Sikovnym patri svet

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sikovnym patri svet

Príspevok od používateľa hojko »

O tom, že ľud­ská vy­na­lie­za­vosť ne­má hra­ni­ce, nás mô­že pres­ved­čiť prí­beh pub­li­ko­va­ný na bez­peč­nos­tnom blo­gu Ve­ri­zo­nu. Všet­ko sa to za­ča­lo za­chy­te­ním neauto­ri­zo­va­né­ho prís­tu­pu z čín­skej IP ad­re­sy cez VPN. Po pres­kú­ma­ní sa zis­ti­lo, že je­den zo za­mes­tnan­cov spo­loč­nos­ti si na vý­kon svo­jej prá­ce naj­al čín­sku spo­loč­nosť a sám sa v za­mes­tna­ní ve­no­val zá­ba­ve. Po prez­re­tí zá­zna­mov sa uká­za­lo, že je­ho pra­cov­ný deň vy­ze­ral asi tak­to:

9.00 - prí­chod do prá­ce, pre­ze­ra­nie webu Red­dit, pre­hlia­da­nie vi­deí
11.30 - obed
13.00 - pre­ze­ra­nie eBay
14.00 - Fa­ce­book a Lin­ke­dIn
16.30 - e-mail
17.00 - od­chod do­mov

Iš­lo o vý­vo­já­ra v ja­zy­ku C, C++, Perl, Ja­va, Ru­by, PHP, Pyt­hon. Zis­ti­lo sa, že Čí­ňa­nom pla­til 20 % zo svo­jej mzdy a ta­kých­to za­mes­tna­ní mal aj viac. Kód je­ho prog­ra­mov bol čis­tý, dob­re na­pí­sa­ný a vždy do­da­ný včas. Sta­lo sa do­kon­ca, že bol za mi­mo­riad­ne kva­lit­nú prá­cu vy­hlá­se­ný za za­mes­tnan­ca me­sia­ca.

Zdroj: Vývojár outsourcoval svoju prácu do Číny za pätinu svojej mzdy

K tomuto ma napada len jedno prislovie: Sikovnym patri svet! Co dodat, vynaliezavost nepozna hranic a vsetko elegantne vyriesil. Kto vie, ze ci aj nadalej pracuje vo firme alebo ci dostal padaka. Dokonca ma napada aj to, co sa mnohym ludom nepaci - netreba ovladat veci, treba to vediet obkecat a treba sa vediet predat. A tento to zvladol s prehladom.
KaptMichal
King
King

Re: Sikovnym patri svet

Príspevok od používateľa KaptMichal »

V podstate suhlasim, len by ma zaujimalo co by sa asi tak stalo, keby toto robil kazdy... Ono sa to vlastne deje, vsetci chceli vsetko lacno tak poprosili čingerov, a ti doteraz makaju ako fretky a strasne na tom ryzuju. Ale to je uz OT. A vyhodili ho alebo povysili? :D
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Sikovnym patril svet vzdy, taky co lajno robia a maju vzdy plne vrecka vacsinou su v plnke... kto by tak nechcel zit :D
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

mna skor zarazilo to, ze cinania to robili za tak maly peniaz (neviem ci 20% z jedneho zamestnania alebo vsetkych)
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Sikovny chalan. Museli ich tam slusne platit. Mozno sa zbavia celej pobocku a presunu to rovno cele do ciny :) Ale ani toto uz dlho nebude fungovat. Nasa druha pobocka je v cine a ako pred 3 rokmi boli este lacnejsi o 10-20%, tak dnes to uz neplati. Toto nie je dlhodobo udrzatelny ciel, prestahovat sa za lacnou pracovnou silou ak ide o pracu s vysokou pridanou hodnotou.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

včera som to akurát čítal na zive.sk, šikovný to človek

http://www.zive.sk/lenivy-programator-n ... fault.aspx
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ako dobre sa to cita, ale ako povedal kolega. "How much of a US guys income do you think you earn every month?" In fact you are most probably more chinese that the real chinese in that story.
Takze asi tolko :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

A teraz čo ? :lol: Povýšiť ho - nechať ho tam kde je za to aký je šikovný ? Alebo vyhodiť a najať si toho "Číňana" ktorý to robil kvalitne, dobre a načas za 1/5 jeho mzdy :)
Takto sa len ukázalo, že je na svojom mieste "nepotrebný" ... :)

