Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa brm »

t0m4s3.. zabezpečenie tejto služby si predstavujem presne také isté ako pri kontaktnej úhrade prostredníctvom pin kódu. Akonáhle je uskutočnená platba, dôjde mi notifikačná sms. Akonáhle by mi prišla smska o nejakej platbe, o ktorej neviem, okamžite dám kartu zablokovať a nečakám na ďalšie stiahnutia.

A áno, kartu mám stále v peňaženke... veď pokiaľ sa dá, stále platím kartou (keďže výbery z bankomatu má mBank spoplatnené), ale niekedy sa stane, že aj 3-4 dni jednoducho nejdem nikde do obchodu a počas tohto obdobia jednoducho peňaženku neotvorím.

A to ešte nechcem myslieť na kopírovanie karty. Nedajbože má niekto nejaké zariadenie na okopírovanie karty, náhodou niekde v dave sa ku mne pritlačí... kartu okopíruje... a hneď môže platiť!

Inak mBank tvrdí, že náhodné bezkontaktné transakcie budú overované pin kódom, ale ako často, to vraj kvôli bezpečnosti neuvádzajú.

Áno, viem, je to moja chyba, že som si túto vec neoveril predtým, než som si nechal vymeniť kartu... čo už.... skúsim sa s tým naučiť žiť... každopádne nezasielanie notifikácie a zúčtovanie bezkontaktných platieb niekoľko dní po zaplatení považujem za dosť nešťastnú vec a dosť ma to sklamalo.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

brm napísal:t0m4s3.. zabezpečenie tejto služby si predstavujem presne také isté ako pri kontaktnej úhrade prostredníctvom pin kódu. Akonáhle je uskutočnená platba, dôjde mi notifikačná sms. Akonáhle by mi prišla smska o nejakej platbe, o ktorej neviem, okamžite dám kartu zablokovať a nečakám na ďalšie stiahnutia. .
Tak tomu vravim "zabezpecenie" jak hovado teda :D

Este k tomu sklamaniu. Si si myslel, ze vymysleli nejaku novu nadpozemsku technologiu offline platieb, ktore sa daju hned zauctovat? Bezkontaktna platba je v podstate to iste ako zehlicka embosovanej karty akurat v novsom a jednoduchsom/komfortnejsom kabate.
brm
Darca
Darca

Áno, ale lepšie takéto hovado, že dôjde notifikačná smska a transakcia sa ihneď objaví v rezerváciách karty... ako keď 3 dni o tej transakcii nie je ani chýru ani slychu. Takéto transakcie som robieval pred 10 rokmi s ČSOB VISA elektronom...

;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

V tom pripade prejdi k banke (ak taka na Slovensku existuje), ktora ponuka sluzbu ako ma v CR byvala eBanka, dnes Raiffka - karta je neustale v zamknutom stave a cez telefon ju musis pred kazdou transakciou (platba, vyber) odomknut, pricom sa hned po prevedeni operacie sama zamkne.

edit: inak nechapem ako si si zrovna ty taky paranoik sam ziadal o takuto kartu.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Mozno si o nu neziadal. Ja som tiez neziadal o bezkontaktnu kartu a prisla mi od slsp sama od seba a v liste bolo napisane cosi o "zlepsovani sluzieb zakaznikom a bla bla bla, ze si ju mam aktivovat, lebo staru mi deaktivuju..."
brm
Darca
Darca

Mne by úplne stačili tie notifikačné smsky... ;)

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2013, 15:13)
theBliZZard.. no ja práve o ňu požiadal, ale nemyslel som si, že bezkontaktný systém platieb bude takto fungovať. Ako som už písal.. moja chyba, mal som si to vopred preveriť.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Vám už začali chodiť tie peniaze? Účet založený už týždeň - myslím doba kedy prišiel kuriér a spravili sa potrebné úkony na internete a peniaze nikde.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Kuriér mi priniesol papiere 18.1., peniaze zatiaľ nikde. Vraj to príde do mesiaca.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

ja som podpisoval papiere s kurierkou 23. a peniaze stale nikde (vraj to ma trvat mesiac).. este mi ani karta neprisla
inak banka otrasna, internet banking zaspal dobu a uplne ma zabili notifikacne SMS ktore si musis platit..

pre mna ako studenta je najvyhodnejsia SLSP :) skvely IB, uz mam uuuplne vsetko zadarmo.. sice mi neplatila aby som si u nich zalozil ucet, ale som max. spoko ;) dokonca mi sem tam nabehne dychvyrazajuci urok, z ktoreho mi vzapati strhnu dan z urokov :lol: :lol:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja mam SMS notifikacie zadarmo, ak zmenis dizajn, tak sa IB da pouzivat a maju pravdepodobne najvyhodnejsi sporiaci ucet na trhu... A myslim, ze mam od nich Visa, alebo MasterCard (nechce sa mi pozerat do penazenky) zadarmo, ziadne maestro, alebo visa electron. Jediny problem su bankomaty, ale kedze mBank pouzivam prevazne na platbu kartou na internete a na sporenie, tak mi je to v zasade jedno.

