Rozšírenie VP po 2 ročnej praxe

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
k!ko
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Rozšírenie VP po 2 ročnej praxe

Príspevok od používateľa k!ko »

Ahojte. Neviete niekto ako to je, či to je este stále platne?
Totiž mám 19 rokov. V 16 som si pravil vodičak A1 na 125ccm 11KW, v 18 som ho rozsiril len o auto, cize B.
Teraz by som chcel A s obmedzenim do 25KW. Nechce sa mi uz treti krat chodit do autoskoly a znova absolvovat cely kurz a hlavne si ho platit. Viem, ze sa dalo dat cestne prehlasenie na zaklade ktoreho VP rozsirili.
Posledny rok som uz aj tak jazdil na vacsom ako som mohol, ale rad by som mal uz papiere v poriadku :)
Viete mi niekto poradit, resp ma niekto skusenost?
Dakujem za kazdu radu...
Header
Professional
Professional

Re: Rozšírenie VP po 2 ročnej praxe

Príspevok od používateľa Header »

Ak dobre viem, tak pri rozširovaní z A1 na A do 25kW platíš celý kurz odznovu.. dvojročná prax sa vzťahuje len na A<25kW -> A>25kW

a teraz už budeš mat do 35kW :wink:

//neviem kde chceš robiť, ale keby sa dohodneš s inštruktorom že jazdy absolvovať nechceš nakoľko jazdíš už, tak by ti mohol niečo spustiť z ceny...

a ešte, ak si robil kurz prvej pomoci pred septembrom (?) 2008, tak ho platíš znovu...
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Tak to je blbe, som dufal, ze aj z A1 na A staci mat dvojrocnu prax.
No jasne ze sa to da vybavit, dokonca si to viem dohodnut tak, ze ani na skusky nepojdem. Lenze nieje to najlacnejsie.
No aspon uz dostali rozum a dali to na 35kW. Kurz prvej pomoci mam z 2/2010, tak snad im to bude postacovat.
Stale neviem, ci do toho ist alebo nie. Uz ma 2x zastavili na Nexuse 300i a ani slovo nepovedal zeleny :D
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Rozhodne do toho choď. Zbytočne to dávať vybavovať niekomu, platiť za to nemale prachy a v konečnom dôsledku aj tak stále nemáš 100% zaručené že ho dostaneš na čas. Pretože dnes už veľa vecí nie je ako kedysi.
Ved jazdíš už od 16 rokov jazdy teda problém nebudú, prebehni si tých 35 testov a choď rovno na skúšku. Ten 16€ kolok snáď oželieš. A máš to čierne na bielom, bez strachu keď sa niekde vyberieš.
Napísať odpoveď