PC / iMac / Notebook / All-in-one PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

PC / iMac / Notebook / All-in-one PC

Príspevok od používateľa robo1152 »

opäť sa na Vás obraciam s prosbou o pomoc pri výbere, nakoľko pri tom jak som si išiel objednať monitor, som sa zastavil v predajni Muziker, a kúpil si midi keyboard, som nakoniec monitor nekúpil :D :D :D

a chvíľu nato, som si všimol, že mi začal odchádzať na notebooku hdd, tak je asi čas sa začať pozerať po niečom novom..
nedávam to do poradni pri kúpe zostavy, nakolko neviem či chcem desktop :)

hlavné využitie budú multimédia ( najmä Ableton, photoshop a klasika filmy, internet,...) no rád by som si aj niečo zahral sem tam (nepotrebujem ale nejaký enormný herný výkon, nechcem hrať všetko na full, stačí aby som si zahral napríklad GTA IV na nejakých stredných detailoch, a podobne)

uvažujem o nejakom riešení all-in-one v prevedení 27" alebo PC/notebook plus 27" monitor..

momentálne uvažujem nad:

iMac 27
:plus: OS, dizajn + kvalita spracovania, na multimédia asi najlepšia voľba
:minus: OS ? :idea: , HW to bude najslabšie, neviem ako by si to poradilo s nejakými hrami, nakolko uvažujem nad tou basic konfiguraciou 27

all-in-one
niečo takéto:
http://www.alza.sk/dell-inspiron-one-27 ... 379765.htm
http://www.alza.sk/lenovo-ideacentre-a720-d350562.htm

:plus: tiež najmä dizajn a zaberie málo miesta na stole, väčšinou dotyková obrazovka, polohovateľnosť, väčší výkon ako iMac, klasika Win, nemusím riešiť nejaké dodatočné inštalovanie dalšieho OS aby som spustil to a to
:minus: väčšina je len notebookových komponentov, aj keď údajne lepších ako v nb, kvalita spracovania, chladenia, neviem ako by to bolo s hrami

notebook + 27 monitor

:plus: najmobilnejšia kombinácia, tiež nezaberie až tak veľa miesta, možnosť použiť notebook aj inde ako len doma na stole
:minus: HW ešte slabší ako pri all-in-one, väčšinou nič moc spracovanie a vzhľad

PC + 27" monitor

:plus: najvyšší výkon zo spomínaných, možnosť vymeniť, vylepšiť komponenty, pomer cena/výkon, čiže najnižšia investícia
:minus: zaberie najviac miesta, mnoho káblov, bojím sa že pri skladačke nebudú jednotlivé komponenty 100% zosúladené, ako pri "hotových" produktoch vyššie

predpokladám, že mi budete radiť klasiku PC, ale ozaj by som bol najradšej keby to zabralo menej miesta a hlavne nemalo 20 káblov, a zas keby idem skladať PC, tak nie nejaký z tých mini, čo budem pri tom istom ako u iných možností, uvažoval som aj o možnosti Mac Mini - kedže ich OS je asi to naj na multimédia, lenže natom by som si asi nič nezahral :)

samozrejme, že keď uvažujem o iMac-u za 1800e nechcem dať toľkoto aj za PC-napríklad, lebo zas taký výkon ozaj nepotrebujem, a pamätám, že keď som ešte býval s rodičmi a kupovali sme "nový" pc, tak sme mali poskladaný pc aj s LCD-čkom 22 za necelých 15 tis. sk a nemal som problém vtedy so žiadnymi hrami, takže nie neverím tomu, že na pc pod 1000€ si nezahrám nič :)

budem vďačný za každú radu, prípadne iné typy

Dakujem :)
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: monitor alebo TV?

Príspevok od používateľa laforez »

vsak aspon dvb-t tam pripojit budes moct :)
ja mam 32 palcovu tv a mam na nu napojenu notebook a zvladam to :) ale vyuzivam ju primarne ako tv. ale viac ako 32 bude podla mna uz aj dost, ak chces sediet hned pred tou tv pri praci na pc. A s tou 50" plazmou s rozlisenim 1024x768 si snad robis srandu :smt059
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

ou :D to malo byt toto LG http://www.alza.sk/50-lg-50pa6500-d321100.htm
ale plazma tiež nie je ideálna na statický obraz, ale keby som to mal iba na filmy a hry tak dajme tomu no :)