V každom prípade, mám rád takýchto ľudí, čo si vedia poradiť a sú vynaliezaví :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Lubenečko, no ak by to robil v tvojej firme, daval pristupove udaje do systemu cinanom a ty by si ho platil za prehliadanie webu..povysil by si ho? :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Inak, bol to security breach jak hovado, by mu to mali zosobnit
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

o niecom takom som pocul uz asi 5 rokov dozadu, ale neslo o Cinanov ale o Indov a vraj je to "moda" najma v US, ked nemusi programator sediet v kancelarii, ale moze pracovat z akehokolvek miesta kde ma internet, lebo zadania dostava mailom a kod mailom odovzdava. a udajne ti najuspesnejsi maju este aj Inda, ktory rozdeluju pracu a mzdu.

preco nie, aj na slovensku stale vela ludi, tazko znasa, ze niekto je sikovny a vie najst dieru v systeme vo svoj prospech.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Jackb ... keď som robil jednu webstránku pre zákazníka (inak robím skôr len grafiku) tak som si najal taktiež inda.
Neporovnateľne lacnejšie to spravil, než hoc kto na Slovensku. Taktiež bez nejakého reptania, alebo odkladania termínov a výhovoriek.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mne to hovoril brat, ktory robi specialne portaly a ked s firmou zacinal pytal som sa ho ako to stiha. a vyjadril sa, ze Indovia maju len to nevyhodu, ze nevedia po slovensky, lebo niektore casti potreboval aj so slovenskym textami
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To je skôr smutné, že na čosi takéto vôbec môžu existovať podmienky.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Vdaka takemu istemu pristupu maju aj tisice slovakov pracu. Je rozdiel naprojektovat system, navrhnut architekturu a potom to podla zadanych podmienok zapisat v programovacom jazyku. Je to to podobne ako kucharska kniha. Takuto pracu musi zvladnut hocikto s potrebnym vzdelanim/skusenostami. Detto ako ked u nas niekto kope kanaly. Niekto to najskor naprojektuje, zameria sa trasa a nasledne to moze vykopat hocikto kto udrzi v ruke krompac a lopatu. Programator je posledny clanok retazca a co musi spravit ma presne zadane. Preto tieto ulohy mozu byt velmi lahko a rychlo presunute na ludi kde su naklady najnizsie. Ono ta India vobec nie je vyhra. Casovy posun a ich ina mentalita robia velke problemy. Oni vyzeraju, ze vsetko zvladnu dokonca na cas, lebo toho naslubuju hory doly ale realita byva ina. Cina je troska ina story, ale inak su si tie 2 krajiny velmi podobne.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mne sa zdá na hlavu nejak ten harmonogram. Nič dôležité, ale chcem si rýpnuť. :)

Konkrétne časti s videami, Facebook-om, LinkedIn, Reddit-om a Emailom. Už viac krát som videl, že to takto niekto rozpisoval, ale príde mi na hlavu, že niekto strávi hodinu na facebooku, potom ho vypne, a ide na ďalšiu hodinu pozrieť LinkedIn, potom na polhodinu YouTube. Takto to nerobí asi nikto, a je logické, že sa to neustále prelína, z FB na YouTube, príde mail, pozriem mail, potom sa dostanem na LinkedIn, a podobne. Nie je to nič dôležité, chcem len poukázať na to, že tým pádom je imho ten harmonogram vymyslený autorom článku, iba aby to akože bolo vtipné a vyznelo tam, že nič nerobil.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To som zvedavy dokedy bude mozne pracu prenechavat tym cvicenym opiciam. Za chvilu nebudeme vediet ani len vyrobit ziarovku si dopestovat si zemiak.
Horsie je ze do Ciny sa nielenze presuva vyroba, ale aj vyvoj. :(
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Neboj sa, o chvíľu príde doba, keď Čína si bude najímať nejakého nemca alebo američana, aby mu niečo naprogramoval.... :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Kolko ? 50 rokov ? 100 ? 200 ?
Nesarkasticky, lebo sam som este schopny si vybavit z detstva kvalitu vyrobkov, napr. elektronickych, dneska su to uz iba spomienky.
Neviem si predstavit nic co by Cinania nevedeli skopirovat.
Napísať odpoveď