Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
F1L1P
Expert
Expert

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa F1L1P »

Aku vysoku skolu so zameranim na informatiku by ste mi poradili ked maturujem z inf. a mat. lebo nemam paru ze kde poslat prihlasky musi byt na SK nic tazke som z gymnazia z M som mal 3 a z I 2 AJ mi nerobi problem
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

F1L1P napísal:Aku vysoku skolu so zameranim na informatiku by ste mi poradili ked maturujem z inf. a mat. lebo nemam paru ze kde poslat prihlasky musi byt na SK nic tazke som z gymnazia z M som mal 3 a z I 2 AJ mi nerobi problem
Chod do zahranicia... Ja fakt neviem ako to chodi na slovenskych vyskach... jedine co som s nimi mal bolo ze som sa hlasil na FEIku aby som mal potvrdenie ze ma niekde na swk prijali ....

Priatelka robila veterinu v KE a ked jej hovorim ako to tu chodi vo Francuzsku na vyske je v uzase... teraz tu nebudem basnit o vybachach labakoch a kam vsade nas posielaju, nie... ked vas pocujem ako hovorite o profakoch, ze ak nechytis hajzla tak prejdes... no tak tomuto nechapem... ako su tu dobri aj zli profaci... ti co vedia dobre vysvetlit a ti ktorym to bohuzial neide... ale ak mam hocijaky problem s ucivom, poslem mail, ak sa da odpovie, ak nie tak osobne vysvetli...ale nechapem co brani slovenskym profakom byt normalnym pedagogom...

CIZE pre vsetkych co mate gule na to ze si cez vikend nepojdete vyprat veci domov, vypadnite z SWK... tu si ludia vedia urobit vysky ak bez pomoci rodicov...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

S tymi profakmi velka pravda. Je nehorazny rozdiel akeho profaka chytis na skuske, aku ma naladu(!) a podobne...
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Nadeo napísal:S tymi profakmi velka pravda. Je nehorazny rozdiel akeho profaka chytis na skuske, aku ma naladu(!) a podobne...
A tiez dalsiu vec nechapem... studujem technicky odbor, no za 4 roky na vyske, co okrem angliny a nejakej prezentacky som nebol ustne skusany, vsetko je tu pisomne a v dost velkej miere aj anonymne, resp. cez kod, cize profak nevie o koho ide...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Retne: a potom idu ludia do praxe a nemaju soft skills - prezentaciu a rozpravanie
piton: nechcem zacinat flame, ale kolko z tych brigadujucich studentov a tych co nemaju problem sa uplatnit po skole robi v tsystems, kde by nemal problem uplatnit sa aj niekto z bergu a inej podobne dolezitej fakulty tuke ? moj skromny odhad, ze dost vela.. je pravda, ze vacsina to pouziva ako odrazovy mostik, ale predsa...
vsetci, co chcu ist na informu sa trepu na technicke skoly (STUBA/TUKE) a nadavaju, ze je tam tazka matika/toto/tamto, by som chcel vidiet, co by hovorili o vedeckej informe na takom matfyze UK BA alebo na PF UPJS alebo nebodaj na Karlovke
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

To s tym Teckom je pravda, nehovorim, ze vsetci co vyjdu z FEI su extra trieda, ani ze FEI je najlepsia skola vo vesmire :) ale kolega hore to vo viacerych veciach dost prehnal - McDonald a pod. Nie je problem ked je clovek sikovny a 5 rokov neprespal/neprepil na intraku najst si po skonceni FEI dobru robotu...
Je pravda, ze ti co nadavaju na matiku by si na prirodnych vedach ani neprdli :) a to je kazdym rokom matika na FEI jednoduchsia/je jej menej.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

toto je ale vseobecny problem tu u nas na vychode, ze clovek v skutocnosti nejde studovat odbor ale skolu.
ja som isiel na FIIT s cielom byt programatorom (vtedy som myslel ze to je proste zamestnanie), bohuzial som stroskotal prave na predmetoch ako je matematika a fyzika, ktore priznajme si to, programatorovi do buducnosti moc nedaju. samozrejme zakladna matematika je nutnost, ale tu mam predsa zo strednej, logika je tiez nutnost. ale pokial zo mna nechce byt herny developer alebo developer IS pre jadrove elektrarne, tak tu fyziku nevyuzijem nikdy.

