Elektronicka cigareta
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Elektronicka cigareta
Samozrejme ze potiahne ale 1.8 je pomerne nizky odpor a bude citit spaleninu tak ako ja. Preto som si kupil aj eGo-T baterie.
definuj egoT egoW
obe su ego bez nastavenia voltaze a maju rovnaky vystup pri plne nabitej baterii 4,2v a potom to uz klesa pocas pouzivania
tolko je tam ro&diel ze na jednej napis egoT na druhej egoW a na niektorich nic a je to tiez ego s rovnakou bateriou vo vnutry.
rozdiel je max vyrobca a medzi klalitu patria baterie od Joytech
obe su ego bez nastavenia voltaze a maju rovnaky vystup pri plne nabitej baterii 4,2v a potom to uz klesa pocas pouzivania
tolko je tam ro&diel ze na jednej napis egoT na druhej egoW a na niektorich nic a je to tiez ego s rovnakou bateriou vo vnutry.
rozdiel je max vyrobca a medzi klalitu patria baterie od Joytech
akurat som si kupil eliquid italska tabakova zmes 12g nikotínu. Ale stala mi to nenahradzuje cigaretu. Ako to je, resp bolo vo vašom prípade ked ste prešli na elektroniku, prestali ste hned alebo ako 
ja som presiel hned ale zacinal som na 24mg nikotinu.za mesiac padlo vyse 100ml liqiudu
po mesiaci som znizil davku na 18mg a zatial stale idem na tych 18mg.
ked som fajcil pyro tak denne padlo okolo 30 kusky
po mesiaci som znizil davku na 18mg a zatial stale idem na tych 18mg.
ked som fajcil pyro tak denne padlo okolo 30 kusky
oh doriti to ako sa ti podarilo toľko sfajčiť ?
24g to už musí byť moc asi
-
Michaelo
Hardcore addict
24mg je fakt veľa. Ak ti nestačí 12stka tak prejdi na 18mg nejaký tabak (napr. Bright Tobaco).
Koľko bežne stiahneš ml liquidu za deň?
A aby som ti vysvetlil rozdiel tak eGo-W a eGo-T majú trochu inak robené závity a aj trochu inú voltáž. Na veľkom počte eGo-W nerozbeháš staršie CE (preto som si kupoval eGo-T batérie) a na tých nových je cítiť spálenina.
Neviem presne čím to je ale moje CEčka nemajú radi eGo-W baterky (hlavne nie tie moje dve).
Koľko bežne stiahneš ml liquidu za deň?
A aby som ti vysvetlil rozdiel tak eGo-W a eGo-T majú trochu inak robené závity a aj trochu inú voltáž. Na veľkom počte eGo-W nerozbeháš staršie CE (preto som si kupoval eGo-T batérie) a na tých nových je cítiť spálenina.
Neviem presne čím to je ale moje CEčka nemajú radi eGo-W baterky (hlavne nie tie moje dve).
-
D_I_C_K
Light Professional
Rozmyšlam nad tym že si to kúpim....ale chcem vedieť nazory... Cena...Kvalita...Značka..Výdrž..aj Chuť...odporučania?? ...alebo ak som fajčiar cigariet už pár rokov vie el. ciga nahradiť tú tabakovú..má význam si to vobec kupiť ??? na vyskušanie som chcel nejaku jednorazovku ale predpokladám že ked stoja niektore el. cigi aj viac ako 50€ a niektora menej ako 10 tak v niečom sa musia rozlišovať ...preto by som chcel vedieť..
-
KaptMichal
King
D_I_C_K - podla mna musis do toho ist s tym, ze s normalnym fajcenim chces prestat. Ak si to kupis a cakas, ze ta chut na normalnu cigu pri fajceni elektronickej prejde sama od seba, tak sa zrejme nedockas. Ked si jeden kamarat prvy krat kupil EC tak tahal elektronicku asi tri tyzdne a potom sa este viac rozfajcil. Az po nejakom case sa rozhodol definitivne skoncit s normalnym fajcenim a uz fajci len EC. No a dalsi, ten to ma ako doplnok k normalnej... Prideme z cigy a on vytiahne elektronicku. 
