2x DSL wifi router 1 siet
2x DSL wifi router 1 siet
Ahojte. Chcel by som Vas poprosit o pomoc, kamarat mi odporucil dane forum nakolko sa uz dlhsie snazim najst navod ako prepojit 2 DSL wifi routre na jednej linke. Dovod: signal wifi je v rod. dome a na niektorych miestach je to velmi slabe, bolo mi poradene prepojit oba wifi routre cez LAN kabel a vsade bude dostatocny signal. Na internete som nasiel kratky navod kde udajne staci nastavit rozsah DHCP server s rozsahom 192.168.1.3-192.168.1.254, a nastavit Wi-Fi. DHCP som nastavil na materskom DSL router s tym ze wifi je nastavena. Nasledne som mal zapnut dsl2 router kde mam zadat 192.168.1.2 lenze toto nefunguje, prepojil som ich aj LAN. Oba routre su Dlink DSL-2641R. Ak Vas mozem poprosit o navod, skusal som hladat tu na fore, nasiel som info ktore pisal HOJKO ze staci prepojit 2x router cez lan a nastavit WAN len potreboval by som presnejsi navod.
Vopred dakujem za pomoc
p.s: som pc amater preto ak mozem poprosit napisat mi to jednoduchsie. DAKUJEM
Vopred dakujem za pomoc
p.s: som pc amater preto ak mozem poprosit napisat mi to jednoduchsie. DAKUJEM
Re: 2x DSL wifi router 1 siet
ten druhy router nemoze sluzit ako router (NAT) resp je blbost a zbytocnost aby tak fungoval
musis ho prepnut do modu AP (Access Point) ktory sluzi presne na tento ucel
musis ho prepnut do modu AP (Access Point) ktory sluzi presne na tento ucel
A ako ho dam do modu AP ? Nechcem spamovat ale som amater a netusim co je to AP mod a ako ho mam nastavit. Len pre info, jeden router je nakonfig OK plus wifi ok, druhe zariadenie je ciste, teda resetoval som ho, niekde som cital ze si mam dat 192.168.1.2 ale toto mi nebere, pripojeny som na zariadenie cez LAN. Dakujem
mozno je to prekvapive, ale vsetko je napisane v manuali k danemu zariadeniu
beardie: Ak by som ta mohol poprosit, navod som si stiahol ktory bol na CD no ako pozeram nikde nevidim ze by bolo napisane ako sa nastavuju 2 DSL zariadenia na jednej LAN, pridavam aj navod, prosim ak sa na to mozes pozriet na ktorej strane by to malo byt popripade mi dat len odkaz kde najdem SK navod "tento navod je od telekomu". Myslim si ze by to pomohlo nielen mne ale viacerim uzivatelom, na internet citam ze sa to da ale nikto nenapisal zatial navod "nieco konkretne" ale len v bodoch ktorym rozumie IT a zial ja som smrtelník
prosim staci ked mi napises na ktorej je to strane ja to nastavim. DAKUJEM vopred
EDIT: Dnes som volal na podporu TELEKOMU 0800123777 kde som im danu situaciu opisal a bolo mi povedane ze to neni mozne pokial mam 2 rovnake zariadenia a ze potrebujem zariadenie ktore ma VAN konektor, teraz uz skutocne neviem ci to je mozne alebo to nie je mozne, lebo mi bolo povedane ze to nemozu byt 2x DSL Dlink Wifi routre...
Fakt by ma potesilo pokial by sa niekto nasiel kto ma realnu skusenost s danym problemom a pomohol mi. Dakujem
Kód: Vybrať všetko
http://uloz.to/xYzpM78/manual-pdfFakt by ma potesilo pokial by sa niekto nasiel kto ma realnu skusenost s danym problemom a pomohol mi. Dakujem
@Dusan89
na podpore ti to povedali velmi presne
tie routre musia byt sice prepojene LAN kablom ale jedna strana musi ist do DSL routra 1. az 4. konektor a druha strana do wifi routra/AP do WAN portu
s dvoma DSL routrami sa to neda
na podpore ti to povedali velmi presne
tie routre musia byt sice prepojene LAN kablom ale jedna strana musi ist do DSL routra 1. az 4. konektor a druha strana do wifi routra/AP do WAN portu
s dvoma DSL routrami sa to neda
A ak mozem poslednu otazku ktorou by som potom poprosil danu temu uzavriet, na internete som pozeral rozne zariadenia ktore maju VAN kontektor no vyzera byt trosku vacssi. Teda moja otazka je, bude LAN konektor pasovat do VAN konektoru ? Dakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Za prve, je to WAN konketor s dvojitym W a za druhe, je to normalny RJ45 konektor, teda sietovy kabel.
Dakujem za objasnenie HOJKO, uz mam v tom uplne jasno
skvele forum, mozete dat LOCK.
co to znamena trosku vacssi? DSL routre maju rovnaku velkost ako bezne routre, popripadne ADSL su malinko vacsie
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
wladas: To znamena, ze vacsi. Teda ma iny rozmer. Pozri si ako vyzera RJ11 a ako vyzera RJ45 a pochopis.
zle pochopena otazka...ja som reagoval na velkost celej krabicky
my mistake
my mistake