Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
benzín 1,505€ spotreba 7L nájazd 25000 (30dníx70kmx12) = 2600€
nafta 1,430€ spotreba 5,5L nájazd 25000 = 2000€
600€ rozdiel, to je už na hrane kedy by som aj ja uvažoval, ale vzhľadom na tvoje príspevky sa mi zdá, že sa to snažíš umelo naťahovať tvoj nájazd aby ti to vyšlo čo najviac. Ak máš do práce 60 km denne beriem, ale skutočne najazdíš každý víkend 150km? A to mesto, čo spomínaš, tak pre jazdy v meste a kratšie trasy je vhodnejší benzín.
Je to na tebe. 1.6 benzín by bola tak akurát, čo sa týka dízla... no asi tiež nejaká 1.6 s turbom.
600€ rozdiel, to je už na hrane kedy by som aj ja uvažoval, ale vzhľadom na tvoje príspevky sa mi zdá, že sa to snažíš umelo naťahovať tvoj nájazd aby ti to vyšlo čo najviac. Ak máš do práce 60 km denne beriem, ale skutočne najazdíš každý víkend 150km? A to mesto, čo spomínaš, tak pre jazdy v meste a kratšie trasy je vhodnejší benzín.
Je to na tebe. 1.6 benzín by bola tak akurát, čo sa týka dízla... no asi tiež nejaká 1.6 s turbom.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
len pre porovnanie, ak vynecháme tie víkendy (cez víkend nejdeš nikam autom, prípadne nejaké zanedbateľné km na cestu do obchodu ktoré sa vykompenzujú zase volnými dňami v práci /dovolenka, PN, štátne sviatky/) tak to výjde takto:begbeee napísal:benzín 1,505€ spotreba 7L nájazd 25000 (30dníx70kmx12) = 2600€
benzín 1,505€ spotreba 7L nájazd 14400 (20dníx70kmx12) = 1517€
nafta 1,430€ spotreba 5,5L nájazd 14400 = 1132€
takže pri omnoho reálnejších a pravdepodobnejších údajoch je to ušetrené len 400€ a to stále asi preceňujeme, lebo sme pridali 10 km každý deň na ceste do práce a cez víkendy podľa mňa nespravíš viac ako ušetríš počas sviatkov a dovolenky. K tomu drahšia poistka na diesel a jedno s druhým, no neviem ale fakt je to jedna návšteva servisu a si na tom rovnako
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2013, 19:28)
a tiež si uvedomiť že tieto ušetrené peniažky sa ukážu až v ďalšom roku, lebo prvý rok pri kúpe autá budú ešte veľké náklady na výbavu keď píšeš že je tvoje prvé (lekárnička, škrabka na okno, reflexnú vestu, výstražný trojuholník, osviežovač, voda do ostrekovačov...) kde na každej prkotine tiež môžeš ušetriť nejaké euro, takže uvedomelou kúpou sa vie ten rozdiel prvý rok prakticky vynulovať
a to neratate chlapci spotrebu v zime
a problemy so startovanim dizlov, mrznucu slovensku riedenu spinavu naftu a pod
Tak jo, no do dízla aj oveľa lepšiu baterku treba a prkotiny, ale tak to už by som ozaj nerátal. Ja ti neviem Anička, ale vyzeráš ako typický predstaviteľ skupiny "Diesel málo žere." a neuvedomuješ si to všetko ostatné s tým spojené.
Ja sa musim zastat dizla. Teraz jazdim na SDi..spotreba mimo mesta na okreskach 3,4l, v meste maximalne 5l a na dialnici 4,3l.
Je to jednoduchy a takmer bezudrbovy motor. Mam tam novu baterku a vobec nemam problem.
Vykon to sice nema, ale toto auto sluzi na prepravu z bodu A do bodu B a na to je idealne. A benzin 1,2 alebo aj 1,4 tiez nebude dake zihadlo...1,6 ma uz vykon ako tak, ale zas si aj svoje spapa a tiez je uz vyssia poistka...
