Sporttester
Sporttester
Ahojte, chcem kupit nejaky sporttester pozeram po znacke Sigma, konkretne toto http://www.spoke-store.sk/sigma-rc-1209/ . Mate nejake skusenosti s touto znackou? Inak neviete ci mi tu vzdialenost zabhenutu bude vediet korektne pocitat aj pri bezkovani? Dakujem.
Re: Sporttester
Sigma je znama, dlhorocna, overena a cenovo dostupna znacka. Pozri si funkcie hodiniek, lebo castokrat clovek vyuzije len zakladne funkcie (priemerny, aktualny a maximalny tep). Popripade sa pozri aj na znacku Polar.
Pozri po nejakom s gps modulom a budes mat presne cisla aj na bezkach. Este garmin stoji za pozretie.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Teoretiecky je moznost aj pouvazovat na spolupraci telefonu a HR pasu, napriklad program Sports Tracker ma delenie roznych sportov, teda beh, bezky, bicykel atd... a tiez dokaze cez bluetooth spolupracovat s urcitymi HR pasmi a udaje prenasat do mobilu, mobil zase po pripojeni na net prenasa na net a vsetko sa da pozriet pekne nie len v mobile, ale aj na internete.
Moznost mat pekne vdaka mobilu cez GPSko trasu, k tomu pripadne par fotiek, tep..., to sa mi viac pozdava, vsetko si mozem v klude pozriet na pocitaci alebo v mobile. Nevyhodou moze byt len vydrz baterie mobilneho telefonu.
Sports Tracker predava svoj vlastny HR pas, ale aj dost stoji. No bol kompatibilny aj s inymi pasmi, napriklad co si spominam, tak to bol Polar WearLink+. Ten sa da kupit za uz okolo 55 eur, co je cena porovnatelna s cenou tvojich hodiniek.
Alebo ak mas telefon podporujuci ANT+, tak treba kupit hrudny pas s ANT+ a mozes. Pripadne si dokupis ANT+ adapter, ktory sa pripaja do portu telefonu - ten s ktorym sa pripajas cez kabel s pocitacom. Pri ANT+ je vyhoda, ze ma nizsiu spotrebu baterie ako bluetooth a navyse mozes pouzit viac hrudnych pasov, trebars vsetky Garmin pasy by mali byt ANT+, aj tu je cena vsak okolo 50 eur za pas. Ale najst pas+hodinky (s ANT+) za dakych 70 eur a mozes to vyuzivat aj s hodinkami, aj s mobilom. Ak pojdes len behat, vezmes si hodinky, ak pojdes na bicykel alebo na bezky, tak si das do vrecka mobil a budes merat radsej mobilom. Zoznam telefonov davam nizsie.
https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=sk
http://www.sports-tracker.com/
ANT+ telefony:
HTC Rhyme
Sony Xperia arco S
Sony Xperia S
Sony Xperia ion
Sony Live with Walkman
Sony active
Sony Xperia arc
Sony Xperia arc S
Sony Xperia mini
Sony Xperia mini pro
Sony Xperia neo
Sony neo V
Sony Xperia pro
Sony Xperia ray
Sony Xperia X8
Sony Xperia X10 mini
Sony Xperia X10 Mini pro
Moznost mat pekne vdaka mobilu cez GPSko trasu, k tomu pripadne par fotiek, tep..., to sa mi viac pozdava, vsetko si mozem v klude pozriet na pocitaci alebo v mobile. Nevyhodou moze byt len vydrz baterie mobilneho telefonu.
Sports Tracker predava svoj vlastny HR pas, ale aj dost stoji. No bol kompatibilny aj s inymi pasmi, napriklad co si spominam, tak to bol Polar WearLink+. Ten sa da kupit za uz okolo 55 eur, co je cena porovnatelna s cenou tvojich hodiniek.