na ktoru rit mame kreditovy system, ked nase skoly tak vobec nefunguju. mali by cloveku dat zoznam predmetov s poctom kreditov ktore po absolvovani ziskam a pripadnymi zavislostami na ine predmety. potom by si clovek vedel zvolit to co ho naozaj zaujima (predsalen clovek co sa po absolvovani zamestna napriklad v SAPe a stvrdne tam 15 rokov nikdy ziadnu vyziku ani integrovanie nevyuzije a za 15 rokov to aj tak vsetko zabudne)...

takto je vysoka skola iba nadstavba strednej, kde do teba stale siju zo vsetkeho nieco. jasne ze v druhom stupni sa ten zaber zuzi, ale co tie 3 roky predtym?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nechcem ti do toho moc kecat, ale na akekolvek vyssie programovanie potrebujes pokrocilu matiku...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ja sa samozrejme nepovazujem za profesionalneho programatora, ale uz sa tym par rokov zivim a zatial som ani integrovat ani derivovat nepotreboval. zalezi co povazujes za vyssie programovanie, zalezi v akom obore...
z toho mi vychadza ze ak to aj potrebovat budem, potom nie denne a tym padom urcite budem schopny sa s problemom vysporiadat ked nastane. bohuzial na FIIT boli matematika a fyzika povazovane za dva najdolezitejsie predmety, co podla mojho nazoru vobec nezodpoveda zameraniu fakulty.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Dalsi co nechape, ze matika rozvija logicke, analyticke a algoritmicke myslenie a nie uci pocitat iste typy prikladov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale ja to samozrejme chapem, skor ty si dalsi co nechape, ze matematika a fyzika na FIITke su pozostatky z FEIky, ktore tam vobec nepatria, teda rozumej nepatria tam v takom obsahu a dolezitosti akom su tam teraz.

samozrejme ze nikto kto si to na tej fiitke (alebo podobnej skole) uspesne odsral so mnou nebude suhlasit, ale staci sa pozriet ako to funguje na zapade...

ja som s matematikou na strednej nikdy nemal problem, nikdy som sa nepotreboval nic ucit a vsetko som zvladol pomocou logiky a vlastnej hlavy. potom som prisiel na FIITku a matiku som nezvladal, pretoze som nebol schopny sa memorovat vsetky vzorcke a vety a dokazy...
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

matika je pre programatora urcite velmi podstatna, fyzika, inzinierstvo materialov, elektrotechnika uz menej, resp. vobec, ale to su zase predmety, ktorymi by mal kazdy ing. technik prejst... a staci to pocas prvych cca 2 rokov prekonat a potom mas (zvycajne) uz len odborne veci
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

aacid napísal:no ja sa samozrejme nepovazujem za profesionalneho programatora, ale uz sa tym par rokov zivim a zatial som ani integrovat ani derivovat nepotreboval. zalezi co povazujes za vyssie programovanie, zalezi v akom obore...
Počítačová grafika, bezpečnosť, programovacie jazyky a prekladače, pokročilá algoritmizácia (analýza algoritmov, odhad zložitostí), umelá inteligencia, analýza dát...
Tu všade potrebuješ vyššiu (univerzitnú) matematiku denne. Ak lepíš dokopy okienka, či pár tried z frameworku, tak samozrejme nie. Ale tu už sa môžme baviť o tom, či je to programovanie.

Už je to trochu spam, téma nie je o tomto, ale budúci programátori by konečne mohli pochopiť, že prepis do programovacieho jazyka v konečnom dôsledku nie je až tak dôležitý.

