pravne obist ziadost na komisionalne skusky
-
MarkMarusin
Medium Expert
pravne obist ziadost na komisionalne skusky
Dobry den,
som ziakom strednej skoly a momentalne mam problem s klasifikacnou znamkou z telesnej vychovy. Ide o to, ze som si isty, ze som dostal znamku nespravodlivo a to vsetko len koli argumentu ze vraj mam zly vztah k tomuto predmetu(co sa mimochodom tiez na
telesnej hodnoti) hoci reprezentujem skolu na roznych sportovych aktivitach. Chcel by som si podat ziadost na komisionalne preskusanie a mam na to plne pravo no problemom je ze mam len 17 rokov a moji zakony zastupcovia tvrdia ze nemam robit problemi a preto mi to nechu napisat.
chcem sa spytat ci si dokazem napisat nejaku ziadost o komisionalnu skusku aj bez zakoneho zastupcu alebo to nejako obist. Mam podozrenie ze ucitel si na mna zasadol a pokial sa nebudem branit tak si do mna bude "kopat" az do konca studia.
Dakujem
som ziakom strednej skoly a momentalne mam problem s klasifikacnou znamkou z telesnej vychovy. Ide o to, ze som si isty, ze som dostal znamku nespravodlivo a to vsetko len koli argumentu ze vraj mam zly vztah k tomuto predmetu(co sa mimochodom tiez na
telesnej hodnoti) hoci reprezentujem skolu na roznych sportovych aktivitach. Chcel by som si podat ziadost na komisionalne preskusanie a mam na to plne pravo no problemom je ze mam len 17 rokov a moji zakony zastupcovia tvrdia ze nemam robit problemi a preto mi to nechu napisat.
chcem sa spytat ci si dokazem napisat nejaku ziadost o komisionalnu skusku aj bez zakoneho zastupcu alebo to nejako obist. Mam podozrenie ze ucitel si na mna zasadol a pokial sa nebudem branit tak si do mna bude "kopat" az do konca studia.
Dakujem
Re: pravne obist ziadost na komisionalne skusky
Občiansky zakonnik
§ 8
(1) Spôsobilosť fyzickej osoby vlastnými právnymi úkonmi nadobúdať práva a brať na seba povinnosti (spôsobilosť na právne úkony) vzniká v plnom rozsahu plnoletosťou.
(2) Plnoletosť sa nadobúda dovŕšením osemnásteho roku. Pred dosiahnutím tohto veku sa plnoletosť nadobúda len uzavretím manželstva. Takto nadobudnutá plnoletosť sa nestráca ani zánikom manželstva ani vyhlásením manželstva za neplatné.
§ 9
Maloletí majú spôsobilosť len na také právne úkony, ktoré sú svojou povahou primerané rozumovej a vôľovej vyspelosti zodpovedajúcej ich veku.
Skolsky zakon (zakon c. 245/2008 Z.z.) - § 57 ods. 3
(3) Ak žiak alebo zákonný zástupca žiaka má pochybnosti o správnosti klasifikácie na konci prvého a druhého polroka, môže do troch pracovných dní odo dňa získania výpisu slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok podľa § 55 ods. 10 alebo do troch pracovných dní odo dňa vydania vysvedčenia požiadať riaditeľa školy o vykonanie komisionálnej skúšky; ak je vyučujúcim riaditeľ školy, o preskúšanie žiaka možno požiadať príslušný orgán miestnej štátnej správy v školstve. Preskúšať žiaka nemožno, ak bol v klasifikačnom období z tohto vyučovacieho predmetu hodnotený na základe komisionálnej skúšky.
---
Sice nie si plnolety, ale disponujes urcitou sposobilostou na pravne ukony (nie vsak v plnom rozsahu). Napis ziadost, ak ti ju zamietnu, tak mozes skusit podat staznost na skolsku inspekciu. Kazdopadne najjednoduchsie a najrozumnejsie bude sa dohodnut/spolupracovat s rodicmi.
§ 8
(1) Spôsobilosť fyzickej osoby vlastnými právnymi úkonmi nadobúdať práva a brať na seba povinnosti (spôsobilosť na právne úkony) vzniká v plnom rozsahu plnoletosťou.
(2) Plnoletosť sa nadobúda dovŕšením osemnásteho roku. Pred dosiahnutím tohto veku sa plnoletosť nadobúda len uzavretím manželstva. Takto nadobudnutá plnoletosť sa nestráca ani zánikom manželstva ani vyhlásením manželstva za neplatné.
§ 9
Maloletí majú spôsobilosť len na také právne úkony, ktoré sú svojou povahou primerané rozumovej a vôľovej vyspelosti zodpovedajúcej ich veku.
