pozicia PSU FAN vs CASE
pozicia PSU FAN vs CASE
mam CASE, ktory ma vyduchy PSU FANu otocene do zeme, je tam aj prachovy filter.
http://www.corsair.com/en/pc-cases/carb ... -case.html
mam zdroj otocit smerom aby fukal do zeme (presne ako je urcena skrina) alebo aby fukal do case ?
(v poznamkach skrine je napisane, ze je mozne otocit to oboma smermi, cize zalezi na pouzivatelovi)
co si o tom myslite?
http://www.corsair.com/en/pc-cases/carb ... -case.html
mam zdroj otocit smerom aby fukal do zeme (presne ako je urcena skrina) alebo aby fukal do case ?
(v poznamkach skrine je napisane, ze je mozne otocit to oboma smermi, cize zalezi na pouzivatelovi)
co si o tom myslite?
Re: pozicia PSU FAN vs CASE
Nic nebude fukat do zeme.Daj PSU tak aby bol ventilator dole.Od spodu bude zdroj tahat chladny vzduch a zozadu vyfukovat teply.
ako vies ze bude tahat a nie fukat ?
pozri si ako máš natočené lopatky na fane img
. Najlepšie je ak je PSU otočný fanom nadol. Ako už bolo povedané ťahá chladný vzduch od zeme (nie zo skrinky), tým pádom je PSU chladený samostatne a neberie chladný vzduch z case
Lebo zdroje su tak stavane ze velky vetrak taha vzduch a ochladzuje suciastky a teply vyfukuje zozadu.Bola by blbost ho otocit vetrakom hore lebo v zatazi sa zahrieva a ked bude musiet este tahat teplo zo skrinky tak budes este viac pocut ventilator zdroja a to teplo zo skrine by mu tiez nepomahalo.
ako ja si dam poradit
len sa mi to nezdalo ze fukat do zeme chapete
len sa mi to nezdalo ze fukat do zeme chapete
to by bola hlúposť keby fan fúkal na zem, chladil by zem a nie zdroj 
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ešte som nevidel ani jeden PSU kde by fan necocal, ale vyfukoval vzduch dole.
Všetky kvalitné skrinky s normálnym chladením majú zdroj dole, lebo inak (ak je hore) zdroj nijak veľmi nechladíš (nasáva horúci vzduch zo skrinky a ten vyfukuje, no o čom je takéto chladenie?).
Všetky kvalitné skrinky s normálnym chladením majú zdroj dole, lebo inak (ak je hore) zdroj nijak veľmi nechladíš (nasáva horúci vzduch zo skrinky a ten vyfukuje, no o čom je takéto chladenie?).
je v tejto casti postu ironia?Michaelo napísal:nasáva horúci vzduch zo skrinky a ten vyfukuje, no o čom je takéto chladenie?
-
Michaelo
Hardcore addict
Trochu ta nechapem. Verim ze vies ako som to myslel, ak nie rozvin co pod tym chapes ty nech objasnim 
ok, v tom pripade:
o tom znizit teplotu prostredia co najrychlejsieMichaelo napísal:nasáva horúci vzduch zo skrinky a ten vyfukuje, no o čom je takéto chladenie?
-
Michaelo
Hardcore addict
Jo znizi teplotu prostredia, ale ten PSU sa moc neochladi, tak musi ventilator bezat na vyssie otacky.
Predsa len, cim by si chladil radsej, studenym ci horucim vzduchom?
Ja nehovorim ze sa takto fungovat neda, ale lepsie je mat PSU dole.
Predsa len, cim by si chladil radsej, studenym ci horucim vzduchom?
Ja nehovorim ze sa takto fungovat neda, ale lepsie je mat PSU dole.
teplota fanu je zanedbatelna, pozri si testy, malokedy je pri vysokej (100+ %) zatazi nad 55 stupnov, teplotne rozdiely intake/outtake su ale vzdy <=15 °C
-
Michaelo
Hardcore addict
Ono pre niekoho zanedbatelne, pre niekoho zbytocny hluk kedze FAN ide na vyssich otackach. Mna hluk dost stve a aj teraz hladam sposob ako stitit GPU (mam nereferencne PCB, tak to nie je prave easy).
Ale mas jedno. Hlavne je ze bolo vysvetlene to, ze PSU nikdy (bez home made "tuningu") dole nevyfukuje.
Ale mas jedno. Hlavne je ze bolo vysvetlene to, ze PSU nikdy (bez home made "tuningu") dole nevyfukuje.