Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Tiež som z toho jeleň, z tej STK/EK..
1) Protokoly a nálepky na skle mám (stará ŠPZ)
2) Kartičky nemám
Mám dať robiť tú administratívnu? Za 20€ radšej natankujem.
1) Protokoly a nálepky na skle mám (stará ŠPZ)
2) Kartičky nemám
Mám dať robiť tú administratívnu? Za 20€ radšej natankujem.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
na nalepkach predsa nie je uvedena SPZ, nie?
No práve preto mi je to divnô, že niektorí tvrdia že treba. A tie kartičky teda nie sú povinné?
-
tacosi
Moderátor
Karticky mat musis.A na nich mas pisanu spz,ale aj vin.
Kamos mi tiez vravel,ze si musim ist karticky vymenit,no mal som blizko do TK,takze som to nechal tak. No keby sa unuvalo policajtovi porovnat vin na karticke spolu z vinom na karoserii,tak by nebol problem.
Kamos mi tiez vravel,ze si musim ist karticky vymenit,no mal som blizko do TK,takze som to nechal tak. No keby sa unuvalo policajtovi porovnat vin na karticke spolu z vinom na karoserii,tak by nebol problem.
Mne nesedel udaj o datume TK na karticke s datumom vyrazenym na nalepke (pracovnicka STK to zrejme pomrvila) a pri kontrole ma policajt hne dupozornil ze si to mam dat do poriadku, inak mozem natrafit na zodpovednejsieho kolegu, ktory to bude riesit pokutou. Myslim si teda, ze karticky a nalepky by sa mali zhodovat vo vsetkych dolezitych udajoch...
-
RATZINGER666
Darca
begbeee, tacosi: poviem Vam to tak, ze kazdy hovori nieco ine, ci uz z rad beznych vodicov alebo ludi, ktori tomu naozaj rozumeju... trebalo by dohladat konkretne zakony alebo napisat na DI...
podla mna netreba, karticka je len karticka, dolezity je protokol, ktory karticka iba akokeby nahradza, aby si nemusel vlaciti so sebou celu A4, nalepka zase zjednodusuje porovnanie s VINkom, aby nebolo potrebne otvarat kapotu... mne napriklad nalepky nekontrolovali nikdy... ale zase mam to stastie, ze kontrolu absolvujem max. 1-2x do roka, aj to prehanam... naposledy minulu zimu, aj to preto, lebo som letel v jednosmerke v protismere, inak by ma nezastavili a aj to boli mestski
z beznych kontrol to bolo naposledy este minule leto, predtym si zase rok dozadu nespominam na nic... a to nemam ani len povinnu vybavu 
podla mna netreba, karticka je len karticka, dolezity je protokol, ktory karticka iba akokeby nahradza, aby si nemusel vlaciti so sebou celu A4, nalepka zase zjednodusuje porovnanie s VINkom, aby nebolo potrebne otvarat kapotu... mne napriklad nalepky nekontrolovali nikdy... ale zase mam to stastie, ze kontrolu absolvujem max. 1-2x do roka, aj to prehanam... naposledy minulu zimu, aj to preto, lebo som letel v jednosmerke v protismere, inak by ma nezastavili a aj to boli mestski
-
tacosi
Moderátor
Trosku som skusil
§ 21
Povinnosti prevádzkovateľov vozidiel
e) bez vyzvania na vlastné náklady podrobiť vozidlo technickej kontrole administratívnej a motorové vozidlo emisnej
kontrole administratívnej
4. ak počas lehoty platnosti technickej kontroly pravidelnej alebo lehoty platnosti emisnej kontroly pravidelnej
došlo k poškodeniu alebo zničeniu osvedčenia o technickej kontrole alebo kontrolnej nálepky alebo osvedčenia
o emisnej kontrole alebo kontrolnej nálepky alebo k výmene čelného skla.
Cize podla tohto zakona treba. Takze podla mna to vyzera aj na pokutu,kedze je to v zakone,no verim,ze 70% policajtov o tom nevie a tak to niekomu prejde bez zbytocnych reci a inym v style bububu.
