Prenos HDMI signalu na display v aute

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Prenos HDMI signalu na display v aute

Príspevok od používateľa Hegy »

Hellou chlapi

potrebujem pomoct, jedneho dna (dnes) som sa rozhodol spravit taky vylepsovak, v aute mam navigaciu s displayom (Ford DENSO) a na nete som sa docital ako si k tomu pripojili cuvaciu kameru, tak ma napadlo ze podobnym sposobom by siel napojit hdmi vystup z telefonu (v telefone mam navi, vid. prehravac, real-time diagnostiku a kopu inych vychytavok) takze napisem ako som postupoval, kam som sa dostal a kde je problem :-[
Cela vec ma fungovat tak, ze NAVI modul ktory sa externe pripaja na display v aute posiela signal cez 5 kablov: R, G, B, biely-sync a gnd uzemnenie. Spravil som bypass... cele to teraz vyzera asi takto:
Telefón cez HDMI do HDMI=>VGA prevodnika, VGA kabel som rozobral a vybral som zlozky R, G, B a tu nastal problem, ono VGA kabel ma 2 synchronizacne kable co v mojej skladacke nijak nesedi... Ked som pospajal teda vsetko okrem tej nestastnej synchronizacie tak na moje potesenie sa na displayi z NAVI ukazali aspon nejak rozlisitelne farby ktore boli na telefone (ked som na telefone dal zobrazit orandzovu farbu, tak sa po displayi kadejako vlnili orandzove obdlzniky) takze vsetko ostatne asi facha, len ta synchronizacia a som z toho smutny :-/
Nejake rady, navrhy? Budem vdacny za vsetko, tolko som googlil ze uz sa mi to vsetko preplieta a uz nerozumiem nicomu.. Dakujem vam O:-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Prenos HDMI signalu na display v aute

Príspevok od používateľa hojko »

Predpokladam, ze pod tou real-time diagnostikou myslis nejaky Torque alebo nieco na ten sposob, teda to co ti ukazuje na palubaku (s vynimkou emisii) budes mat v mobile, inak povedane, uplna zbytocnost. Okrem toho, ze mas diagnostiku aj v mobile, tak ju mas predsa aj v aute na velkom displeji, ak si na to zabudol. Video prehravac je otazny, pretoze je pravdepodobne, ze pri rychlosti viac ako 15-20 km/h nepusti video signal kvoli pozornosti vodica, aby sledoval cestu a nie displej.

Nemoze byt problem v kabli, ze normalny kabel VGA-VGA ma 75 ohmovy odpor a tiez ma 2x sync kable - horizontalny a vertikalny, hmm??? Miesto uzemnenie tam sprav sync, teda budes mat R, G, B a 2x sync, ziadne uzmenenie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Taakze, bypassujem normalnu navi, takze videosignal z mobilu by siel stale, teda, mohol by som mat, ako si povedal, na navigacke pusteny torque z mobilu kde mozem mat daleko presnejsie udaje ktore by som chcel (rychlost podla GPS, coolant temp, v-max, 0-100, overboost turba atd atd nemusim to riesit s mobilom v ruke...), ďalej samoška teda youtube, standalone video, hudba s soft eq, pohodlnejsia navigacia /sygic/ kedze v tej OEM stojja mapy asi 500€, priatelka si moze facebookovat a ja to mam pod dohladom (srandujem :D ), myslim ze v dnesnej dobe je vela veci na telefone ktore sa daju a budu dat vyuzit tymto smerom... A jak mam spravit sync :D, problem aktualny je, ze ten OEM display potrebuje R,G,B, 1 sync a gnd, a VGA "ponuka" pekny rozklad R,G,B /ktory funguje/, gnd a hsync+vsync (roblem), ako spojit h+v do tej jednej synchronizacie ktoru potrebuje oem display :?:
Di kyyyyyyyyyyyyyyyyyy

edit: vstup na display by mal byt zhodny s NTSC TV SCART-om (signalovo) akurat ze potrebujem R,G,B rozklad so syncom.
Di kyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Sorry že sa pýtam, možno je to hlúposť. To budeš stále všetko musieť ovládať cez telefón ktorý bude nejak spojený s displejom? Pretože pochybujem, že to budeš môcť ovládať cez dotykový displej navigácie :roll:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No v zásade, za jazdy sa nemam co hrat s telefonom :D preto to aj robim aby som nemusel furt cumet do telefonu ale mal to na displayi... Jasne ze ovladanie bude z telefonu ktore urobi spolujazdec/ja pred jazdou, cez prestavku, a 90% veci raz nastavis (film, navigovanie, torque) a uz sa toho nechytas. Este planujem dokupit mini wireless klavesnicu s touchpadom co bude hodena v kastliku a tiez napojena na telefon a casom tam chcem dokupit normalny android-pc a mat to ako komplexne riesenie, len cele to stoji na pripojeni hdmi signalu, vlastne potom tam napojis cokolvek co ma hdmi vystup...

