Novy technicky preukaz - krok po kroku

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jimmy_xp
King
King

Novy technicky preukaz - krok po kroku

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Zdravim pani motoristi :)
Dufam, ze existuje tu uz niekto, kto si bol dat vymenit papierovy technicky preukaz za novy plastovy. Chystam sa na to zajtra avsak mam par otazok, resp privitam, ak mi niekto napise krok po kroku co mam spravit, aby som bol uspesnym majitelom noveho technicaku :wink: Predovsetkym ma zaujima
- kde najdem tu ziadost o vydanie noveho technicaku (tusim, ze asi ju maju na PZ) ?
- poplatok je 6 eur, avsak nie je uvedene akym sposobom sa to plati - sek, kolky, hotovost ???
- co vsetko tam treba doniest, co im ostava, z coho treba spravit kopie ?
Za kazdy postreh dakujem :)
macnet
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Novy technicky preukaz - krok po kroku

Príspevok od používateľa macnet »

Ja som to bol hned menit :) 6 € poplatok zaplatis sposobom kolku, vsetko ti spravia na tom Dopravnom inspektorate PZ, staci priniest iba stary TP a ten tam aj zostane. Ty si odnesies iba polykarbonovu kartu a velky papier. Ale pozor je v tom bordel, niekto mi hovoril, ze platil uz 12 € a v hotovosti a takisto boli aj ine problemy, takze slovenska policia sa zase vyznamenala...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Ak sa smiem spytat, k comu je to dobre ? ten novy technicky ?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

namiesto poskladaneho obrovskeho lajstra budes mat teraz pri sebe len plastovu karticku a "velky" technicky budes mat doma
macnet
Expert
Expert

Príspevok od používateľa macnet »

Navyse bude to mat konecne europsku uroven, su tam aj take vyhody, ze v kazdom okresnom riaditelstve PZ (alebo aspon krajsom) by malo byt zariadenie, ku ktoremu ked prilozis danu polykarbonovu kartu tak ukaze vsetky vecerpavajuce udaje aj o poisteni napriklad...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

hmmm poskladana A4 to neni nic tragicke... vyhadzovat 6e a natahovat sa s uradmi mi pride v tomto pripade zbytocne...
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

kym netreba menit, nemenil by som, za par rokov zase zmenia a zas pojdes na DI? sak uz su smiesni, bol velky a maly technicak, kazdy bol spokojny, potom dali poskladanu a4, kde je vsetko a zas idu na velky a maly technicak..
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Tak bol som dnes na policii, ale bohuzial dosiel som o 12:05 a to robia len do 12tej takze som mal smolu :( Avsak vonku na nastenke ani na dverach ziadna info ohladom maleho technicaku a dokonca ani v cenniku ukonov nebolo nic uvedene :( este asi o tom nevedia :lol:
Fery
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fery »

Nazdar, rad by som sa ohladom toho nieco spytal,, bratranca mi zastavili policajti, a ziadali od neho novy plastovy technicak, on ho vsak nema,, ma iba klasicku poskladanu A4, tak ho varovali, ze vraj to uz bude povinne tak nech si ju da spravit,, ja ho este tiez nemam spraveny, tak chcel by som vediet, co je na tom pravdy,,
nechce sa mi neako stat sor na policii, teraz mi zacina skuskove tak na to velmi nemam cas :/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Od leta 2010 sa vydavaju nove technicaky, teda velky papierovy a plastovy. Ty mas mat pri sebe len plastovy, ak mas papierovy (a pritom mas vydany uz plastovy), tak je to na pokutu. O tom, ze sa musia papierove starsie technicaky menit za nove plastove som nepocul, je to len blud policajta z dovodu vystrasit mladeho vodica alebo zo svojej hlupej nevedomosti.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Presne tak. Pokial kamarat nema ten maly plastovy, moze normalne nosit ten A4kovy.. urcite nie je povinne mat plastovy
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Povinnost mat plastovy je len v pripade, ze bol plastovy TP vydany.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ale poviem vam jedno, je lepsie mat maly plastovy technicak. nie je tak dokopy nic o aute napisane, je tam akurat znacka, typ, objem motora, vykon, majitel vozidla, VIN-ko a nepamatam is presne co este. cize ked mate velky technicak a mate na aute obude povedzme vzadu gumy 235 a v technicaku mate 225 tak policajt bude chciet zobrat technicak, alebo pokuta, lebo is to skontroluje podla velkeho technicaku. Ale ked mu date do ruk maly technicak, kde nema napisane, to co potrebuje na pokutu, tak vam moze olizat kiwi :) a maly je lepsi aj pri pripadnej kradezi... lebo velky technicak, pokial nemate maly, tak je prakticky jediny doklad od auta... ja som za tie male
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Fuxxo napísal:a mate na aute obude povedzme vzadu gumy 235 a v technicaku mate 235 tak policajt bude chciet zobrat technicak