§ 21
Povinnosti prevádzkovateľov vozidiel
e) bez vyzvania na vlastné náklady podrobiť vozidlo technickej kontrole administratívnej a motorové vozidlo emisnej
kontrole administratívnej
4. ak počas lehoty platnosti technickej kontroly pravidelnej alebo lehoty platnosti emisnej kontroly pravidelnej
došlo k poškodeniu alebo zničeniu osvedčenia o technickej kontrole alebo kontrolnej nálepky alebo osvedčenia
o emisnej kontrole alebo kontrolnej nálepky alebo k výmene čelného skla.
Cize podla tohto zakona treba. Takze podla mna to vyzera aj na pokutu,kedze je to v zakone,no verim,ze 70% policajtov o tom nevie a tak to niekomu prejde bez zbytocnych reci a inym v style bububu.
-
RATZINGER666
Darca
podrobit kontrole ano, ale ze ci to znamena aj nosit so sebou karticky a nalepky... su tam spomenute iba nalepky, karticky neviem...
-
tacosi
Moderátor
Dokladmi predpísanými pre vedenie a premávku vozidla na území Slovenskej republiky sú:
a) vodičský preukaz (§ 94 zákona o cestnej premávke),
b) osvedčenie o evidencii alebo technické osvedčenie vozidla (§ 23 zákona č. 725/2004 Z.z.),
c) doklad o povinnom zmluvnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla (§ 18 zákona č. 381/2001 Z.z. o povinnom zmluvnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla v znení neskorších predpisov),
d) doklad o vykonaní technickej kontroly (§ 52 zákona č. 725/2004 Z.z.),
e) doklad o vykonaní emisnej kontroly, ak takejto kontrole vozidlo podlieha (§ 70 zákona č. 725/2004 Z.z.),
Podla toho bud karticky,alebo cely protokol a4
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2013 21:53)
1) Dokladom o vykonaní technickej kontroly podľa
§ 49 ods. 2 písm. a) a d) je vyznačený Protokol o technickej
kontrole vozidla, Osvedčenie o technickej kontrole
a vyznačená (perforovaná) kontrolná nálepka.
takze dokonca len osvedcenie(karticka),nie protokol A4
a) vodičský preukaz (§ 94 zákona o cestnej premávke),
b) osvedčenie o evidencii alebo technické osvedčenie vozidla (§ 23 zákona č. 725/2004 Z.z.),
c) doklad o povinnom zmluvnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla (§ 18 zákona č. 381/2001 Z.z. o povinnom zmluvnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla v znení neskorších predpisov),
d) doklad o vykonaní technickej kontroly (§ 52 zákona č. 725/2004 Z.z.),
e) doklad o vykonaní emisnej kontroly, ak takejto kontrole vozidlo podlieha (§ 70 zákona č. 725/2004 Z.z.),
Podla toho bud karticky,alebo cely protokol a4
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2013 21:53)
1) Dokladom o vykonaní technickej kontroly podľa
§ 49 ods. 2 písm. a) a d) je vyznačený Protokol o technickej
kontrole vozidla, Osvedčenie o technickej kontrole
a vyznačená (perforovaná) kontrolná nálepka.
takze dokonca len osvedcenie(karticka),nie protokol A4
Ludkovia, nemyslela som si že raz napíšem aj do tejto sekcie, ale čo už 
S maminou chceme kúpiť auto, také malé pre ženy, do obchodu, práce, školy - viete čo myslím.. praktické...
Niečo ako modely Corsa,Swift, Astra, Fabia, Mazda2....
Neviete mi poradiť niečo do 9000€ nové atuo, ale ak by boli dobré tak aj ojazdené...
Nevyznám sa v tom trošku, lebo som zatiaľ nemala čas sledovať to...
Čo odporúčate ? ojazdené alebo nové ? ďakujem za názory a rady (k+)
S maminou chceme kúpiť auto, také malé pre ženy, do obchodu, práce, školy - viete čo myslím.. praktické...
Niečo ako modely Corsa,Swift, Astra, Fabia, Mazda2....
Neviete mi poradiť niečo do 9000€ nové atuo, ale ak by boli dobré tak aj ojazdené...
Nevyznám sa v tom trošku, lebo som zatiaľ nemala čas sledovať to...
Čo odporúčate ? ojazdené alebo nové ? ďakujem za názory a rady (k+)
-
tacosi
Moderátor
Teraz prebieha nejaka akcia na swift. Stoji tusim 6 ci 8000 fakt presne nepametam,a myslim si,ze je to v pohode vozitko. Do mesta obratne,vnutri to vyzera tiez fajn,dobry vykon a hlavne malo poruchove. A ak chces jazdenku z cca 100 tisic km co su tie predosle modely,tak su tiez v poho,a kupis ho v pohode za 4000.