a dvb-t ani nič podobné tam nechcem zapajať z dôvodu, že nechcem v izbe "telku" :nono:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Vacsina LCD bude oproti monitorom na hranie velmi pomala.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

a napríklad ten philips 27 monitor, bude stačiť na filmy z tých cca troch metrov ? neviem si to nejak predstaviť :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na 3 metre je 27" celkom malo. Tam je aj 40" malo. Hlavne u HD obsahu.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Chces dva velke rozdiely. Jednak ako monitor hned pred ocami a jednak ako tv z troch metrov. Budes musiet niekde spravit kompromis.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@robo1152
a taky 50" TV je akurat na 2m, len pre zaujimavost
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

viem, že budem musieť niekde spraviť kompromis, ale neviem sa rozhodnúť kde :)
wladas - neviem neviem, priatelka ma doma 55" a ked sedím asi tak tri metre od toho v tme, že ide len TV tak sa mi to zdá ako strašná záťaž pre oči, a najradšej by som si sadol dalej :D

najlepšie bude asi to vyskúšať niekde reálne :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zapneš nejaku lampu a je to. Nikto ťa nenuti sledovať to po tme. Pri menšej uhlopriečke zas budeš ostriť na pismena a to bude pre oči ešte horšie.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

bol som sa v nejakych obchodoch pozrieť nato, a samozrejme jediný 27" monitor čo mali niekde vyložený bol apple cinema, ale ked som tak na to pozeral, myslím že taká veľkosť by mi aj stačila, vzhľadom nato, že by som to chcel časom používať aj ako primárny monitor a keď mi to bude malé tak dokúpim nejakú telku a bude pokoj..

len by som Vás ešte rád požiadal o rady aký monitor vybrať ? môže byť napríklad ten philips, ktorý som na začiatku spomínal ?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ak sa bavime o fullhd rozliseni tak si neviem predstavit ze by som pouzival vacsi nez 24" monitor, uplna zbytocnost
by som ho musel odsuvat aby som nevidel pixely ale to uz by nebolo ono
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

tak ale nejaký kompromis už budem musieť spraviť, a ked už ide o to, tak pri stole sedím dosť daleko od obrazovky, čiže by to nemal byť až taký problém :)

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2013, 23:03)
nová otázka :)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Re: PC / iMac / Notebook / All-in-one PC

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

wladas
wladas napísal:ak sa bavime o fullhd rozliseni tak si neviem predstavit ze by som pouzival vacsi nez 24" monitor, uplna zbytocnost
by som ho musel odsuvat aby som nevidel pixely ale to uz by nebolo ono

no to som si aj ja takto myslel a preto ze som chcel nieco vecsie aj kvoli XBOXu tak som primarne pozeral po 27 s vyssim rozlisenim ... len ked som si zaratal ze taketo rozlisenie v hrach si vypyta svoju dan aj na HW stranke pc a cena takychto monitorov je dost vysoka som nakoniec skoncil u LG s IPS variantou displeya a full HD rozlisenia ... osobne ho mam normalne na stole cize vzdialenost cca 70cm ale nejake pixele velmi som nepostrehol ani nic na co by som sa mohol stazovat ale na druhej strane je pravda ze mam ho este len par dni no tych pixelov by som sa nebal
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

opäť sa na Vás obraciam s prosbou o pomoc pri výbere, nakoľko pri tom jak som si išiel objednať monitor, som sa zastavil v predajni Muziker, a kúpil si midi keyboard, som nakoniec monitor nekúpil :D :D :D

a chvíľu nato, som si všimol, že mi začal odchádzať na notebooku hdd, tak je asi čas sa začať pozerať po niečom novom..
nedávam to do poradni pri kúpe zostavy, nakolko neviem či chcem desktop :)

hlavné využitie budú multimédia ( najmä Ableton, photoshop a klasika filmy, internet,...) no rád by som si aj niečo zahral sem tam (nepotrebujem ale nejaký enormný herný výkon, nechcem hrať všetko na full, stačí aby som si zahral napríklad GTA IV na nejakých stredných detailoch, a podobne)

uvažujem o nejakom riešení all-in-one v prevedení 27" alebo PC/notebook plus 27" monitor..

momentálne uvažujem nad:

iMac 27
:plus: OS, dizajn + kvalita spracovania, na multimédia asi najlepšia voľba
:minus: OS ? :idea: , HW to bude najslabšie, neviem ako by si to poradilo s nejakými hrami, nakolko uvažujem nad tou basic konfiguraciou 27

all-in-one
niečo takéto:
http://www.alza.sk/dell-inspiron-one-27 ... 379765.htm
http://www.alza.sk/lenovo-ideacentre-a720-d350562.htm

