Tvrdý brzdový pedál - Fiat Stilo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Tvrdý brzdový pedál - Fiat Stilo

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

čaute, chcem sa spýtať či je vážna chyba keď sa mi niekedy stane že prvýkrát po štarte je tvrdý pedál a musím našlapať. Stalo sa mi to už asi 5 krát. Čo je horšie že ma to nikdy nenapadne a prvé brzdenie ktoré je keď idem z domu je až z vedľajšej na hlavnú. Vždy sa skoro po*erem. Vôbec na to nedokážem rýchlo reagovať a už dnes som skoro skončil na ceste. Počas jazdy sa mi to už nedeje. Všetko je ok. Keď má auto tvrdý pedál tak brzdiť ide ale hrozne tažko. Začalo to robiť v zime. Je len možné že po štarte je tuhšia brzdová kvapalina alebo čo ja viem čo a potom to ide? auto je Fiat Stilo 1.9jtd 04 Ďakujem
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Tvrdý brzdový pedál - Fiat Stilo

Príspevok od používateľa Fuxxo »

zlyhava ti brzdovy posilovac... skontroluj si podtlakove hadicky, zasobnik podtlaku.. tam byva najcastejsi problem

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2013, 22:55)
a dalsia vec, ze napadol sneh a ak robis aspon podobne tocenice na aute ako ja, tak sa ti sneh nadrbe do diskov alebo elektronov, a brzdova platnicka na lade brzdit nebude kym sa nerozpusti lad :) myslim lad na kotucoch...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

myslíš že je to možné keď to urobí iba raz ? prvý krát po štarte aj to iba niekedy ?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Robi Ti to posilnovac brzd,ktory je ovladany podtlakom zo sania,ktory taha membranu a tym umoznuje lahke stlacanie brzdoveho pedalu.
Po jazde ked vypnes motor,vyskusaj pockat cca minutu a pedal stlac.
Ak uz bude tvrdy,tak je niekde netesnost.Bud v privodnej hadicke alebo jej spojoch,alebo uz prepust membrana.
Ak Ti pojde stlacit este cca 2krat lahko,bude chyba niekde inde,kedze to robi iba pri studenom starte.

///Ja kym som to dopisal,tak uz ma fuxo prebehol :lol:
Fuxxo
Darca
Darca

urcite ano... pokial si sa viac krat tocil na rucnej v snehu, natlaci ti sneh do diskov a nebude to brzdit... mne po vcerajsom toceni pri tescu brzdilo len lave zadne koleso. ked som chcel odbocit dolava na neupravene ceste, tak mi potiahlo zadok do lavej strany a odbocovanie sa nekonalo :) potom som kusok rozbehol auto a pobrzdil som, nech sa zohreju kotuce a sneh z diskov nech sa mierne rozpusti a potom vpadne, alebo ho odtial dostanes aj manualne rukou, papekom...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

jj to ma teraz ani nenapadlo :-))) aj napriklad ked idem dlho po uprsanej ceste a potom stlacim brzdu,tak mi tiez nereaguje,,,az dost oneskorene
Fuxxo
Darca
Darca

jo, presne tak... to co popisal tacosi sa mne stava len a len na R1... nikde inde pocas dazda, len tam.. lebo clovek ide bez brzdy asi 20-30 km, kotuc vychladne, usadi sa na nom vlhkost a rovnako aj na platnicke a kym sa voda neodpari, tak to brzdi, teda prakticky skoro nebrzdi..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ešte vieš otestovať aj tak, že našľapeš pedál pri vypnutom motore, kým je úplne tvrdý, že nejde stlačiť.
Potom na neho dáš nohu, tlačíš a naštartuješ. Ak ti hneď s otočením kľúčika nepadne, tak je zlý posilovač.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

skusim dat auto do garaze nech sa vsetko roztopi aj ked by bolo nieco medzi diskami lebo je to dost mozne.

// skusal som pri nastartovanom motore stlacit brzdu. bola mäkká. keď som skúsil stláčať rýchlejšie pomaly tvrdla. po chvíle nestláčania som stlačil a bola mäkká. netušim ako to funguje no ak to tak nemá byť ako keby tam nieco pomaly neviem co :D pri vypnutom motore som vystlacal brzdu do tvrdosti a nastartoval. trvalo asi 2 sekundy kým klesla + pri asi dvoch brzdeniach by som povedal že prevažoval zadok. v prvom rade musím vypratať garáž a auto tam dať na noc. inak to nevidím
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

kolko to má najazdene ? kedy si naposledy menil brzdovú kvapalinu? aj podla mňa by som sa pozrel na netesnosti alebo ak to auto je už staršieho data tak by som dal bvymeniť aj hlavný brzdový valec. určite to daj vymeniť. Brzdy sú na aute to asi najhlavnejšie.
Fuxxo
Darca
Darca

brzdy su to najhlavnejsie, a dalsia najhlavnejsia vec je, ze to asi s hlavnym brzdovym valcom nebude mat spolocne vobec nic... je zima, je sneh, popisane symptomy sedia na mokre popripade zladovatele kotuce, takze nepredbiehajme kym auto nerozmrazi a neodskusa...