-
erytrocyt
VIP
Nazdar. Napíšem ti ako to bolo od začiatku. Videl som niekoľko krát ľudí s e-cigaretou, aká blbosť že? Kto by už len fajčil elektronickú cigaretu, behalo v mojej trochu konzervatívnej hlave a zatiaľ som si poťahoval z červenej Petry. Prešlo pár dní, a stojí pri mne kamarát a ťahá z toho dlhého čierneho nezmyslu. Trošku pohŕdavo som sa ho spýtal, čo to má? Sakra, šak ty fajčíš 3 škatuľky denne, a teraz toto? No dobre kamoš, ale ja už som vyše mesiaca nemal oridžo cigu. HAHAHAHAAA, ty mesiac bez cigy hej? Toto ti neverím, no jeho pohľad tvrdil opak. Tak som opýtal nech dá vyskúšať. A bolo to, ako to napísať, prekvapenie. Príjemná vôňa, dobrá chuť. Prešiel asi mesiac, stojím pri stánku, v ruke 2,60 presne, tetuška dobré ráno, červené "elemky", 2,70 poprosím, ČO? Vieš môj krásny, cigy šli hore. Tak teda OKEJ. SRAŤ NA TO. Doložil som 10 centov. Na druhý deň, sme s kolegom sadli do jeho bordového béemwé a s cigaretami v ruke sme mierili do obchodu s tým dlhým čiernym nezmyslom. Predavač, strašne pohodový chlapík nás usadil do kresiel, rozložil pred nás e-cigarety od výmyslu sveta, rôzne náplne, vôňe, a pod. Pripadali sme si akoby okolo nás behal šaman s hlavou neustále v nejakej príjemne voňajucej pare. Vyskúšali sme takú cigaretu, takú, a ešte takú, a pre istotu onakú. Zrazu som si z jednej potiahol a vravím - TOTO CHCEM. On sa usmial, že okej, ale upozornil ma, že tá je najdrahšia. A ja mu, nech to šlak trafí, chcem ju. Cenovka 75 eur. Kolega si kúpil tú istú. /iTaste VV/. Vrátili sme sa do roboty, prišiel šéf, díva sa na nás, že čo to máme za blbosť, či už nám naozaj vyoperovali mozog z hlavy von. Tak mu vravím, šak potiahni. Potiahol 5-6 krát, so slovami - ci boha, šak to je dobre, momentalne sadol do auta a išiel si kúpiť tiež. Trošku som nechápal jeho reakcii. Posmešky niektorých kolegov a slová pohŕdania sme brali s úsmevom.D_I_C_K napísal:Rozmyšlam nad tym že si to kúpim....ale chcem vedieť nazory... Cena...Kvalita...Značka..Výdrž..aj Chuť...odporučania?? ...alebo ak som fajčiar cigariet už pár rokov vie el. ciga nahradiť tú tabakovú..má význam si to vobec kupiť ??? na vyskušanie som chcel nejaku jednorazovku ale predpokladám že ked stoja niektore el. cigi aj viac ako 50€ a niektora menej ako 10 tak v niečom sa musia rozlišovať ...preto by som chcel vedieť..
Prešiel týždeň. Ja týždeň bez cigarety. A ŽIADEN ABSŤÁK ??? !!!! Toto sa mi od kedy som fajčil v živote nestalo. Ale niečo sa začalo meniť. Prestal som ráno kašľať. Šiel som na ryby a ja som začal cítiť pachy, vôňe, ktoré som už roky necítil. Začal som cítiť vôňu vody, kvetov, lúky a lesa. Chodil som a nechápal som. V nedeľu na obed tá moja obľúbená hovädzia polievka chutila a voňala úplne inak ako doteraz.
Začal sa mi vracať čuch. Nejak som sa dokázal lepšie vyspať. Ráno som vstal bez problémov do roboty. Aj káva chutí inak. V priebehu niekoľkých nasledujúcich dní som prestal kašľať úplne. Začal som priberať. Zatiaľ to je 5 kíl. Proste cítim sa ako iný človek.
A moji kolegovia? Ani jeden z nás sa nevrátil ku klasickej cigarete. Všetky tieto vymenované aspekty mi spomínali všetci. Návrat čuchu, lepšia výdrž, zlepšenie zdravotného stavu. A ďalší kolegovia sa začali pridávať. Už nás je z e-cigaretou viac. A patria medzi nich aj tí s pohŕdavým úsmevom.
Momentálne nefajčíme 3,5 mesiaca.
Fajčenie nás troch čo sme s tým začali.
Ja - 2 škatuľky denne / občas 2,5 11 rokov fajčenia/
Kolega -2-3 škatuľky denne 27 rokov fajčenia/
Šéf - 2 škatuľky denne /občas "len 1,5" 40 rokov fajčenia/
Mesačne som prefajčil minimálne 150 eur. Teraz, keďže si liquidy už miešam sám, ma to podľa hrubého prepočtu vyjde na nejakých 7 eur na mesiac. Nerátam náhr. diely. Zatiaľ som potreboval jeden a ten stál 5 eur. Mesačná úspora cca 143 eur. A ono je to na tej peňaženke cítiť. Aj keby mala e-ciga životnosť 1 mesiac /čo je ale blbosť, lebo vydrží min. rok/ tak by ma to vyšlo lacnejšie.
