Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
http://www.pluska.sk/regiony/bratislava ... zemku.html
Taky obchod by som zacal bojkotovat a v zivote by som v nom nekupil nic, ani rohlik.
Taky obchod by som zacal bojkotovat a v zivote by som v nom nekupil nic, ani rohlik.
-
javatar
Hardcore addict
preco? normalna (v zmysle standardna - co sa tyka podmienky tak je mierne neobvykla) obchodna dohoda - mne osobne je to vazne jedno ved kondomy rozhodne nepatria medzi tazko zohnatelne veci
ak by to tescu tak vadilo tak by tie pozemky kupili
som sice za odlucenie cirkvy od statu ale toto povazujem len za pastvu pre bulvar ktory moze profitovat na tom, ze poukaze na cirkev (a uz na tom dokazu ryzovat dost dlho)
az ty budes prenajimat pozemky alebo priestory tiez si budes moct urcit podmienky ake len chces...
ak by to tescu tak vadilo tak by tie pozemky kupili
som sice za odlucenie cirkvy od statu ale toto povazujem len za pastvu pre bulvar ktory moze profitovat na tom, ze poukaze na cirkev (a uz na tom dokazu ryzovat dost dlho)
az ty budes prenajimat pozemky alebo priestory tiez si budes moct urcit podmienky ake len chces...
Prosim ta javatar, ved keby sa to stalo presne opacne, bol by titulok, TESCO NA CIRKEVNOM POZEMKU PREDAVA KONDOMY!
Kto sa chce bit palicu si najde vzdy. Nechapem len, ze priemerne inteligentnemu cloveku sa chce o takejto blbosti kopirovat link a vytvarat prispevok.
-
javatar
Hardcore addict
Nie SRneC - v takom pripade by titulok znel CIRKEV PREDAVA KONDOMY V TESCU
inak sa mi v tejto teme nechce reagovat uz dlho ale co ma chudak chronicky prokrastinator robit ked ma toho vela na praci?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
javatar, problem je, ze jeden z tych obchodov v Petrzalke nestoji na cirkevnych pozemkoch a aj tak je v nedelu zavrety a nepredavaju sa tam kondomy.
-
javatar
Hardcore addict
tak ten dany obchod bud uzavrel inu dohodu alebo ma ine dovody preco je v nedelu zavrety a nepredava kondomy - inak to nevidim
Krestanska cirkev je to najhorsie co existuje a neustale to dokazuje znovu a znovu. Ma si riesit problemy s uchylakmi vo vlastnych radoch a financne skandali a nie starat do kondomov alebo kedy ma byt obchod otvoreny a kedy nie. Co poznam osobne silno veriacich ludi, tak drviva vecsina z nich ma vazne vyhrady voci fungovaniu tejto institucie, dokazuju to aj masove odchody ludi z cirkvi v Rakusku a Nemecku, Irsku, je to celoeuropsky trend. A ze si moze vlastnik pozemku diktovat podmienky prenajmu ake chce? Moze, ale ja by som v tom obchode uz nekupil nic, prave z tohto dovodu. Cirkev vsetky svoje majetky a pozemky v priebehu vekov dostala od ludi, castokrat museli dat nedobrovolne, alebo "dobrovolne".
Každého boha zabil čas a zabije aj toho kresťanského. Títo černokňažníci poputujú na smetisko dejín.
Raz nepochopím čo majú oni stále za problémy s tými kondomami. Tá banda panicov by už mala konečne otvoriť oči lebo už niesme v stredoveku....
oni s tym nemaju problem, to ministranti...
Keby tak chceli zavriet vsetky obchody v nedelu, bratislavska kultura vikendu v obchodnych centrach by sa vytratila. Chcel by som vidiet tie prazdne smutne ocka, z ktorych sa vytraca jedina radost zo zivota, ocka vsetkych konzumnych chorobnych nakupovacov. 
-
seth82
Darca
Nech si zatvárajú tie svoje (resp. tie, ktoré vďaka tým zmluvám s reťazcami zatvárať môžu) a nech sa do vecí svetských nestarajú a hlavne nie do toho, kedy je pôjdem alebo nepôjdem nakupovať. Inkvizíciu a diktáty od cirkvi sme tu už mali, už Vatikánska zmluva je päsť na oko.
možete mi niekto z vás krestanov vysvetliť ako je možne že cca 80 % ludí na slovensku je Krestanov aj do očí vam to povie že veria v Boha lebo sa to patrí. Ale prečo potom maju tí Krestania vačšinou sex pred svatbou? Interupcie su na dennom poriadku a kondomy sa tu predavaju dobre? Ako je to možne?
