Cernobyl, Pripjat..
Cernobyl, Pripjat..
Ak sa u mna nieco vazne neudeje tak by som siel
Re: Cernobyl, Pripjat..
ahoj. vies povedat teda rozpis na hlavu(bez stravy). lebo ja som nasiel tototomasmate napísal:Tak co som si zatial zistil od isteho pana Horvatha zijuceho v Kijeve tak cena sa pohybuje cca 480USD pre dve cudzinecke osoby. Bohuzial ako mi bolo vysvetlene, tak cudzinci maju vstup do zony drahsi ako domaci. Co sa tyka programu tak je to nasledovne. Zacina sa bezpecnostnou prednaskou, nasleduje mesto duchov, sarkofag. Vraj za baksis sprievodcovi v malej skupine sa bude asi dat pozriet aj ine ako oficialny program. Hlavne ak sa bude dat tak chcem ist pozriet radar, smetisko a pristav. Ubytovanie by sme mali mat u dotycneho pana, za 70eur v dvojizbovom byte.Chceli by sme ist niekedy zaciatkom Jula, p. Horvath este preveruje volny termin. Je tu niekto kto by sa realne pridal? Teoreticke mame este 1-2 miesta v aute volne. Vyslo by nas to lacnejsie.
http://www.dovolenka123.sk/Zajazd/Pozna ... /?ID=26194
Zalezi kolko osob ide v skupine. Pri jednej osobe je to 600USD pri styroch osobach je to 260USD. Samozrejme cim viac ludi, tym je to lacnejsie. Napr. pri skupine 20 ludi to vyde 75USD na osobu, ale podla mna uz to neni taky zazitok. Toto je iba cena za vstup do zony. Ubytovanie zalezi od toho co zozenies.
čo hovoríte na toto:
http://www.sme.sk/c/5858798/cernobyl-do ... iardy.html
síce sa o tom už hovorí dosť dlho ale teraz po fukušime sa to možnože aj rozhýbe.
http://www.sme.sk/c/5858798/cernobyl-do ... iardy.html
síce sa o tom už hovorí dosť dlho ale teraz po fukušime sa to možnože aj rozhýbe.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte..Bol tu niekto aj cez cestovku? Chystame sa v aprili navstivit a nechceme vyhodit prachy ak to cez cestovku nieje ono? Cena je tam 395eur s cestou, ubytovanim + ranajky. Pripadne nepozna tam dakto slovenskeho sprievodcu?
Vopred diki
Vopred diki
-
Yos
Professional
Cez aku cestovku to riesite?Soviet napísal:Ahojte..Bol tu niekto aj cez cestovku? Chystame sa v aprili navstivit a nechceme vyhodit prachy ak to cez cestovku nieje ono? Cena je tam 395eur s cestou, ubytovanim + ranajky. Pripadne nepozna tam dakto slovenskeho sprievodcu?
Vopred diki
-
Soviet
Darca
Skusame desireu momentalne, kedze ostatok je dost nanic a s touto mam dobre skusenosti. Len zistujeme, ze tam bude v tom case, co sme chceli akurat vyrocie, tak bude zakazany vstup turistom. Ale stale je potesi akakolvek info, kedze tento rok tam isto pojdem aj sam 
-
Arkaz
Addict
No tiez som to zo zvedavosti pozrel co by to stalo ist na vlastnu past a cesta cca 100-130 eur tam aj spat autom. Ubytko som nasiel v kyjeve za 23e na noc v samostatnej izbe. a vstupne vratane anglickeho sprievodcu a transport z kyjevu bol od 120 do 350 dolarov. zalezi ci 1 dnovy alebo 2 dnovy. Kazdopadne zaujimave =)
Ukrajinský sprevodca by vyšiel lacnejšie či ani nie?