V prípade, že si na začiatku budeš kupovať hotové e-liquidy, vyjde ťa to zhruba na nejakých 25 eur, ale to pri mojej intenzite fajčenia / 2 škatulky denne/. Ak fajčíš norm. cigarety menej, tak aj toto ťa bude stáť menej. Spomínal som tú mesačnú úsporu kolegovi. On mi na to, šak ja platím mesačne 150 eur za lízing na auto. Pomyslel som si svoje o tom, že za tých 11 rokov fajčenia som prefajčil niekoľko áut.
Čo sa týka toho akú cigaretu kúpiť. Ja ti to nenapíšem. Napíšem ti, choď, sadni si do obchodu a skúšaj. A tá ktorá TEBE sadne ako riť na šerbeľ, tú si kúp. Ale drž sa osvedčených výrobcov ako je EGO, innokin a pod. Nie je nič horšie ak sa popáliš hneď na začiatku. Potom sa zaradíš do dlhého radu tých, ktorí to mali, ale že je to blbosť. A to že je e-cigareta blbosť budeš počúvať z každej strany. Ale to si nevšímaj. Nebuď prekvapený, keď presne tí, čo tým pohŕdajú o pár týždňov budú ťahať to čo ty
erytro, ako je teraz s vydrzou bateriek? ja som mal e-cigaretu pred 4 rokmi, ze prestanem fajcit. lenze baterka vydrzala tak 3 cigy a zvysok vecera som fajcil krabickove a nakoniec som e-cigu vyhodil, lebo som nemal moznost ju stale nabijat a ani ma to nebavilo...
-
erytrocyt
VIP
Ja mám dve e-cigy. iTaste VV má 800 mAh a vydrží pri mojom fajčení celý deň. To je nejakých 350 - 400 potiahnutí. Druhá je EGO-K a tá má 650 mAh. Tá taktiež vydrží celý deň, to znamená od rána do tej deviatej - desiatej večer. Cigarety si na noc nechávam nabíjať. Pre prípad mám ale vždy pri sebe nabíjačky na obe cigy. Mám nabíjačky aj do auta, aj do ele siete. Nabíjanie trvá nejaké dve hodiny do plného nabitia. iTaste VV má ale výhodu, že ju môžeš fajčiť aj počas nabíjania.
takze si bol zvyknuty na cca 40 cigariet denne? to by malo byt dost.
a kolko mg liquid pouzivas?
a kolko mg liquid pouzivas?
-
erytrocyt
VIP
Začal som 24 kou, prešiel som na 18 tku, a posledných asi 20 dní fajčím 12tku. Postupne to znižujem a chcem sa dostať na nulku a skončiť aj s týmto fajčením. Zaujímavé je, že mi nič nechýba.
-
D_I_C_K
Light Professional
Diki moc za vaše skusenosti... čiže ak nad tym rozmyšlam tak určite si treba priplatiť aby to malo efekt ...ešte by ma tak zaujimalo čo taka napln v nej vydrži??
-
erytrocyt
VIP
Tak ja si svoje e-liquidy miešam sám. Základ pre liquid takzvaná báza stojí 8,99 eura. Je to INAWERA o sile 12 mg. Balenie má 100 ml. Príchute sú rôzne, je ich asi 60 druhov, teraz som objavil sušenú slivku od Inaweri/2,5eura/ , je to úplná bomba. Do 10 ml fľaštičky si naleješ spomínanú bazu a pridáš 8-10 kvapiek príchute, premiešaš a necháš stáť cca 10 dní. Na fajčenie je to dobré už po troch dňoch, ale po 10 dňoch je liquid vyzretý a vtedy je najlepší. Jedna 10 ml fľaštička mi vystačí na približne 4 - 5 dní. V iTaste VV si doplňujem náplň asi tak dva krát za deň /má malý zásobník na liquid/. EGO K má zásobník na 1,6 mg, tak ten mi vystačí cca na 1 deň, niekedy menej, niekedy ho doplním aj dva krát za deň. To záleží všetko od intenzity fajčenia, nálady, chuti. Ak si namiešam nejakú dobrotu, prvé dni ju fajčím ako divý, potom sa skonsolidujem a vrátim sa k normálu 
Cenovo. Ak jedna báza má 100 ml a stojí 9 eur, aróma stojí 2,5. Za mesiac spotrebujem cca 6 fľaštičiek. To je 60 ml. Za bázu to je nejakých 6 - 7 eur. Príchuť dávaš na kvapky, takže pár centov, proste zanedbateľná položka. Možno euro, možno euro a pol. Tak či onak, ja neprefajčím viac ako 10 eur mesačne.
