Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
cottage sa trosku rozdielne pripravuje, ale tiez je to cista bielkovina a obsahuje kaizen, takze by v tom nemal byt zasadny rozdiel. Mozno trosku viacej tukov oproti nizkotucnemu tvarohu.
Otázky.
1) Efektívne (dočasné) nahradenie zhybov na hrazde, ideálne s jednoručkami, vlastnou váhou? Jedná sa o najbližšie ~3 týždne.
2) Existuje polopatisticky spôsob, ako naberať na váhe, a zároveň formovať brucho? Kilá mi pomaličky idú hore, čo je môj ciel, no vidno to hlavne na bruchu. Čím je to? Zlou stravou? Prejavovala by sa lepšia strava inak? Čo teda jesť pre priberanie, aby to zároveň bolo "ab-friendly"? Ak teda existuje spôsob. (Nechcem chudnúť celkovo)
1) Efektívne (dočasné) nahradenie zhybov na hrazde, ideálne s jednoručkami, vlastnou váhou? Jedná sa o najbližšie ~3 týždne.
2) Existuje polopatisticky spôsob, ako naberať na váhe, a zároveň formovať brucho? Kilá mi pomaličky idú hore, čo je môj ciel, no vidno to hlavne na bruchu. Čím je to? Zlou stravou? Prejavovala by sa lepšia strava inak? Čo teda jesť pre priberanie, aby to zároveň bolo "ab-friendly"? Ak teda existuje spôsob. (Nechcem chudnúť celkovo)
Je toto normálne?:
Začal som posilňovať zhruba pred 4 mesiacmi, pretože si myslím, že človek s 189cm a 60kg nebude extra príťažlivý pre ženy. Ruky som mal ako také paličky. No ide o to, že som si vybral tréning 5x5. Začínal som na bench presse s 30kg a teraz po tom ako to flakam, necvičím pravidelne, nemám nejakú chuť cvičiť benchujem 5x5 s 50kg a benchnem aj svoju vlastnú váhu. Neužívam nič ani proteíny, ani kreatín, ani žiadne doplnky. Ruka sa mi zväčšila mierne, prsia skoro nič. Kamarát, ktorý cvičí 2 roky intenzívne, má oveľa väčšie prsia, ruky, vidno, že cvičí tak benchne o málo viac než ja a ten je fakt poctivý "cvičivec". Mne skoro nevidno svaly,on ma oproti mne obrovské. Ja tréning flákam, 4 mesiace. On pravidelne, tak ako má, 2 roky a v benchi dávame skoro rovnako. Prečo?
Začal som posilňovať zhruba pred 4 mesiacmi, pretože si myslím, že človek s 189cm a 60kg nebude extra príťažlivý pre ženy. Ruky som mal ako také paličky. No ide o to, že som si vybral tréning 5x5. Začínal som na bench presse s 30kg a teraz po tom ako to flakam, necvičím pravidelne, nemám nejakú chuť cvičiť benchujem 5x5 s 50kg a benchnem aj svoju vlastnú váhu. Neužívam nič ani proteíny, ani kreatín, ani žiadne doplnky. Ruka sa mi zväčšila mierne, prsia skoro nič. Kamarát, ktorý cvičí 2 roky intenzívne, má oveľa väčšie prsia, ruky, vidno, že cvičí tak benchne o málo viac než ja a ten je fakt poctivý "cvičivec". Mne skoro nevidno svaly,on ma oproti mne obrovské. Ja tréning flákam, 4 mesiace. On pravidelne, tak ako má, 2 roky a v benchi dávame skoro rovnako. Prečo?
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Paragon: tvoje telo si najprv musi zvyknut na cvicenie. tiez som si myslel ze budem vidiet rozdiel po prvom mesiaci ale akurat tak mi odislo rameno predlaktie a zmeny boli vidno az davno neskor. a to, ze davate rovnako na bench akurat jeden je viac nabuchany, co k domu dodat? cvic pravidelne, davaj telu dostatok stravy a uvidis ako aj tebe budu rast prsicka 
Mne nejde o to, že mi skoro nerastú svaly, ale ako to, že ja po takom čase dávam skoro takú váhu ako on.
Zdarvim, cca pred mesiacom som zacal cvicit a chcel by som zacat jest aj nejaky gainer.
http://www.protein.sk/e-1075-whey-gaine ... -aminostar tento som nasiel, je vhodny pre zaciatocnika? Ide mi hlavne o pribratie svalovej hmoty
http://www.protein.sk/e-1075-whey-gaine ... -aminostar tento som nasiel, je vhodny pre zaciatocnika? Ide mi hlavne o pribratie svalovej hmoty
Paragon: Mozno je jeho pomer sval/tuk trochu iny ako si myslis. A davate to na rovnake opak,serie? je uplne nieco ine dat 5x5 s dvoj-,troj-minutovymi pauzami a napr. 3x12 s 60s pauzami.
No sme našli nejaký vzorec, podľa ktorého vypočítaš max. váhu, kt. vytlačíš. Povedzme, že asi : 0,033x(početOpakovaníVSérií * hmotnosťČinky) + hmontosťČinky. Mne vyšlo nejak 62 jemu nejak 70.
Objem nemusi znamenat silu. Aj preto mas objemove a silove treningy. A tie vahy klamu. Ak ty das 50 a on povedzme 60, zda sa to byt podobne, vsak len 10 kg rozdiel, ale ono je to 20% narast, co je dost. Zober si malu jednorucku a rob 21tku na biceps a borec vedla teba ju bude robit s cinkou len o par kg tazsou, ale ten rozdiel bude kludne par desat percent.
No a k tomu tuku: mne sa zdá, že on má tie svaly pevnejšie.
-
TommyHot
Addict
Posledne dni som sa dal na kliky a puka mi prave zapestie. Da sa s tym nieco spravit? Niekedy ma to dost boli...
-
Hellboy248
Guru wannabe
presilene zapastie?
-
TommyHot
Addict
Pravdepodobne nie, zacalo mi pukat hned jak som minuly tyzden zacal klikovat. Pred tym som nedaval kliky aj zo 2 mesiace...
To je zaujimave. Nieco podobne som zazil pri pukani v kolenach. Cvicim uz asi dva roky a nikdy mi pri drepoch v kolene nepukalo. Asi pred pol rokom som si dal mesiac aj nieco pauzu ( skola a tak....ziadne zranenie ani nic) a potom ked som zase zacal cvicit tak hned pri prvej serii rozcvicky na drepoch mi zacali pukat obe kolena( stale v urcitom uhle). Ziadna bolest ani neprijemny pocit...ale puka mi to stale doteraz. Fakt by ma zaujimalo co to moze byt.
-
TommyHot
Addict
Pokial ta to neboli, tak to najskor bude len vzduch medzi klbami - to je ten lepsi pripad.
Tak nerob kliky. Aj tak to je k ničomu. 
-
TommyHot
Addict
Nerobim to kvoli svalom (i ked cecky tym mozno trochu spevnim), robim to hlavne kvoli tomu, ze mam nedostatok pohybu teraz v zime a klikmi aspon ciastocne spalim kalorie.
Na spaľovanie kalórií je x efektívnejších vecí ako nejaké kliky.
ake, co sa da robit doma? lebo ja na kliky moc nie som a zislo by sa mi nieco a nechce sa mi uz robit drepy s jednoruckami
mas milion programov na doma - rushfit, p90X, insanity... staci ti len zakladne vybavenie, jednorucky, niekde hrazda...