Ukradnutý telefón - hľadanie
Ukradnutý telefón - hľadanie
Zdravím,
Bol mi odcudzený telefón a chcem sa spýtať či má zmysel dávať to na políciu.Dozvedel som sa o tom chlapovi, že pracuje v čechách, ja som v čechách tiež ale telefón som stratil na Slovensku.Má zmysel dať ten telefón hľadať?Predpokladám, že už bude niekde v bazáre alebo tak.Má slovenská polícia právomoci hľadať telefón aj v česku?Prosím pomožte mi kto má skúsenosť.Ďakujem za každú odpoveď
Bol mi odcudzený telefón a chcem sa spýtať či má zmysel dávať to na políciu.Dozvedel som sa o tom chlapovi, že pracuje v čechách, ja som v čechách tiež ale telefón som stratil na Slovensku.Má zmysel dať ten telefón hľadať?Predpokladám, že už bude niekde v bazáre alebo tak.Má slovenská polícia právomoci hľadať telefón aj v česku?Prosím pomožte mi kto má skúsenosť.Ďakujem za každú odpoveď
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ukradnutý telefón - hľadanie
Ano, ma to zmysel davat na policiu, oni ti uz povedia co a ako. Hlavne si nezabudni zobrat papiere od telefonu, aby vedeli co maju hladat.
tak si ho stratil alebo ho ukradli ?
-
TommyHot
Addict
To je uplne jedno. Aj nevratenie veci je trestny cin (ak ide o vec nad +250 eur - neviem kolko je to presne teraz)
-
D_I_C_K
Light Professional
Kamarat nič nedaval na policiu a po novom roku (stratil ho na štefanskej) mu volali policajti z opačnej strany Slovenska teda resp nie jemu ale jeho rodičom, že či nestratil mobil lebo chytili nejakeho priekupnika čo mal pri sebe 5 mobilov
.
aj keď to dáš na políciu tak ti ho nevyhľadajú, na to im musí dať súhlas sudca, a ten ho len tak nedá, vlastná skúsenosť
propernex: to ta pekne odbili na policii, ze sudca 
Ukradli mi, zle som sa vyjadril a aj tak si myslim, ze su to uplne rovnake pripady.A dakujem za rady chalani.
Ak bola jeho hodnota vyssia ako minimalna mzda, tak ti ju fizli najdu (ak ho niekto niekedy zapne). Mne tak nasli, sice az po tyzdni ked ho zapol tipek v mobilbazari, ale nasli.
to je pravda. Ide o zistenie uskutočnenej telekomunikačnej činnosti po krádeži, tá je predmetom telekomunikačného tajomstva a na to je potrebný príkaz súdu. § 116 ods. 1, 2 TP.mulatt napísal:propernex: to ta pekne odbili na policii, ze sudca
tiez som mal odcudzeny telefon. nahlasil som na policii, zapisali si presne ze aky telefon to bol, zadali IMEI do vyhladavania a nasli 2-3 telefonne cisla, ktore boli cez moj mobil prihlasene do siete. tuto info mali behom 1-2 tyzdnov. avsak totoznost, ze komu patria tie cisla zistovali dalsi mesiac. a mne tvrdili ze to je zalezitost operatora ako rychlo sa k tomu vyjadri. ja som mal stastie, lebo mi ho nasli
i ked bez pamatovej karty, a to si viem predstavit ako sikovno si ju ten hajzlik vybral z telefonu pri odovzdavani ho policajtom.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
oplati sa pri smartfonoch appka ako napr. cerberus? resp. ma to zaujima ci ostane vo fone ak sa spravi factory reset. diky
To silno pochybujem. Pri flashovaní nového systému ti v telefóne nič nezostane. Neviem si predstaviť silu oprávnení aplikácie aby prežila aj flash ROMky.
a ako tieto aplikacie funguju s GPS alebo internetom? maju extra mega velke povolenie uzivat siet? alebo proste ked uzivatel vypne GPS a datovy tok, tak su na 2 veci?
Ano, v tomto pripade su naozaj na dve veci. Mohli by konecne zlepsit zabezpecenie novych telefonov proti kradezi, nie je nic tazke to implementovat.
ten cerberus mam pocit, ze ostal aj po full wipe, ale neni som si 100% isty. Ale tiez by ma zaujimalo, ako to funguje, bez wifi a gps.
// a tak neostane, len sa neda odinstalovat, ale nova romka to vyriesi.
// a tak neostane, len sa neda odinstalovat, ale nova romka to vyriesi.
Lenze ked je v budove, ma asi smolu.Cerberus automatically enables GPS if it is off when you try to localize your device.
Jop, Cerberus sa da zapiect do ROMky, takze nejaky factory reset prezit vie, ale ak tam niekto nahra novu CIGANku, potom je uz na dve veci.
Mňa by zaujímalo či pri lokalizácii využíva okrem GPS a WiFi aj pozemné GSM a UMTS siete.