No ja vam to poviem. Pretože vačšina krestanov su obyčajny pokritci povedia že veria v Boha pretože sa to patrí, a aj chodiť do kostola ale z vieri praktizuju iba to čo im vyhovuje.
No ja vam to poviem. Pretože vačšina krestanov su obyčajny pokritci povedia že veria v Boha pretože sa to patrí, a aj chodiť do kostola ale z vieri praktizuju iba to čo im vyhovuje.
-
MeanSeriously
Medium Star
Bohužiaľ máš pravdu.Famine napísal:možete mi niekto z vás krestanov vysvetliť ako je možne že cca 80 % ludí na slovensku je Krestanov aj do očí vam to povie že veria v Boha lebo sa to patrí. Ale prečo potom maju tí Krestania vačšinou sex pred svatbou? Interupcie su na dennom poriadku a kondomy sa tu predavaju dobre? Ako je to možne?
To, ze niekto veri v boha a dokonca sa priklana ku konkretnej viere este neznamena, ze musi suhlasit a slepo nasledovat kazde jedno pravidlo. Aj tie pravidla sa tvorili a menili casom a rovnako aj budu. Neviem, ci to je pokritectvo, podla mna nie. Aj moji rodicia ma vychovavali podla istych pravidiel, no niektore sem tam porusim a niektore som neprijal vobec a absolutne sa s nimi nestotoznujem.
-
TommyHot
Addict
matki ktorykolvek knaz ti povie, ze bud veris v boha a prijmes vsetko co hlasa cirkev, alebo v boha neveris a dostanes sa do vecneho zatratenia. Uz som velakrat pocul z ust knazov, ze viera sa neda vysvetlovat podla seba (kedysi som veril v "boha" ale po svojom), tak som sa uplne odclenil od tohto fasistickeho nabozenstva, ktore ma obmedzuovalo v mojej viere (v nieco vyssie co spustilo big bang a nemusi to byt vyslovene nejaka fuzata organicka hmota sediaca na oblaku).
-
seth82
Darca
Otázkou teda je, že na základe čoho si skupiny veriacich určujú, že ktoré pravidlá budú nasledovať a ktoré nie. Napísal im to boh, dal im nejaké znamenie, alebo to "proste vedia"?
Desať Božích prikazaní a Biblia z toho jedineho zrejme čerpaju tieto náboženstvá,...
-
TommyHot
Addict
Predpokladam, ze maju nasledovat to co povie farar, kedze on je predlzena ruka boha. Je tu vsak paradox, ci nasledovat farara aj ked znasilnuje male deti? 
Som si isty, ze ziadna viera nehovori, ze mas slepo nasledovat farara a uz vobec nie toho co znasilnuje deti
skor mi islo o hlupe zovseobecnovania, ako 80% ludi je katolikov a vsetci su pokritci, lebo si zatrtkaju. Ja osobne poznam farara co stravil par rokov staranim sa o bezdomovcov, 15 rokov bol zavrety v baniach za minuleho rezimu a je to super prijemny clovek, ktory ma uzasne pochopenie pre ludi a ich dnesny sucasny zivot. A aj ked verim v istu vyssiu moc a mozno aj v posmrtny zivot a teda som veriaci, cirkev povazujem za jednu obrovsku instituciu/podnik, ktora je casto krat zneuzivana pre osobny prospech par ludi, nemam potrebu robit z kazdeho farara fasistu a pisat o pokritcoch, alebo sa teraz povysovat nad veriacich ludi.
A seth, vacsina veriacich "proste vie". Tak ako aj ty vies subjektive , co je kedy spravne a kedy nie. Dobry farach, ktory to naozaj robi ako poslanie, ktoremu absolutne veri, ti povie, ze viera je prava iba ak je dobrovolna, teda ziadne slepe nasledovanie, to uz sa poucili zo stredoveku
A seth, vacsina veriacich "proste vie". Tak ako aj ty vies subjektive , co je kedy spravne a kedy nie. Dobry farach, ktory to naozaj robi ako poslanie, ktoremu absolutne veri, ti povie, ze viera je prava iba ak je dobrovolna, teda ziadne slepe nasledovanie, to uz sa poucili zo stredoveku