Skolsky zakon (zakon c. 245/2008 Z.z.) - § 57 ods. 3
(3) Ak žiak alebo zákonný zástupca žiaka má pochybnosti o správnosti klasifikácie na konci prvého a druhého polroka, môže do troch pracovných dní odo dňa získania výpisu slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok podľa § 55 ods. 10 alebo do troch pracovných dní odo dňa vydania vysvedčenia požiadať riaditeľa školy o vykonanie komisionálnej skúšky; ak je vyučujúcim riaditeľ školy, o preskúšanie žiaka možno požiadať príslušný orgán miestnej štátnej správy v školstve. Preskúšať žiaka nemožno, ak bol v klasifikačnom období z tohto vyučovacieho predmetu hodnotený na základe komisionálnej skúšky.
---
Sice nie si plnolety, ale disponujes urcitou sposobilostou na pravne ukony (nie vsak v plnom rozsahu). Napis ziadost, ak ti ju zamietnu, tak mozes skusit podat staznost na skolsku inspekciu. Kazdopadne najjednoduchsie a najrozumnejsie bude sa dohodnut/spolupracovat s rodicmi.
komisionalne z telesnej mozu byt dost drsne (neviem presne, ake su oficialne osnovy)..urcite su tam gymnasticke sprostosti ako napr. kotul letmo, hrazda atd.. rozmysli si to 
spoluziak robil komisionalky na gympli. Cele spocivali v spraveni x klikov, drepom beh na 50m (bolo to v telocvicni) proste formalita
-
MarkMarusin
Medium Expert
co sa tyka samotnej skusky tak tej sa neobavam, vo svojom volnom case robim plno aktivit a testy urcite zvladnem lavou zadnou toho sa neobavam
vazim si vsetky rady vdaka
vazim si vsetky rady vdaka
@MarkMarusin
tak to drzim palce...profak bude kukat jak tela na nove vrata
tak to drzim palce...profak bude kukat jak tela na nove vrata
-
qwerty-xyz
zmlatit ucitela. v pripadoch ako je tento nic ineho nepomaha a stredoskolskeho len dokopat. osobne keby tvoj Tato si ho podali svinu ucitelsku s dalsimi dvoma troma chlapmi tak by ucitel sosal polievku slamkou a na vozicku bol do konca zivota, plus by som sa z neho este smial ze je krypel.....
zapamataj si jednu podstatnu vec, ucitel zakladnej a strednej skoly, je hoviadko co sa nedokazalo zamestnat nikde inde, preto uci. Castokrat o sebe vravia aki su mudri a studovani, pravdou vsak ostava co som napisal, hoviadko, uchylne, tupe, zakomplexovane s neschopnostou vykonavat vystudovanu cinnost nikde inde.
ked tomu neveris alebo mas pochybnosti, pripada ti vysoka skola pedagogicka tazka? lebo chlapci na tej skole tr*kaju s ucitelkami a dievcata tr*kaju s kym pride, to je cela napln ich studia .... Potom place ze sa ma nauct na skusku 5 stranok, z dejepisu.
s vysokoskolskymi je to inak, tam sa najdu aj kapacity aj ludia co su vysokoprofesionalni, a skolu beru ako oddych. proti tymto nemam nic.
zapamataj si jednu podstatnu vec, ucitel zakladnej a strednej skoly, je hoviadko co sa nedokazalo zamestnat nikde inde, preto uci. Castokrat o sebe vravia aki su mudri a studovani, pravdou vsak ostava co som napisal, hoviadko, uchylne, tupe, zakomplexovane s neschopnostou vykonavat vystudovanu cinnost nikde inde.
ked tomu neveris alebo mas pochybnosti, pripada ti vysoka skola pedagogicka tazka? lebo chlapci na tej skole tr*kaju s ucitelkami a dievcata tr*kaju s kym pride, to je cela napln ich studia .... Potom place ze sa ma nauct na skusku 5 stranok, z dejepisu.
s vysokoskolskymi je to inak, tam sa najdu aj kapacity aj ludia co su vysokoprofesionalni, a skolu beru ako oddych. proti tymto nemam nic.
Skusal si sa o tom bavit aj s riaditelom alebo triednym ? Ci by ti najako nezariadil preskusanie ? U nas taketo veci vzdy zariadila triedna...
Qwerty si arogantny kreten a potreboval by si intenzivnu psychiatricku starostlivost. Navyse tvoj prispevok/konanie je navadzanie na trestnu cinnost (§ 21 ods. 1 pism. b) Trestneho zakona) a moze byt trestnopravne sankcionovane rovnako ako pachanie samotneho trestneho cinu.
Ja aby som nebol opakovane vulgárny tak pre istotu len odkážem na môj predchádzajúci príspevok v inej téme. Myslím si že je vhodné toto tvrdenie jednoducho zopakovať.
