najlepšia kvalita videa

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
peceman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

najlepšia kvalita videa

Príspevok od používateľa peceman »

Ahojte. Z napálených dvdčok si chcem dať filmy do PC, a používam na to FormatFactory, tam si môžem vybrať medzi možnostami uloženia:

HD 1280x720 AVC širokouhlý
HD 1280x720 MPEG4 širokouhlý
HD 1280x720 xvid širokouhlý

sú tam samozrejme aj iné, ale tie sú na mobil, alebo prenosné zariadenia alebo nízka kvalita alebo neširokouhlé.

Neviem vybrať ktorú možnosť, chcem najlepšiu možnú kvalitu, aby to potom šlo v čo najlepšej kvalite napáliť znova na DVD a aby to šlo na DVD a Bluray prehrávačoch prehrať čo v najlepšej kvalite :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: najlepšia kvalita videa

Príspevok od používateľa hojko »

Toto co pises nie je nic vypovedajuce, je to len kodek, ktory sa pouzije na komprimaciu. Neuvadza sa vsak datovy tok (bitrate), ktory hra velmi dolezitu ulohu.
peceman
Medium Star
Medium Star

netuším čo je to dátový tok, stačia ti tieto screene možností?? alebo ako mám presnejšie uviesť čo potrebujem??

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2013, 17:13)
Prílohy
u.jpg
bez_názvu.jpg
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Aký zmysel má robiť z DVD formátu ktorý má 720 x 576 bodů HD rozlíšenie 1280 x 720?
Kvalita sa určite nezlepší. Jedine na čom pridá je veľkosť súboru.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako pise vladenko007, ak to robis z normalneho DVD filmu v rozliseni 720p, tak ti postaci spravit aj vystup v 720p. Podla toho co si sem dat sa datovy tok asi nastavuje automaticky, mozno podla zvolenej vystupnej velkosti videa alebo co. Z toho obrazka sa neda urcit kodek, teda podla prveho obrazku je to klasicky XviD a zvuk je tam MP3 pri 128bit, co je dost bieda na zvuk. Skus vybrat HD 720p, mozno tam bude pouzity x.264... a tiez by bolo vhodne to spravit a potom vyskusat kompatibilitu na prehravacoch atd...
peceman
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:Aký zmysel má robiť z DVD formátu ktorý má 720 x 576 bodů HD rozlíšenie 1280 x 720?
Kvalita sa určite nezlepší. Jedine na čom pridá je veľkosť súboru.

já som nevedel koľko má, len to chcem 16:9, ak je možné v HD a čo najlepšej zvukovej a obrazovej kvalite a tak aby sa to dalo použiť na to čo som vypísal hore... a od oka sa mi nechcelo hladať najlepšiu možnosť a ani by som ju nenašiel, lebo mám niečo s monitorom, pri trocha tmavších hrách alebo filmoch mám v podstate čiernu obrazovku...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ten program používam a zvuk aj kvalitu a tok atď. si tam môžeš nastaviť aj sám.

Ja osobne nastavím všetko rovnaké ako má DVD len formát vyberiem aký chcem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

peceman napísal:

já som nevedel koľko má, len to chcem 16:9, ak je možné v HD a čo najlepšej zvukovej a obrazovej kvalite a tak aby sa to dalo použiť na to čo som vypísal hore...
Ty nechapes, ze to co chces je nezmysel? Naco ti to bude v HD rozliseni? Ako tu bolo povedane, ked to prerobis na HD rozlisenie, HD kvalitu z toho nespravis. Takym prevodom zmenis len rozlisenie, nie kvalitu. Rozlisenie totiz kvalitu videa neurcuje. Bude rovnaka alebo horsia ako ta povodna, ktoru mas teraz. Len sa ti zbytocne zmeni velkost a to tak, ze sa ti to na dvd disk mozno ani nezmesti.
Tie filmy nechaj tak ako su, lepsiu kvalitu z nich nijako nevykuzlis. Najlepsia kvalita bude vzdy len taka aku mas teraz na diskoch. Takze tie filmy len jednoducho na HDD skopiruj (alebo urob iso) a nespekuluj. Nic lepsie nevymyslis.
peceman
Medium Star
Medium Star

prave to som chcel,to som nevedel, vždy keď je možnosť v nejakom programe, tak dám NAJLEPŠIA MOŽNÁ KVALITA, ale keď tu boli iba takéto, a keby dám vysoká kvalita a veľkosť, tak je to 4:3, na širokouhlý obraz fungovali iba tieto tri, inak to bolo stále 4:3 aj keď som robil hocičo...

tak ktorú možnosť mám zadať?? dá sa aj nejak inak v tom programe zadať pomer strán, než na tom screene?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked je raz video natocene v 4:3, 16:9 z neho bez nejakej deformacie obrazu neurobis.
peceman
Medium Star
Medium Star

spravil som, lebo originál to v 16:9 je, ale ako nedám nejakú možnosť kde je napísané sirokouhlé, je z toho 4:3, môžem ti hodiť screeny ak neveríš...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ale ved ok. Ale nechapem preco to konvertujes!? Naco? Uplne zbytocne.
peceman
Medium Star
Medium Star

chcel som jedine, z DVD kde je to neviem v akom formáte to dať do AVI v najlepšej možnej kvalite, aby to bolo širokouhlé, aby to také bolo, musel som dať jednu z týchto možností ako som písal hore:

HD 1280x720 AVC širokouhlý
HD 1280x720 MPEG4 širokouhlý
HD 1280x720 xvid širokouhlý

inak to bolo stále 4:3 a s avi sa mi pracuje najlepšie, neviem ako inak to spraviť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ale nema vyznam to davat do rozlisenia 1280x720, mas to tu uz trikrat napisane. Sirokouhle to moze byt aj pri tom rozsliseni ako to mas teraz, len to treba orezat, pripadne roztiahnut to AVIcko.
Napísať odpoveď