Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Tie Vectry su celkom pekne auta, ale len zvonka. Tam by trebalo prekusnut interier.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tak passaty su na tom v interieri o dost horsie a kupuju sa tu ako teplne rozky... holt, ked si kazdy kupuje auto podla toho, aby mal krajsie a lepsie ako sused
interier by mal byt pri spotrebaku najdolezitejsi, sedis v nom kazdy den, mal by byt pohodlny, prehladny a v neposlednej rade aj pohladny... zvonku spotrebne auto predsalen obdivujes naozaj malokedy 
mne sa tiez interier na tej Vectre moc nepaci, ale to je aj vec vkusu, niekto ich ma rad jednoduchsie...
mne sa tiez interier na tej Vectre moc nepaci, ale to je aj vec vkusu, niekto ich ma rad jednoduchsie...
-
KaptMichal
King
Ako spomenul Ratzi, co sa tyka e46 isiel by som radsej do sestvalca z hladiska spolahlivosti, kultivovanosti. A spotreba je vyssia len o trochu. A inak ak chces jazdit 60% dialnicu urcite pozeraj len po autach s tempomatom. Samozrejme da sa to aj dodatocne namontovat, ale o starost menej. 
http://bmw-rad-3.autobazar.eu/330-d-id3892659.html
Je trochu drahsie, ale vyzera byt naozaj v super stave.
(Vectra sa ani mne zvnutra nepaci
)
Teraz ma napadlo, co takto sa poobzerat po Mondeach? Celkom spolahlive auta, s prijemnym vzhladom, slusnou spotrebou aj vybavou?
Ilustracne pripajam aj nieco konkretne...
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tdci ... 92222.html
A este z premioviek, Mercedes C(W203) po FL (pred faceliftom boli problemy s elektronikou sa mi zda) s 220CDI moze byt tiez dobra volba, pohodlne zvezenie, vysoky komfort, len tam uz treba zvazit ceny nahradnych dielov. Samozrejme alternativa je druhovyroba a neznackovy servis. Tam ale zaujimavejsie kusy maju cenu okolo 8 tisic...
http://bmw-rad-3.autobazar.eu/330-d-id3892659.html
Je trochu drahsie, ale vyzera byt naozaj v super stave.
(Vectra sa ani mne zvnutra nepaci
Teraz ma napadlo, co takto sa poobzerat po Mondeach? Celkom spolahlive auta, s prijemnym vzhladom, slusnou spotrebou aj vybavou?
Ilustracne pripajam aj nieco konkretne...
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tdci ... 92222.html
A este z premioviek, Mercedes C(W203) po FL (pred faceliftom boli problemy s elektronikou sa mi zda) s 220CDI moze byt tiez dobra volba, pohodlne zvezenie, vysoky komfort, len tam uz treba zvazit ceny nahradnych dielov. Samozrejme alternativa je druhovyroba a neznackovy servis. Tam ale zaujimavejsie kusy maju cenu okolo 8 tisic...
Chalani uvazujem kupit auto cenovo do 3500€ dostal som ponuku na ford fiestu 1,3 2006 90tis km servisna... len vo forde cena 3300€.... oplati sa to zobrat alebo skor nieco ine?
-
KaptMichal
King
Radsej by som si to rozmslel. Poznam sice viacerych spokojnych uzivatelov Fiesty, na kazivost sa nestazovali, ale neviem ake maju motorizacie. Ta 1.3 je podla mna dost slabucka, a predbiehanie bude ako za trest. A ak si budes chciet dopriat trochu sviznejsiu jazdu, spapa toho viac. Ak ale ides jazdit mesto, moze to byt dobra volba. Neviem ako presne sa pohybuju ceny, v tom nech ti poradia ini.
A co vlastn budes jazdit? Mesto, okresky, dialnice? Aky ocakavas rocny najazd a na akych cestach?
A co vlastn budes jazdit? Mesto, okresky, dialnice? Aky ocakavas rocny najazd a na akych cestach?
-
Scorpion90
King
osobne by som asi isiel - v tejto cenovej relacii - do Hyundai Getz. Mame v praci 5 ks /2006 a 2009 / a ani jeden (!) este nemusel vyhladat servis a to sa na nich nejazdi zrovna setrne. Spotreba sa pohybuje okolo 5.8-6 litrov. Ale isiel by som len do motorizacie 1.4. ta je celkom ziva / na normalne jazdenie staci /, mame aj 1.1 ale to je utrpenie uz aj na okresky, hodi sa len ako nakupna taska do mesta.Marlo napísal:Chalani uvazujem kupit auto cenovo do 3500€ dostal som ponuku na ford fiestu 1,3 2006 90tis km servisna... len vo forde cena 3300€.... oplati sa to zobrat alebo skor nieco ine?
Fiesta je dobré auto, dal by som si pozor či má klímu 
Tiez sa bojim toho ze to bude slabsie auto a ako to bude pri predbiehani... teraz mam feliciu a ta je 50kw takze by to teoreticky mohlo byt totozne na vykon?
Jazdenie prevazne mesto, okres... dialnica ani nie mam ju daleko. Rocny najazd nieje vysoky preto sa mi diesel neoplati.
