nahrada podlozky pod chladic GELID

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

nahrada podlozky pod chladic GELID

Príspevok od používateľa Forsaken »

chladic GELID Tranquillo rev.2

podlozky na pod skrutkami na obrazku, otazka cim ich nahradit ?

asi klasicke kovove podlozky nebudu dobry napad - kvoli vodivosti...
plastove asi tiez nie - kvoli teplu...
rozmyslal som o keramickych...

nevie niekto poradit co tam dat?
pripadne link, kde to zohnat.
(stare podlozky ostali na reklamovanej doske)
Prílohy
DSC00688[1].JPG
Noobsz DJ
Guru
Guru

Re: nahrada podlozky pod chladic GELID

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja mám Noctua NH U12 osadený na AM3 sockete. Na vrchu dosky sú použité také červené plastové krúžky. Je to nejaký dištanc, nakoľko to má výšku cca 3-4mm (odhad). Nie som si na 100% istý, či aj na zadnej strane sú podložky na doske, alebo či je tam backplate. Pri jednom chladiči som mal aj také "priesvitné" podložky pod skrutky (už ale neviem, či to bolo pri tomto Noctua chladiči čo mám teraz alebo pri inom). Ja si myslím, že tie plastové podložky môžeš použiť. Aj tak na ne nebude pôsobiť také teplo, aby sa roztopili alebo zdeformovali svoj tvar.
Forsaken
King
King

no problem je ten ze kde to zohnat...

teraz pozeram 5podloziek za 9e je celkom sila :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ma tak napadlo. Možno by bolo aj možné použiť silikónové "O krúžky". Používajú sa ako tesnenia či už do plynového alebo vodovodného rozvodu (rozumej medzi spoje nejakých blokov). My to v práci používame v zariadeniach, ktoré vyrábame a tie "O krúžky" znášajú aj vysoké teploty. Pozri napríklad toto http://modelhobby.sk/silikonovy-o-kruzo ... 79135.html. Tebe by stačilo už iba nájsť vhodnú veľkosť. Tieto vyzerajú, že majú malý priemer. Neviem ako široká je skrutka a ako široký stred má tento krúžok.

EDIT//

Cenovo sú aj oveľa lacnejšie varianty ako je ten krúžok v tom linku. Hľadaj ich v čiernej farbe. Sú oveľa lacnejšie. Rádovo pár centov.
Forsaken
King
King

ok uz som nasiel daco na GME.sk... izolacnu podlozku... za par centov... ked si vezmes ten O kruzok 3e * 4 = polka ceny noveho coolera.

// mozes hodit link na tie lacnejsie? akosi to tam nevidim
Noobsz DJ
Guru
Guru

Hej to som potom ešte neskôr dopísal do toho môjho príspevku, že je treba hľadať tie v čiernej farbe. Tam je cena fakt iba pár centov. A tieto v tom linku sú priamo určené pre nejaký RC model. Asi preto taká cena na ne je.

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2013, 23:22)
http://www.uniflex.sk/shoptech/eshop/17 ... KR-2X1-NBR

Nech sa ti páči. 2centy a nejake drobné za jeden kus. Tu na tejto stránke je minimálny odber 20ks. To máš 40-50centov za 20 kusov. Samozrejme, že to vieš kúpiť napríklad aj v predajni ENTO. Vezmi si jednu tú skrutku z toho chladiča a primeraj si to. Neviem aký ti bude treba rozmer. Pri rozmere 2x1 neviem čo predstavuje hodnota 2. Či je to priemer krúžku alebo priemer stredovej diery. Ten druhý údaj je šírka krúžka.
Napísať odpoveď