Soviet: ja čo som bol s tým chalanom tak on má stránku http://www.chernobylwel.com . tak sa skús tam pokukať. ja som bol max spokojní
-
Arkaz
Addict
No tu je wiki ohladom cesty do chernobylu. Pekne su tam vypisane aj cestovky z kyjevu co robia sprievod =)
http://wikitravel.org/en/Chernobyl
EDIT : no na booking.com som nasiel pekny hotel v kyjeve s izbou 2x manzelska postel za cenu 35e na noc. Ako zadarmo =) Tym to vyzera tak ze celkova cena vyletu moze byt cca 300-350 eur max. na osobu co nieje zle
http://wikitravel.org/en/Chernobyl
EDIT : no na booking.com som nasiel pekny hotel v kyjeve s izbou 2x manzelska postel za cenu 35e na noc. Ako zadarmo =) Tym to vyzera tak ze celkova cena vyletu moze byt cca 300-350 eur max. na osobu co nieje zle
-
Soviet
Darca
helicos: Diki..Oni my vsak dali este vyssiu cenu len za samotny sprievod bez cesty. Taktiez to ma zastresene v pozadi Desirea tu stranku, takze je to vlastne to iste len osobitny projekt viac zamerany
Stale cakame na nejaky update, kedze v nasom case tam bude bohuzial vyrocie.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2013, 14:22)
Ludze, davam do pozornosti ak by niekto chcel ist s nami, tak termin 14-17.3.2013 ideme Desireou do Cernobylu. Plan zajazdu plati ako maju na stranke
http://www.desirea.sk/zajazdy/uvod/483- ... d-cernobyl
Cena je moemntalne 445eur/osobu , kedze mame vlastny termin a je nas zatial 5 ludi. Ak by sa nazbieralo 11ludi, tak je cena 395eur.
Dajte vediet do SS, ak by sa niekto chcel pridat cim skorej.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2013, 14:22)
Ludze, davam do pozornosti ak by niekto chcel ist s nami, tak termin 14-17.3.2013 ideme Desireou do Cernobylu. Plan zajazdu plati ako maju na stranke
http://www.desirea.sk/zajazdy/uvod/483- ... d-cernobyl
Cena je moemntalne 445eur/osobu , kedze mame vlastny termin a je nas zatial 5 ludi. Ak by sa nazbieralo 11ludi, tak je cena 395eur.
Dajte vediet do SS, ak by sa niekto chcel pridat cim skorej.
fcuk, pre mna ten termin vyzera unreal 
-
Soviet
Darca
No tak vylet dopadol na vybornu. Nakoniec sme to neriesili ale cestovkou, ale na vlastnu pest s anglickym sprievodcom, aby sme si uzili krasu Kyjeva.
Leteli sme z Budapeste priamo do Kyjeva a tam prvu noc prespali v hoteli a druhu si prezreli najznamejsie miesta v Kyjeve. Stredu sme sli do cernobylu. Nemam vsak vela casu na rozpisovanie vsetkeho, ale bolo to velmi zaujimave a sprievodca nam o samotnej tragedii rozpraval asi dobrych 10-20min na stanovisku.
Bohuzial pocasie je v celom svete nekompromisne, tak aj nam tam dva dni pred odletom slusne nakydalo a tak bolo dost vela toho pod snehom, ale malo to stale svoje caro. Dali sme si jednodnovku a cesta z Kyjeva mikrobusom nam trvala cca 2hodiny (cesta bola strasne nanic pod snehom).
Ked sme prisli do Cernobylu nasledovala klasicky kontrola dokladov a potom uz samotny vyklad a presun na miesto tragedie. Mali sme stastie, kedze bola zima aj vidiet kone, ktore tam ziju v lesoch a v lete ich je takmer nemozne vidiet. Taktiez navsteva skolky neskorsie a pokracovanie do cernobylu.
Po vyklade v Cernobyle sme sa presunuli do pripjatu a tam navstivili "lunapark" + budovu v ktorom bolo kino + hala + knihovna a este okolie ostatnych budov. Kedze bol sneh, tak niektore budovy sme nemohli navstivit, ale tak nevadi. Stalo to zato. Vsade hrobove ticho.
Este finalny vecero/obed v cernobyle a slo sa naspat.
Prikladam nejakych par foto z Cernobylu/Pripjat. Ak niekto uvazuje o vylete, tak odporucam na vlastnu past a pozriet si aspon den aj samotny kyjev, kedze to mesto mi velmi bude chybat.
Cely vylet 3,5 dna, nas stal asi tak 400-450eur co sa tyka Kyjeva+Cernobylu (letenka, hotel, jedlo, sprievodca..).
Leteli sme z Budapeste priamo do Kyjeva a tam prvu noc prespali v hoteli a druhu si prezreli najznamejsie miesta v Kyjeve. Stredu sme sli do cernobylu. Nemam vsak vela casu na rozpisovanie vsetkeho, ale bolo to velmi zaujimave a sprievodca nam o samotnej tragedii rozpraval asi dobrych 10-20min na stanovisku.
