Akne
-
marek carey
Medium Star
Re: Akne
100% nefunguje nic, vsetko je individualne, preto treba skusat a najma brat do uvahy pociatocne zhorsenie, a nie hned vysadit akukolvek liecbu. 
Ja som si dával no ešte si dávam ale občas na to večer zabudnem mastičku Duac a predpísané atb doxybene/doxyhexal ráno jednu a doktorka hovorila že nemám piť mlieko potom pár hodín a zabralo to docela.
Mne doktorka vravela,že nemám piť multivitamíny,jesť čokoládu a ani presolené veci.Roaccutane pomohol(užíval som to asi pred 3 rokmi),no po zhruba roku a pol sa akne zas vrátilo.Odvtedy žijem z kadejakých experimentov či už to mydlo aby som nemal mastnú pleť,potom z oriflame nejaka eukaliptusova voda či čo to je,potom v lekárni mi vypísali nejaký zinok,ktorý si natieram na tvár a chrbát a cez deň používam aknecolor.Akne sa mi ešte stále tvorí,ale už našťastie nie je to "extrémne" ako na začiatku.
viete nieco doporucit na cierne bodky na nose ?
kupil som naplaste nivea
http://www.nivea.sk/Vyrobky/Starostlivo ... e-naplasti
a teda po aplikacii, to bohvieako necisti... na naplasti ostane dost malo necistot., viacej vytlacim do vreckovky teda...
idealne nieco na citlivu a svetlu pokozku bez alkoholu, asi nie peeling.. lebo to mi skor nos zodere.
kupil som naplaste nivea
http://www.nivea.sk/Vyrobky/Starostlivo ... e-naplasti
a teda po aplikacii, to bohvieako necisti... na naplasti ostane dost malo necistot., viacej vytlacim do vreckovky teda...
idealne nieco na citlivu a svetlu pokozku bez alkoholu, asi nie peeling.. lebo to mi skor nos zodere.
-
marek carey
Medium Star
Na tie nie je nic.
Nekonecne trapenie.
Začal som brať Acneon, zatial žiadne výsledky ale dúfam že sa čoskoro dostavia. Vyskúsali ste to už niekto? Na stránke majú zopár dobrých rád ako sa zbaviť akné.
- Prílohy
-
- acn.jpg (16.18 KiB) 1654 zobrazení
-
luculiiik
Light Star
Mne sa na mierne akné osvedčila zinková masť. Večer si tvár vyčistím pílingom a Alpou (tvár, okrem T-zóny natriem krémom, keďže Alpa vysušuje) a na vyrážky aplikujem zinkovú masť. Niektoré vyrážky do rána zmiznú, ale je to u každého individuálne. Snažím sa obmedzovať sladké (menej sladkostí, káva a čaj bez cukru). Akonáhle zvýšim dávku sladkého, vyhádžem sa.
Kadejaké krémiky a vodičky z reklamy neodporúčam. Mne nič z toho nepomohlo. Myslím, že najvhodnejší spôsob, ako sa zbaviť akné, je zmena životosprávy, výber správnych potravín (čerstvá zelenina obsahuje antioxidanty), odporúča sa denne po dúškoch vypiť liter žihľavového čaju,... Ne nete je veľa rád, treba vyskúšať. Samozrejme, nie každému pomôže "domáca liečba", preto je vhodné navštíviť lekára a problém s ním prekonzultovať. 
Hnijuca potrava, toxiny, plesne, alergizacia organizmu, protilatky, autoprotilatky, cirkulujuce imunokomplexy a nasledny zapal. Baby maju casto aj zapchy, stolice 3-4krat do tyzdna takze to tam krasne pracuje, chalani chodia aspon raz za den, ale zasa maju viac androgennych hormonov. Ja mat takyto problem isto skusim najskor nejake klystiriky a potom zacnem vrazat prachy do chemie ak to nepomoze. Ved to je krasny biznis. 
Ja som skúšal už rozne mastičky a gély (Vichy, Bioderma, Eucerin) a nič nepomohlo. Všetky tieto predražené "zázraky" fungujú na báze extrémneho vysušovania pokožky. Teda mal som strašne vysušenú pleť na tvári a možno o 1% lepšie akné. Jediné čo mne ako-tak pomáha je zinková masť.joejoe napísal:Pomohal Vam nejaky dostupny liek, masticka, gel na lokalne akne ?ze si tym potrem vyrazku a zmizne..a este mam otazku..kde to zmizne ?
toto velka pravda, ale opatrne s tym antibakterialnym mydlom, strasne vysusuje, treba to kombinovat s nejakym hydratacnym kremom...najlepsie asi excipial hydrolotio, nema to ziadne pridavne hovadiny, teda nedrazdi pokozku a v lekarni za 5e a je toho asi stvrt litraDEVZYO1G napísal:Mne sa akne 'zmiernilo' tak, ze som si zacal castejsie umyvat tvar (nejakym antibakterialnym mydlom), menej si tvár chytám a proste si zbytočne tie vyrážky nerýpem ..