vw golf 4
vw golf 4
Čaute.Vie mi niekto poradiť ohľadom prevodovky vo vw Golf 4 74kW?Mám taký problém,že prevodovka občas v neutráli vydáva čudne zvuky,hlavne keď je auto zahriate,resp.po dlhšej ceste.Olej som už menil.,bolo ho tam málo iba 1,5 litra.teraz sa pomerne ľahko háďzu rýchlosti.predtým bol problém 3 a 5.Či to náhodou nemože byť spojka?Prevodovka je typ EUH.Ak s tým má niekto skúsenosť,prosím o radu.Čo sa týka spojky,je už tiež chytená,nakoľko ju cítim v pedáli.Ďakijem.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: vw golf 4
je to pekáč, ktorý si kúpil s reálnym opotrebovaním po 743 228 km v tazkej prevadzke nemeckeho stredne velkeho strojarskeho vyrobneho podniku o cca 48 zamestnancoch, ktorí ho všetci využívali ... inými slovami a v skratke je to pekáč (do slovenciny volne prelozene, ako "volksvágen", "golfík", apod.) ...
AD prevodovka a zvuky: su to znacne opotrebovane loziska hnacieho hriadela prevodovky (ze zrovna na hnacom predpokladam z toho, ze je to pocut na neutrali) ...
ako je vo vseobecnom strojarstve a nan naviazanej diagnostike poruchovych stavov zname: ked nám nieco, co sa toci vydava zle zvuky, tak :
a) je v tom nieco, co tam nema byt (alebo nieco co tam malo byt, ale na inom mieste)
b) to ma v ulozeniach zle vole (male, alebo velke)
c) ma to poskodene loziska (u teba asi nedostatocnym mazanim - tzn. su pridrete)
v pripade zlych lozisk sa rozhodni pre eventualne repasovanie podla toho po kolkych km sa zavada prejavila a kolko este na tom planujes najazdit.
Bezny "repasovac" je totiz maserom, ktory ti vymeni za istu uplatu kludne aj vsetky loziska, ktore tam su, da si na ne tucnu prirazku, lebo ti bude tvrdit, ze su priamo z vyroby VW a nebue ho zaujimat preco zavada vznikla (moze byt nevyvahou hriadelovej zostavy).
nepotesil som ta, tak sme si fifty-fifty, lebo nepredpokladam, ze ty mna niekedy potesis
//autoeditácia príspevku (24 Jan 2013, 16:31)
pokial su zvuky aj pri vyslapnutej spojke - je to spojkou ...
a teraz si uvedomujem, ze to moze byt spojkou (ked tvrdis, ze dostala pocudit) ... ked to citis v pedali (vibrovanie) pri zosliapnuti spojky, tak to bude skor spojkove lozisko
AD prevodovka a zvuky: su to znacne opotrebovane loziska hnacieho hriadela prevodovky (ze zrovna na hnacom predpokladam z toho, ze je to pocut na neutrali) ...
ako je vo vseobecnom strojarstve a nan naviazanej diagnostike poruchovych stavov zname: ked nám nieco, co sa toci vydava zle zvuky, tak :
a) je v tom nieco, co tam nema byt (alebo nieco co tam malo byt, ale na inom mieste)
b) to ma v ulozeniach zle vole (male, alebo velke)
c) ma to poskodene loziska (u teba asi nedostatocnym mazanim - tzn. su pridrete)
v pripade zlych lozisk sa rozhodni pre eventualne repasovanie podla toho po kolkych km sa zavada prejavila a kolko este na tom planujes najazdit.
Bezny "repasovac" je totiz maserom, ktory ti vymeni za istu uplatu kludne aj vsetky loziska, ktore tam su, da si na ne tucnu prirazku, lebo ti bude tvrdit, ze su priamo z vyroby VW a nebue ho zaujimat preco zavada vznikla (moze byt nevyvahou hriadelovej zostavy).
nepotesil som ta, tak sme si fifty-fifty, lebo nepredpokladam, ze ty mna niekedy potesis
//autoeditácia príspevku (24 Jan 2013, 16:31)
pokial su zvuky aj pri vyslapnutej spojke - je to spojkou ...
a teraz si uvedomujem, ze to moze byt spojkou (ked tvrdis, ze dostala pocudit) ... ked to citis v pedali (vibrovanie) pri zosliapnuti spojky, tak to bude skor spojkove lozisko
malo oleja v prevodovke, zvuky po zohriati motora teda aj prevodovky... lozisko to nemusi byt. mal som podobny problem, mne nieco ako keby hucalo ked auto vrcalo na neutral, vytlacil som spojku, prestalo. vymenil som olej v prevodovke, zvuky ostali. Logicka vec ze to bude spojkove lozisko... vymenil som, zvuky ostali. chba teda bola v nejakom chytenom lozisku v prevodovke, ktore som ja uz neriesil...
vybracie na pedali.. napis o aky motor sa jedna presne
vybracie na pedali.. napis o aky motor sa jedna presne
Ďakujem za rady.Celkovo som s autom spokojný,poruchy atd.,len sa trochu bojim toho,že v lete keď pojdem na dovolenku,aby som tú prevodovku,ak je zlá,totálne nezadrel.Je to ročník 2004 combík,74kW PD.Ako som ho kúpil,od začiatku sa chveje spojkový pedál.Urobil som na ňom 25000km.
Ak spojkový pedál vytlačím zhruba do polovice,tak zvuk prestane,ak ho vytlačim na podlahu,zvuky sú spať.
Ak spojkový pedál vytlačím zhruba do polovice,tak zvuk prestane,ak ho vytlačim na podlahu,zvuky sú spať.
teoreticky nam sem spada aj dvojhmotny zotrvacnik... kolko km ma najazdene?
okolo 240000
//autoeditácia príspevku (24 Jan 2013, 18:28)
Keď som ho priniesol z Rakúska malo vyše 200000.Kúpil som ho na dražbe.Bolo to policajné auto a pravdepodobne bolo jazdené hlavne v meste.Mám aj servisnú s pravidelnými kontrolami v autorizovanom servise.
//autoeditácia príspevku (24 Jan 2013, 18:28)
Keď som ho priniesol z Rakúska malo vyše 200000.Kúpil som ho na dražbe.Bolo to policajné auto a pravdepodobne bolo jazdené hlavne v meste.Mám aj servisnú s pravidelnými kontrolami v autorizovanom servise.
Na mojom Focuse to presne toto robí asi od 200tis. km, menil sa aj prevodovkovy olej aj cela spojka (bez zotrvaku - je tam klasicky) na neutrali taky hukot-resp intenzivne trasenie vyustujuce do hukotu? tazko to popisat slovami, ked vytlacim spojku je ticho. Funkcne to nijak necitit najazdil som na tom takto 80tisic km. Zrejme to bude nejake prevodovkove lozisko. Kym som nevymenil spojku bol som si isty ze to je spojkove lozisko ale po vymene mi to dalo znacne najavo ze nie. Ja s tym jazdim 95% mesto a znacne sportovou jazdou takze myslim ze ked som to neodkuril ja tak to nebude ziadna hroza ale na druhej strane, kazda vada je individualna tazko to zovseobecnovat...