Prehnaná starostlivosť z mojej strany, čo s tým?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Trymore
Light Expert
Light Expert

Prehnaná starostlivosť z mojej strany, čo s tým?

Príspevok od používateľa Trymore »

Čaute poradňa :)

Po dlhom čase som sa znova nechal uniesť citmi a zamiloval sa. Ja mám 25, ona 28, ďalšie detaily nie sú asi dôležité, problém nižšie opísaný sa mi stáva v každom vzťahu pri každej babe.

Moja chyba (okrem iných) spočíva v tom, že ak mám ženu veľmi rád, moje správanie začína byť zvláštne. A to tak, že vždy, keď nie sme spolu, neustále myslím na to, čo robí, či sa má dobre alebo jej niečo nechýba. Ja som potom dosť nepokojný, začínajú sa mi v hlave vynárať choré myšlienky, že ak o nej nepočujem dlhší čas (pár hodín, dní), tak asi jej to tak vyhovuje alebo je jej takto dobre. V žiadnom prípade ju teraz nechcem zhadzovať alebo ohovárať, ona za to nijako nemôže a ani jej nič nevyčítam. Viem, že žena potrebuje voľnosť, to si veľmi dobre uvedomujem, no je to pre mňa ťažké ak o nej nepočujem hoci pár hodín. A takisto si uvedomujem, že takéto správanie sa z mojej strany nie je správne. Ono s tým asi ide ruka v ruke ďalšia moja chyba a to vcelku veľká žiarlivosť (no to je kapitola samá o sebe). Možno je chyba v tom, že mám nízke sebavedomie alebo mám strach z minulých vzťahov, ktoré nedopadli dobre (ale týmto si prešiel každý).

Uvediem príklad, ktorý sa mi stal pár rokov dozadu v minulom vzťahu:

Ona šla do práce a vravela mi, že sa tam zdrží dlhšie kvôli porade. Bol som si toho vedomý, no došiel večer a ona nezavolala ani na minútku, ako vždy zvykla. Tak som jej len napísal sms, že dúfam, že sa má dobre a nič sa nestalo. Nič viac. No keď sa vrátila domov, bola na mňa nazlostená, že prečo som jej písal a nepočkal kým sa vráti. Škoda, bola to len sms a trápilo ma to potom...

Budem naozaj vďačný za každú radu, čo s tým mám robiť alebo ak má niekto podobný problém, ako s ním bojuje. Svoju chybu si uvedomujem, sprevádza ma už roky, no nenašiel som spôsob, ako ju poraziť. Ďakujem.
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Prehnaná starostlivosť z mojej strany, čo s tým?

Príspevok od používateľa pinco »

Keď vieš v čom je problém, tak už žiadnu radu nepotebuješ. Jednoducho jej musíš veriť. Vzťah je v prvom rade o dôvere.
Trymore
Light Expert
Light Expert

Viem v čom je problém, ale neviem, ako s ním bojovať. To o dôvere dáva zmysel a to bude asi zdroj všetkých mojich chýb. Mal by som sa zrejme k tomu konečne postaviť ako chlap a nebáť sa zbytočne. Neviem ale, či sa dá zmeniť moja dôvera k žene zo dňa na deň, no skúsim to. Ďakujem za tvoj postreh.
(týmto ale tému neuzatváram a rád si vypočujem ďalšie rady, nápady, ak budú nejaké)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Keď máš nutkanie zistiť kde je, čo robí atď. (začínaš byť nedôverčivý, žiarlivý) tak jej proste nevolaj. Ako keby si mal dietu a pozeráš sa na čokoládu ( v tvojom prípade mobil) a máš chuť zjesť ju. Ale neurobíš to, lebo by dieta stratila na význame.
Na to si zvykneš. Ja by som sa nesnažil dôveru nadobudnúť. Proste jej ju dám a nech s ňou vynaloží rozumne. Je to dospelá žena, a ak hľadá vzťah, tak by som sa neobával. Teda pokiaľ minulé vzťahy neskončili neverou z jej strany.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

zahraj si hry ubehne ti to ako voda a priatelku mas za chvilku doma :wink:
//popripade film,prechadzka von alebo kamosi
Trymore
Light Expert
Light Expert

ďakujem vám obom za celkom rozumné postrehy :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ja si myslím že dobre vieš čo môžeš a čo nie... len ťa vždy premože ten pocit že nevieš kde je a čo robí.... proste sa toho musíš zbaviť lebo stroskotáš znova. Snáď nechceš aby mala pocit že ju nejako sleduješ alebo obmedzuješ.

