Zodieranie pneumatik

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Zodieranie pneumatik

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

Zdravim

Mam taky problem zo zcuchavanim pneumatik.

Robilo mi to aj na letnych a teraz to uz robi aj na zimnych a som z toho zufali.

Zcuchava mi ich presne ako je znazornene na obrazku

Geometria OK
Capy OK
Prílohy
pneumatika.jpg
pneumatika.jpg (28.17 KiB) 1473 zobrazení
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Zodieranie pneumatik

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mas ich podhustene... daj im o 0,1 viac...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

no praveze su prehustene

mam ich na 2,4 a vyrobca urcuje 2,2 lebo uz aj to som skusal tak som ich dofukal no nepomohlo..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak im este pridaj :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

neviem či je toto správna cesta...ak výrobca predpisuje 2,2 a ty ich nafúkaš hoc aj na 3 a stále nebudú ok, je problém niekde inde

si si istý že geometria je ok ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

takto rovnomerne to predsa nemoze robit geometria... a ak si to myslis, opis mi, ako by to ma mohla sposobovat...

vyrobca, vyrobca... auto mohlo byt vyrobene pred 15 rokmi a odvtedy sa mohlo v oblasti pneumatik toho vela udiat... pokial guma nebeha po bruchu, nie je dovod, preco by sa nemohla hustit viac... ak sa teda nebavime o nejakych nizkoprofilakoch... ja tiez nehustim podla vyrobcu, ktory predpisoval 2,1... husim vpredu na 2,4, deru sa rovnomerne a dokonca su napohlad este akokeby makke... a to im davam sem-tam celkom zabrat...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Boky pneu su vysuchane vtedy, ak su malo nafukane. Ak ich mas nafukane tak ako maju byt, tak nie je mozne, aby sa ti boky viac suchali, to uz nie je ani o geometrii, ani o fukani. Myslim si, ze si jazdil na makkych, boky sa zobrali a teraz je uz jedno ako ich nafukas, ked su poskodene.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...tiež hustím na viac...aj na starom som hustil na viac...zhruba o 0,2 - 0,3...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Nepises jednu z najdolezitejsich veci,a tou je styl jazdy.
Ked mu po zakrutach riadne davas,tak je to tiez jedna z pricin.

Inak moja skusenost---ked som pomenil komplet capy,axialne tiahla,ulozenie a tycky stabilizatora,typek mi robil geometriu ,kupil som nove pneu,a po par mesiacoch som mal vysuchane obidve pneu,
ale len z vonkajsej strany. Tak som siel na geometriu inde,kde som vedel na 100% ze ju robia dobre,musel kupit zas nove pneu a odvtedy nemam problem.
Kamos na Mondeu mal prehustene pneu az na 2,9 (nafukali mu to tak v pneuservise) a jemu to zozralo obidve strany tak,ako Tebe.

Dalsia vec,,,akej znacky su tie pneu? Niezeby som zatracoval lacne znacky ako su kumho,debica,wanli a ostatne,ale ja osobne im pravom neverim,pretoze viem,aky kvalitny maju kord,pletenec a zmes gumy.

Ale tiez si nemyslim,zeby to v Tvojom pripade bolo geometriou,pretoze zdreta by bola len jedna strana pneu.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Dost mozne ako vravi Tacosi, ze jazdis casto nakladacku po zatackach :). Bezna vec, ze potom gumy takto vyzeraju. Aj vonkajsie napisy na pneumatike sa daju zodtrat takymto stylom jazdy (bez srandy) :)
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Jazdou nemyslim ze by to bolo to by mal bud na celu sirku alebo vonkajsiu cast. Podbeh alebo nieco ti tam nezavadzia???
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Francek napísal:Aj vonkajsie napisy na pneumatike sa daju zodtrat takymto stylom jazdy (bez srandy) :)
Iba ak ich budes mat nafukane na 0,7 , aj to by si ich vyzul zajazdy

IceHammer nesranduj :lol:
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Vobec ich nemusis mat nafukane na 0,7bar. Pri normalnom nahusteni sa pocas par km daju v pohode zodriet aj napisy :). Ocisti pneumatiku z boku, vyhliadni si nejaku zatacku (v lete, za sucha) a prejdi ju co najrychlejsie a uvidis pokiadial budes mat zapretu pneumatiku na asfalte (vidno to na boku pneu, daleko od disku to dost casto nebyva).

