Pridanie SSD k staršiemu PC
Pridanie SSD k staršiemu PC
Zdravím, chcem pridať SSD Vertex 4 k PC s doskou GB GA-EP43-DS3. Ak chcem ssd využiť naplno (pri napojení cez sata2 by to šlo max 300 MB/s), je potreba pridať ssd cez radič so sata3 ? Nebude potom problém s bootom (samozrejme bude na ssd systém) ?? Dík za pomoc
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pridanie SSD k staršiemu PC
LGA 775 doska a akékoľvek SSD je extrémne zlý nápad. Nerob to.
Mám dosku s LGA 775 na nej SSD disk Intel a šľape ako hodinky.Samozrejme je vidieť v rýchlosti rozdiel medzi klasickým HDD a SSD.Nevidím dôvod prečo nedať SSD disk na LGA 775.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
pripájam sa k uplinkovi.
-
uplink
VIP
Áno, ak máš Core2Quad, alebo Core2Duo Extreme, nech sa páči. Ale tie "normálne" procáky čo má väčšina smrteľníkov na 775ke nemajú taký dátový prietok, aby dokázaly nakŕmiť SSDčka. A navyše v globále mať SSDčko akékoľvek na SATA2 porte je úchylné. Kvalitný platničkový disk Ti dá 200-250 MB, ak je to TOPka, malé súbory dáva oveľa lepšie ako SSDčko skoro vždy. Burst speed je vždy v prospech SSDčiek, lebo sa neroztáčajú. Ale ak chceš vidieť naozaj rozdiel, tak sa oplatí mať SSDčko najmä pri SATA3 portoch, ktoré majú teoretických 6 gbps, t.j. v reály dokážu dať na kanál ~700 MB/s obomi cestami [read/write]. Sata 2 je 3 gbps, č.j. 375 MB/s v teoretickej rovine, v praxi som nezažil viac ako ~270 MB/s. Tobôž pri staručkom LGA 775.4040 napísal:Mám dosku s LGA 775 na nej SSD disk Intel a šľape ako hodinky.Samozrejme je vidieť v rýchlosti rozdiel medzi klasickým HDD a SSD.Nevidím dôvod prečo nedať SSD disk na LGA 775.
Ísť to samozrejme ide, tak isto si tam môže ku C2D E6000 kúpiť GTX 690, ísť pôjde, ale tak na 20-40%, to isté platí aj v tomto prípade. Samotným SATA2 sú SSD disky brzdené o 50% v 90% prípadov + LGA 775 a jeho starší chipset máš ďalších 10-20% zo základu, čiže dostaneš 30% výkonu s dobrým burstom. Neviem, mne osobne to príde ako tankovať 99tku do Trabantu, ale tak proti gustu...
ak chces zrychlit bootovanie systemu a jeho odozvu, tak ho samozrejme pridaj, jeho vykon nebude naplno vyuzity, ale urcite to pomozejessy napísal:Zdravím, chcem pridať SSD Vertex 4 k PC s doskou GB GA-EP43-DS3. Ak chcem ssd využiť naplno (pri napojení cez sata2 by to šlo max 300 MB/s), je potreba pridať ssd cez radič so sata3 ? Nebude potom problém s bootom (samozrejme bude na ssd systém) ?? Dík za pomoc
Je tam Core 2 Quad Q9550 a 4gb ram. Práve preto som uvažoval o radiči aby to šlo na viac ako 270MB/s...inak mam raptor 10000ot. a myslím (už si to nepamätám) že ani ten nejde 250MB/s
mal som E6300 co je tiez lga775 a SSD Kingston na tom dlhodobo slapal bez problemov ako blesk 
-
uplink
VIP
dal som kamošovi do X48čky radič na SATA3 a Crucial M4 išiel 250 MB/s max. Raptor je pomalý oproti xxxX diskom od WD. FBYX ABYXX, etc. Najmä R4 rada. Raptor je už len ikona minulosti, jeho latencia je prekonaná. Akurát MLCčkové SSDčka nemajú takú životnosť v serveroch, ale SLCčka ich bijú na plnej čiare a ak majú dostatočne veľa iOPS tak aj malé súbory zvládajú v pohode.jessy napísal:Je tam Core 2 Quad Q9550 a 4gb ram. Práve preto som uvažoval o radiči aby to šlo na viac ako 270MB/s...inak mam raptor 10000ot. a myslím (už si to nepamätám) že ani ten nejde 250MB/s
A argument: "Ja mám 7 ročný PC a SSDčko mi ho zrýchlilo" sú síce pekné, avšak je to ako mať GTX 690tku na Q6600. Ísť to ide, a dokonca lepšie ako 4870 [čo tam bola pred tým, no sh*t right?], ale je to len polovičný výkon oproti Core i7 3770K