Kritika webdesign - eshop
Kritika webdesign - eshop
Cavte, robim jeden dizajn pre eshop, zatial som spravil toto.. snazil som sa to co najjednoduchsie a najprehladnejsie.. Je to len uvodna stranka, ostatne podstranky dorobim.. Ak by vas daco napadlo, co tam pridat, resp. odstranit, budem vam velmi vdacny, diky 
Re: Kritika webdesign - eshop
Mne sa to páči.. v jednoduchosti je krása....
Možno až moc bledé, trochu mi to ťahá oči, a hlavná časť tela je dosť úzka. Inak sa mi páči. 
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
A co ked budes mat v kosiku 20 poloziek za 10 000 eur? Je to trochu nedomyslene. Hlavicka sa mi nepaci, vedla loga je vela nevyuziteho priestoru a na lacnych monitoroch je biela so sivou malo kontrastna.
Okej, upravil som to, trochu som to stmavil, ale keby je to tmavsie o trosku viac, tak to uz nevyzera dobre.. Hlavicka, tam neviem este, co bude, ako bude, Neviem vobec, ci budu mat take logo, ake maju.. tak tu neham zatial tak.. trochu som aj hlavnu cast vybrusil.. (editovany povodny obrazok)
-
TommyHot
Addict
Nevidim ziaden rozdiel, mohol si nechat aj povodny obrazok
btw na ten kosik je tam stale malo miesta. Ten by som na tvojom mieste praskol do hlavicky, pripadne do toho vrchneho panelu...
-
hojko
Site Admin
Ale zmensit cervene pismo o pol pixela ci jeden pixel vsade (vratane siveho, ktorym je napisany kosik).
Design je jednoduchy a pekny, ale na moj skus az prilis prazdny. Tych 1007px ci kolko to prene ma na sirku je mozno aj malo. Neviem aky je zauzivany standart, ale pri rozliseni 1280x by to mohlo mat teda na sirku okolo 1250px, teda by sa to dalo cele pekne roztiahnut a ostalo by aj dost miesta na polozky v kosiku, zaroven by sa dal pridat este jeden slpec produktov zobrazenych na stranke. K obrazkom, ktore zobrazuju produkty by som dal asi ramcek, resp. bud spravit vsetky obrazky s bielym pozadim, ale v pripade obrazkov ako je hned ta prva garzniza, tak to by bol problem.
Design je jednoduchy a pekny, ale na moj skus az prilis prazdny. Tych 1007px ci kolko to prene ma na sirku je mozno aj malo. Neviem aky je zauzivany standart, ale pri rozliseni 1280x by to mohlo mat teda na sirku okolo 1250px, teda by sa to dalo cele pekne roztiahnut a ostalo by aj dost miesta na polozky v kosiku, zaroven by sa dal pridat este jeden slpec produktov zobrazenych na stranke. K obrazkom, ktore zobrazuju produkty by som dal asi ramcek, resp. bud spravit vsetky obrazky s bielym pozadim, ale v pripade obrazkov ako je hned ta prva garzniza, tak to by bol problem.
Prazdny priestor vedla loga mi vadi, pride mi to nevyuzite + by som mozno do pozadia skusil nejaky jemny prechod tej sedej napriklad do bielej
Takze.. S hlavickou nic nespravim, neviem co tam este bude.. Gradient tam nepasoval vobec.. Vsetko pismo som zmensil o jeden bod..Menu tiez neviem, co tam budu za tlacitka.. Kosik hore nedam, kedze chcem, aby sa co tam je ta sipka, aby sa vyrolovalo rychle menu, kde ti ukaze, co mas v kosiku.. Ramik okolo produktu asi bude musiet byt, fotky produktov nam budu davat rozni vyrobcovia a pochybujem ze vsetko bude orezane na bielom pozadi, tak to asi neham tak.. Trocha som sa bal tej sirky, lebo dost eshopov ma sirku 1008px .. alebo 960.. ale skusil som to dat o jeden stlpec sirsie a pride mi to asi milion krat prehladnejsie, ani neviem preco..
//obrazky vkladaj do priloh
//obrazky vkladaj do priloh
-
hojko
Site Admin
Pretoze tie shopy su optimalizovane pre 1024x768px, co sa dnes uz moc nepouziva, azda tak na netbookoch je 1024x600px (ci ake to presne je). Pri dnesnych wide LCD, ci uz desktop alebo notebook su tie rozlisenia niekde inde, zacnus 1440x, cez FullHD az po 2560px... Takze ja by som tam pridal stvrty stlpec ako som ti pisal uz vyssie - dosiahnes viacej miesta, viac produktov na stranke, nemusis zmensovat pismo a vyhnes sa zbytocnemu bielemu pozadiu po krajoch. A ked pridas ramcek k obrazkom, idealne nejaky obly, tak to bude v pohode.
PS: Obrazky patria do prilohy
PS: Obrazky patria do prilohy
-
94jakub
Guru wannabe
Za dnešný štandard, resp. minimum by som bral 1366, čo je ešte stále dosť využívané rozlíšenie pri notebookoch. Nižšie by som to riešil len pri mobilnej verzii.
Myslím, že v dnešnej dobe by bolo rozumné spraviť responzívny design, ktorý sa prispôsobí šírke obrazovky.
Trebárs si určiť, že do 1024 sa budú zobrazovať tri stĺpce a nad 1024 už štyri stĺpce. Je to len trochu roboty v CSS a máš tým pokrytú veľkú škálu rozlíšení.
Myslím, že v dnešnej dobe by bolo rozumné spraviť responzívny design, ktorý sa prispôsobí šírke obrazovky.
Trebárs si určiť, že do 1024 sa budú zobrazovať tri stĺpce a nad 1024 už štyri stĺpce. Je to len trochu roboty v CSS a máš tým pokrytú veľkú škálu rozlíšení.
-
weroro
Flash coder
hojko: A čo potom toto? http://www.hojko.com/960px-standard-t177315.html
-
hojko
Site Admin
weroro: Co je viem co to je, daka zbytocna tema na fore najskor
Ked tak googlim info o tom, tak najpouzivanejsie rozlisenie je 1366x768px, takze by ten design mohol byt prisposobeny na sirku cca. 1330px... Info k rozliseniu: http://siit.webnoviny.sk/pocitace/1366x ... lanok.html
-
Grim
Darca
...a čo tí, ktorí majú menej?...na tých serieme?...
-
TommyHot
Addict
hojko hento rozlisenie je mozno najpouzivanejsie, ale pozri sa ake je druhe najpouzivanejsie a pozri si rozdiel medzi nimi. Weby sa este dlho nebudu robit nad +-1000px na sirku, hlavne teraz v casoch tabletov a netbookov..
960px je webovy standard, nie len "zbytocna" tema na fore.