IB SLSP je skvely? :D mozno keby sa spravil redizajn, co ale momentalne nie je prioritou...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ako je mozne ze mas sms notifikaciu zadara? Ja platim (myslim ) 10c za jednu notifikacnu sms (o pohyboch na ucte, nie verifikacne sms).
A nemusis pozerat do penazenky, mas Visu.. Btw aky je rozdiel medzi visou a visou electron?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Aha, tak nemam notifikacie zadara, myslel som prave tie verifikacne SMS. Niekde sa moze stat (v kamennych obchodoch), ze visou electron nezaplatis. Inak je tam zvycajne uz len mechanicky rozdiel (visa electron je standardne neembosovana, ale moze byt aj embosovana, rovnako ako visa moze byt neembosovana). A cez niektore hlupe kartove platobne brany na internete ti tiez nemusi ist platit cez electron, hlavne ak ide o systemy, kde si explicitne vyberas ci chces platit cez mastercard, visa, american express atd, a nie je tam na vyber zvlast aj visa electron...
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

ot: mam visu electron uz 2. rok a nikdy som nemal problem zaplatit ci uz cez net alebo v obchode (a ked nie je na nete vyber Visa electron ale len Visa, tak mi to funguje aj tak)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

letenky si kupoval?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sharky tvrdim len to, ze ak mas visa a mastercard tak ak je niekde terminal na 100% nimi zaplatis, lebo ich ako monopol na elektronicke platby podporuje kazdy obchodnik. Ja som mal problem platit kartami typu maestro, alebo visa electron hlavne v zahranici. No a samozrejme zaplatit maestrom na internete sa neda bez toho aby si si to explicitne vyziadal u banky, alebo aby si si na zaklade udajov karty vypocital security kod, alebo aby si mal stastie a dostal maestro uz so security kodom (aj to sa stava v niektorych bankach - na slovensku som to zatial nezazil).
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

guess.whoo: kupoval som letenky už viackrát Electronom a nikdy nebol problém, takisto som v troch rôznych zahraničných krajinách platil a nikde sa mi nestalo, že by mi ju nezobrali... takisto prepojenie s paypal účtom, či platby kartou na internete... inak povedané za tri roky čo ju mám som nenašiel žiadny problém :)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Po super skúsenostiach so Zunom som si chcel založiť ešte jeden účet tak som si vybral mBank

Zmluvu mi poslali kuriérom týžden po tom ako som si zakladal účet na nete, poslali ho spoločnosťou ReMax, doniesla mi ho 50 ročná dôchodkyňa ktorá ani nevedela kde je ulica na ktorej bývam, keď som otvoril internet banking bol som v šoku, neviem či mam pokazený prehliadač ale asi mi nenabehol dizajn lebo e-banking vyzerá ako nejaká stránka z 96eho, FUJ a HNUS

Zuno mi poslal zmluvu cez DPD na nasledujúci deň od založenia konta, a ten ich e-banking je veľmi pekne dizajnovo spravený a maximálne priehľadný, taktiež ich applikácia na iPhone je super, tú na mBank som este neskúšal

Ako je to s platobnou kartou ? Príde mi automaticky poštou ako cez Zuno alebo ešte aj to si niekde musím davať žiadosť ? V kolonke karty mám možnosti aktivovať kreditnú alebo debetnú no pokial viem tak sú to iné typy ako klasická platobná Visa karta či ako to funguje ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

stalo sa niekedy niekomu, ze tie docasne prihlasovacie udaje do IB nefungovali? ci ste si aktivovali IB cez mLinku?
brm
Darca
Darca

jukel... ak si si pri podpise zmluvy (registrácii) žiadal platobnú kartu, tak do týždňa by si ju mal dostať bežnou poštou... čakaj obálku z Poľska.. ;)

Tá bežná VISA je debetná karta.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja celkom nechápem, čo máte proti dizajnu, aj keď tieto názory sa tu šíria ako mor.
Mne naopak vyhovuje jednoduchosť a rýchlosť načítavania. Poznám internet SLSP a TatraBanky a že by to bolo nejaké superúžasné netvrdím.
Napísať odpoveď