Bohuzial pocasie je v celom svete nekompromisne, tak aj nam tam dva dni pred odletom slusne nakydalo a tak bolo dost vela toho pod snehom, ale malo to stale svoje caro. Dali sme si jednodnovku a cesta z Kyjeva mikrobusom nam trvala cca 2hodiny (cesta bola strasne nanic pod snehom).
Ked sme prisli do Cernobylu nasledovala klasicky kontrola dokladov a potom uz samotny vyklad a presun na miesto tragedie. Mali sme stastie, kedze bola zima aj vidiet kone, ktore tam ziju v lesoch a v lete ich je takmer nemozne vidiet. Taktiez navsteva skolky neskorsie a pokracovanie do cernobylu.
Po vyklade v Cernobyle sme sa presunuli do pripjatu a tam navstivili "lunapark" + budovu v ktorom bolo kino + hala + knihovna a este okolie ostatnych budov. Kedze bol sneh, tak niektore budovy sme nemohli navstivit, ale tak nevadi. Stalo to zato. Vsade hrobove ticho.
Este finalny vecero/obed v cernobyle a slo sa naspat.
Prikladam nejakych par foto z Cernobylu/Pripjat. Ak niekto uvazuje o vylete, tak odporucam na vlastnu past a pozriet si aspon den aj samotny kyjev, kedze to mesto mi velmi bude chybat.
Cely vylet 3,5 dna, nas stal asi tak 400-450eur co sa tyka Kyjeva+Cernobylu (letenka, hotel, jedlo, sprievodca..).
na druhej foto je novy sarkofag?
-
Soviet
Darca
To by mal byt kryt, ktorym ten reaktor prikryju. Ak som dobre rozumel a chapal
kedze na streche je stale okolo 1mil tych radioaktivnych veci (neviem v com sa to mera).
Rysuje sa tento výlet zo školy. 200€ na 4 dni, autobusom, zastávky Ľvov, Kyjev, Černobyľ.
-
Jancuk
Professional
A dovolili vám ho v pohode fotiť? ja keď som bol tak sme to mali zakázané fotiť. dokonca jedna baba zo skupiny to odfotila a počas odfotenia si ju všimol nejaký vojak čo je tam pri 4-tom reaktore, potom to musela pred nim mazať.Soviet napísal:To by mal byt kryt, ktorym ten reaktor prykriju. Ak som dobre rozumel a chapalkedze na streche je stale okolo 1mil tych radioaktivnych veci (neviem v com sa to mera).
Inac ja odporucam cestovku http://www.chernobylwel.com/
Soviet, prosim v tom druhom poste si oprav gramatiku. Klove to oci.
Tie 4-4,5 stovky na osobu?
Tie 4-4,5 stovky na osobu?
-
Soviet
Darca
jackb: Na osobu veru
Ale ako vravim, bolo v tom zahrnute vsetko co sme potrebovali.
Sprievodca: 120eur/osoba - anglicky / 1den - v cene je ovsem aj odvoz/dovoz Kyjev, obed.
Hotel: 40eur/osoba na tri noci (bez ranajok)
Letenka: 118eur/osoba (tam aj spat s batozinou)
Taxiky z a na letisko: 10eur/osoba
Jedlo atd: Ostatok ~100eur+ (zalezi ako sa napchavas a chlasces)
Jancuk: Nepytal som sa, rovno som fotil
Ta cestovka je sice fajn, ale za tie ceny co pytaju, sme siahli radsej po ukrajinskej. Vlastny datum na jednodnovy vylet v cernobyle so SVK sprievodcom pytat 300-400eur na osobu, s tym, ze clovek pride sam do Kyjeva, co je trochu nadhodena cena (menej je to ked ides v ich termine). Ak vies a rozumies anglicky, tak zbytocne platit predrazenych svk sprievodcov. Kedze az tak vela sa tam nerozprava (cisteho casu 40-50min) aj to som mozno vela povedal.
Sprievodca: 120eur/osoba - anglicky / 1den - v cene je ovsem aj odvoz/dovoz Kyjev, obed.
Hotel: 40eur/osoba na tri noci (bez ranajok)
Letenka: 118eur/osoba (tam aj spat s batozinou)
Taxiky z a na letisko: 10eur/osoba
Jedlo atd: Ostatok ~100eur+ (zalezi ako sa napchavas a chlasces)
Jancuk: Nepytal som sa, rovno som fotil