Alebo ak mas telefon podporujuci ANT+, tak treba kupit hrudny pas s ANT+ a mozes. Pripadne si dokupis ANT+ adapter, ktory sa pripaja do portu telefonu - ten s ktorym sa pripajas cez kabel s pocitacom. Pri ANT+ je vyhoda, ze ma nizsiu spotrebu baterie ako bluetooth a navyse mozes pouzit viac hrudnych pasov, trebars vsetky Garmin pasy by mali byt ANT+, aj tu je cena vsak okolo 50 eur za pas. Ale najst pas+hodinky (s ANT+) za dakych 70 eur a mozes to vyuzivat aj s hodinkami, aj s mobilom. Ak pojdes len behat, vezmes si hodinky, ak pojdes na bicykel alebo na bezky, tak si das do vrecka mobil a budes merat radsej mobilom. Zoznam telefonov davam nizsie.
https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=sk
http://www.sports-tracker.com/
ANT+ telefony:
HTC Rhyme
Sony Xperia arco S
Sony Xperia S
Sony Xperia ion
Sony Live with Walkman
Sony active
Sony Xperia arc
Sony Xperia arc S
Sony Xperia mini
Sony Xperia mini pro
Sony Xperia neo
Sony neo V
Sony Xperia pro
Sony Xperia ray
Sony Xperia X8
Sony Xperia X10 mini
Sony Xperia X10 Mini pro
Diky za rady 
-
hojko
Site Admin
Po tvojom prispevku som sa o to zacal trosku zaujimat, pretoze sam mam hodinky s pasom a rozmyslal som nad pasom, ktory spojim s mobilom a budem mat vsetko v mobile a v hodinkach. Ma to vsak svoje nevyhody a cenovo je to drahsie ako by sa zdalo.
ANT+ podporuju nove telefony, prevazne Sony Ericsson, ale ANT+ nepodporuje aplikacia Sports Tracker a podla ich vyjadrenia to nie je pre nich zaujimave, preto zrejme predavaju svoje pasy az za 80 eur (+6,50 postovne ci kolko to presne bolo). Ak chces pouzit ANT+, postaci lacny pas Garmin s podporou ANT+, na eBayi sa daju nove kupit za 31 eur (s postou z Nemecka alebo aj z Anglicka). ANT+ ma nizku spotrebu, je to vlastne nieco podobne ako wifi. Ak by si chcel pouzit ANT+ pas, neda sa pouzit uz so spomenutym Sports Trackerom, ale da sa pouzit trebars s Endomondom, avsak tu je maly zadrhel. Ak si chces na stranke Endomonda vo svojom profile pozerat tepovu frekvenciu atd..., tak si potrebujes zaplatit premium ucet a ten stoji 3 dolar na mesiac alebo 20 dolarov na rok. Takze opat dalsie vydavky.
Ak chces pouzivat Sports Tracker, tak potrebujes pas s bluetooth rozhranim, ale robia sa dva, standardny bluetooth a potom Bluetooth Smart, tj. nova verzia s nizsou spotrebou, ktoru vsak podporuje len malo telefonov. Standardom je normalny bluetooth vo verzii napr. 2.1. Takyto pas stoji origo 80 eur alebo Polar, ktoreho bluetooth verzia zacina niekde okolo 70 eur.
Riesenim by bolo este pouzit kombinaciu, kupit Garmin pas, pouzit aplikaciu s exportom .GPX suboru a ten nasledne importovat do Sports Trackera cez webove rozhranie, to by malo fungovat a dalo by sa to teda lacno vyriesit a k spokojnosti.
Alebo ak to nechces komplikovat, tak si kup kludne lacne Sigma hodinky za 30 eur a svoj ucel to splni.