Ale ak je vyber medzi turbo dizlom a benzinakom, tak by som bral ten benzinak urcite...
Je to jednoduchy a takmer bezudrbovy motor. Mam tam novu baterku a vobec nemam problem.
Vykon to sice nema, ale toto auto sluzi na prepravu z bodu A do bodu B a na to je idealne. A benzin 1,2 alebo aj 1,4 tiez nebude dake zihadlo...1,6 ma uz vykon ako tak, ale zas si aj svoje spapa a tiez je uz vyssia poistka...
Ale ak je vyber medzi turbo dizlom a benzinakom, tak by som bral ten benzinak urcite...
SDi je hladký diesel? Napíš ešte objem.
-
RATZINGER666
Darca
begbeee: 1,9l, spotreba 4-4,5l... ale vykonovo mas cosi cez 60 koni, neviem, ako sa to odrzai na dialnici, preto som sa jej pytal, ako rychlo po tej dialnici chodi... a ak chodi rychlo, hodil by sa siesty kvalt...
neviem aky mas1,9 SDi motor ale ked mas koncernovku VW tak 3,4l mimo mesta len tazko,nerealne
-
RATZINGER666
Darca
mimo mesta pri osemdesiatke by nemal byt problem aj pod 4l...
na fabii SDi so 130000km robim 4,2l (rychlost medzi 80-90km/h) odmeranu to auto pri vyssej rychlosti ako 110 zere ako benzin
1,9SDI 47KW fabia I..mimo mesto tak 80, brzdit len motorom. 3,4l som dal BA-DS a myslim, ze aj mensia by sa dala. Na dialnici 100-120 BA-BB a spat 4,3, ten 6 kvalt by sa zisiel. Pri 120 su otacky okolo 3000 a to je uz dost. Chvilu to aj trva, kym sa rozgula na tu rychlost 
-
audiotrack
VIP
diskusiu o benzínoch a nafťákoch skúste orientovať sem: http://www.hojko.com/benzin-vs-nafta-t67745-1020.html
tu by sme sa mali skôr snažiť poradiť pri kúpe, takže odporučiť nejaké konkrétne autá pre záujemcov, prípadne hodiť konkrétne odkazy na inzeráty ktoré sú výhodné a mohli by kupujúceho zaujímať
tu by sme sa mali skôr snažiť poradiť pri kúpe, takže odporučiť nejaké konkrétne autá pre záujemcov, prípadne hodiť konkrétne odkazy na inzeráty ktoré sú výhodné a mohli by kupujúceho zaujímať
niesom zastánca vety ´´diesel je lacnejší´´, som neskúsená žena, ktorá sa pýta na názor ludí ktorý do toho vidia viac, nikoho nedsudzujem ani sa nesnažím presviedčať o opaku ich rozhodnutí, som človek ktorý sa pýta a čaká odpoveď od tých skúsenejších aby sa vedel rozhodnúť a tiež si myslím že či nafta alebo benzín sa pri tom že chcem kúpiť auto dá riešiť aj v tomto príspevku ´´chcem kúpiť auto´´ a preto som to sem aj napísala, ale tiež súhlasím s tým že hodiť mi sem niaky link auta ktoré je v tej cenovej kategorii aku som sem už písala či už benzín alebo diesel by tiež velmi pomohlo a bola by som vďačná
P.S. dakujem za každý jeden príspevok a radu ktorú ste mi sem napísali
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2013, 20:42)
a nie nesnažím sa nič umelo naťahovať, bývam v madarsku na baraku, čo je od petržalky kde sa momentálne dočasne nachádzam 35 km a s petržálky cez ktorú tak či tak prejdem aby som sa dostala do práce ktorá je v devínskej na samom konci je to tých 30,32 km tak si to zrátaj a zaokrúhli, že čo ti víde, ja nemam potrebu tu zveličovať ja píšem fakty aby som dostala reálnu odpoved a nie niaku vymyslenu s km navyše či čo
P.S. dakujem za každý jeden príspevok a radu ktorú ste mi sem napísali
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2013, 20:42)
a nie nesnažím sa nič umelo naťahovať, bývam v madarsku na baraku, čo je od petržalky kde sa momentálne dočasne nachádzam 35 km a s petržálky cez ktorú tak či tak prejdem aby som sa dostala do práce ktorá je v devínskej na samom konci je to tých 30,32 km tak si to zrátaj a zaokrúhli, že čo ti víde, ja nemam potrebu tu zveličovať ja píšem fakty aby som dostala reálnu odpoved a nie niaku vymyslenu s km navyše či čo
a co taka corsa 1,2 59KW ecotec??
