Pomoc s pc, vobec netusim kde je problem.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
MeiDy_
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Pomoc s pc, vobec netusim kde je problem.

Príspevok od používateľa MeiDy_ »

Caute chalani vcera som bol u kamos a zobral som k nemu aj moj stolovy pc. Dnes ked som ho doniesol domov o 7:00 tak uz nesiel zapnut ale u kamosa este fungoval o 6:00. Problem je taky ze ked ho zapnem, tak na MB sa mi rozsvieti ze cpu ide na grafike vidim diodu svietit, fany sa tocia a takto to ide 3-2 sek. potom sa vypne a po 1 sek. sa zapne a tak sa to opaku dookola dokym nevypnem zdroj. Skusal som menit ramky z jedneho DIMM do druheho atd. ale stale taky isty problem. Raz sa mi podarila ze pc isiel dlhsie ako 3 sek a potom mi vybehlo na obrazovke

"Cpu or memory changed!!! Please enter Setup to configure your System
Press F1 to run Setup
Press F2 to load default values and continue"

Zmackol som F1 ma to hodilo do biosu, popozeral som sa tam a vsetko bolo ok tak som dal save a reboot a potom zase, 3 sek. isiel a potom sa vypol a stale dookola. Skusal som rozobrat pc a na stole som zapojil len 1 ram,cpu a monitor som zapojil na zakladku zase mi vyslo to cpu memory changed.... som sa dostal do biosu, dal som set default settings a save and reboot. Stale sa to opakuje, Zapnem 2 sek. ide a potom vypne a stale dookola.

Prosim neviete v com moze byt problem ? PC som kupoval v polovici augustu, takze vsetko je tam uplne nove....
trizzo
VIP
VIP

Re: Pomoc s pc, vobec netusim kde je problem.

Príspevok od používateľa trizzo »

Tipujem na vadu dosky alebo procesora.
savi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa savi »

No ak je ste v záaruke, tak určite reklamuj, ako kolega spomina NAJpravdepodobnejšie to je doska popripade CPU. Inak skušal si aj preinštalovat windows? ci vobec ani nenabootuje?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nezapol si ho hneď ako si prišiel domov?...ak áno, zrejme sa ti niekde vyzrážala voda a po zapnutí ti odpálilo nejaký komponent...
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

no ja by som aj reklamoval ale netusim co kedze som pc kupoval na komponenty, keby bola pokazena zakladka tak by mi neukazalo ani bios nie ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a keď si v BIOSe tak ide až kým ho nereštartuješ?...v tom prípade skús povyberať úplne všetko čo je na doske...zapni ju bez RAM, GPU a CPU...mala by pípať...ak pípa, mala by byť v poriadku...ak sa po tých 3 sekundách vypne, tak je to doska...ak doska funguje, skús pridávať postupne komponenty a striedaj ich medzi sebou...čiže skús to tak, že pridáš najskôr CPU...ak pôjde, CPU daj preč a daj iba RAM...ak pôjde, daj RAM preč a skús to iba s GPU...ak sa pri skúšaní s niektorým komponentom vypne, vieš kde je chyba...
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

a nepokazi sa mi s tym zakladka ked to budem takto testovat ? A neviem ci mi bude pipat ta zakladka kedze este ani raz som ju nepocul pipnut presnejsie mam MSI Z77A-G45
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...pri normálnom vyťahovaní a manipulácii sa nepoškodí, ale samozrejme ak si lajbavý, prípadne máš obe ruky ľavé tak neodporúčam a radšej to nechaj na niekoho schopnejšieho...nezabudni zakaždým vypnúť zdroj keď budeš niečo meniť a treba sa pravidelne uzemňovať a dodržiavať aj ostatné zásady bezpečnosti pri práci...
drodos
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drodos »

podla tebou uvedeho by som hodnotil ako zdroj problemu PSU/MB
ak mas iny zdroj vyskusaj ho napojit, ak bude problem pretrvavat problem je najpravdepodobnejsie v mb
v kazdom pripade vyuzi reklamaciu
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

Tak dobre, dnes bol u kma kamos a tiez povedal ze pravdepodobne bude problem v PSU alebo MB tak v sobotu idem reklamovat PSU dufam ci to pomoze, este napisem ked ano alebo nie. Zatial dakujem

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 18:35)
a grim ako by mi to malo pipat ked nemam speaker na zakladke ? ako to potom zistim ze ci to pipa ? staci ked zapojim normalne repraky do zadneho jacku ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...každá doska dokáže pípať...alebo len nemáš zapojený káblik...alebo je naozaj pokazená...na normálny 3,5" jack ti to fungovať nebude...
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Este skus reset biosu mozno nepomoze ale skusit treba. Vyber bateriu na 5-6 sek z dosky pri vypnutom sietovom kabli.
Napísať odpoveď