:plus: tiež najmä dizajn a zaberie málo miesta na stole, väčšinou dotyková obrazovka, polohovateľnosť, väčší výkon ako iMac, klasika Win, nemusím riešiť nejaké dodatočné inštalovanie dalšieho OS aby som spustil to a to
:minus: väčšina je len notebookových komponentov, aj keď údajne lepších ako v nb, kvalita spracovania, chladenia, neviem ako by to bolo s hrami

notebook + 27 monitor

:plus: najmobilnejšia kombinácia, tiež nezaberie až tak veľa miesta, možnosť použiť notebook aj inde ako len doma na stole
:minus: HW ešte slabší ako pri all-in-one, väčšinou nič moc spracovanie a vzhľad

PC + 27" monitor

:plus: najvyšší výkon zo spomínaných, možnosť vymeniť, vylepšiť komponenty, pomer cena/výkon, čiže najnižšia investícia
:minus: zaberie najviac miesta, mnoho káblov, bojím sa že pri skladačke nebudú jednotlivé komponenty 100% zosúladené, ako pri "hotových" produktoch vyššie

predpokladám, že mi budete radiť klasiku PC, ale ozaj by som bol najradšej keby to zabralo menej miesta a hlavne nemalo 20 káblov, a zas keby idem skladať PC, tak nie nejaký z tých mini, čo budem pri tom istom ako u iných možností, uvažoval som aj o možnosti Mac Mini - kedže ich OS je asi to naj na multimédia, lenže natom by som si asi nič nezahral :)

samozrejme, že keď uvažujem o iMac-u za 1800e nechcem dať toľkoto aj za PC-napríklad, lebo zas taký výkon ozaj nepotrebujem, a pamätám, že keď som ešte býval s rodičmi a kupovali sme "nový" pc, tak sme mali poskladaný pc aj s LCD-čkom 22 za necelých 15 tis. sk a nemal som problém vtedy so žiadnymi hrami, takže nie neverím tomu, že na pc pod 1000€ si nezahrám nič :)

budem vďačný za každú radu, prípadne iné typy

Dakujem :)

//autoeditácia príspevku (16 Mar 2013, 0:54)
nikto mi nevie poradiť ? :/
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

no ja mam v praci to all-in-one od lenova tak mozem dat par postrehov, dotykova obrazovka je strasne navykova, casto sa doma prichytim ako si capkam monitor :D
ale je to len z lenivosti ked mas mys daleko tak spravis nejake 2-3 kliky, pracovat na tom cisto dotykovo sa neda,
vykonovo mam o nieco slabsie ako ten co si dal a v pohode som na tom odohral far cry 3 alebo fallout new vegas, neviem ako ostatne komponenty no disk je tam 3.5", ostatne som neskumal,
vyhoda je ze mas vsetko v jednom, velka obrazovka je tiez super, velmi dobre sa na tom pracuje, nevyhoda mozno cena,
nemam scim porovnat tak len strucne uzivatelske postrehy :)
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Ja by som ti odporučil iMac, hlavne kvôli OS (vlastná skúsenosť) a ani kvalita panelu nie je zla. Ale ak si gamer, tak iMac by som na tvojom mieste nekupoval.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

h.olub diky za nejake postrehy, takze myslis ze by tam nebol problem si nieco zahrat sem tam ak by som nevyzadoval full detaily a podobne?

Ščerby v podstate imac zatial vyhrava no a nejaky gamer to urcite nie som tak na 95% vyuzivam pc len na internet, filmy, ableton, photoshop... A sem tam by som sa rad ale aj zahral, no..

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2013, 13:48)
zdravim, nakolko sa mi čoraz viac pozdáva aj možnosť skladačky, chcel by som sa opýtať aký "malý" je možné postaviť počítač s "poriadnym" výkonom ?

teda chcel by som vedieť akú čo najmenšiu case je možné použiť na poriadne komponenty ktoré by zvládali aj náročnejšie úlohy ?

budem rád ak tu budete mať niekto s niečim podobným skúsenosti a budete vedieť poradiť, ďakujem :)

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2013, 19:43)
mám na mysli niečo takéto http://www.youtube.com/watch?v=aGIb0tws_e4
Napísať odpoveď