Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

Mylsím, že Košice si zaslúžia v tomto roku trošku viac turizmu, keďže Hlavným mestom Kultúry nebudú každý rok ...čo tak sa podeliť s vašimi zážitkami ?...odporúčania ....fotky...videa...diskusia..a pod.

niečo z wiki :
Prestížny titul Európske hlavné mesto kultúry udeľuje Európska komisia a Európsky parlament od roku 1985 s cieľom podpory trvale udržateľného kultúrneho rozvoja daného mesta so zapojením všetkých kultúrnych subjektov a zvýšením záujmu obyvateľov vybraného európskeho mesta o dianie v ňom. V roku 2008 zvíťazili Košice s projektom Interface 2013 nad ostatnými slovenskými kandidujúcimi mestami Nitrou, Martinom a Prešovom a stali sa tak prvým slovenským mestom s týmto titulom.

Projekt Interface 2013 sa usiluje o transformáciu Košíc ako silného priemyselného centra na postindustriálne mesto s kreatívnym potenciálom, univerzitným zázemím a novou kultúrnou infraštruktúrou. Tvorcovia prinášajú do Košíc koncept kreatívnej ekonomiky - prepojenia ekonomiky a priemyslu s umením - čím sa vytvára priestor pre rozvíjanie oblastí kreatívneho priemyslu (dizajn, médiá, architektúra, hudobná produkcia, film, informačné technológie, počítačové hry) a kreatívneho turizmu.

Oficiálna stránka tohto projektu je http://www.kosice2013.sk

knižnica TU v Košiciach ..:

//autoeditácia príspevku (20 Jan 2013, 18:44)
LIVE : http://streams.metoo.sk/OC2013/
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Re: Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013

Príspevok od používateľa lowmanek »

Preboha, zmixovat ludovky so screamom :roll: ...to je odpad a nie kulturne vyzitie...
Snad tam pojde aj nieco zmysluplnejsie :)
A aby som niecim prispel, tak na stv2 chodi relacia o najblzsich akciach kazdu sobotu o 18:40... http://www.stv.sk/relacieaz/dvojka/kosi ... o-kultury/
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

moje postrehy k ehmk
1. cesta do mesta trvala: 25 minut statia na zastavke (spoje maju chodit kazdych 10 minut) + 10 minut cesta narvatym autobusom , normalne som do 15 minut v meste
2. otvaraci ceremonial jeden velky nekoncepcny bordel (okrem toho im zhasinalo podium asi kazdych 20 minut, asi to mali velmi dobre zapojene) a aj ked odpalenie rakety na planetu kosic a nasledny ohnostroj je fajn napad, bolo to ale tak domrdane ako to domrdat slo - hromada dymu a teda ohnostroj bol neviditelny, hoci vraj to bolo sposobene mizernym pocasim a okrem toho... moja trieda nieco podobne robila na unose triednej knihy pred 5 rokmi...
3. ked je raz do 24.00 presmerovana doprava aj autobusova a busy maju zastavovat na docasnej zastavke pri slov. sporitelni o 200 metrov dalej od povodnej zastavky, tak preco do pi*e o 22:20 bus zastavil na povodnej zastavke pri hiltone a uz nie pri sporitelni. som bol nasraty, ze som musel 20 minut cakat na tom mrznucom dazdi.
takze secteno podtrzeno: nech idu vsetci do pi*e aj s celym ehmk... sa tesim, co bude, ked otvoria vymennik co mam pri bloku ( http://www.kosice.estranky.sk/clanky/vy ... udova.html ), tie vymenniky su uplne dementne rozmiestnene, tri su od seba maximalne 400 metrov
a fakt to nie je o tom, ze len pindam na to, co je nove... tento blog zhrnuje to najdolezitejsie, co je nedobre na tom (kto je autorom, a to je ze to je urcite politicky namierene si nevsimajte) http://viliamnovotny.blog.sme.sk/c/3186 ... itost.html
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Moje postrehy z EHMK... tá Štefánikova je smerom k Jumbu ešte stále prejazdná len v jednom pruhu... :)

Veľmi sa týchto akcií nezúčastňujem.. a priznám sa, že ani nemám šajnu, aké akcie sú nachystané. Ale keď teraz pozerám, čo kde všetko prerábajú a chcú ešte v rámci EHMK otvoriť, tak to môže byť zaujímavé. Už len preto, že sa tu niečo aj zainvestuje a zrenovuje, bez EHMK by tie peniaze šli určite niekde inde a nie do Košíc.

Inak raz dávno ešte v 90tych rokoch sme boli na návšteve u jednej tety v Poprade. Akurát tam mali referendum, či súhlasia s usporiadaním olympijských hier vo Vysokých Tatrách. Na otázku, ako hlasovala, odpovedala, že samozrejme súhlasila. Vraj aspoň sa tam niečo opäť nové postaví, lebo napríklad keby sa v 70tych rokoch v Tatrách nekonali majstrovstvá sveta FIS, že by do dnešného dňa nevedeli, čo to je farebná televízia. Niečo podobné práve teraz prebieha v KE.

Len škoda, že všetko je spolitizované... ale veď sme na Slovensku. Držím však palce, aby to dobre dopadlo a možno sa na nejakú kultúrnu akciu aj vyberiem. Akurát by mohli dorobiť webku, bo to "No events in this location" alebo "No events in this category" teda nie je bohviečo..

:)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Tak ten ohňostroj je riadny ehm... Na to si mohli dať pozor.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Presunute z "Volna diskusia".
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

zatial som postrehol to, ze moje krcmy su prepchate kvoli akciam. clovek si ani nema kde dat pivo. a lidi jako sracek.
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Keďže som bol na intráku, tak som tento ceremoniál nemohol vidieť, ale prekvapila ma neuveriteľná návštevnosť - na toto by ich bolo, ale hlavne že keď treba protestovať za lepší život, tak nepríde ani noha!
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Maribor, minulorocne EHMK, som navstili trikrat vratane vystav akcii a objavovania instalacii v meste, preto mam trosku strach...
Napísať odpoveď