dakujem z a normalne odpovede
prehliadka 17r
prehliadka 17r
zdravim , neviete čo sa stane ked nepojdem na prehliadku v 17 lebo mame takeho uchyla dokotra ťe až.
Re: prehliadka 17r
Ak nie si spokojný s doktorom, choď ku druhému.... nemusí sa stať nič, ale môže Ti diagnostikovať nejakú chorobu, ktorú je potrebné začať liečiť.. a keď sa na to vyflákneš, môžeš z toho mať nejaké následky...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
tak trošku osvety:
http://www.sme.sk/c/2661853/nebudte-hrd ... iadku.html
http://www.sme.sk/c/2661853/nebudte-hrd ... iadku.html
ale inak povinné to nie je, kľudne seď doma a dúfaj že nemáš nejakú skrytú chorobu ako brm napísalPodľa Svetovej zdravotníckej organizácie by sa pri absolvovaní pravidelných preventívnych prehliadok dalo zabrániť takmer polovici všetkých úmrtí na srdce, rakovinu, infekcie dýchacieho traktu, mŕtvicu a diabetes.
umres.
-
Sarger
Guru wannabe
audio: povedz mi ako mi vďaka preventívnej prehliadke zistí ochorenie srdca, rakovinu a pod.? To všetko riešia až keď je neskoro..
a preco je to tak? to doktor ma prist za tebou ci nahodou s tebou nieco nie je? tato tema je toho zivym prikladom
-
vendo
Guru
nepovedal by som ze preventivky v podani nasich doktorov su take dobre ze zabrania tolkym veciam
citujem vszp
este ze som si to pozrel aspon viem co si mam narokovat nabuduce
a tu je kamen urazu, ze nasi doktori, aj keby mali, ale nerobia veci takto komplexne, detailne...
citujem vszp
ked som bol na poslednej mal som len zakladny krvny obraz, pocuvanie srdca/pluc a meranie tlaku, trvalo to do 10 minPreventívna prehliadka by mala trvať dlhšie ako 30 minút. Lekár začne prehliadku pohovorom, v ktorom sa sústredí na riziká vyplývajúce z rodinnej anamnézy, pracovnej záťaže a životného štýlu, skontroluje stav očkovania (napr. tetanus a pod.). Nasleduje komplexné vyšetrenie celého tela od hlavy po päty, a to pohľadom, pohmatom, poklepaním, posluchom, skontroluje pulz a tlak krvi. Súčasťou prevencie je aj prehliadka zameraná na kardiovaskulárne choroby. V rámci preventívnej prehliadky pacient absolvuje aj odbery na hematologické a biochemické vyšetrenia (moč chemicky, močový sediment, glykémia, krvný obraz vrátane trombocytov), vyšetrenie cholesterolu, triacylglycerolov a hladiny cukru v krvi.
este ze som si to pozrel aspon viem co si mam narokovat nabuduce
a tu je kamen urazu, ze nasi doktori, aj keby mali, ale nerobia veci takto komplexne, detailne...
vendo.. ale radšej takáto preventívka ako žiadna........
-
audiotrack
VIP
ochorenie srdca? No napríklad na preventívke sa meria aj krvný tlak. Ak máš vysoký alebo nízky, začne sa to riešiť. Tiež ťa počúva. Počuje ak máš nejaký šelest na srdci a tiež sa to začne riešiť. V prípade nejakých podozrení ti vezme aj krv (neviem či sa bežne na preventívke berie alebo nie)Sarger napísal:audio: povedz mi ako mi vďaka preventívnej prehliadke zistí ochorenie srdca, rakovinu a pod.? To všetko riešia až keď je neskoro..
rakovina? Tých je veľa typov. Ale napríklad rakovinu plúc zbadá pri počúvaní, a môže ťa v prípade podozrenia že tam niečo nie je v poriadku poslať na rentgen. Rakovina hrubého čreva sa tiež dá zistiť, keď ťa stláča za brucho a pýta sa či ťa to nebolí. Rovnako tak rakovina žalúdka. Rakovina kože taktiež, keď ťa prezerá...
