Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Emkej, už tu bola o tom diskusia, tak si skús niečo prečítať. Začína to zhruba tu http://www.hojko.com/post1873122.html#p1873122 + prečítaj aj tie odkazy.
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ok vďaka, takže buď s teplým mliekom/vodou + rýchle sacharidy na prázdny žalúdok, dávkovanie 1g/20kg telesnej hmotnosti každý deň rovnako. Môže byť?
To dávkovanie moc nerieš v pomere s hmotnosťou. Normálne si daj čajovú lyžičku, čo by malo byť cca. 5g a v nasycovacej fáze 4x do dňa, čiže spolu 20g a potom už len 2x po 5g. Niekto ani nasycovaciu fázu nedáva, ale ja som mal z toho dobrý pocit.
-
Emkej
Light Professional
no ja som práve čítal o tej nasycovačke nie najlepšie veci, a práve od toho autora, ktorým argumentoval hughito na tej stránke čo si mi poslal
nevýhody nasycovačky čo si pamätám:
- väčšia náchylnosť na depresie
- zníženie imunity
- žalúdočné problémy
- kratšie vydrží kreatín
inak by som dával aj ja nasycovačku nech to zaúčinkuje čím skôr
nevýhody nasycovačky čo si pamätám:
- väčšia náchylnosť na depresie
- zníženie imunity
- žalúdočné problémy
- kratšie vydrží kreatín
inak by som dával aj ja nasycovačku nech to zaúčinkuje čím skôr
Ak je niekto náladový, tak chytí depku aj bez kreatínu. Ak sa bojíš o imunitu, kúp si Céčko. Inak neviem, ako môže kreatín vplývať na imunitu. Žalúdočné problémy môžeš mať aj z gaineru, proteinu, kadejakých stimulantov a podobne. Niekomu zapasuje, inému nie. Keď neskúsiš, nebudeš vedieť. Maximálne pustíš riedke do záchoda. A keď sa niekto bojí, že sa mu kreatín skoro minie a šetrí s ním, tak nech ho ani nekupuje. A to platí o všetkých doplnkoch.
Zhrniem to. Mne kreatín nerobil nič nežiadúce. Žiadne depky, žiadna oslabená imunita. Raz som sa dosral, ale to som vedel, že som to prehnal. Navyše som to pomiešal s inými vecami.
Zhrniem to. Mne kreatín nerobil nič nežiadúce. Žiadne depky, žiadna oslabená imunita. Raz som sa dosral, ale to som vedel, že som to prehnal. Navyše som to pomiešal s inými vecami.
-
Emkej
Light Professional
ako áno máš pravdu treba to skúsiť ako to zapôsobí. Vitamíny samozrejme beriem tie majú vyššiu prioritu ako kreatín
tým, že sa skôr minie som nemyslel, žeby sa tým teraz malo šetriť, to určite nie ale aj to je spôsob ako to brať, pričom ti to vydrží dlhšie
no začínam rozmýšľať, žeby som skúsil s nasycovačkou nech je sranda 
-
phatres1994
Star
Ja by som nasycovacku rozhodne nesiel, zbytocne, len to vycuras... Telo je schopne prijat vraj len do tych 5g zvysok vycuras co je na skodu
Chod na posilovanie.sk tam su mudrejsi a skusenejsi
a je tam o tom tema na par desiatok stran
Chod na posilovanie.sk tam su mudrejsi a skusenejsi
-
Emkej
Light Professional
hej díky
prečítal som tam pár strán a asi bude fakt najlepšie tých 5g na deň
//tak prvý tréning odcvičení na kreatíne, a mám z toho dobrý pocit, napr. na drepe aj benchi som dával o trochu viac ako minule a celkovo som mal pocit, že mám viac energie ale môže to byť len pocit no uvidím ďalší tréning potom
ale zatiaľ sa mi to páči
//tak prvý tréning odcvičení na kreatíne, a mám z toho dobrý pocit, napr. na drepe aj benchi som dával o trochu viac ako minule a celkovo som mal pocit, že mám viac energie ale môže to byť len pocit no uvidím ďalší tréning potom
Teraz to pocítiš (skôr v zmysle sily), postupom času však už určite nie. Kreatín nie je o tom, že by si z neho cítil lepší tréning, nie je to nejaký nakopávač - ma iné fungovanie. 
-
Emkej
Light Professional
hej no veď som napísal, že to bol asi len pocit a možno aj to, že som pred tréningom nedával sacharidy ale iba čisto proteín 
Sachardiky pred a počas tréningu tiež nemajú šancu nijak ovplyvniť tvoj výkon, to je blbosť. Tvoj výkon záleží na viacerých faktoroch, napr. aj na tom, ako si papal deň predtým. 
V pondelok začína môj posledný týždeň s TBT, čo by ste mi doporučili ako pokračovanie? TBT som zvládol v pohode. Váhy som si dával tak, aby som išiel v posledných sériách už ledva. Odporučíte nejaký nový plán, alebo TBT od začiatku, prípadne s nejakými vyššími váhami? Ď. 
-
Emkej
Light Professional
to isté by som hneď po sebe asi necvičil, ja som napr. po TBT šiel HST a spokojnosť 
neviem ako s tými sacharidmy ale čítal som, že rýchle sa pred tréningom nehodia kvôli tomu, že síce ti to na začiatku dodá energiu ale na konci to už bude horšie
neviem ako s tými sacharidmy ale čítal som, že rýchle sa pred tréningom nehodia kvôli tomu, že síce ti to na začiatku dodá energiu ale na konci to už bude horšie
-
Hellboy248
Guru wannabe
sacharidy treba dat pol az hodinu pred treningom, potom to nemusi mat dobry ucinok na zaludok a celkovo nic extra nezrobia
-
Emkej
Light Professional
sorry, ale vôbec nechápem ako to myslíš
ludia potrebujem radu co vravite na jedlo pred spanim oplati sa ziest napr. 100g tvarohu pred spanim aby malo telo pocas spanku bielkoviny ? alebo to vobec neni treba
-
Emkej
Light Professional
podľa mňa určite oplatí, ale 100g je málo, normál tvaroh čo kupujem má cca. 200-250g čo by malo byť vyše 30g bielkovín tak aspoň toľko by som jedol
Ideálny je nočný proteín, ale tak keď nie je ten, tak tvaroh. A 100 je málo, proste celý. Po TBT daj HST alebo tento: http://www.body-test.cz/objemova-rutina-3x-tydne
Dakujem za rady a ten co kupujem ja ten ma 250g a 45g bielkovin
Ten jedz celý.