Ono najlepsia volba z financneho hladiska je kupit posledny model z najazdom cca 20-30 tis.km tam usetris dost € a auto je prakticky nove.
No a do fabie by som urcite nesiel
Inak by bolo lepsie,keby si si to dala tu http://www.hojko.com/chcem-kupit-auto-t116299-4920.html

Ono najlepsia volba z financneho hladiska je kupit posledny model z najazdom cca 20-30 tis.km tam usetris dost € a auto je prakticky nove.
No a do fabie by som urcite nesiel
Inak by bolo lepsie,keby si si to dala tu http://www.hojko.com/chcem-kupit-auto-t116299-4920.html
Zvážiť si, či nechcem rok-dva starú jazdenku s 20 000 km. Záruka tam ostáva a ako majiteľ už neznášaš najvýraznejší prepad hodnoty.
Ak Swift naozaj stojí do 9000 tak kúpte ten. Veľmi dobré autíčko.
Rozhodne si ->pozri<- stránku Renaultu a je mi jedno či ma tu zožerú, pozri si ceny Clio (Grandtour) a Megane Generation (čo je už pomerne plnohodnotné auto).
A hlavne sa zastav u predajcov a vyskúšaj si tie autá.
Ak Swift naozaj stojí do 9000 tak kúpte ten. Veľmi dobré autíčko.
Rozhodne si ->pozri<- stránku Renaultu a je mi jedno či ma tu zožerú, pozri si ceny Clio (Grandtour) a Megane Generation (čo je už pomerne plnohodnotné auto).
A hlavne sa zastav u predajcov a vyskúšaj si tie autá.
Ja by som siel do niecoho takeho http://mazda-2.autobazar.eu/13i-te-id3814792.html
Sikovne auticko, celkom dobra spotreba..
Mal som tu cest na dvoch isty cas jazdit a mozem len odporucit
Sikovne auticko, celkom dobra spotreba..
Mal som tu cest na dvoch isty cas jazdit a mozem len odporucit
a co tak ceed-ka? podla mna velmi podarene auto 
http://kia-ceed.autobazar.eu/14-cvvt-ex ... 80143.html
alebo i30
http://hyundai-i30.autobazar.eu/14i-mpi ... 23771.html
http://kia-ceed.autobazar.eu/14-cvvt-ex ... 80143.html
alebo i30
http://hyundai-i30.autobazar.eu/14i-mpi ... 23771.html
-
KaptMichal
King
Tiez si myslim, ze i30 je dobra volba, ceed tiez, ale dizajnovo sa mi viac paci Hyundai. Dobra cena, nizke naklady, slusna vybava, dlha zaruka.
Z tych mensich by som sa obzeral asi po swifte. Aj ked ten si asi bude pytat trosku viac benzinu.
Z tych mensich by som sa obzeral asi po swifte. Aj ked ten si asi bude pytat trosku viac benzinu.
Hyundai podla mna cenovo nezaostava za ostatnymi, niektore modely su dokonca drahe.
ahojte,
poprosil by som vas o radu. chcel by som kupit auto v hodnote okolo 6000€. jazdit bude 60% dialnica, 30% mimo mesto a 10% mesto. mal by to byt diesel. necham si poradit ci je lepsi automat alebo manual, taktiez si necham poradit ci by to mal byt TDI, TFSI motor a pod. pozeral som hlavne po audi a4 a bmw 320d (rv 2005) pretoze sa mi pacia. ale nie som na ne uplne zatazeny, necham si poradit co sa tyka spolahlivosti motora a inych faktorov.
vybava: automaticka klima, CD, tempomat (no nemusi byt) a ostatne samozrejmosti ako airbagy, posilovac, abs ...
http://bmw-rad-3.autobazar.eu/320-d-id3878443.html
http://audi-a4.autobazar.eu/19-tdi-prem ... 18020.html
interier, km, opotrebovanie aut, to viete zistit vy. dakujem za vsetky rady, ocenim K+
poprosil by som vas o radu. chcel by som kupit auto v hodnote okolo 6000€. jazdit bude 60% dialnica, 30% mimo mesto a 10% mesto. mal by to byt diesel. necham si poradit ci je lepsi automat alebo manual, taktiez si necham poradit ci by to mal byt TDI, TFSI motor a pod. pozeral som hlavne po audi a4 a bmw 320d (rv 2005) pretoze sa mi pacia. ale nie som na ne uplne zatazeny, necham si poradit co sa tyka spolahlivosti motora a inych faktorov.