Alebo sa pridaj k tajnej službe možno si našiel ideálne povolanie :D
Trymore
Light Expert
Light Expert

Opísal si to presne, uvedomujem si, čo môžem a čo nie, ale môj blbý pocit ma vždy premôže. Nechcem ju sledovať, kontrolovať a máš takisto pravdu, že ak to nezmením, znova to zle dopadne.

Raz som čítal taký názor, že problémy v mysli človeka vyzerajú vždy omnoho horšie, ako v skutočnosti sú. Ak človek robí niečo, čo ho baví, tak nemá čas myslieť na svoje "problémy" a to je najlepší recept na to, ako zbytočne nestresovať.

Nič no, ostáva mi čakať kým príde pondelok a ja strávim čas v robote kde snáď nebude čas myslieť na moje choré úvahy :D
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Pokiaľ ťa baví tvoja robota a vieš sa do nej naplno "zažrať" bez toho, aby si stále rozmýšľal nad priateľkou a tým, čo ťa trápi, tak máš jednu veľkú výhodu. :)
Musíš jej veriť. A takisto sebe. Pokiaľ neveríš sám v seba, ako ti môže veriť tvoja priateľka? Pre ženy sú nezaujímaví muži, ktorí si nie sú istí sami sebou. Pozri, ja to beriem tak, že je zbytočné trápiť sa tým, čo práve robí, s kým je a podobne. Napríklad je zbytočné obávať sa alebo riešiť v hlave myšlienky typu a čo keď ma podvedie, kde je toľko, už tu mala byť pol hodinu, bla bla bla. Keď ťa bude chcieť podviesť, tak to spraví a keď budeš stále premýšľať nad tým a riešiť to, že čo robí, kde, ako, prečo, tak je akurát tak zvýšená šanca, že ju tým skôr či neskôr naserieš a spraví to naschvál (samozrejme ak by sa to stalo, tak to by bola hlúpa hus, ale vieme, že sú aj také). Takže sa trošku vzchop, v práci rozmýšlaj nad tým, ako podať čo najlepší výkon za tých 8 hodín a doma ak práve nie je pri tebe, tak film, kniha, prechádzka, posilka, šport hocijakého charakteru. Ja keď mám plno myšlienok v hlave, s ktorými neviem, čo spraviť, tak si idem zabehať a potom sa cítim o 110% lepšie.
Trymore
Light Expert
Light Expert

Ďakujem, neostáva mi nič iné, ako s tebou súhlasiť. Je to fajn pocit čítať rozumné názory, z ktorých si určite niečo vezmem. Teraz už viem, ako na to, ešte raz dík všetkým.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tiez som mal tento problem. dostal si tu dobre rady. za seba mozem povedat len tolko, ze som si uvedomil, ze nech robim hocico, tak to, ci mi bude verna alebo nie neovplyvnim. ak ju ale budem "stalkovat" tak to akurat urychlim. a ked sa o nu budem neustale zaujimat, tak jej to zacne liezt na nervy. teraz to mam tak, ze sa akurat vecer porozpravame, kto mal aky den a hotovo.

tiez by mi liezlo na nervy keby sa ma neustale pytala, kde som a co robim, preco meskam.
a to ze zena meska je uplne normalne, pre ne je dochvilnost abstraktny, neuchopitelny pojem.

volny cas vyuzi radsej na pivo s kamaratmi a nedopust aby bola absolutnym stredobodom tvojho kazdodenneho zivota.
bucuresti
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bucuresti »

Dobre Ti radia a hlavne NECH NENI STREDOBODOM TVOJEJ POZORNOSTI, vtedy do toho uplne spadnes...
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Dobrá rada nad zlato.. Teda má si partnerku všímať len tak okrajovo ? Chodiť von s kamarátmi, do posilky kade-tade a s ňou sa stretnúť raz za týždeň, pretiahnuť ju a dať jej nejaký kvet a povedať, že o týždeň sa vidíme znova, pretože partnerka nemá byť v živote dôležitá ?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

danodrevo napísal:Dobrá rada nad zlato.. Teda má si partnerku všímať len tak okrajovo ? Chodiť von s kamarátmi, do posilky kade-tade a s ňou sa stretnúť raz za týždeň, pretiahnuť ju a dať jej nejaký kvet a povedať, že o týždeň sa vidíme znova, pretože partnerka nemá byť v živote dôležitá ?
By si sa divil aké to býva po rokoch manželstva.
drodos
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drodos »

skusim to napisat z psychologickeho hladiska:

tvoj problem spociva v tkz. "mocenskom postaveni", inak povedane chces mat partnera na "dohlad" alebo "pod kontrolou"
v pripade tvojej osoby je dobre to , ze sa to snazis robit "nenasilnou formou"

citujem ta:
"Uvediem príklad, ktorý sa mi stal pár rokov dozadu v minulom vzťahu:

Ona šla do práce a vravela mi, že sa tam zdrží dlhšie kvôli porade. Bol som si toho vedomý, no došiel večer a ona nezavolala ani na minútku, ako vždy zvykla. Tak som jej len napísal sms, že dúfam, že sa má dobre a nič sa nestalo. Nič viac. No keď sa vrátila domov, bola na mňa nazlostená, že prečo som jej písal a nepočkal kým sa vráti. Škoda, bola to len sms a trápilo ma to potom..."
Hore uvedene presne odraza to co spomynam vyssie.
Najhorsie je , ze z tejto potreby "dohladu" moze vzniknut az chorobna ziarlivost v pripade podozrenia na "zahybanie vo vztahu"
Tolko k opisu problemu.
Dobrou strankou veci je , ze mas veci zatial pod kontrolou t.j. vies sa kontrolovat (mas dobre zaklady).
Moja rada pre teba:

Komunikuj s partnerom co najcastejsie a nevyhybajte sa aj chulostivejsim temam.
Musis svoju partnerku co najlepsie spoznat so "vsetkym" t.j. jej dobre aj zle vlastnosti (cloveka spoznas uplne az pri prvej stresovej situacii) , tymto mozes predist "prekvapeniam", ktore sa mozu vyskytnut zrovna preto, lebo nepoznas partnerkine reakcie na podnety.
Treba si uvedomit , ze sme len ludia a ked jednemu z partnerov nieco "chyba" zacne hladat to "nieco" niekde inde.
Prakticka rada ako sa zbavit takejto potreby "kontroly" bohuzial neexistuje.Mozes ju ale samozrejme potlacit.
Pri vzniku tejto "potreby kontroly" partnera (ked neni partnerka pri tebe) pracuje tvoj mozog a vymysla si niekedy zmyselne a niekedy nezmyselne veci, musis ho zamestnat inou cinnostou (hry,praca,posilovna,atd).Skus si najst hobby , ktore ti zabere cas a aj trocha dokaze potrapit mozgove bunky (napr lustenie krizoviek,sudoku atd).
Ako som spomynal vyssie komunikujte co najviac a ver mi , ze ked bude problem vyriesite ho skorej a lepsie (pre zeny je komunikacia vo vztahu to iste ako sex pre muzov)

Este doplnim par myslienok.
Zaklad vztahu je dovera s danym vyrokom suhlasim ale dovera bez komunikacie nefunguje inak povedane podla mojho nazoru je zaklad vztahu dostatocna komunikacia , moj nazor by som zastal argumentom , ze dovera sa buduje na zaklade nasich hovorenych slov a cinnov pricom kazdy cin sa da obhajit slovami teda slova su silnejsie ako skutky (ciny)
Trymore
Light Expert
Light Expert

Povedal som o mojom "probléme" priateľke, ona ma uistila, že sa trápim zbytočne a bude to dobré. Navyše ma poprosila, aby som sa nabudúce porozprával o všetkom najprv s ňou, že takto to vyriešime najlepšie. Neostáva mi nič iné, ako súhlasiť s ňou aj s príspevkom nadomnou. Ešte sa mám teda čo učiť a zdá sa, že práve priateľka ma navedie správnym smerom :) Ale vďaka aj za vaše názory.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Vsimli ste si inak jeho nick? To je bud vtip alebo dobra diagnoza. :lol:
Trymore
Light Expert
Light Expert

Sorry, ale čo si tým myslel? :D
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Dám ti hint. Rozdel si svoj nick na 2 slová, ktoré ti v angličtine vyjadria pravý opak toho, o čo sa snažíš ty. Tvoj nick mal radšej znieť "Careless". :lol:
Trymore
Light Expert
Light Expert

Viem veľmi dobre, čo znamená môj nick... a už som vás pochopil :D
Napísať odpoveď