//edit nieco malo som nasiel, co si myslite, toto moze fungovat? http://www.epanorama.net/circuits/vga2rgbs.html
Prve dva obvody
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Inac ked ti ide len o ten hdmi-vga kabel, na ebayi mas vela uz hotovych redukcii.
(http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-hdmi-mal ... c1b&_uhb=1)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

jablká,hrušky,jablká,hrušky...
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

HDMI a VGA redukcii som videl kopec ale ani jedna nefungovala kedze HDMI je digital a VGA je analog musel by tam byt nejaky aktivny prvok elektornika pokial sa nemylim
ci?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Preto som písal že jablká a hrušky, ale tento krok mám dávno za sebou, skôr riešim že ako urobiť v+h synchronizáciu do c-synchronizácie pre kompozitný videosignál na vstupe oem navi displaju... Akurát nejaký aktívny mod si myslí že táto téma je etalón fóra s názvom "Auto-moto" keďže to sem presunul. Evidentne to, že ten display sa zhodou okolností nachádza v aute je úplne relevantné a podstatné :D smejem sa iba to je v pohode, len mi prosím skúste poradiť kto máte skúsenosti s takouto konverziou :-) dík
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mapy pre Denso nestoja 500 eur, ale okolo 200 eur. Mapy nie je problem najst na internete, stiahnut a napalit si ich doma.

Zda sa, ze to tak jednoducho nespravis, riesenim by bolo kupit iny konvertor z HDMI na VGA. Pozri toto: http://www.epanorama.net/circuits/vga2rgbs.html
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

nj,,ten link uz sem dal on sam :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aha, nevsimol som si.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Jo jo zajtra skocim do GME a to nejak zbastlim vyzera to jednoducho, az neverim ze to bude fungovat.
A zase som sa zasekol ked som hladal moje vlastne vlakno, ako koho napadlo zaradit problematiku konverzie a rozkladu videosignalu do "Auto-moto
Autá, motorky, tuning a všetko okolo..."
:lol: :lol: asi :smt033 :smt033
Zrejme preto aj ludia co by mi mozno pomohli tuto temu nikdy neuvidia tak este raz pozdravujem kompetentneho :smt006
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Temu som ti presunul ja este v noci. Ked si nedokazes kliknut na vlastne prispevky alebo temy, je to tvoj problem. Tato tema je venovana viacmenej automobilom, navigaciam atd..., pricom cast Grafika je skor venovana spracovaniu grafiky a hudby na pocitaci. Takze sa nehraj na mudreho a laskavo si odpusti tie hlupe poznamky.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Hegy, zapojenia su jednoduche tak to skus, ale ze to bude fungovat nikto nezaruci, inak ohladom elektroniky ti viac poradia napr. na svet elektro (pripadne podobne diskusie), je jasne, ze to co riesis v podstate nesuvisi s autami ale s elektronikou :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Hegy napísal:A zase som sa zasekol ked som hladal moje vlastne vlakno, ako koho napadlo zaradit problematiku konverzie a rozkladu videosignalu do "Auto-moto
Autá, motorky, tuning a všetko okolo..."
:lol: :lol: asi :smt033 :smt033
Zrejme preto aj ludia co by mi mozno pomohli tuto temu nikdy neuvidia tak este raz pozdravujem kompetentneho :smt006
to co sem chodi? to uz zacali letne prazdniny? :P
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Ak už chceš ten prevodník, tak nehľadaj HDMI to VGA, ale HDMI to Ypbpr Component RGB (asi niečo takéto http://www.amazon.co.uk/Component-YPbPr ... B00622MA6W)
//edit : ale skús si spraviť na pavúka tú synchronizáciu cez tie logické hradlá, vyzerá, že by to malo fungovať, 5V získaš zo stabilizátora 7805, len nezabudni odrušiť kondenzátormi vstup aj výstup stabilizátora!!!
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:Temu som ti presunul ja este v noci. Ked si nedokazes kliknut na vlastne prispevky alebo temy, je to tvoj problem. Tato tema je venovana viacmenej automobilom, navigaciam atd..., pricom cast Grafika je skor venovana spracovaniu grafiky a hudby na pocitaci. Takze sa nehraj na mudreho a laskavo si odpusti tie hlupe poznamky.
Ja sa hadat nejdem, kompetencie su svina :smt059
Ide o to ze jadro mojho problemu je konverzia videosignalu, ktora sa deje absolutne MIMO akejkolvek naväznosti na automobily ci motorky, ked teraz ten display zoberiem a polozim ho doma na stol, pojde o zmenu temy? Predpokladam ze nie, je mi jedno kde ta tema je len ma mrzi ze prave ludia co mozno navstevuju video-graficke fora / temy nechodia tak casto do auto-moto...
A tak isto to nema nic "viacmenej automobilom, navigaciam atd..., " nema to nic s navigaciou ani automobilom, ide o NTSC display a pripravu signalu jeho poziadavkam. A blbe poznamky? Divis sa?
Ale chvala bohu su tu aj ludia ktorí chcu pomoct, a nie len uskodit, ďakujem jimmy_xp dneska navštívim GME a uvidime co maju skladom :-) snad to pofachá
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mozes sa postavit aj na hlavu, aj tu pisat tucnym pismom slohy, nic to na veci nezmeni. Maximalne to tu zamknem a tema bude vyriesena. Radsej sa venuj problemu, ktory mas a moderovanie fora nechaj na nas.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Moj problem som si vyriesil sam, akurat to mozno den-dva dlhsie trvalo, vdaka velmi korektnemu zacleneniu problematiky, v klude, posluz si ja som si chcel len pomoct a v zivote som si zvykol ze su ludia co vedia okolo vsetkeho mudrovat a robit vsetko len nie to, co maju, ale potom to tak aj vyzera v ich zivote ale nejdem nikoho poucovat kazdy si je strojcom svojho stastia taaakze dik za spolupracu :smt006 :wink:

ps, nedalo mi, toto sa mi cely cas moce hlavou:

//obrazok vymazany, vid. pravidla fora
Zamknuté