vybava: automaticka klima, CD, tempomat (no nemusi byt) a ostatne samozrejmosti ako airbagy, posilovac, abs ...
http://bmw-rad-3.autobazar.eu/320-d-id3878443.html
http://audi-a4.autobazar.eu/19-tdi-prem ... 18020.html
interier, km, opotrebovanie aut, to viete zistit vy. dakujem za vsetky rady, ocenim K+
-
RATZINGER666
Darca
...uz som sa tesil, ako sa pobavim na stave toho bmw, ked som videl ten link, ale naozaj ma prijemne prekvapilo, vyzera velmi slusne... urcite krajsiu a novsiu 3er za tie peniaze nezozenies... stav je vzdy samozrejme otazny, takisto to, co je to za dovoz...
k tomuto autu si este dorataj registracnu dan podla vykonu, ktora bude v tomto pripade 477e...
k tej audine sa radsej nejdem vyjadrovat, aby som Ti nepokazil naladu... mozeme pozriet aj nieco ine, ale to ja dneska uz nestihnem... urcite tu poradia aj dalsi, urcite aj lepsie ako ja
k tomuto autu si este dorataj registracnu dan podla vykonu, ktora bude v tomto pripade 477e...
k tej audine sa radsej nejdem vyjadrovat, aby som Ti nepokazil naladu... mozeme pozriet aj nieco ine, ale to ja dneska uz nestihnem... urcite tu poradia aj dalsi, urcite aj lepsie ako ja
dakujem za rychlu odpoved. vedeli by sme najst este nieco podobne ako to BMW co sa tyka motoru, vybavy a ceny? iny typ auta. Co hovoris na spolahlivost a kazivost motoru 320d + ten automat? Kazia sa casto?
-
RATZINGER666
Darca
pri Tvojom najazde urcite nafta, cize osobne by som ostal pri nemcoch... automat/manual je Tvoja volba, ak si ochotny za tento komfort zaplatit o nejake to deci-dva vyssou spotrebou, preco nie, nemci maju automaty na vysokej urovni...
320d urcite nebol najlepsi motor od bmw, hlavne nie kultivovanostou, ale cosi zniesol, ak si sa on staral... tu by som siel cestou sestvalca, ktore su overene takmer vsetky... neviem vlastne ani, co je hento za motor, 120kW verziu nepoznam, iba 110kW... mozno sa taka verzia robila pre ine staty...
z inych modelov - tazko povedat, neudal si ziadne blizie poziadavky na karoseriu, komfort apod., takze sa nam bude vyberat tazko... rozpocet mas dobry, nemusis sa nejako obmedzovat, sam vies, ake auta sa Ti pacia, popozeraj, porozmyslaj, napis... osobne by som pozrel aj nieco od mercedesu...
ak to nemusi byt silou-mocou premiovka, vo vectrach vychadzaju v rozpocte dobre rocniky, aj 2007
http://opel-vectra.autobazar.eu/19-cdti ... 17159.html
http://opel-vectra.autobazar.eu/19-cdti ... 68574.html
320d urcite nebol najlepsi motor od bmw, hlavne nie kultivovanostou, ale cosi zniesol, ak si sa on staral... tu by som siel cestou sestvalca, ktore su overene takmer vsetky... neviem vlastne ani, co je hento za motor, 120kW verziu nepoznam, iba 110kW... mozno sa taka verzia robila pre ine staty...
z inych modelov - tazko povedat, neudal si ziadne blizie poziadavky na karoseriu, komfort apod., takze sa nam bude vyberat tazko... rozpocet mas dobry, nemusis sa nejako obmedzovat, sam vies, ake auta sa Ti pacia, popozeraj, porozmyslaj, napis... osobne by som pozrel aj nieco od mercedesu...
ak to nemusi byt silou-mocou premiovka, vo vectrach vychadzaju v rozpocte dobre rocniky, aj 2007
http://opel-vectra.autobazar.eu/19-cdti ... 17159.html
http://opel-vectra.autobazar.eu/19-cdti ... 68574.html