seria SAW by bola rozpravka oproti tomu, a tiez nic nemozem .... lebo sak sme ludia nie ? ... moralka, zakony, slusne spravanie, tolerantnost ,.....
to nevravim o tom ze kebyze chcem tak ho nie je problem otravit, alebo vyhodit z okna a este by to vyzeralo ze spadol sam aky byva niekedy opity a ako sa vyklana stale z okna ze uz ho raz chytat trebalo. nevraviac o inych chutovkach. typu kupit granat za par korun a hodit mu ho do izby, zamknut a opriet sa o stenu aby ked sa rozletia dvere od tlaku tak som to neschytal tiez..... samozrejme nic nespravil ,len ma blbe reci dookola, ked mi na nu co i len sahne myslim ze nasledne bude mat velmi zaujimavy zivot, ...
A kebyze sa verejne VRAVI a pise o chutkach nasich vysokoskolskych profakov, a o tom co si hovoria v kabinete tak mi ver, ze par starych uchylakov ktori si vravia profesori, dostane tak strasne cez hubu ze im nepomoze ani boh, nie to este vojenska nemocnica ....
-
Andi_Cibula
Addict
Daj sem to video.
Ktovie akú nenávisť pociťujú politici voči ľuďom s vlastným názorom a samostatným myslením.
Autorovi témy - nechaj to prejsť a nechaj to za sebou, poučil si sa že nemáš perly hádzať sviniam, inak povedané, nebuď príliš ochotný pokiaľ za to dotyčný nestojí.
Ktovie akú nenávisť pociťujú politici voči ľuďom s vlastným názorom a samostatným myslením.
Autorovi témy - nechaj to prejsť a nechaj to za sebou, poučil si sa že nemáš perly hádzať sviniam, inak povedané, nebuď príliš ochotný pokiaľ za to dotyčný nestojí.
-
jin
VIP
jimmy_xp: javatar Ti dal celkom dobré tipy, mal by si ich skúsiť. Aj negatívna energia je energia a treba ju do niečoho pretaviť. Aj keď som si neni celkom istý, či sú práve boxovacie vrece, streľba a bojové športy vhodnými formami ventilácie. Jasné, keď som ja nasratý do belava tiež mám niekedy chuť zájsť s autom na pole a vyprázdniť zásobník, ale potom ma to vždy prejde. Všetky horemenované aktivity majú v sebe istý náboj agresivity, ktorá je sama o sebe negatívna - takže to môže dopadnúť niekedy presne naopak. Človek sa ešte viac vyhecuje a prileje olej do ohňa.
Viem, že sa Ti to nebude páčiť a nevravím, že by som na to osobne tiež mal gule, no z psychologického hľadiska je najvhodnejšia priama konfrontácia.
Tvoje emócie a pocity sú adresné (čo je vždy lepšie ako byť mizantrop
) a podľa môjho názoru sa budú stále vracať, ako nedoručený list z pošty.
Skús nad tým pouvažovať, aj keď je pravdou, že sa do Teba nedokážem úplne vcítiť.
Ja keď sa potrebujem upokojiť kuknem si v mobile fotky mojej trojmesačnej malej a som nebesky kľudný
PS: Alebo si kúp psa.... Ten dokáže človeku v takýchto situáciách dosť pomôcť...srsly A šteňa bude aj fajn ice-break pre Tvoje zálety
!
Viem, že sa Ti to nebude páčiť a nevravím, že by som na to osobne tiež mal gule, no z psychologického hľadiska je najvhodnejšia priama konfrontácia.
Tvoje emócie a pocity sú adresné (čo je vždy lepšie ako byť mizantrop
Skús nad tým pouvažovať, aj keď je pravdou, že sa do Teba nedokážem úplne vcítiť.
Ja keď sa potrebujem upokojiť kuknem si v mobile fotky mojej trojmesačnej malej a som nebesky kľudný
PS: Alebo si kúp psa.... Ten dokáže človeku v takýchto situáciách dosť pomôcť...srsly A šteňa bude aj fajn ice-break pre Tvoje zálety
tak to si pekne blby, normalny clovek by mu raz pridrbal a mal by pokojqwerty-xyz napísal:moj spolubyvajuci mi castokrat opisuje ako mi chce pretiahnut frajerku a ako mu bude kricat a plakat a ako mi ju bude znasilnovat a ja o tom nebudem vediet
Na to sa ale taky internetovy hero ako ty samozrejme nezmoze
Niekedy rozmyslam, ci si naozaj taky retard, alebo ti niekto plati za to, aby si tu zo seba robil najvacsieho debila.qwerty-xyz napísal:co mas proti bazuke ? napr RPG 7 ma specialnu "raketku" proti pechote, ... podobne ako mnoho dalsich v tejto kategorii od inych vyrobcov ,...