Preto vaham lebo to auto bolo servisovane len vo forde a dotycna osoba si ide kupit nove.
Jazdenie prevazne mesto, okres... dialnica ani nie mam ju daleko. Rocny najazd nieje vysoky preto sa mi diesel neoplati.
Preto vaham lebo to auto bolo servisovane len vo forde a dotycna osoba si ide kupit nove.
Ahojte odbornici. Uz od malicka sa mi pacia Audiny a3, preto rozmyslam nad kupou jednej. Momentalne vsak nemam financne prostriedky, cize pocitam, ze aktualne to bude o taky rok/rok a pol. Viem, ze to je dost predstih, ale predsa mam na Vas mam par otazok, ktore myslim budu aktualne aj o ten rok. Oplati sa po tie audiny chodit do Nemecka? Viem, ze su stym este papierovacky a tahacky, preto sa pytam, ci za to pripadne nizsie ceny auta stoja. Dalej, na co si pri kupe davat pozor? Nemyslim na veci typu ci bolo burane, ale na veci, na ktore si pri kupe a3 davat pozor.
Som student, takze rocne toho moc nenajazdim, cca 10 000km. Predpokladany rozpocet je 6000€ (+/- 500€). Rocnik urcite 2000+, kedze uz bude rok 2014. Najlepsia by bola trojdverova verzia ale to len tak btw
Najazd okolo 100/150kkm ale to budem riesit az pri kupe. Bude sa nieco take dat zohnat o rok?:) Vsetko je to skor hypoteticke, ale zaujima ma hlavne to Nemecko, pripadne nejaky dobry bazar s audinami.
Viem, ze najprv treba dozit
, ale bol by som vdacny za kazdu odpoved. K+ ista. Dakujem 
Som student, takze rocne toho moc nenajazdim, cca 10 000km. Predpokladany rozpocet je 6000€ (+/- 500€). Rocnik urcite 2000+, kedze uz bude rok 2014. Najlepsia by bola trojdverova verzia ale to len tak btw
Viem, ze najprv treba dozit
Ak je to čupr stav tak to kúp. Podľa mňa výkon ti chýbať nebude a Fiesta bude isto živšia ako Felda. Ak by ti ten výkon tak strašne chýbal tak určite nejazdíš na Felici a nepokukávaš po Fieste.Marlo napísal:Tiez sa bojim toho ze to bude slabsie auto a ako to bude pri predbiehani... teraz mam feliciu a ta je 50kw takze by to teoreticky mohlo byt totozne na vykon?
Auto o rok ? To este nazory zmenis..
A3 z Nemecka, no vela ludi kupuje z Nemecka nakolko maju lepsie cesty relativne by tie auta mohli dostat to co si pytaju kedze je tam vyssia uroven- financie ale tak nikdy nevies.. Ak budes chciet doviezt auto budes musiet zaplatit DAN za prihlasenie takze tam rataj nejake peniaze.. Na taky maly najazd pozeraj skor benzin a z benzinov by bola asi naj 1.8T je to oturbeny benzin 110kw 150 koni co ide slusne tie motory boli spolahlive -motor je oturbeny takze mozu byt problemy s turbom atd tie auta s tym motorom sa nekupuju na prevazne kludnu jazdu ale maju potencial aj troska zabavit takze s tym spojeny servis hlavne ide o to od koho to kupis.. Co sa tyka poruchovosti tak ohladom toho mas kopu hlavne na autobazar.eu tam si najdes o tom vela tem. Kazdopadne tu ti k veci napise ratzinger takze snad som nieco pomohol
A3 z Nemecka, no vela ludi kupuje z Nemecka nakolko maju lepsie cesty relativne by tie auta mohli dostat to co si pytaju kedze je tam vyssia uroven- financie ale tak nikdy nevies.. Ak budes chciet doviezt auto budes musiet zaplatit DAN za prihlasenie takze tam rataj nejake peniaze.. Na taky maly najazd pozeraj skor benzin a z benzinov by bola asi naj 1.8T je to oturbeny benzin 110kw 150 koni co ide slusne tie motory boli spolahlive -motor je oturbeny takze mozu byt problemy s turbom atd tie auta s tym motorom sa nekupuju na prevazne kludnu jazdu ale maju potencial aj troska zabavit takze s tym spojeny servis hlavne ide o to od koho to kupis.. Co sa tyka poruchovosti tak ohladom toho mas kopu hlavne na autobazar.eu tam si najdes o tom vela tem. Kazdopadne tu ti k veci napise ratzinger takze snad som nieco pomohol
-
KaptMichal
King
Asi to bude trosicku zivise ako felda, predsalen to je novsi motor. No ak ti to staci a vies, ze nebudes zbytocne slipat na plyn, tak asi do toho chod. Hlavne ak vies, ze je to auto v naozaj dobrom stave, za dobru cenu. A inak begbeee - felda bude asi jeho prve auto, to neznamena, ze nemusi chciet nieco zivsie 
povodne som chcel golfa IV 1,6 ale nenasiel som nic zaujimave... prisla tato ponuka tak preto teraz vaham... je to predsa len 2006.
