Neviem nainstalovat Windows 7 na notebook z USB (nemam DVD mechaniku). Spravil som podla navodu na pc fore z neho bootovatelne USB a nakopiroval tam subory windowsu 7 a nic, nenabootuje, normlane nabehne zas windows, ktory mam nainstalovany (WIN OSEM). A co je zaujimave, ked na to USB nakopirujem instalacne subory k WIN 8 tak vtedy nabootuje. Ale ked WIN7 tak nie .. uz som skusal 3 windowsy 7 a a nejde ani jeden nabootovat.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2013, 19:19)
a nejde ani XP ked dam na USB
moze to ybt nejak zablokovane, aby sa nedal nainstalovat iny OS okrem osmicky ?
Instalacia WIN7 z USB problemy
Re: Instalacia WIN7 z USB problemy
V prvom rade tak nekopíruj žiadne inštalačné súbory, ale použi Windows USB/DVD tool, aby si z .ISO súboru spravil bootovateľný USB kľúč.
Za ďalšie, zisti ako sa spúšťa boot menu (výber toho, čo chceš nabootovať po zapnutí PC), prípdne nastav USB kľúč na prvé miesto v BIOS-e.
Potom by to určite malo ísť. Myslím, že nič také ako blokovanie, ktorý OS sa dá nainštalovať Microsoft zatiaľ nespravil.
Za ďalšie, zisti ako sa spúšťa boot menu (výber toho, čo chceš nabootovať po zapnutí PC), prípdne nastav USB kľúč na prvé miesto v BIOS-e.
Potom by to určite malo ísť. Myslím, že nič také ako blokovanie, ktorý OS sa dá nainštalovať Microsoft zatiaľ nespravil.
bootovanie je nastavene na prve miesto z USB.
A ten soft, Windows USB/DVD tool som skusal ale furt mi na konci napise, ze je problem s bootsect.exe a ze podarilo sa nakopirovat subory, ale nepodarilo sa spravit USB bootovatelnym ... a skusal som to na 2 rozne USB kluce a na 2 roznych notebookoch
A ten soft, Windows USB/DVD tool som skusal ale furt mi na konci napise, ze je problem s bootsect.exe a ze podarilo sa nakopirovat subory, ale nepodarilo sa spravit USB bootovatelnym ... a skusal som to na 2 rozne USB kluce a na 2 roznych notebookoch
Pouzi tento navod na naformatovanie USB kluca a skus opat pouzit Windows USB tool. Malo by to ist.
http://www.zimbio.com/Data+Recovery/art ... e+DISKPART
http://www.zimbio.com/Data+Recovery/art ... e+DISKPART
stiahol som nejaky iny program na vytvorenie bootovatelneho USB a nejde mi z neho nabootovat instalaciu sedmicky ... a na druhom notebooku z neho nabootuje. Len na mojom nie. Co to moze robit ? V BIOSe ma nastavene bootovanie z tohto USB na prvom mieste.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2013, 21:25)
a teraz som vyskusal to USB v inom notebooku a tam z neho tu sedmicku riadne nabootuje. Len na mojom nie. Na mojom nabootuje len osmicku. Wtf ?
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2013, 21:25)
a teraz som vyskusal to USB v inom notebooku a tam z neho tu sedmicku riadne nabootuje. Len na mojom nie. Na mojom nabootuje len osmicku. Wtf ?
-
drodos
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
o aky notebook sa jedna?
TP Edge E330
ale uz som to poriesil, nasiel som nejaky navod na nete ako spravit bootovatelne USB pre UEFI Bios
ale uz som to poriesil, nasiel som nejaky navod na nete ako spravit bootovatelne USB pre UEFI Bios