Turbo c++ kalkulačka

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
elvisak
Novice
Novice

Turbo c++ kalkulačka

Príspevok od používateľa elvisak »

Caute...Potreboval by som poradit ohladom kalkulacky (+,-,/,*) naprogramovanej v c++ (objektovo)...Vedel by mi niekto poradit?Lebo mam robit rocnikovu pracu ,no o objektovom programovani mam len malo vedomosti...Asi som nedaval na hodine pozor,alebo ucitelka slabsie vysvetlila :P...Dakujem vopred :)
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Turbo c++ kalkulačka

Príspevok od používateľa audiotrack »

no poradiť vieme, ale nič si sa nespýtal
elvisak
Novice
Novice

noo,tak by som potreboval poradit ze ako na to...myslim,ze mi tam bude treba 4xTButton a 3xTEdit na zapisanie cisel a vysledku?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no, napríklad. Tak to sprav. A keď narazíš na konkrétny problém tak sa spýtaj
elvisak
Novice
Novice

no,problem je ze to poskladat dokazem,ale naprogramovat uz tazsie...
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

ide o to, čo konkrétne nevieš naprogramovať. Preťaženie operátora? Nevieš navrhnúť triedu? Nevieš použiť WinAPI/konzolu? Nevieš ošetriť výstup?

BTW. Turbo C++? Rly?
Code::Blocks
//Edit: Samozrejme, sú aj ďalšie
VS
Eclipse
Prílohy
Turbo C++
Turbo C++
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

@MeanSeriously: zjavne si nepochopil o čo to ide. Chlapec to vie poskladať (inak povedané vie rozhádzať tlačítka v dizajnérovi). Napísal že potrebuje "4xTButton a 3xTEdit" čo znamená že asi veľmi nevie čo je WinAPI. V takýchto malých aplikáciach si triedy popravde ani nerobíš, iba odvodzuješ od formov a pod., nehovoriac o nejakom preťažení operátora. Toto vie každý, kto už nejakú kalkulačku robil :D :D :D BTW nechápem prečo by mal použiť Code::Blocks. Ak je študent, najlepšie bude VS.

K veci, co potrebujes k tej rocnikovej praci urobit? Rozhodne kalkulacka ta vela o OOP nenauci, vsetky tie veci sa daju zvladnut v assembleri v niekolkych instrukciach, cize o OOP tu nemoze byt ani rec. Mozem ta ubezpecit ze "4xTButtont" nie je programovanie.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

@pcsiete: Tak som ho trocha precenil ;-)
Jasné že mu na kalkulačku triedu netreba, ale písal že chce urobiť kalkulačku v C++ s použitím OOP, takže táto za vlasy pritiahnutá resp. prehnaná implementácia je namieste.
Code::Blocks, Eclipse, VS C++, hocčo, hlavne nie Turbo C++. pol hodiny sa do toho pozeráš a konec. Oči preč. :)
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Tak toto si mohol napísať aj predtým :D

K téme:
krok 1: nahádzať kontrolky TEdit a TButton do formulára
krok 2: do eventu onclick/click na jednotlivé operácie nastaviť kód, ktorý vyberie text z TEdit1/TEdit2, vyparsuje (ak sa jedná o klasický reťazec, stačí použiť atoi), sčíta dané hodnoty a následne preformátuje integer do reťazca (itoa() resp. často sprintf() na linuxoch) a nastavý text TEdit3 na výsledok.
krok 3: vyskúšať
krok 4: vrátiť sa do témy a pochváliť sa že ti to ide, príp. napísať čo ti nejde a aké sú chybové hlášky.
IMO turbo c++ zo svojim api naozaj vyzerá trošku zastaralo. Skús niečo iné, dobré môže byť Visual Studio express za použitia MFC.
elvisak
Novice
Novice

trochu som dumal a vymyslel som na Button1Click toto,kde som dufal,ze textbox je cislo,ktore je v TEdit...Mozte poradit jak sa mam odvolat na to cislo,ktore je v TEdite1 a 2 ? a to inttostr je dobre?
a o tom OOP :D...nasa mila pani ucitelka nam povedala,ze je to "objektove programovanie" ... lenze problem je v tom ze ona vie toho asi tolko ako ja :D...a este,diki moc :)!
Prílohy
c++.JPG
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Cisla uz mas z textboxov. Uz len premen vysledok z int do str a nastav textbox3->text na tento retazec.
Napísať odpoveď