Samozrejme zalezi na rozmere pneumatiky a tvrdosti kordu. Bavime sa o beznych pneumatikach (185/65 a pod)
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

no letne pneumatiky som mal FALKEN a teraz na zimu mam nahodene GOODRICH

ide o to ze ked som letne vyzul tak po okrajoch len guma a po dezene ani stopy samozrejme ze v strede pneumatiky dezen bol.

Znepokojuje ma vlastne to ze mi to zacalo robit teraz aj na zimnych a to ich mam nahodene mozno necele dva mesiace a kedze na leto chcem kupit nove pneumatiky tak bojim sa toho ze o rok by som zase kupoval nove pneumatiky.

Skusim to este dofukat a uvidime co sa bude diat.

K tomu rychlemu jazdeniu do zakrut len toolko ze teraz v zime vobec, jazdim plynulo bez ostrych zakrut mozno vlete by sa dalo povedat ze rezem zakruty ale kedze v zime to nerobim tak nebude to tym..
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Aj vnutrajsky mas zodrete ?
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

aj vnutro aj vonkajsok
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak to moze byt jedine podhustena pneu. Teoreticky, este by to mohla byt tak rozbita naprava, ze mas volu na ramenach par centimetrov :-D. O ake auto sa jedna ? (r.v., najazd)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

RATZINGER666 napísal:takto rovnomerne to predsa nemoze robit geometria... a ak si to myslis, opis mi, ako by to ma mohla sposobovat...

vyrobca, vyrobca... auto mohlo byt vyrobene pred 15 rokmi a odvtedy sa mohlo v oblasti pneumatik toho vela udiat... pokial guma nebeha po bruchu, nie je dovod, preco by sa nemohla hustit viac... ak sa teda nebavime o nejakych nizkoprofilakoch... ja tiez nehustim podla vyrobcu, ktory predpisoval 2,1... husim vpredu na 2,4, deru sa rovnomerne a dokonca su napohlad este akokeby makke... a to im davam sem-tam celkom zabrat...
mohla by to sposobovat hlavne vtedy, ak je zle, neodborne prevedena.. to sa mohlo kludne stat bez toho, aby o tom vedel
nie je vyhra nahustovat pneu o pol baru viac ako je udavane, nie je to pre srandu a že to tak robiš ty nenznamena, že je to všeobecne dobrý sposob.. a pohlad na gumy je klamlivý, pre to by som veril radšej barometru
neovúdzal kolko ma auto rokov, takže som nebral do úvahy že ide napr o 15 ročné auto
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chapem, ze ked je zle a neodborne prevedena, ale nechapem, ako by dranie z oboch stran mohla sposobit prave geometria, zle nastavena zbiehavost alebo priklon... preto sa pytam, ako si to presne predstavujes, lebo mna naozaj nic nenapada...

ja nehovorim o prehustovani, ale o adekvatnom nahusteni... a tomu predsa napoveda momentalny stav pneumatik... robim to, lebo si to tie pneumatiky vyzaduju a na starsich autach je to bezne... pohlad je klamlivy, to som iba poznamenal, ze stale vyzeraju "podhusteno"...

to, ci je 15-rocne alebo nie, neberiem do uvahy ani ja, ale treba zohladnit aj to, lebo aj to je jedna z moznosti... nevieme ani znacku gum, ak su lacnejsie a maju slabe kordy, treba im fuknut viac...
Prílohy
up1232468949.jpg
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

este jedna zakladna informacia tu podla mna unika... noze nam bratku napis, ake rozmery pneum tam mas obute a dalsie potrebny udaj, ze na kolko palcovych diskoch (elektronoch) mas tie gumy obute...
Napísať odpoveď