:wink:
Fuxxo
Darca
Darca

Fixed :)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Nikde som o tom necital,len som pocul,ze v blizkej buducnosti by mali mat zelení citacku na tie karty,kde im zobrazi komplet vypis z TP
Fuxxo
Darca
Darca

to si cital velmi dobre :) ale v blizkej buducnosti mali mat nasi statni zamestnanci aj terminal na platenie kreditnou kartou a blizka buducnost je pomaly 2 alebo 3 roky? tak podla mna sa nemame coho bat.. ved sme technologicky 30 rokov pozadu... len to netreba hovorit flojdom :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fuxxo: Pokial viem, tak citacku na plastovy mali uz niekedy pred rokom ci kedy, ked ma zastavili a kontroloval to cez to. Pripadne to bol notebook a tukal do neho EVC auta, neviem presne. Zastavili ma v noci, videl som len spolujazdca od policajta, ako si sadol na sedadlo a tukal do zariadenia a pozeral na technicak. Okrem toho, pokial viem, tak niekedy v lete mali problem a natahovacky ohladom kolies, ktore boli/neboli zapisane v TP a preto sa to od leta vobec neriesilo, ci su alebo nie su zapisane kolesa v TP. Neviem, ci to platilo len v nasom okrese, resp. kraji, kde tento problem vznikol alebo to bolo celoplosne na celom Slovensku. Viem to len podla toho co vraveli kamarati policajti, ale je mozne, ze to platilo len v nasom okrese. Ci je to este stale tak, tak to neviem a ani ma to nezaujima.
Fuxxo
Darca
Darca

hojko: ano, verim tomu, ze tukali udaje do ntb aby si vylustrovali kompletny zaznam o tvojom vozidle a aj to urcite niekde na hlavnom tahu smer BA alebo von z BA (sorrac ak sa mylim), ale predsa sa len vratme do nasej slovenskej reality. kolko je podla teba na slovensku takto vybavenych vozidiel? Moj nazor je takyto... 1-2ks BA; 1-ks NR; 1-2ks ZA; 1-2ks KE; 0-1ks BB; a aj to som mozno prehnal a nezahrnujem do toho Slovensku Kobru, lebo oni to maju v aute ako v helikoptere...

a tarminaly na kreditne karty. neplatil som v zivote vela pokut, ale ked ma pani bratia zastavili a mal som zaplatit pokutu pred tym ako som ju okresal na minimalnu moznu hodnotu, som na nich vyrukoval, ze platim kreditkou, lebo u seba momentalne nemam cash. Na to mi vrucne odpovedali, ze mi zadrzia osvedcenie na vedenie vozidla (moj vodicak) kvoli tomu, lebo oni nemaju terminal. Musel som im to este raz zopakovat, ze mi chcu zobrat moj doklad, kvoli tomu, ze oni nemaju terminal? ako wtf? a ziadne take, ze mate to len s upozornenim a bezte prec. oni proste boli ochotni ist somnou 20 km k najblizsiemu bankomatu aby som im tie peniaze dal. a to sa urcite nestalo len mne... cize toto je to ich slavne Pomahat a chranit... samozrejme cest policajtom, ktori maju aspon chrbotvu kost..
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Ono mna co hneva tak udaje o poisteni v tej karticke nie su zaznamenane, a to nehovorim o STK / EK / certifikat folie,...
Takze ci nosim poskladany A4 TP a k tomu milion papierikov alebo plastovu karticku s milion papierikmi si myslim ze je jedno.
Keby sa vsetky "dokumenty" ktore musim mat pri sebe dali nahrat na plastovu karticku to by bolo nieco,...
Napísať odpoveď