mame ju doma a teraz v zime to jazdi za 5,8l, v lete 5,4.
-
tacosi
Moderátor
Taka trosku blba otazocka,ale predsa,,,je riziko kupovat audi a6 rocnik 2006 3.0 tdi quatro z nabehanymi realnymi 250-300 000km ?
Viem,ze pri beznom,lacnom voze je to viacmenej jasne,,ale vydrzi taky voz este nejaky cas ? ci treba ratat z castymi postupnymi vymenami,teda poruchovostou ? predsa len 2006 a 300K
Viem,ze pri beznom,lacnom voze je to viacmenej jasne,,ale vydrzi taky voz este nejaky cas ? ci treba ratat z castymi postupnymi vymenami,teda poruchovostou ? predsa len 2006 a 300K
-
RATZINGER666
Darca
tacosi: pri takom najazde auto jazdilo najma dlhe trate, co je dobre... nieco na vymenu casom urcite bude, ale je dost mozne, ze uz vela veci pomenenych bolo pri napr. 200 000km a dalsich 200 000 to este s prehladom vydrzi... preto je v niektorych pripadoch lepsie kupovat auto s viac najazdenymi kilometrami... ak bude dobra cena, napr. okolo 9k, tak preco nie...
-
Alex481991
Medium Star
caute rozmyšlam nad kúpou auta. Nedávno som natrafil na inzerát kde bolo ponukane auto za dá sa povedať nízku cenu (až podozrivo! ) lebo vraj súrne potrebuje peniaze... Samozrejme som sa s nim s dotyčným skontaktoval. Je to nemecky občan svojho času pracoval na Slovensku kde je auto aj registrované momentálne žije naspat v Nemecku. Auto je v bezchybnom stave vraj mi zašle cez nejakú medzinarodnu spoločnosť a budem ho mat možnost vyskušat na 5 dni ked sa mi za tých 5 dni nezapáči tak následne tato spoločnost auto zoberie naspat majitelovi samozrejme vraj hradi všetko on. Ponuka je to neskutočne zaujimava a lakava ale žiaľ som dost nedôverčivý človek preto sa chcem informovať o rizika ktore vyplyvaju a najma to či auto môže byt kradnuté a či sa to da aj nejako overit ked už ho za tych 5 dni budem mat u seba...
Ak ti pošle auto na vyskúšanie, nemáš sa čoho báť
ale kto by to robil ... že ? 
Bude to mať háčik, že bude chcieť vidieť nejakú zálohu, či si naozaj "potencionálny" kupec ... bla bla bla
Na 99,9% je to habaďúra
Bude to mať háčik, že bude chcieť vidieť nejakú zálohu, či si naozaj "potencionálny" kupec ... bla bla bla
Na 99,9% je to habaďúra
-
Alex481991
Medium Star
nechce žiadnu zalohu ani nič podobne 
1. Prečo ho teda nepredá v Nemecku ? Už len kvôli nákladom spojeným s prepravou sa mu to neoplatí.
2. Ty by si niekomu nechal auto na 5 dní, nech si ho skúša a potom si ho môžeš vziať alebo vrátiť ?
Ak nechceš nejak verejne dávať sem inzerát, pošli mi ho do SS, rád by som to obzrel.
2. Ty by si niekomu nechal auto na 5 dní, nech si ho skúša a potom si ho môžeš vziať alebo vrátiť ?
Ak nechceš nejak verejne dávať sem inzerát, pošli mi ho do SS, rád by som to obzrel.