Zdravím, dostal som odporúčanie, že môžem prísť na stretnutie do nejakého informačného strediska. Stretnutie som absolvoval a ponúkli mi zmenu životnej poistky, teda poisťovne, pretože motorové vozidlo nemám a nemám našťastie ani úver a ani nejakú hypotéku. Teraz som poistený v Komunálnej poisťovni a mám ponuku, že môžem ísť do Wustenrot.
No tie rozdiely sú tam veľmi veľké a pripadá mi to, že je to až nereálne. Napr. terajšie krytie úmrtia mám na 1992 EUR, vo Wustenrot by som mal 20 000 EUR. Trvalé následky mám teraz na 3652, vo Wustenrot by som mal tiež 20 000, ešte uvediem napr. náklady za chirurgický zákrok, ktoré mám teraz 0 a mal by som 8 000. Teraz platím 18 EUR mesačne, po novom vo Wustenrot by som platil 33 EUR. A ešte nejaký príklad - teraz nemám cestovné poistenie a vo Wustenrot by som ho mal. Samozrejme, je tam aj mnoho iných položiek, ale vo všetkým sú veľké rozdiely. Čo si o tom myslíte? Nie je to žiadny podvod ani nič podobné? Oni majú viac pobočiek po Slovensku, napr. aj v BB, v NR...samozrejme, oni to vybavia zadarmo pre mňa a dostanú za to odmenu od tej poisťovne, ktorú poskytnú. Poskytujú napr. aj zmeny úverov, zmeny poistiek motorových vozidiel, zmeny hypoték atď.
A ešte by som sa chcel spýtať, ak by som odišiel teda od Komunálnej poisťovni, vyplatili by mi nejakú čiastku? Tento rok ju mám už piatky rok a tam je odkupná hodnota cca 19 114 SK. Správne som pochopil, že tá odkupná hodnota je suma, ktorú mi vyplatia keď od nich odídem?? VĎAKA!
Zmena poisťovne
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zmena poisťovne
Z toho co si dal do poistenia a z toho co ti maju vyplatit, tak by si dostal podstatne menej ako si do toho vlozil. A zivotnu poistku pri sume 33 eur mesacne ti ponukne podobnu aj Amslico ci Kooperativa. Dokonca by som povedal, ze Amslico bude na tom este o dost lepsie ako Wustenrot. Predpokladam, ze na tieto poistky sa zlakali poradcovia z OVB, Partners Group a podobnych poistovatelov, napokon najdes tu o nich velku temu a mozes si precitat co a ako. Ja by som dal od toho ruky prec, resp. by som si to siel vybavit radsej osobne do poistovne.
Ale poprosím presnú odpoveď na tú moju otázku, či je tá odkupná hodnota to, čo si myslím, teda to, čo som aj napísal.
Táto firma funguje už dlho a ako som spomínal, majú viacej pobočiek na slovensku, volajú sa INFORMAČNÉ STREDISKO.
Zistil som, že ten, kto ma odporučil za to získa 70 - 100 EUR ak si to dám zmeniť. Teda každý odporučateľ dostane odmenu, pokiaľ ten, koho odporučil si zmení tú poistku/úver/hypotéku...
Táto firma funguje už dlho a ako som spomínal, majú viacej pobočiek na slovensku, volajú sa INFORMAČNÉ STREDISKO.
Zistil som, že ten, kto ma odporučil za to získa 70 - 100 EUR ak si to dám zmeniť. Teda každý odporučateľ dostane odmenu, pokiaľ ten, koho odporučil si zmení tú poistku/úver/hypotéku...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tebe nefunguje Google, ze si nevies zistit co je to odkupna hodnota??? Mas tam desiatky odkazov hned na prvych stranach z ktorych sa to docitas.
Ja som nedávno riešil svoju životnú poistku, pretože ju chcem zrušiť a bolo mi povedané toto. Mám investičné životné poistenie. Za prvé 2 roky poisťovňa dáva tvoje peniaze do všelijakých poplatkov, ktoré súvisia s poistením, čiže v podstate za tie 2 roky nemáš našetrené absolútne nič. Je jedno, akú odkupnú hodnotu máš na výpise, jednoducho za prvé 2 roky nedostaneš nič, alebo len veľmi veľmi málo, pokiaľ by si to chcel zrušiť. Až po tých 2 rokoch sa ti na účet začína čosi pripisovať. Pričom dôležitá je doba poistenia. Približne v polovici tejto doby sa ti už vraj oplatí to zrušiť a dostaneš zhruba to, čo si tam vrazil. Čiže, ak máš poistku na 20 rokov, tak asi v 10. roku to môžeš zrušiť bez straty vložených peňazí. Čiže odkupná hodnota je len akýsi informatívny údaj. Moja odkupná hodnota je cca. 2000 € a keďže túto poistku mám niečo cez 2 roky, tak sa mi to neoplatí zrušiť, pretože v tom prípade som peniaze len tak spláchol do hajzla.
U koho si poistený?pinco napísal:Ja som nedávno riešil svoju životnú poistku, pretože ju chcem zrušiť a bolo mi povedané toto. Mám investičné životné poistenie. Za prvé 2 roky poisťovňa dáva tvoje peniaze do všelijakých poplatkov, ktoré súvisia s poistením, čiže v podstate za tie 2 roky nemáš našetrené absolútne nič. Je jedno, akú odkupnú hodnotu máš na výpise, jednoducho za prvé 2 roky nedostaneš nič, alebo len veľmi veľmi málo, pokiaľ by si to chcel zrušiť. Až po tých 2 rokoch sa ti na účet začína čosi pripisovať. Pričom dôležitá je doba poistenia. Približne v polovici tejto doby sa ti už vraj oplatí to zrušiť a dostaneš zhruba to, čo si tam vrazil. Čiže, ak máš poistku na 20 rokov, tak asi v 10. roku to môžeš zrušiť bez straty vložených peňazí. Čiže odkupná hodnota je len akýsi informatívny údaj. Moja odkupná hodnota je cca. 2000 € a keďže túto poistku mám niečo cez 2 roky, tak sa mi to neoplatí zrušiť, pretože v tom prípade som peniaze len tak spláchol do hajzla.
Ja som si dal spraviť investičné od Wustenrot, keďže množstvo ľudí má s nimi kladné skúsenosti a od roku 2007 práve s týmto produktom vyhrávajú v Zlatej minci prvé miesto.
Túto mám v Axe a keď som sa informoval v Unione, tak tam je princíp rovnaký. Takže predpokladám, že pri investičných životných poistkách je to všade rovnaké.
Podľa mňa, peniaze vrážam do absolútne nezmyselnej veci. Ak by som to mohol vrátiť, tak žiadnu poistku by som neuzavrel.
Podľa mňa, peniaze vrážam do absolútne nezmyselnej veci. Ak by som to mohol vrátiť, tak žiadnu poistku by som neuzavrel.
Ja mám mesačne z 33 EUR 20 EUR do sporenia a z toho ročne 4,5 % do garantovaného fondu, no vybrať peniaze si môžem len pod tou podmienkou, aby som tam mal ostatok min. 400 EUR. A tých 20 mesačne mi ide aj do odkupnej hodnoty..pinco napísal:Túto mám v Axe a keď som sa informoval v Unione, tak tam je princíp rovnaký. Takže predpokladám, že pri investičných životných poistkách je to všade rovnaké.