Ak si kúpiš liquid hotový. 1 fľaštička Liqua stojí u nás cca 5 eur. No mne vydržala zhruba 4-5 dní. Pri tomto fajčení ťa to vyjde na nejakých 25 - 30 eur mesačne. /ale ja som fajčil 40 cíg denne, to som fajčil dosť, no tak ak fajčíš menej, aj toto ťa menej bude stáť/
Cenovo. Ak jedna báza má 100 ml a stojí 9 eur, aróma stojí 2,5. Za mesiac spotrebujem cca 6 fľaštičiek. To je 60 ml. Za bázu to je nejakých 6 - 7 eur. Príchuť dávaš na kvapky, takže pár centov, proste zanedbateľná položka. Možno euro, možno euro a pol. Tak či onak, ja neprefajčím viac ako 10 eur mesačne.
Ak si kúpiš liquid hotový. 1 fľaštička Liqua stojí u nás cca 5 eur. No mne vydržala zhruba 4-5 dní. Pri tomto fajčení ťa to vyjde na nejakých 25 - 30 eur mesačne. /ale ja som fajčil 40 cíg denne, to som fajčil dosť, no tak ak fajčíš menej, aj toto ťa menej bude stáť/
-
Arkaz
Addict
Zdravim pani. Chcel som sa spytat ohladom ecigarety par otazok dufam ze odpovede najdem tu =) V prvom rade zacnem tym ze som nefajciar. Ano urcite sa divite preco teda pisem do temy o e/cigaretach no zaujalo ma ze existuje tie liquidy aj udajne ,,bez nikotinu". Pri citani clanku o e cigaretach som sa stretol aj s nazorom ze je to vhodne pre tych co ,,nevedia co s rukami". To je aj moj pripad. V podstate povedane chcem to len pre odreagovanie a pride mi to celkom ako zaujimavy doplnok k zivotnemu stylu. Navyse vraj neskodny. Vedeli by ste mi potvrdit popripade vyvratit ci tie naplne bez nikotinu su neskodne pre nefajciara ? popripade ktory typ ecigarety a liquidu je premna vhodny ? Za odpoved dakujem.
-
javatar
Hardcore addict
E-cigareta je tu este kratko aby sa zacali robit seriozne vyskumy o skodlivosti. Ale vychadzaj z toho, ze je to vlastne para a nie dym. Myslim, ze by si musel fajcit velmi dlho a vela aby sa to niekde odrazilo.
-
erytrocyt
VIP
Ja som rád, že som sa cigariet aspoň takýmto spôsobom zbavil. Tak tebe poradím, vyser sa na ele cigarety, ale radšej si kupuj tekvicové semiačka alebo slnečnicu ak nevieš čo s rukami a vôbec nezačínaj s ničím, čo sa čo i len podobá na fajčenie...
-
blitzkrieg
Professional
nedalo mi a musím sa pridať aj ja, E-cigu som dostal ako dar od kamaráta ešte na vianoce... doteraz ..asi cca 5 dní dozadu som ju vytiahol zo šuflíka a rozhodol som sa skončiť s klasickým fajčením, jednak som dostal asi zápal pľúc a mal som pocit že mi na hrudníku zastavil kamión plný kráv a jednak aj to že to smrdí a ja si to neuvedomujem a potom sa čudujem prečo v buse ľudia tak divno na mňa pozerajú, kúpil som si aj nikotínové cukríky NiQuitin Mini s 4mg nikotínu no lenže po asi 1 minúte mám pocit že mi ten cukrík rastie v hube a barikáduje mi hrtan tak že sa neviem ani nadýchnuť, už je to 5 dní čo fajčím e-cigu (STEAMtech) náplň cherry 16mg / 10ml a na cigu som ani nepomyslel.. teda pár krát ale to preto lebo som môjmu telu urobil šok a z 2 krabičiek denne (ťažké petry) som hneď prešiel na e-cigu a odkladám si prachy motivačne a už mám 28 € v poháriku 
btw priateľka fajčí ešte klasické cigy a celkom sa obmedzuje ale nevadí že si zapáli pri mne nemám nutkanie okúsiť klasické cigarety
btw priateľka fajčí ešte klasické cigy a celkom sa obmedzuje ale nevadí že si zapáli pri mne nemám nutkanie okúsiť klasické cigarety
-
D_I_C_K
Light Professional
no dnes som konečne našiel obchod s El. cigami a vyskušal som no nejak mi moc nechutila ale vravela že to zaleži od liquidu a nikotinu v nom ...mal som Camel ...no čo ja viem za pokus to stoji kupiť a dufať v ušetreniu ...len nejaky e-shop kde to zoženiem lacnejšie nemate? alebo sa to neoplati kupovať cez e-shop ? dajte nejake rady a typy ...stači aj do PM ak nie tu ...plus aky liquid na začiatok ak fajčim tak krabičku denne a striedam Petra light petra normalna sem tam marlboro light.. ? s tym mi totiž predavačka nevedela radiť..len mi rozpravala o vyhode ušetrenia penazi a rozdielom medzi nejakymi dvoma typmi EGO- v zivotnosti baterky..