Ono zivsie je pri predbiehani urcite lepsie ale co konkretne zobrat a aby to bolo spolahlive.... beriem to tak ze to bude o nieco lenivsie ale aspon nebude tolko v servise .. co dufam.
Ono zivsie je pri predbiehani urcite lepsie ale co konkretne zobrat a aby to bolo spolahlive.... beriem to tak ze to bude o nieco lenivsie ale aspon nebude tolko v servise .. co dufam.
Hlavne sa priprav, že Golf IV preplatíš a za tú cenu môžeš mať oveľa novšie vozidlo. Fordy majú dobrú povesť, toho by som sa nebál a ani diely nebudú extra drahé.
Rozdiel medzi 1.3 a 1.6 atmosférou nebude zázračný. Ja jazdím dve atmosférické 1.6 a povedal by som, že na ceste je to taký priemer. Polovičku áut bez problémov spapáš a druhá polovička spapá teba. Zároveň to nemá uberveľkú spotrebu v meste a ani to neskapína na diaľnici.
Rozdiel medzi 1.3 a 1.6 atmosférou nebude zázračný. Ja jazdím dve atmosférické 1.6 a povedal by som, že na ceste je to taký priemer. Polovičku áut bez problémov spapáš a druhá polovička spapá teba. Zároveň to nemá uberveľkú spotrebu v meste a ani to neskapína na diaľnici.
-
RATZINGER666
Darca
chces golfa porovnavat s fiestou? tak to urcite nie, golf je velky hatchback, fiesta je male auto... dobra cena, ale 3500e by som za to nedal, ani keby co bolo, nech je to rocnik, aky chce, to radsej toho golfa... fiesta bude spolahliva, ale komfortom je omnoho nizsie ako golf... mas na vyber milion roznych hatchbackov, rozpocet postacujuci, porozhliadni sa radsej po niecom inom...
nevidim dovod, preco by mala byt fiesta zivsia, vykon aj krutak maju rovnaky, fiesta je dokonca o 150kg tazsia... ako keby si mal vo felicii dalsich dvoch spolucestujucich...
nevidim dovod, preco by mala byt fiesta zivsia, vykon aj krutak maju rovnaky, fiesta je dokonca o 150kg tazsia... ako keby si mal vo felicii dalsich dvoch spolucestujucich...
Co by si vybral ty do tej danej ceny?
Viem ze je tu milion inych aut ale vybrat vozidlo je dost zlozite aby za tym nieco nebolo...
Viem ze je tu milion inych aut ale vybrat vozidlo je dost zlozite aby za tym nieco nebolo...
-
RATZINGER666
Darca
ak chces drzak v rozumnom rocniku, tak napr. Corolla by sa snad dala zohnat taka 2004-2005... inak je toho vela, mazda 3, almera, civic, astra, atd...
// na focus som samozrejme zabudol
// na focus som samozrejme zabudol
-
KaptMichal
King
Marlo ale chces nieco mensie alebo vacsie(nizsiu strednu triedu)? Lebo ak nemas v meste problem s parkovanim, cize ti nevadi vacsie auto, tak Ratzi ti radi dobre, ber nieco vacsie, praktickejsie.
A v porovnani s feldou som vychadzal z toho, ze je to predsalen novsi motor, ale ako tak pozeram, krutak skoro rovnaky, cize velky rozdiel tam nieje. Nemam toho odjazdene az tak vela, ale jazdit s autom, ktore ma zrychlenie 0-100 za 16s... no to je o hubu
Hlavne si musis kazde auto pretuknut, najlepsie s niekym, kto sa vyzna. Nesmies sa riadit len tym co je napisane v inzerate a ani verit vsetkym reciam, ked ti bude predavajuci auto ospevovat, potom nebude problem. 
A v porovnani s feldou som vychadzal z toho, ze je to predsalen novsi motor, ale ako tak pozeram, krutak skoro rovnaky, cize velky rozdiel tam nieje. Nemam toho odjazdene az tak vela, ale jazdit s autom, ktore ma zrychlenie 0-100 za 16s... no to je o hubu
Ak Golfa, tak urcite nie 1.6 benzin. Spotreba dlhodobo 8-9l, tah ziadny, od vymeny do vymeny, tj 15 000km zozerie vpohode aj 2l oleja. Golfy TDi maju zas nalietanych brutalne vela km a odist na nich moze cokolvek. Coho by som sa ale nebal, a pokial Ti nejde o vykon je SDi. Spotreba DO(!!) 5,5l neriesis vahu vzduchu, turbo, DPF, dvojhmotu. Aj tieto motory maju uz najlepsie za sebou ale dokazu vpohode spravit 3/4 miliona km. Ja by som auto bez automatu nechcel, takze pre mna bola tato varianta mimo vyber, ale tento motor toho skutocne znesie vela a nevadia mu ani kratke mestske jazdy.
A co takto Focusy? Tie auta isli s cenami rapidne dole. Len pre ilustraciu, napr. nieco taketo: http://ford-focus.autobazar.eu/18-tddi- ... 06518.html