ANT+ podporuju nove telefony, prevazne Sony Ericsson, ale ANT+ nepodporuje aplikacia Sports Tracker a podla ich vyjadrenia to nie je pre nich zaujimave, preto zrejme predavaju svoje pasy az za 80 eur (+6,50 postovne ci kolko to presne bolo). Ak chces pouzit ANT+, postaci lacny pas Garmin s podporou ANT+, na eBayi sa daju nove kupit za 31 eur (s postou z Nemecka alebo aj z Anglicka). ANT+ ma nizku spotrebu, je to vlastne nieco podobne ako wifi. Ak by si chcel pouzit ANT+ pas, neda sa pouzit uz so spomenutym Sports Trackerom, ale da sa pouzit trebars s Endomondom, avsak tu je maly zadrhel. Ak si chces na stranke Endomonda vo svojom profile pozerat tepovu frekvenciu atd..., tak si potrebujes zaplatit premium ucet a ten stoji 3 dolar na mesiac alebo 20 dolarov na rok. Takze opat dalsie vydavky.
Ak chces pouzivat Sports Tracker, tak potrebujes pas s bluetooth rozhranim, ale robia sa dva, standardny bluetooth a potom Bluetooth Smart, tj. nova verzia s nizsou spotrebou, ktoru vsak podporuje len malo telefonov. Standardom je normalny bluetooth vo verzii napr. 2.1. Takyto pas stoji origo 80 eur alebo Polar, ktoreho bluetooth verzia zacina niekde okolo 70 eur.
Riesenim by bolo este pouzit kombinaciu, kupit Garmin pas, pouzit aplikaciu s exportom .GPX suboru a ten nasledne importovat do Sports Trackera cez webove rozhranie, to by malo fungovat a dalo by sa to teda lacno vyriesit a k spokojnosti.
Alebo ak to nechces komplikovat, tak si kup kludne lacne Sigma hodinky za 30 eur a svoj ucel to splni.
Ja som skusil kupit lacny takyto vyrobok. Bol som sklamany. Meralo to nepresne, senzor na hrudniku sa chytal az po par minutach. Chcel by som nieco take kvalitnejsie kupit ale stale sa bojim ze tam bude taky isty problem. Da sa moje tvrdenie vyvratit? Najlepsie osobna skusenost a hlavne body ktore som spomenul. 1. Kontakt, 2.presnost merania.
Dakujem
Dakujem
Osobnu skusenost mam s garmin foreruner 400. Pouzivam ho asi 4-5 rokov. Tep to meria prakticky hned, presnost neviem posudit (da sa to nejako ? )Pas mi drzi bez problemov, po chvilke o nom neviem.A kedze sa mi ho podarilo nedavno stratit, tak teraz uz vobec
Ma to GPS modul, cize trasa je presna s odchylkou par metrov co som mal moznost porovnavat s inymi GPS, napr. v mobile. Pouzivam to aj na bike. Jediny problem je teda baterka, treba nabijat prakticky po kazdom pouziti. Chvilku trva kym najde satelity, co niekedy dokaze rozculit, lebo je vtedy dobre stat a smerovat hodinky nahor, aby sa to urychlilo. A nic nie je horsie ako ked clovek vybehne z domu a potom este musi 2 minuty cakat na signal. Okrem toho som s nimi nemal problem a musim povedat ze je velmi motivacne mat presnu mapu behu. Ale aj cena nie je najnizsia.
-
hojko
Site Admin
PsychoS: Pretoze pas meria az pri kontakte a ten so suchou kozou na tele neprebieha. Je potrebne pas pred aktivitou namocit vodou a az potom si ho pripnut na hrud alebo pockat tych 5-10 minut, kym sa zacnes pri aktivite mierne potit.
Ja som mal v navode ze senzor mam udrziavat v suchu. Ale aj tak som vzdy navlhcil seba aj cidlo. Chytalo sa to niekedy hned a niekedy po par minutach. A co sa tyka tej mojej presnosti tak pochybujem ze som daval cez 200 tepov za minutu. V nemocnici na EKG som daval 140-180.
-
hojko
Site Admin
Vyssi tep ukazuje vtedy, ked je slaba bateria.