a este ku tym podtlakom... netesnost v podtlakovom vedeni sa da tiez pekne ukazat tak, ze vecer auto vypnes, zasobnik podtlaku je naplneny. pokial nie su na vedeni netesnosti, tak podtlak musi v zasobniku ostat, cize ked sadnes rano do auta a skocis na brzdu a je maka, tak podtlatky su v pohode. ak je pedal tvrdy, podtlak niekde unika, ale aj tak tie uniky podtlaku nie su az tak extremne velke, ze by ho motor nestihal vyrobit pri chode dostatok..
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Matej18 to by si teda zarobil,ak by si si to dal menit :lol: pre porovnanie,,,puknute sklo a das vymenit stierac.Logika ?
Radsej nech sa vyjadruju ludia,ktorí toho vedia trosku viac.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

tacosi napísal:jj to ma teraz ani nenapadlo :-))) aj napriklad ked idem dlho po uprsanej ceste a potom stlacim brzdu,tak mi tiez nereaguje,,,az dost oneskorene
ja som tak skoro raz nabural do jedneho auta ale podarilo sa mi zastat asi meter pred nim..tiez prestali reagovat brzdy a abs len predlzilo brzdnu drahu ja som sa uz videl v tom aute ale nakoniec sa nic nestalo ale taku situaciu uz zazit nechcem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ale u teba to nikoho neprekvapuje...ty si proste debil... :prdel:
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Ale no, Grim .. co ak ho zas nieco nasralo a tentokrat sa chcel vyburit na aute tak, ze siel cele Donovaly na neutrale a brzde?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ing.Zoidberg napísal:// skusal som pri nastartovanom motore stlacit brzdu. bola mäkká. keď som skúsil stláčať rýchlejšie pomaly tvrdla. po chvíle nestláčania som stlačil a bola mäkká. netušim ako to funguje...
mas turbo diesel, podtlak zo sania sa neda vyuzit pretoze tam nie je stale ako u atmosferickeho motora, preto mas v aute vakuovu pumu, ktora podtlak pre posilnovac brzd vyraba, takze jedine co ti ostava je skontrolovat tesnost medzi pumpou a posilnovacom, nepodcenoval by som to na sneh v brzdach
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

vcera vecer sa uz oteplilo, bolo +2 cesta uplne v pohode brzdi to jak slak. dnes rano takisto +2, krasny start taky uz dlho nebol :D debilna zima. celou cestou absolutne ziadny naznak nicoho vadneho. povedal by som ze je problem vyrieseny. urcite tesnost skontrolujem pre istotu. ale momentalne ked je teplejsie nie je ziadny problem :) dakujem moc za rady
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

tacosi -- hm ty si mechanik ? ja som mal fiata a mal som podobne problemy ako som vymenil brzdový valec tak problemy zmizli komplet takže chyba može byť aj v ňom - si jasnovidec asi ok neham si poradiť od teba nabuduce "pán" mechanik ps nezabudni mi dať dole karmu či ako sa tomu nadava
Fuxxo
Darca
Darca

hadam sa tu nejdete o tom hadat... Matej18 - hlavny brzdovy valec by bolo to posledne, co by som pozeral ja... cize tak to zdedukoval aj tacosi a ked to cital, tak pri tych symptomoch by mu to robilo stale a nie len ked vychadzal z domu rano. a zla brzdova kvapalina by spravila presny opak.. ked zovrie, vytvoria sa v systeme bublinkz, teda vzduch, zavzdusni sa system a pedal by bol maky, nie tvrdy..
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Matej18 napísal:tacosi -- hm ty si mechanik ? ja som mal fiata a mal som podobne problemy ako som vymenil brzdový valec tak problemy zmizli komplet takže chyba može byť aj v ňom - si jasnovidec asi ok neham si poradiť od teba nabuduce "pán" mechanik ps nezabudni mi dať dole karmu či ako sa tomu nadava

:lol: A Ty si zas co za pacienta ? Tak teraz vymen brzdovy valec aj v svojej hlavicke,pretoze nieje dobre,ked Ti to tam vsetko stale brzdi,takze problemy Ti tiez zmiznu komplet :smt006
Napísať odpoveď