Neviem sa pripojiť na vlastnú wifi
Neviem sa pripojiť na vlastnú wifi
mám router asus RT-N10 už asi rok všetko išlo v pohode ale včera mi nachvílku odpojilo zo siete notebook aj mobil .... na počítači do ktorého ide kábel priamo tak tam to ide v pohode ... pochvílke to nabehlo a potom sa zase odpojili všetky zariadenia čo boli pripojene okrem pc ... tak to je až doteraz ... keď sa skúšam pripojiť cez mobil tak mi to stále píše "získavanie ip" ... skúšal som už resetnúť aj router aj modem ... ak by to trebalo tak mám net od upc 30 mb/s
Re: Neviem sa pripojiť na vlastnú wifi
trochu blba otazka ale mas zaheslenu WIFI ???ze??
//nečo ma napadlo napišeš aky maš mobil a NTB??? lebo mne sa stalo že som bal povoleny iba štandard n a mobi podporoval len g a preto mi to nešlo niekde by malo byť 802,11 b/g/n a ti na 90% budeš mať len 802,11 n
//nečo ma napadlo napišeš aky maš mobil a NTB??? lebo mne sa stalo že som bal povoleny iba štandard n a mobi podporoval len g a preto mi to nešlo niekde by malo byť 802,11 b/g/n a ti na 90% budeš mať len 802,11 n
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Az na to, ze 802.11n je spatne kompatibilne s normou 802.11b/g
Ano ale nie jed tam je nastavene N only v tedy zariadenia z nišim štandardom neslo pripojit viem to z vlastnej skusenosti
-
hojko
Site Admin
Aby to mal nastavene na N only, tak by to musel zmenit v nastaveniach a prepnut wireless mode. Kedze spomina hlasku o ziskavani IP, tak si myslim, ze tam bude problem s DHCP serverom, teda by som skusil najskor nastavit pevne IPcky v rozsahu. Alebo to nechat na DHCP s tym, ze nazov siete (SSID) treba dat iny, aby si Windows nepamatal nastavenia k sieti a teda cely proces by prebehol nanovo.
hej mám zaheslovanú ... mobil xperia T a ntb ti neviem presne povedať typ .... značka je toshiba ... parametre ak potrebuješ vedieť tak ti viem napísať ale proste ono všetko predtým šlo a teraz naraz nejde na ani jednom
-
hojko
Site Admin
Tak to skus najskor bez hesla a potom to skus s WEP a aj WPA, a uvidis.
tak ako povedal hojko a nemenil si heslo alebo nejake nastavenia ??? vyskušaj vymzať tu sieť z mobilu aby si nepametalo nastavenia
M
M
no je mali ste pravdu ... problém je niekde tam ... ked som vypol heslo tak sa mi v pohode mobil pripojil ale hneď ako som ho zapol tak zase len získava sa adresa IP ... ale zas nechcem mať verejnú sieť wifi tak ako to mám zaheslovať aby sa mi dalo pripojiť
-
hojko
Site Admin
A ake si mal zabezpecenie??? Mal si tam WEP 64-bit, WEP 128-bit, WPA, WPA, filtrovanie MAC adries...???
Pravdu som mal ja, Skilex tu trepal kraviny a ked nevedel co od radosti, tak napisal to co ja. Myslim, ze coskoro dostane aj tak ban - jeho prispevky maju nulovu hodnotu a snazi sa pisat do tem o ktorych nema ani ponatia.
Pravdu som mal ja, Skilex tu trepal kraviny a ked nevedel co od radosti, tak napisal to co ja. Myslim, ze coskoro dostane aj tak ban - jeho prispevky maju nulovu hodnotu a snazi sa pisat do tem o ktorych nema ani ponatia.
viem ti len povedať že keď som sa chcel pripojiť tak tam som mal napísané WPA/WPA 2 ostatné by si mi musel napísať ako si to môžem pozrieť
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2013, 18:21)
ak to pomôže tak pri nastaveniach routru mi píše toto :
(1) Získána adresa IP: 85.216.202.110
(2) Připojení k serveru DNS ISP se nezdařilo: 195.34.133.21 212.186.211.21
(3) Připojeno k veřejnému serveru DNS:
8.8.8.8, 208.67.220.220
Pravděpodobně došlo k chybě na serveru DNS poskytovatele služeb Internetu. Obraťte se na vašeho ISP nebo správce sítě nebo přejděte na stránku Advanced Setting (Upřesnit nastavení) a nastavte veřejný server DNS.
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2013, 18:57)
alebo toto :
Router's MAC: 54:04:A6:87:D9:D4
Síťový název (SSID): ASUS
WAN type: Automatic IP
Zabezpečení bezdrátové sítě: WPA-Auto-Personal - AES + TKIP
WAN IP: 188.167.42.165
Síťový klíč: ****
LAN IP: 192.168.1.1
Účet správce směrovače: ****
Heslo správce směrovače: ****
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2013, 18:21)
ak to pomôže tak pri nastaveniach routru mi píše toto :
(1) Získána adresa IP: 85.216.202.110
(2) Připojení k serveru DNS ISP se nezdařilo: 195.34.133.21 212.186.211.21
(3) Připojeno k veřejnému serveru DNS:
8.8.8.8, 208.67.220.220
Pravděpodobně došlo k chybě na serveru DNS poskytovatele služeb Internetu. Obraťte se na vašeho ISP nebo správce sítě nebo přejděte na stránku Advanced Setting (Upřesnit nastavení) a nastavte veřejný server DNS.
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2013, 18:57)
alebo toto :
Router's MAC: 54:04:A6:87:D9:D4
Síťový název (SSID): ASUS
WAN type: Automatic IP
Zabezpečení bezdrátové sítě: WPA-Auto-Personal - AES + TKIP
WAN IP: 188.167.42.165
Síťový klíč: ****
LAN IP: 192.168.1.1
Účet správce směrovače: ****
Heslo správce směrovače: ****
-
hojko
Site Admin
Skus zmenit sposob WPA, pripadne to prepni na WEP a uvidis.