Nerozhodnost
-
Wonderwall
Medium Expert
Nerozhodnost
No...neviem ci pisem do spravnej temy ale what the hell... Moj problem je v tom ze som priserne nerozhodny clovek. Ak sa mam rozhodnut medzi dvoma vecami, neskutocne dlho nad tym premyslam, v hlave si skladam vsetky pre a proti, potom minimalne 5krat zmenim rozhodnutie, a napokon je v podstate jedno co si vyberiem, stale mam potom pocit ze druha moznost by bola lepsia. Ako napr., teraz po skuskovom chystaju spoluziaci velku chatu, uz 3 dni rozmyslam ci ist alebo nie, lebo viem ze ked pojdem, budem lutovat ze som neostal doma, a ak ostanem doma, budem lutovat ze som nesiel. Viem, nie je to dobry priklad, no u mna je to tak s drvivou vacsinou veci, nedokazem si proste nieco vybrat a radovat sa z toho bez toho aby som si hlave nehovoril ''co keby som spravil inak''. Chcel by som byt viac spontannejsi a viac si vediet uzivat svoje volby no nedari sa
Vie mi niekto poradit ako nejakym sposobom aspon ciastocne prekonat tento problem?
Re: Nerozhodnost
Presvedč samého seba, že tvoje rozhodnutie je správne. Následne už nerozmýšľaj, čo by bolo v opačnom prípade.
Vsetko v co sa rozhodnes sprav na 101%, potom presvedcis sam seba ze ta druha moznost nemohla byt lepsia.
A ber chatu
A ber chatu
Hádž si mincu, alebo ak vyberáš z viacerých, povedz si náhodné číslo a náhodne po možnostiach skáč (a pričítaj jedna) až sa dopočítaš k tomu číslu.
Pri hode mincou si budeš priať niektorú možnosť. V tom prípade zastav mincu a vyber tú. Ak nie a len čakáš, ako to dopadne, ber možnosť, ktorá ti padla. To isté platí aj pri počítaní.
Niet problema
Pri hode mincou si budeš priať niektorú možnosť. V tom prípade zastav mincu a vyber tú. Ak nie a len čakáš, ako to dopadne, ber možnosť, ktorá ti padla. To isté platí aj pri počítaní.
Niet problema
Nad vecou, ktoru UZ neovplyvnis sa nezamyslaj. A budes mat menej starosti a pokojnejsi zivot. Ivo Toman to pekne rozvinul v jednej zo svojich prednasok. Ja som sa tym zacal riadit a vidim iste vysledky. Proste musis sam seba presvedcit o tom, ze dane rozhodnutie je to najlepsie, co si mohol urobit. A vypustit z hlavy vsetky negativne myslienky, ktore ta presviedcaju o opaku. Zo zaciatku to bude tazke ale prides do toho. A ked znovu spadnes do stereotypu nerozhodnosti, znova si precitas tuto temu a znova ta to nastartuje. Musis byt viac sebavedomy a verit si.
A k tej chate: jasne, ze chod. Ale ked sa opijes a rano ti bude najhorsie (vtedy je opodstatnene mysliet na to, ze si mal radsej ostat doma, alebo nepit) tak sa nad tym ani nepozastavuj
A k tej chate: jasne, ze chod. Ale ked sa opijes a rano ti bude najhorsie (vtedy je opodstatnene mysliet na to, ze si mal radsej ostat doma, alebo nepit) tak sa nad tym ani nepozastavuj
Napis si zo zaciatku na papier plusy a minus kazdej z moznosti ... kludne pis aj 15 minut VSETKO co ta napadne. Potom to vsetko spocitaj a jednoduchou matikou mas vysledok toho, co ta urobi stastnejsim. Alebo si urci priority a podla nich sa rozhodni. Ak su moje priority napr. Frajerka, zabava, kamarati, v tomto pripade je jasna volba chata. Ak su moje priority pokoj, skola, rodina, ist so psom k veterinarovi tak moja volba je ostat doma.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ked niekto povie, ze sa ide na chatu, ani na sekundu nad tym nerozmyslam a IDEM.
Ja som rozhodny. Ked sa ma niekto spyta ci idem s nimi na chatu tak odpoviem, nie budem si radsej doma citat knihy 
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Musíš sa naučiť robiť rozhodnutia, veriť tomu, že tak, ako si sa rozhodol je správny a nech to už dopadne akokoľvek nerozmýšľať nad tým, čo by bolo keby. Nedá sa to, samozrejme, vždy, ale vždy sa skús rozhodnúť ako bolo písané vyššie podľa toho, koľko čomu dáš plusov a mínusov. Ja vcelku dávam na svoj 6ty zmysel a keď mám "ciťáka", tak proste idem podľa toho.
V každom prípade ak sú to také banálnejšie veci, tak tá rozhodnosť nie je až taká dramatická, no časom sa v živote a práci budeš musieť rozhodnúť aj vo vážnejších veciach a tam už nebudeš môcť meniť svoje rozhodnutie tri razy...
-
Wonderwall
Medium Expert
Dakujem za vsetky rady
dufam ze sa mi podari ich postupom casu vyuzit
a zobral som tu chatu