ak by si tam nešiel, toto všetko ostane prehliadnuté možno ďalšie 3-4 roky, a potom hej, už môže byť neskoro
Pohmatom zistit rakovinu sa da, ale taky clovek ma pred sebou par mesiacov a nador je obrovsky. Vacsinou je hlavny spustac pozornosti krvny obraz a anamneza - ci je s niecim problem (detajly su hrozne dolezita vec - napriklad ked pacient povie ze ma svetle hovno tak nemusi uz nic viac hovorit), v krvi je vela specifickych markerov. Fonendoskop a tlak je prevencia, vela mladych ludi ma zacinajucu hypertenziu no a samozrejme v krvi glukoza - diabetes. Da sa toho vela odhalit aj ked vas doktor z vasho pohladu "odflakne". Niekomu je proste luto, ze mu doktor nic nenasiel a preto si mysli, ze ho vysetril zle. Pravda je, ze ste bohuzial casto zdravi ako ryby. 
-
vendo
Guru
skoda ze robia len zakladny obraz na tych preventivkach, ziadne z tychto specialnych markerov ti nesledujuv krvi je vela specifickych markerov
Mne teraz prišlo predvolánka, ale úprimne sa mi tam nechce. Cítim sa zdravý a v poriadku a hovorím si, že keďže pravidelne darujem krv, tak aspoň akú takú prehliadku mám v podstate pravidelne (ide o to, že ak by sa našla nejaká sračka, mali by ma informovať).
Druhá vec je tá, že aj keď tam človek ide, tak mu akurát zoberú krv a moč a to je tak všetko.
Druhá vec je tá, že aj keď tam človek ide, tak mu akurát zoberú krv a moč a to je tak všetko.
-
bolek
Guru
Podľa mňa je tu chyba v prístupe na oboch stranách. Ľudia na preventívky nechodia, lebo sa im nechce a cítia sa zdraví alebo keď musia napr. kvôli zamestnaniu, tak povedia, že cítim sa fajn, len mi to tu podpíšte a dovidenia. A pravdou je, že máloktorý doktor sa venuje podrobne už len takej anamnéze, ktorá vraj môže až na 70% odhaliť ochorenie. Čiže je to ťažko hodnotiť, Dr. tvrdia, že nemajú na to čas sa každého 20min pýtať len na anamnézu, keď majú plnú čakáreň chorých.
Ale pokiaľ tam nechceš ísť kvôli tomu, že tvoj Dr. je úchyl-čo to pre teba presne znamená? Podľa mňa žiadny Dr. na teba nepozerá ako na nejaký "objekt" záujmu, proste je to jeho práca, vyšetrovať, aj prst do konečníka strčiť aj všetko.
Ale pokiaľ tam nechceš ísť kvôli tomu, že tvoj Dr. je úchyl-čo to pre teba presne znamená? Podľa mňa žiadny Dr. na teba nepozerá ako na nejaký "objekt" záujmu, proste je to jeho práca, vyšetrovať, aj prst do konečníka strčiť aj všetko.
Ja som nevravel nic o specialnych markeroch ale o zakladnych. Otvaral by si usta co sa tam da vsetko vycitat.vendo napísal: skoda ze robia len zakladny obraz na tych preventivkach, ziadne z tychto specialnych markerov ti nesleduju
-
rastikbart
Medium Star
[quote="(detajly su hrozne dolezita vec - napriklad ked pacient povie ze ma svetle hovno tak nemusi uz nic viac hovorit)[/quote]
co sa da zistit z farby hovna??
co sa da zistit z farby hovna??
-
audiotrack
VIP
v jednoduchosti - ak máš nahovno hovno, niečo sa v tebe posralo
-
rastikbart
Medium Star
guglit viem aj ja, len srnec tu rozprava o markeroch tak predpokladam ze sa vyzna viac ako nejaky redaktorbrm napísal:rastikbart: http://goo.gl/AVDRL
rastikbart... oki, aj keď neviem, ako si si dokázal spojiť farbu hovna s markermi v krvi... inak keď sa do toho vyzná, buď to študoval alebo s tým má skúsenosť... a to by som mu teda naozaj nezávidel.
kolko pokusov treba vasej sestricke, aby sa vam trafila do zily? mojej na to staci jeden, ale dnes som bol u inej a ta potrebovala az 3
dost to este boli