mam problem zo zakladkou mam 1.2 GHZ procak dost stara doska len mam problem ked zmenim zakladku a dam don komponenty napr.
Název operačního systému Systém Microsoft Windows XP Professional
Verze 5.1.2600 Service Pack 3 Sestavení 2600
Výrobce operačního systému Microsoft Corporation
Výrobce systému Compaq
Model systému Deskpro EP/SB Series
Typ systému X86-based PC
Procesor x86 Family 6 Model 8 Stepping 1 GenuineIntel ~696 Mhz
Verze systém BIOS/Datum Compaq 686T2, 18. 8. 1999
Verze SMBIOS 2.1
Hardware Abstraction Layer Verze = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
Celková fyzická paměť 512,25 MB
Volná fyzická paměť 171,95 MB
Celková virtuální paměť 2,00 GB
Volná virtuální paměť 1,96 GB
Prostor stránkovacího souboru 1,22 GB
Stránkovací soubor C:\pagefile.sys
takze tieto veci tam mam a tie iste veci chcem dat do zakladnej dosky gigabite GA-60XT
REV:1.0
neviem ci je to ono velmo sa do toho nevyznam ale dal som tieto komponenty do tejto dosky a vyhodi mi na sekundu modru obrazovku a vkuse restartuje pocitac. potrebujem pomoc neviem co s tym je. prosim nekritizovat mam slabu gramatiku dakujem
problem zo zakladnou doskou
-
*GΛMΞ*[LΞGΞИDS]™*
Amateur
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: problem zo zakladnou doskou
Vsak si nenapisal komponenty, len daky hlupy vypis z nejakeho programu, ktory ti napisal akuarat tak Windows, ake mas disk, ram a spomenul tam znacku Compaq, nic viac. Ked nenapises normalny popis, tazko ti nieco poradit.
Vyskakuje modrá obrazovka... to znamená, že počítač sa zapne, načíta všetky veci... a keď už ide načítať Windows, tak nabehne modrá obrazovka? V tomto prípade treba nanovo nainštalovať Windows... nová doska nemusí zobrať ovládače zo starej dosky, ktoré sú vo Windowse na disku.
Ak tie reštarty sú hneď na začiatku po zapnutí PC, tak chyba bude v podpore hardwaru a v tom prípade ako píše hojko rozpíš komponenty.....
Ak tie reštarty sú hneď na začiatku po zapnutí PC, tak chyba bude v podpore hardwaru a v tom prípade ako píše hojko rozpíš komponenty.....
-
*GΛMΞ*[LΞGΞИDS]™*
Amateur
ram: 512mb
grafika 16mb 2D
10 gb hdd
procak mam 1.2 ghz na tej doske co mi vzdy restartne, ten co pouzivam ma 600 mhz len to je problem ze ked to co mam na tom 600 mhz vsetko funguje a ked prelozim na tu druhu zakladnu dosku tak nefunguje. sorry pisal som ze sa nevyznam ale dik za upozornenie
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2013, 15:22)
grafika 16mb 2D
10 gb hdd
procak mam 1.2 ghz na tej doske co mi vzdy restartne, ten co pouzivam ma 600 mhz len to je problem ze ked to co mam na tom 600 mhz vsetko funguje a ked prelozim na tu druhu zakladnu dosku tak nefunguje. sorry pisal som ze sa nevyznam ale dik za upozornenie
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2013, 15:22)
windows je spravne nainstalovanybrm napísal:Vyskakuje modrá obrazovka... to znamená, že počítač sa zapne, načíta všetky veci... a keď už ide načítať Windows, tak nabehne modrá obrazovka? V tomto prípade treba nanovo nainštalovať Windows... nová doska nemusí zobrať ovládače zo starej dosky, ktoré sú vo Windowse na disku.
Čiže si PC poskladal, spustil, nainštaloval Windows a keď si reštartol komp, tak začali vyskakovať tie modré obrazovky?
Máš nainštalovaný Windows na nejakom počítači.... ak na tom počítači zmeníš procesor alebo základnú dosku, ten Windows už nemusí správne fungovať.
Máš nainštalovaný Windows na nejakom počítači.... ak na tom počítači zmeníš procesor alebo základnú dosku, ten Windows už nemusí správne fungovať.
-
*GΛMΞ*[LΞGΞИDS]™*
Amateur
aha uz chapem windows je len na tom 600 mhz nainstalovany nie na 1.2 takze to musim preinstalovat na zakladnej doske co pouzivam? inak to nefungujebrm napísal:Čiže si PC poskladal, spustil, nainštaloval Windows a keď si reštartol komp, tak začali vyskakovať tie modré obrazovky?
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2013, 15:36)
a este jedno sa chcem opitat z usb klucu sa da nejako nainstalovat windows? len sa pitam
Áno, pretože Windows si nahadzuje pri inštalácii ovládače na ten hardware, ktorý je v čase inštalácie.... a keď počítač spustíš na inom procesore a základnej doske, Windows nemá správne ovládače a tak sa nespustí.
Ale niekedy sa pošťastí, že sa to spustí aj pri novom hw. Už som tu pár krát písal, že raz dávno som menil na svojom počítači len základnú dosku zo SiS chipsetom za novú s Intel chipsetom... a Windows sa nespamätal.. a keď som o pár rokov kupoval komplet nový komp, v ktorom som vymenil z pôvodného P4 1,8GHz + doska s Intel 865 za nový C2D E6750 + doska s X38 chipsetom (rozdiel niekoľkých generácií), Windows mi nabehol.. (samozrejme vyskakovali chyby, ale dalo sa robiť vo Windowse).
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2013, 15:52)
Áno, dá sa aj z USB, ale Tvoj počítač musí podporovať bootovanie z USB... a na USB musíš spraviť inštalačku cez nejaký software.. napr. WinToFlash.. prípadne si vygoogli nejaké návody.
Ale niekedy sa pošťastí, že sa to spustí aj pri novom hw. Už som tu pár krát písal, že raz dávno som menil na svojom počítači len základnú dosku zo SiS chipsetom za novú s Intel chipsetom... a Windows sa nespamätal.. a keď som o pár rokov kupoval komplet nový komp, v ktorom som vymenil z pôvodného P4 1,8GHz + doska s Intel 865 za nový C2D E6750 + doska s X38 chipsetom (rozdiel niekoľkých generácií), Windows mi nabehol.. (samozrejme vyskakovali chyby, ale dalo sa robiť vo Windowse).
Áno, dá sa aj z USB, ale Tvoj počítač musí podporovať bootovanie z USB... a na USB musíš spraviť inštalačku cez nejaký software.. napr. WinToFlash.. prípadne si vygoogli nejaké návody.
-
*GΛMΞ*[LΞGΞИDS]™*
Amateur
diki za odpovede a pomocbrm napísal:Áno, pretože Windows si nahadzuje pri inštalácii ovládače na ten hardware, ktorý je v čase inštalácie.... a keď počítač spustíš na inom procesore a základnej doske, Windows nemá správne ovládače a tak sa nespustí.