imax kamera

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

imax kamera

Príspevok od používateľa tomášHozlár »

Ahojte. Mám na DVD trilógiu The dark Knight Rises a aj kopec bonusových materiálov. Rozprávali tam, že to točili kamerami imax, 65mm, ktoré nahrávajú v tej najlepšej kvalite na svete. A povedali, že ich je na svete iba tuším 6 a oni jednu zničili. Pýtam sa : Prečo tých kamier nie je vyrobených viac, keď sú také dobré na kvalitu?? Čítal som vela článkov ale žiadny dôvod prečo ich nie je viac som nenašiel. Neviete? Ďakujem.
theBliZZard
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: imax kamera

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Kde konkretne si cital, ze ich je iba 6? Lebo ja som nasiel, ze ich je 6 typov, co je rozdiel ...

"IMAX kamer je k dispozici základních 6 typů podle momentální potřeby, jaký záběr potřebujete zrovna natočit:
Kamera pro snímání záběrů 3D
IMAX 3D Camera slouží k natáčení prostorových záběrů. Dva objektivy na přední straně mají shodnou vzdálenost jako je průměrná vzdálenost očí dospělého člověka. V konfiguraci s největšími kazetami na filmový materiál dosahuje kamera hmotnosti téměř 150 kg. Kamera využívá objektivy o ohniskové vzdálenosti od 30 do 250 mm.
Zbylých pět kamer je již určeno pro snímání pouze na jeden filmový pás, tedy pro 2D Je zde vývojová řada kamer typu MK, MKII L/W, MKII H/S a MKIII H/S, jejichž hmotnost opět v závislosti na použité filmové kazetě se pohybuje od 14 do 31 kg. Použité objektivy mají ohniskovou vzdálenost od 30 mm až do jednoho metru a na rozdíl od 3D kamery se zde může použít i jeden ze dvou typů objektivu s transfokátorem, tedy se zoomem."

/tak.. "Jedním z technických zázraků velkoformátového systému IMAX je i kamera, kterou se filmy pro kina IMAX natáčejí. Na světě je k dispozici pouze kolem čtyřiceti exemplářů." z clanku z roku 2003, take dnes ich uz snad bude viacej ;)
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: imax kamera

Príspevok od používateľa tomášHozlár »

ja som čítal aj na nete, ale tam som našiel iba tieto typy čo ty, aké filmy sa s nimi točili a pod. To že ich je iba (tuším) 6 bolo v tých bonusoch a rozprával to sám režisér Christopher Nolan. Neviem ktorý typ myslel, ale povedal, že týchto kamier bolo vyrobených iba 6 a oni pri scéne v tuneli jednu zničili, čo je veľká škoda pretože nič nenahraje video záznam vo väčšom rozlíšení než tieto 65 mm kamery imax. Pozriem, ši nenajdem to video na youtube a ukážem ti ten úsek kde to povedal.

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2013, 19:51)
no, na youtube som to nenašiel, ale pustil som si ten bonus a presne toto povedali:

"Lev Head (rameno, statív s kamerou) namontované na Mercedesu úspešne umožnuje dostať kameru priamo doprostred akcie. Ale samozrejme pri tom riskujete vybavenie. Jednu imax MSM kameru sme zničili. Pri práci s imax je problém, že na svete existovali len štyri tieto kamery. A teraz sú tri. To nás skľúčilo, pretože sme si tieto kamery obľúbili."

Sekol som sa, nebolo ich 6, ale štyri a teraz sú tri. Neviem či pomôže, že boli typu MSM, ale ja som ani s týmto nič nenašiel. A natáčali to v roku 2008.
Napísať odpoveď