PZP
Re: PZP
auto mozes pouzivat bez ohladu na to ci si zaplatil alebo nie (len ked budes mat skodovu udalost tak ta cakaju vytriasacky) pri uzavreti zmluvy si dostal tzv. bielu kartu a ta je dolezita pri cestnej kontrole, doklad o zaplateni sa nevyzaduje
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
To by tu kartu musel najprv mat. Ved pise,ze ju na tento rok este nedostal.
Inak nemas pravdu,pretoze ju mat musis stale aj pri beznej kontrole,nielen pri skodovej udalosti.
Teraz kym ju tych par dni nema,mu staci doklad o zaplatení tak,ako pise chezter.
Inak nemas pravdu,pretoze ju mat musis stale aj pri beznej kontrole,nielen pri skodovej udalosti.
Teraz kym ju tych par dni nema,mu staci doklad o zaplatení tak,ako pise chezter.
CheZteR - v tomto pripade ma test pravdu. pri uzatvarani zmluvy PZP mas hned na vrchu na prednej strane zmluvy do oci bijucu bielu kartu, ktoru ti vypise poistovak. Vytlacena biela karta aj zelena by ti mali prist postou.. mne prisli tusim do 10 dni od uzatvorenia zmluvy. a ak nemas bielu kartu, tak nos pri sebe zmluvu. tam mas vsetko co potrebujes pri skodovej udalosti (pokial to mas zaplatene samozrejme)
mozno sa to tak uz dnes robi, ked som pred 3 rokmi uzatvaral ja, nic mi nevypisal a nosil som celu zmluvu so sebou pod kobercekom 
ked ma zastavila hliadka, stacil im ustrizok z posty, ale nevravim ze sa to tak uz dnes nerobi
a mozno to bolo preto, ze som nebol u poistovaka ale u manazerky
ked ma zastavila hliadka, stacil im ustrizok z posty, ale nevravim ze sa to tak uz dnes nerobi
a mozno to bolo preto, ze som nebol u poistovaka ale u manazerky
teraz sa to robi bezne, a neukazujes nikomu ziadny ustrizok. nie je tvojou povinnostou dokazovat policajtovi, ze mas zaplatene PZP.. ak si bude od teba pytat ustrizok z posty, tak ho omrac platbou bankovym prevodom 
a inak mas celkom normalnu poistku.. ja platim za 1,8T 154KW 117€ rocne
a inak mas celkom normalnu poistku.. ja platim za 1,8T 154KW 117€ rocne
ee.. poistku som uzatvaral v septembri 2012 a vodicak mi uz 7x zamrzol od roku 2005CheZteR napísal:fuxxo ale uzatvaral si ju s tyzdnovym este horucim vodicakom z lisu?![]()
hajzel ako si si to vybavil
musi ju mat pretoze karta sa vypisuje perom pri uzatvoreni PZPtacosi napísal:To by tu kartu musel najprv mat. Ved pise,ze ju na tento rok este nedostal.
vsak som pisal ze pri beznej cestnej kontrole sa vyzaduje len biela karta samozrejme aj pri skodovej udalosti ale to si uz poistovna preklepne
presne taktest napísal:Bielu kartu ti daju pri uzavreti zmluvy, je vypisana pracovnikom na bobocke a vypise ju perom. Teraz niekedy mu dojde vytlacena biela karta, zelena karta, poistne podmienky a info letacik.
biela karta hoci aj vypisana perom tzv. prva biela karta plati taku istu dobu ako ta co pride postou, cize cele poistne obdobietacosi napísal:Test,,,ale on neuzatvaral tu zmluvu v decembri,ale platil poistne. Cize ta karta vypisana perom mu plati iba na rok 2012.
-
tacosi
Moderátor
Mozno sme sa nepochopili. Co viem,ak z kooperativy dostavas kazdy rok novu bielu kartu. Je to tak,ci nie ?
Na rok 2012 ju mal,no teraz potrebuje kartu na rok 2013.
Ja mam pzp vo wustenrote a u nich dostanes len jednu bielu kartu vypisanu hned pri podpise zmluvy,a vytlacena karta pride,ked im doposles cislo spz. Takze z jednou vytlacenou jazdim skoro 4 roky a minule ma zastavila bezna kontrola. Hned mi vravel,ze karta mi uz neplati,pretoze je z roku 2009,a musim mat novu. No nejako sa mu to nedalo vysvetlit,a vravel mi tam bájky,ze je to na pokutu od tolko po tolko ba ostatne blaboly 2na3.
