Rozdiely medzi procesormi AMD a Intel
Rozdiely medzi procesormi AMD a Intel
Chcem sa vas opytat na par rad ohladne procesorov. Planujem si poskladat PCzostavu ktora by nemala presiahnut cenu 400e, zaroven by sa dala pouzit aj na nejake hry (nemusia byt top high v naj detailoch) a neviem ktory z vyrobcov AMD alebo Intel vybrat. Tiez by ma zaujimalo aky rozdiel je medzi procesorom ktory ma v specifikaciach pisane 4MB Cache a napriklad 6MB alebo 12 ci 16 MB cache. Rozdiel v zmysle ci je to smerodajne pri vybere ak oba procaky maju rovnaku taktovaciu frekvenciu, ale rozdielnu tuto cache pamat. Dalej by ma zaujimalo co znamena ze procesor ma graficke jadro....napriklad AMD A10-5800 procak ma graficke jadro HD 7660D. Je to nejaka lepsia podpora tejto grafiky ? alebo nieco ine? A posledna otazka, podporuju intelecke procesory i5 ramky DDR3 1600 Mhz? Napriklad pri Core i5-2500 je pisana podpora iba DDR3 1333. 1600 tam niesu, u AMD procesorov som sa k tomu ake ramky podporuju nedopatral. Dakujem za odpovede, ak budete vediet odpovedat budem velmi rad.
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rozdiely medzi procesormi AMD a Intel
kazdy aj intel aj amd ma svoje pre a proti je to na tebe ktory zvolis ja uprednostnujem intel .... cache je vyrovnavacia pamat kde si procesor uklada svoje vypocty cim vacsia tym viac si tam moze ulozit a tym je to rychlejsie.... to ze ma graficke jadro to znamena ze obsahuje v sebe graficku kartu to znamena ze nemusis kupovat externu ak ti specifikaciami vyhovuje aj ta procesorova....a podpora pamate nezalezi na procesore ale na doske ci podporuje a ake pamate.... dufam ze som vysvetlil snazil som sa to jednoducho ...
-
dadko123456789
Zablokovaný
Ja by som zobral INTEL. Nejaky novy typ Ivy Bridge alebo Sandy Bridge. Asi i3 pre tvoju zostavu...
tak teda aj v pripade ze ma procesor uvadzane typy pamate DDR3-1066/1333 nebude teda s 1600Mhz pamatou u toho procaka problem? Napriklad Core i5-2500 ma u distributora aj vyrobcu uvadzane typy pamati 1066/1333 - http://www.amishop.sk/zbozi/cpu-intel-c ... p=z:200393 ...cize to nieje smerodatne, mozem tam kludne dokupit 1600Mhz DDR3 RAMku?
u tej grafiky mi to nebolo jasne, lebo doteraz som vedel len o integrovanych grafikach ale tie boli na doske. Priznam sa o procesorovej grafike som zatial nepocul. ako sa to pripoji na monitor ?
u tej grafiky mi to nebolo jasne, lebo doteraz som vedel len o integrovanych grafikach ale tie boli na doske. Priznam sa o procesorovej grafike som zatial nepocul. ako sa to pripoji na monitor ?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ano mozes, aj ja mam 2500K + 1600vky RAMky...
-
Michaelo
Hardcore addict
Mam i5 2500K a mam tam 1600MHz RAM a funguju v pohode (no vacsina RAM bezi na 1333 MHz aj ked ma 1600MHz, na tu frekvenciu ich treba nataktovat (aspon co ja viem)). Samozrejme CPU aj RAM su nataktovane (osobne moja doska tie RAM nataktovala sama aj ked bol CPU v zaklade, inak sa ani nezapne, mrska).
Ale do 400€ by som siel skor do AMD. Intely su drahsie a v cenovej kategorii celej zostavy do 400€ maju viac navrch AMD cpu. Intel by som ale rozhodne bral pri zostavach okolo 800€ a viac.
Ale do 400€ by som siel skor do AMD. Intely su drahsie a v cenovej kategorii celej zostavy do 400€ maju viac navrch AMD cpu. Intel by som ale rozhodne bral pri zostavach okolo 800€ a viac.
dadko: intelacky procak ma asi vyhodu vo vykone oproti AMD procesorom ze? sice Intel su drahsie ale potom v zostave staci vymenit grafiku ked PC trochu zostarne a procesoru zostane stale nejaky vykon...nemusi sa upgradovat aj ten, kdezto AMD procesory asi az take vykony nemaju. Opravte ma ak sa mylim. A tiez, ak AMD, tak netusim ktory socket vybrat radsej..ci AM3+ alebo FM2. Ktory ma z nich ambicie pokracovat vo vyvoji, aby mi PC nezostal v mrtvom sockete uz v blizkej buducnosti - otazka mozneho upgradu. .....potom este jedna otazka ma napadla...ak ide o Intel...asi sa nedaju kombinovat na jednej doske i3 a i5 procesory.
-
hojko
Site Admin
Jedna tema o zostave ti hadam staci.