Zaujimave, ale oni boli nove. Neviem povedat ci baterka bola slaba. Dufam ze to bolo vsetko sposobene tym ze to boli lacne "shity".
-
vendo
Guru
ak si trenovany tak kludne 200 mozes dat
ja som dostal na vianoce sigma mhr 2209 (na bike) ma aj hrudny pas, vsetko bezi velmi dobre podla mna, takze ani sigmy by som sa nebal
ja som dostal na vianoce sigma mhr 2209 (na bike) ma aj hrudny pas, vsetko bezi velmi dobre podla mna, takze ani sigmy by som sa nebal
Suunto m5, cena 130e, ale je tam aj treningovy program. A isto vacsia kvalita...
-
WiZard
Star
Mam Sigma 15.11 - meria dobre, nabehne takmer okamzite...
Môj prvý športtester bol Sigma 25.10 - mám výhrady asi len s prenosom údajov, ktoré zvykli byť hodne skreslené (aj pri nových batériach v hodinkách + v páse) naskakovali miestami hodnoty tepu až okolo 210 - ako keby bol zlý kontakt medzi elektródami a pokožkou, takže pri výslednom avg pulze, bola hodnota dosť skreslená. Druhý športtester, mám už zo série Ironman triathlon od TIMEX konkrétne Global Trainer GPS. Po 6 mesiacoch používania, som zatiaľ žiadne nedostatky neobjavil, som max spokojný najmä s prenosom údajom, oproti Sigme už robia hrudné pásy tej novšej generácie, ktoré lepšie kopírujú telo, a majú lepší kontakt z pokožkou. Avšak, záleží od toho na aký šport konkrétne chceš mať športtester stavaný.. ak len beháš, tak priplácať za multisport mode, je zbytočnosť.. 
Zakladna otazka je, kolko chces investovat 
Osobne pouzivam jednoduchy Ciclosport asi cp13. 5 rokov bez problemov. Zobrazi avg/max a minuty v jednotlivych zonach. Max obcas hodi aj 220, pretoze nema kodovany prenos a chyti signal z niecoho ineho. Pri behu ako GPS obcas HTC desire C+ Sports Tracker. Ako vsak spominal Hojko, zalezi na citlivosti cipu. Odskusane na horskej turistike. HTC 25km, turisticky Garmin 20km...
Navyse pokial to chces aj do horsich podmienok, tak by som o mobile nerozmyslal.
Osobne pouzivam jednoduchy Ciclosport asi cp13. 5 rokov bez problemov. Zobrazi avg/max a minuty v jednotlivych zonach. Max obcas hodi aj 220, pretoze nema kodovany prenos a chyti signal z niecoho ineho. Pri behu ako GPS obcas HTC desire C+ Sports Tracker. Ako vsak spominal Hojko, zalezi na citlivosti cipu. Odskusane na horskej turistike. HTC 25km, turisticky Garmin 20km...
Navyse pokial to chces aj do horsich podmienok, tak by som o mobile nerozmyslal.
-
hojko
Site Admin
myscho90: Mam hodinky Polar, ktore som dlhsie nepouzival, potom som v nich vymenil bateriu a par krat si ich vzal na bicykel. V hrudnom pase je vsak bateria zaliata, takze sa neda menit. Ked som mal stupanie na bicykli, tj. hodinova trasa s priemernym stupanim skoro 7 percent, tak mi v najtazsom useku ku koncu ukazoval tep nieco cez 200, neviem ci to bolo 210 alebo tak nejak. Pytal som sa par ludi, ako jedneho doktora, tak aj sportovcov. Z medicinskeho hladiska mi odpovedal, ze teoreticky ten chvilkovy tep by aj mohol byt, hoci je to malo pravdepodobne. Sportovci odpisali, ze to bude slaba bateria hrudneho pasu. Rusenim to byt nemohlo, kedze okolo mna mozno sto metrov nebola ani ziadna osoba, ani ziadne elektricke zariadenie, ani auto, proste nic.