upgrade grafiky

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

upgrade grafiky

Príspevok od používateľa cORP. »

Cafte ,chcem sa spytat taku v podstate zakladnu vec ,no v okoli nemam nikoho takeho kto by mal realne skusenosti ,je vela recenzii a testov na to ktory procesor ako brzdi grafiku ,chcel by som upgradnut svoju graficku kartu na nieco vykonnnejsie pretoze vidim ze nestaci ,za druhe aj kvoli upgradu na windows 8 by som nechcel prist o oficialne ovladace ( tie od ms mi proste nejako nevyhovuju )
moja zostava
cpu : amd phenom (1) 9550 x4 2.2ghz
ram : ddr2 800mhz 6gb
zdroj : lite on 300w
aktualna grafika : radeon 4670 512mb ddr3

Moja otazka znie ,chcel by som upgradnut na nieco lepsie ale nie zas prilis drahe ,uvazoval som o radeone 7750 kedze nema pridavne napajanie a moj slabsi zdroj je podmieneny tym ze dana zostava je znackova hp zostava ,hlavne mi ide o to ci moj aktualny procesor bude az prilis brzdit vykon grafickej karty alebo ju este uzivy ,viem ze nieje uz davno vykonny ako terajsie cpu ,potom ma napadla este uvaha zobrat rovno radeon 7770 ,no tam su dva limity ,mozno aj spotreba ktora ale nieje prilis vacsia a hlavne brzdic vykonu este vo vacsej miere ako pri 7750 ,ak mate niekto podobnu zostavu a upgradovali ste tak budem rad za kazdu radu . ( pripadne sa nebranim ani karte od konkurencnej nvidie ,no tie som prestal sledovat od ery geforce 8800 a jeho derivacii )
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: upgrade grafiky

Príspevok od používateľa test »

Nepracujes alebo si nepracoval v obchode a servise s pocitacmi?

Ten procesor je velmi slaby a pokusat sa o upgrade je nezmyselne. Problemom hy bol urcite aj zdroj. Nie su ovladace ponukane cez Windows Update normalne oficialne, ktore su integrovane do Windows Update v pozadovanej forme od Microsoftu, ktorych aktualizacia je vsak pomalsia ako aktualizacia cez drivre zo stranky vyrobcu?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hej viem ze pracujem kde pracujem ,ide o to ze na moj konkretny model cpu sa uz testy ani nerobia ,chcel som len vediet ci by mi to co do vykonu pomohlo kedze ani porovnania tychto dvoch grafik tazko najdem ,zdroj je slaby to viem ,no grafiku bez externeho napajania utiahne ,preto sa zaujimam najviac o tu 7750tku kedze je to v podstate lowend no v mojom pripade by vykon mohla zdvihnut ,napr. v Battlefield bad company 2 je vidiet ze grafika nestiha kvoli tienom a podobne ,viem ze cpu grafiku mozno brzdit bude no nehram vo vacsom rozliseni ako 1650x1050 . chcel som len vediet ci niekto tuto graficku kartu pouzil v starsej zostave na upgrade a nakolko sa mu zvysil vykon ,ovladace su v ramci windows update no hlbsie som neskumal ci su priamo od amd alebo su to intelacke univerzalne .
nl635
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nl635 »

a čo tak nvidia gtx650 podľa testov žere ešte menej štavi ako 7770
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ale je aj menej vykonna ,cize ziadna pridana hodnota .
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa holenda »

Zdravim

Chcel by som upgradovat PC; dovod: sekanie full hd videa a tiez by potesil lepsi vykon v hrach. Chcel by som sa vas opytat, co je najslabsi clanok, teda co je najvhodnejsie upgradovat. Tiez konkretne co by bolo vhodny novy komponent. Cena okolo 100Eur. Moj typ je GK.

Moja zaostava:
MB: GIGABYTE GA-MA78G-DS3H http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=2800#sp
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ (3106MHz)
RAM: 2x 2GB (vo Win XP 3,25GB)
GK: GIGABYTE GeForce 9600GT http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=2785#ov
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

v momente nainštalovať win 7, skontrolovať zdroj a napísať značku a W sem
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa holenda »

Zdroj: FORTRON ATX-400PNF (400W; peak 450W)

a Win 7 neplanujem teraz kupovat...
nl635
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nl635 »

ja by som upgrade na grafiku amd 7770
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

určite nie. Radšej GTX650Ti ked už. Všetko ale bude brutálne brzdené procesorom. Skilex prosím nerad už viac ked nič nevieš.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

v tvojom pripade mas podobnu zostavu ako ja cca ,s tym ze mas rychlejsie 2 jadro a ja pomalsie 4 jadro ,predpokladam ze za 100€ podobne ako ja by sa nam asi najviac oplatila radeon 7750 ,kedze ma malu spotrebu a vykonovo je to tiez o nieco lepsie ,grafiku mas tiez podobnu vykonovo ,troska vykonnejsiu co sa tyka hrubeho vykonu .

ono neviem preco by radil s 7770 zle ked ti aj tak radis nieco co ako si sam povedal bude brutalne brzdit procak co je myslim aj tak zbytocne ci ?
Napísať odpoveď