(Ideálne na mňa nereagujte, nech sa to tu nespamuje. Ak máte protesty... znížte mi karmu :smt033 )
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

sorry ale z toho co si napisal, do vacsiny ziadny bezny programator nezabrdne.
ako casto vymyslam novy programovaci jazyk?
s umelou inteligenciou mam nejake skusenosti, k ziadnym integralom ani derivaciam som sa tam nedopracoval.
bezpecnost... pokial ides vymyslat novy kryptovaci algoritmus, jednoznacne bez vysokej matematiky sa nikam nedostanes.

to su ale tak specializovane veci ze si clovek vacsinou vyberie jednu a ide na doktoranturu, podla teba by sa to mali ucit vsetci vsetko na druhom stupni, ze?

ja som programator zamestnanim, robim to co pozaduje zakaznik a predstav si, z 90% je to zrovna to co ty ani nepovazujes za programovanie. je to lepenie tried z frameworkov, chapem ze pre teba je to asi nieco podradne, ze ty kazdy projekt zacinas s otvorenym prazdnym notepadom a neznizil by si sa na pouzivanie frameworkov, fuj fuj. ved aj kazdy poriadny automobilovy vyrobca si najprv znova vynajde koleso...
ale dostavam za to peniaze a to je dolezite.

ale ako som napisal, hadat sa bude kazdy to si to zazil a nebude ochotny pripustit ze sa ucil nieco co mozno v zivote nevyuzije...

(a kedze sa ozaj jedna o offtopic uz koncim)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Retne napísal: A tiez dalsiu vec nechapem... studujem technicky odbor, no za 4 roky na vyske, co okrem angliny a nejakej prezentacky som nebol ustne skusany, vsetko je tu pisomne a v dost velkej miere aj anonymne, resp. cez kod, cize profak nevie o koho ide...
Ja mam tiez len pisomne skusky, ale stale je tam rozdiel kto to opravuje, jeden je prisny, dalsi je zhovievavy atd. atd. Skor cviciaci je viac dolezity, kedze ten ma na svedomí body za cely semester.

aacid: neviem kedy si bol na fiit, ale teraz mi to tam pripada ako len zaklady z matiky, prvy semester, nejake rady, limity, derivacie a integrali, 2 semester fyzika(dufam, ze nevyuzijem), 3 semester nejake lahucke fourierova vety, no to sa za matiku ani ratat neda (venovane 4 hod tomu), potom tam je nejaka statistika.
Ale zas pravda, ze je to len o tom aby si bol v obraze,tak ci tak to za par mesiacov zabudnes, a ked to chces pouzit musis si to zopakovat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no uz to bude aj 7-8 rokov...
pamatam si na to iba kvoli tomu ze to bol pre mna ozaj sok, predtym bola pre mna matematika predmet na ktory som sa proste ucit nemusel, tak ako anglictina, proste som prisiel na pisomku, napisal a odisiel, bez zavahania. potom zrazi prisla matematicka analyza a zrazu som sa musel biflit vzorce a vety...

mozno sa to teraz uz ozaj zmenilo, ale pokial to este stale uci satko, tak potom pochybujem :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

no stále nám hovorili, že sa ucime toho menej a menej, a že každy rok sú žiaci sprostejši a sprostejši, čo sa matiky týka.
No uci to Satko a Marko, ja som vychytal Marka a to je podla mňa pan profesor, vtipný, nenudí, vysvetli, ochotný.
ble93
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ble93 »

Zdravim, kedze tento rok maturujem, rad by som si zistil nejake informacie o vysokych skolach. Rad by som siel studovat bud na TUKE alebo STU konkretne na strojnicku fakultu. No v poslednej dobe ma zaujala technicka univerzita v Prahe CVUT. :idea: Je tu niekto taky, kto studuje v Prahe tuto skolu, konkretne FS :?: Myslite, ze je to tazka skola? tazsia ako napr. TUKE ? Tiez by ma zaujimalo ci ma vyznam sa trapit na tazsiej skole kvoli uplatneniu po skole? alebo je jedno ci mam titul z TUKE alebo CVUT?
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Mnoho predmetov sa prednasa qby studeniti mali vseob. Prehlad ale mam pocit ze je to preto aby studium nebolo take lahke alebo aby sa nepovedalo a aby mali prednasajuci nejake vyuzitie....
Napísať odpoveď