Vravel som mu,nech si tam zavola a nech sa poriadne informuje. No bola nedela a vravel ze tam nikto nebude,tak to nechal tak a pri odchode dodal poznamku,nech si tam zavolam ja a aby som si pytal kartu na tento rok
proste psycho policajt.
Tak som do wustenrotu v pondelok zavolal a ona mi potvrdila,ze ta prva karta plati neobmedzene a ze novu posielaju ako nahradu len vtedy ak o nu nejakym sposobom pridem.
Na rok 2012 ju mal,no teraz potrebuje kartu na rok 2013.
Ja mam pzp vo wustenrote a u nich dostanes len jednu bielu kartu vypisanu hned pri podpise zmluvy,a vytlacena karta pride,ked im doposles cislo spz. Takze z jednou vytlacenou jazdim skoro 4 roky a minule ma zastavila bezna kontrola. Hned mi vravel,ze karta mi uz neplati,pretoze je z roku 2009,a musim mat novu. No nejako sa mu to nedalo vysvetlit,a vravel mi tam bájky,ze je to na pokutu od tolko po tolko ba ostatne blaboly 2na3.
Vravel som mu,nech si tam zavola a nech sa poriadne informuje. No bola nedela a vravel ze tam nikto nebude,tak to nechal tak a pri odchode dodal poznamku,nech si tam zavolam ja a aby som si pytal kartu na tento rok
Tak som do wustenrotu v pondelok zavolal a ona mi potvrdila,ze ta prva karta plati neobmedzene a ze novu posielaju ako nahradu len vtedy ak o nu nejakym sposobom pridem.
Poistovna posiela rok co rok novu bielu kartu, novu zelene kartu a poistne podmienky. A to z toho dovodu, ze na bielej karte je vyplneny datum platnosti (na rok) a teda zmluva je vystavena na dobu urcitu a automaticky sa predlzuje o dalsi rok v pripade, ze pred uplynutim lehoty nepoziadas najneskor 6 tyzdnov o ukoncenie poistnej zmluvy.
Postova poukazka nie je doklad o poisteni predsa, tym je biela karta.
Postova poukazka nie je doklad o poisteni predsa, tym je biela karta.
test - nie kazda poistovna rok co rok zasiela aj bielu kartu. Zelenu musia, ale pokial ti napisu na bielu kartu :
Platnosť od: 10.10.2012 do zániku poistenia tak mas bielu kartu platnu do zaniku poistenia a nie do konca roka.
a pani bratia v zelenom budu vytahovat pokutove blocky, tak nech daju pokutu poistovni, ze ti to na bielej karte uviedli tak ako uviedli...
a pani bratia budu zase vypravat, ze je tvoja povinnost mat platne doklady. Lenze ty ich platne mas, co je tam aj napisane, len policajti ti tvrdia nieco ine...
len treba vediet argumentovat.. nic viac
Platnosť od: 10.10.2012 do zániku poistenia tak mas bielu kartu platnu do zaniku poistenia a nie do konca roka.
a pani bratia v zelenom budu vytahovat pokutove blocky, tak nech daju pokutu poistovni, ze ti to na bielej karte uviedli tak ako uviedli...
a pani bratia budu zase vypravat, ze je tvoja povinnost mat platne doklady. Lenze ty ich platne mas, co je tam aj napisane, len policajti ti tvrdia nieco ine...
len treba vediet argumentovat.. nic viac
-
hojko
Site Admin
Pri bežnej kontrole ako aj pri evidovaní motorového vozidla na dopravných inšpektorátoch požaduje polícia, aby držiteľ vozidla predložil platné potvrdenie o poistení zodpovednosti - bielu kartu (alebo poistnú zmluvu). Polícia nemôže kontrolovať zaplatenie poistnej zmluvy PZP, len platnosť uzatvorenia zmluvy na zákonné poistenie.
Chcel by som to začať platiť elektronicky a troška to teraz googlim a je jasné, že orgán nemá čo pýtať žiadny ústrižok. Ale aj minulý rok si pri kontrole vypýtal, vtedy som ešte nebol poučený. Vaše skúsenosti sú aké?
Pýtajú to alebo ich treba poslať do péčka...?
Pýtajú to alebo ich treba poslať do péčka...?