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1932732#p1932732
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1932732#p1932732
Nezabudni však, že známka udelená na komisionálnych skúškach je konečná a nie je možné sa proti nej odvolať.
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
robil som ich na strednej snad 4 ci 5x. vzdy som sa nato tesil, pol roka nic a potom za 15min mas vsetko za sebou ..3 kolecka beh, rozcvicka, strecing, basketball, volejbal ..ked to vsetko trvalo 15-20min predstav si asi ake to bolo. popravde, mne sa to pacilo vysmiat profesora a potom pozerat ako mi prepisoval znamku s nechutou ..lumir napísal:komisionalne z telesnej mozu byt dost drsne (neviem presne, ake su oficialne osnovy)..urcite su tam gymnasticke sprostosti ako napr. kotul letmo, hrazda atd.. rozmysli si to
to len my sme robili tie sproste kotule a skoky? aj ked je tomu uz cca 12 rokov.. 
-
Hellboy248
Guru wannabe
lumir: asi hej. mal som aj vzdy inu komisiu, nie tu istu zeby mi davala to iste kazdy rok. co si pamatam, na zakladke som raz mal so zastupkynou (sportovkyna) a to bola cela komisia kde sa ma pytala co chcem robit a podla toho mi da znamocku
Čo ti ja viem. Podľa mňa väčšina profesorov to má u prdele. Pre nich je tvoja známka akurát zbytočné papierovanie navyše.Hellboy248 napísal:
robil som ich na strednej snad 4 ci 5x. vzdy som sa nato tesil, pol roka nic a potom za 15min mas vsetko za sebou ..3 kolecka beh, rozcvicka, strecing, basketball, volejbal ..ked to vsetko trvalo 15-20min predstav si asi ake to bolo. popravde, mne sa to pacilo vysmiat profesora a potom pozerat ako mi prepisoval znamku s nechutou ..
-
Hellboy248
Guru wannabe
begbeee: hej, zazil som jedneho mladeho co mal pi*i a vymyslali sme s nim znamky. potom druheho mladeho co papierovacky neriesi a pocita ti kolko krat si nebol prezleceny (trikrat neprezleceny = N neospravedlnena hodina, po troch N = znicena znamka o stupen) ..proste jebis system, dnes uz nevies co mozes cakat a logicky rozum tu neplati
Qwerty doteraz si mi bol lahostajny - vnimal som ze posobis na fore a pises zvlastne veci ale vsak kazdy mame pravo na nazor.
Ale ten prispevok o uciteloch ma dorazil. Ako mozes z papule vypustit nieco tak nechutne arogantne povysenecke?
Ak by co i len 5% ucitelov na ZS a SS bolo kvalitnych, preco ich urazas? Akym pravom? Kolko si toho urobil pre slov. skolstvo?
Normalne mi az doslo zle z toho ako je niekto schopny takto komunikovat.
Ale ten prispevok o uciteloch ma dorazil. Ako mozes z papule vypustit nieco tak nechutne arogantne povysenecke?
Ak by co i len 5% ucitelov na ZS a SS bolo kvalitnych, preco ich urazas? Akym pravom? Kolko si toho urobil pre slov. skolstvo?
Normalne mi az doslo zle z toho ako je niekto schopny takto komunikovat.
ako to ze tomu qwertymu na stretku nik nezlomil nos? 
Nechodi na stretka
A ked, tak 1vs1, aj to si vybera z radov vyznavacov 
Aj keby na stretko dosiel, pochybujem, ze sa ho ktokolvek dotkne. Ani nie tak preto, zeby sa taky hulvat nenasiel, ale skor preto, ze sme tvory emocionalne a tak nejako s chudakmi sucitime.
Aj keby na stretko dosiel, pochybujem, ze sa ho ktokolvek dotkne. Ani nie tak preto, zeby sa taky hulvat nenasiel, ale skor preto, ze sme tvory emocionalne a tak nejako s chudakmi sucitime.
-
guess.whoo
Redeemer
co ty vies o uciteloch? iba z toho ako sa k tebe spravali? ak sa tak ako tu chovas aj v realnom zivote tak sa nemozes cudovat.qwerty-xyz napísal:zmlatit ucitela. v pripadoch ako je tento nic ineho nepomaha a stredoskolskeho len dokopat. osobne keby tvoj Tato si ho podali svinu ucitelsku s dalsimi dvoma troma chlapmi tak by ucitel sosal polievku slamkou a na vozicku bol do konca zivota, plus by som sa z neho este smial ze je krypel.....
A tiez o tej vysokej. Si to od niekoho pocul a automaticky si si osvojil nazor nejakeho chudaka, ktoremu dal profesor FX? Skus si ist vystudovat kombinaciu chemia-fyzika alebo podobne brutality a potom si otvaraj papulu